25 Haziran 2023 Pazar

Geleli Kebabı Tarifi

 

Geleli Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
  • 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 500 gram dana kuşbaşı
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 2-3 adet domates (soyulmuş)
  • 1 su bardağı sıcak su

Ayrıca;

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam tuz
  • 2 büyük boy patlıcan

Servis için;

  • İsteğe bağlı lavaş

    Geleli Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanların üzerine bıçakla delikler açıp önceden ısıtılmış 250 derece alt üst ayar fırında yumuşayana kadar közleyin.
  • Et sote için; tencerede sıvı yağı kızdıralım. Etleri ve tereyağını ekleyip karıştıralım Tencerenin kapağını kapatıp, orta ateşte etler suyunu salıp geri çekene kadar pişirelim.
  • Bu sırada sebzeleri doğrayalım. Sırasıyla soğanı, sarımsağı, biberleri ekleyip biraz kavuralım. Domatesleri ve salçayı ekleyip biraz daha kavurduktan sonra suyunu ve baharatları ekleyip kapağını kapatalım.
  • Domatesler yumuşayana kadar pişirelim. Patlıcanları soyup küp küp doğrayalım. Fırın kabına alıp üzerine zeytinyağı ve tuz ekleyip karıştırın ve fırın kabına yayın.
  • Ardından et soteyi patlıcanların üzerine dökelim. Üzerine çeri domatesleri yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece alt üst ayar fırında 15-20 dakika kadar pişmeye bırakın.

Terbiyeli Patates Çorbası Tarifi

 

Terbiyeli Patates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 7 bardak sıcak su
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • Tuz
  • 1 tutan ince kıyılmış dereotu

Terbiyesi için:

  • 6 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • Yarım limonun suyu

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber

    Terbiyeli Patates Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir tencereye zeytinyağı alıp, ocağın altını açalım ince doğranmış soğanları ekleyip, 2-3 dk karıştırı,p sarımsakları ekleyip, tekrar karıştırıp, küp küp doğranmış patatesleri ilave edip, üzerine sıcak suyu ekleyip, baharatlarıda ilave edelim.
  • Patatesler haşlanınca blendırdan geçirin.
  • Diğer yandan derin bir kaseye yoğurt, yumurta sarısı, un ve limon suyunu alıp çırpalım içerisine 2 kepçe çorba suyundan alıp, tekrar çırpıp, terbiyeyi çorbaya ekleyip devamlı 4-5 dk karıştırıp ince kıyılmış dereotunu ekleyip karıştıralım.
  • Üzeri için; tereyağını eritip toz biberi ile edip, bir iki karıştırıp, kaseye aldığımız çorbanın üzerine gezdirelim.

Hindistan Cevizi Kurabiyesi (Yağsız Unsuz) Tarifi

 

Hindistan Cevizi Kurabiyesi (Yağsız Unsuz) Tarifi İçin Malzemeler

  • 240 gram hindistan cevizi
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 4 tane yumurta beyazı
  • 1 fiske tuz

    Hindistan Cevizi Kurabiyesi (Yağsız Unsuz) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak yumutanın beyazı ile bir fiske tuzu kar gibi olunca kadar çırpınız, sonra şekeri ilave ediniz ve katılaşıncaya kadar çırpmaya devam ediniz.
  • Sonra hindistan cevizini ekleyip spatulayla söndürmeden karıştırınız.
  • Bir sıkma poşeti yardımıyla yağlı kağıt üzerine fırın tepsisine sıkınız.
  • Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 10 -15 dakika kadar pişiriniz tamamen soğumadan tepsiden kaldırmayınız afiyet olsun.
  • Not:Pişirme süresi fırından fırına değişir.

