Yan Büzgülü Kesme Baklava (Ev Yapımı) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:,
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1caybardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık su
- 5 su bardağı un
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 paket vanilya ve kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sirke
İçi için;
- 500 gram ince çekilmiş ceviz
Şerbeti için;
- 4 su bardağı su
- 4 su bardağı toz şeker
- 1 küçük dilim limon
Baklavayı açmak için;
Üzerine;
- 250 gr tereyağı
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
Yan Büzgülü Kesme Baklava (Ev Yapımı) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Derin bir kaba unu koyalım ortasını havuz yapalım yumurta sirkeyi suyu sütü dökelim unun vanilya kabartma tozu ve tuzu serpelim ortadaki malzemeleri biraz elimizle 1 dakika çırpalım.
- Kenarlarından unu toplayarak hamuru yoğuralım hamuru 14 adet bezeyi bölelim.
- Nişasta dolu bir kapta 2 saat dinlendirelim.
- Sonra bezelerin altına üzerine nişasta serperek pasta tabağı kadar açalım bir tepsiye koyalım.
- Üzerine çok az nişasta koyalım sonra buzdolabı poşeti koyalım hepsini bu şekilde aralarına buzdolabı poşeti koyarak yapalım üzerine bir bez örtelim.
- 1 saat daha bekletelim sonra tezgaha çok nişasta serpelim hamura da çok az nişasta serpelim oklava ile büyüterek açalım.
- Rulo şekilde saralım çok sıkmadan hamuru büzelim oklavadan çıkarmadan hamuru yavaşça açalım uç kısmına iki üç katlayalım.
- Tam orta kısıma cevizi uzunlamasına serpelim.
- Kıvırdığımız köşeden hamuru çok sıkmadan rulo şekilde yapalım.
- Bütün hamurları bu şekilde yapıp dizelim sonra bıçakla 10 cm boyunda keselim.
- Tereyağı tencereye koyalım kısık ateşte eritelim üzerine çıkan beyaz köpükleri süzgü yardımı ile bir tabağa alalım.
- Sonra sıvı yağı da katıp karıştıralım bir fırça yardımıyla tatlının üzerine bolca sürelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20 dakika pişirelim.
- Sonra çıkaralım sonra çıkarıp yağlı kağıt kapatalım fırına derecesi 170 dereceye indirelim 30-35 dakika kontrol ederek tatlıyı pişirelim.
- Diğer tarafta tatlının şerbetini 20 dakika kaynatalım bir dilimi ekleyip 5 dakika kaynatıp ocağı altını kapatalım.
- Sonra şerbeti soğumaya bırakalım tatlı ılık olarak şerbeti de ılık buluşturalım en az 2 saat bekletelim şerbeti çeksin diye afiyet olsun.
Kahvaltılık Patatesli Yumurta Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet patates (küp doğranmış)
- 1 adet küçük doğranmış kuru soğan
- 100-150 gram küçük doğranmış sucuk
- 3 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz
Kahvaltılık Patatesli Yumurta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tavaya sıvı yağ alalım üzerine küp doğranmış olan patatesleri ve biraz tuz ilave edelim ve kızartmaya başlayalım, ara ara kapağını kapatıp karıştıralım bu şekilde daha çabuk yumuşayıp pişecektir.
- Üzerine bir adet doğranmış soğanları ekleyip soteleyelim, sucukları da ilave edip biraz soteleyelim.
- Sucuklarda piştiğinde çırptığımız yumurtayı üzerine gezdirelim son olarak rendelenmiş kaşar peyniri serperek kapağını kapatalım peynirler eriyince servis tabağına alalım.
- Dilerseniz küçük doğranmış yeşil ve kırmızı biber de ekleyerek lezzetini artırabilirsiniz. Kahvaltık patatesli sucuklu yumurtamız hazır deneyecek
Kadayıf