Yan Büzgülü Kesme Baklava (Ev Yapımı) Tarifi

 

Yan Büzgülü Kesme Baklava (Ev Yapımı) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:,

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1caybardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık su
  • 5 su bardağı un
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 paket vanilya ve kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sirke

İçi için;

  • 500 gram ince çekilmiş ceviz

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı su
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 1 küçük dilim limon

Baklavayı açmak için;

  • Yarım kilo nişasta

Üzerine;

  • 250 gr tereyağı
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ

    Yan Büzgülü Kesme Baklava (Ev Yapımı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kaba unu koyalım ortasını havuz yapalım yumurta sirkeyi suyu sütü dökelim unun vanilya kabartma tozu ve tuzu serpelim ortadaki malzemeleri biraz elimizle 1 dakika çırpalım.
  • Kenarlarından unu toplayarak hamuru yoğuralım hamuru 14 adet bezeyi bölelim.
  • Nişasta dolu bir kapta 2 saat dinlendirelim.
  • Sonra bezelerin altına üzerine nişasta serperek pasta tabağı kadar açalım bir tepsiye koyalım.
  • Üzerine çok az nişasta koyalım sonra buzdolabı poşeti koyalım hepsini bu şekilde aralarına buzdolabı poşeti koyarak yapalım üzerine bir bez örtelim.
  • 1 saat daha bekletelim sonra tezgaha çok nişasta serpelim hamura da çok az nişasta serpelim oklava ile büyüterek açalım.
  • Rulo şekilde saralım çok sıkmadan hamuru büzelim oklavadan çıkarmadan hamuru yavaşça açalım uç kısmına iki üç katlayalım.
  • Tam orta kısıma cevizi uzunlamasına serpelim.
  • Kıvırdığımız köşeden hamuru çok sıkmadan rulo şekilde yapalım.
  • Bütün hamurları bu şekilde yapıp dizelim sonra bıçakla 10 cm boyunda keselim.
  • Tereyağı tencereye koyalım kısık ateşte eritelim üzerine çıkan beyaz köpükleri süzgü yardımı ile bir tabağa alalım.
  • Sonra sıvı yağı da katıp karıştıralım bir fırça yardımıyla tatlının üzerine bolca sürelim.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20 dakika pişirelim.
  • Sonra çıkaralım sonra çıkarıp yağlı kağıt kapatalım fırına derecesi 170 dereceye indirelim 30-35 dakika kontrol ederek tatlıyı pişirelim.
  • Diğer tarafta tatlının şerbetini 20 dakika kaynatalım bir dilimi ekleyip 5 dakika kaynatıp ocağı altını kapatalım.
  • Sonra şerbeti soğumaya bırakalım tatlı ılık olarak şerbeti de ılık buluşturalım en az 2 saat bekletelim şerbeti çeksin

Biber Yarık (Lezzetine Bayılacaksınız) Tarifi

 

Biber Yarık (Lezzetine Bayılacaksınız) Tarifi İçin Malzemeler

  • Dolmalık biber
  • 3 adet küp küp doğranmış çarliston biber
  • 2 adet küp küp doğranmış domates
  • Yarım demet maydanoz ince kıyılmış
  • 300 gram kıyma
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Hamuru için;

  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

    Biber Yarık (Lezzetine Bayılacaksınız) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kıymamızı yağda kavurup ince ince doğradığımız çarliston biberlerimizi ekleyelim.
  • Daha sonra domateslerimizi küp küp doğrayıp, ekleyelim son olarak maydanoz ve baharatları ekleyip altını kapatalım.
  • Hamuru için; malzemelerimizi karıştırıp, orta sertlikte bir hamur elde edelim ve çay bardağı altı büyüklüğünde açalım.
  • Açtığımız hamur ile dolmalık biberimizi kaplayalım, içine kıymalı harcımızdan koyup kapak olarakta yine küçük bir parça hamur açıp, dolmalık biberin kapağını kapatalım.
  • Ben biberin sapını da kapağın üzerine koydum biber şeklinde olsun diye daha sonra hamura fırça yardımıyla yağ sürelim, fırında üzeri kızarana kadar pişirelim

Çilek Soslu Muhallebi (Yaz Tatlısı) Tarifi

 

Çilek Soslu Muhallebi (Yaz Tatlısı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı süt
  • 5 kaşık şeker
  • 5 kaşık nişasta
  • 60 gram beyaz çikolata
  • 1 paket krema (200 ml)

Çilek sos için;

  • 15 adet orta boy çilek
  • 2 kaşık şeker
  • 1 kaşık nişasta

    Çilek Soslu Muhallebi (Yaz Tatlısı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce çilek sosu hazırlayalım çilekleri robottan geçirip, püre haline getirelim pişirme kabımıza alalım içine şeker ve nişastayı koyup karıştıralım göz göz olmaya başlayınca 1-2 dakika kısık ateşte pişirip altını kapatalım.
  • Muhallebi için; çikolata ve krema hariç bütün malzemeleri bir tencereye alıp karıştıralım ocağa alıp orta ateşte karıştırarak kaynamaya bırakalım.
  • Kaynamaya başlayınca altını kısıp 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım içine sıcakken çikolata ve kremayı ekleyip karıştıralım.
  • Kupların dörtte üçünü muhallebi ile dolduralım üzerine çilek sosumuzdan dökelim 2 saat dinlendikten sonra muhallebilerimiz hazır

Etli Patlıcan Yemeği Tarifi

 

Etli Patlıcan Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet patlıcan
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 orta boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 250gr kuşbaşı et
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 büyük boy domates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Yarım su bardağı su

    Etli Patlıcan Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır

  • Patlıcanları alacalı soyup orta büyüklükte dilimleyip 20 dk tuzlu suda bekletin. Ardından patlıcanları kızartıp kağıt havlu serili tabağa koyun.
  • Tencereye sıvı yağı alıp yemeklik doğranmış soğanı ve sarımsağı kavurun.
  • Ardından kuşbaşı doğranmış eti ekleyin kavurmaya devam edin. Ben bu aşamada eti önce haşlayıp sonra kavurmayı tercih ettim isterseniz haşlamadan direkt olarak kavurabilirsiniz.
  • Etler kavrulunca biberleri ekleyin ve yumuşayana kadar yine kavurun. Sonra kabukları soyulup minik doğranmış domatesleri ve salçayı ekleyip birkaç dk daha kavurun.
  • Suyunu ekleyin ve biraz çekene kadar karıştırın. Baharatları ekleyin.
  • Son olarak kızarmış patlıcanları da ekleyip güzelce harmanlayın. Yemeğimiz servise hazır, 

Meyveli Milföy Tatlısı Tarifi

 

Meyveli Milföy Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket milföy hamuru
  • 10 tane kadar çilek
  • 5/6 kiraz
  • 1/2 (yarım) adet kayısı

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

Krema için;

  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya

    Meyveli Milföy Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce kremasını hazırlayalım. Küçük bir tencereye vanilya hariç krema için yazdığım tüm malzemeleri ilave edip homojen bir kıvam alıncaya kadar karıştıralım. Koyulaşıp göz göz olunca ocağı kapatıp vanilyayıda ekleyip soğuması için kenarına alalım.
  • Üzerinin kabuk tutmaması için streç film ile kapatalım.
  • Milföy hamurları biraz yumuşadıktan sonra 8 parçaya bölelim 4 tanesini pet şişe kapağı ile yuvarlak keselim alta gelen parçaya çatalla delikler açalım.
  • Parçaları üst üste koyup önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirelim.
  • Meyveleri istediğimiz şekilde dilimleyip hazırlayalım.
  • Fırından aldığımız milföyleri ilk sıcağı çıktıktan sonra kremayı sıkma torbasına alıp milföylerin ortasına sıkalım üzerini meyvelerle süsleyip dilediğimiz gibi servis edelim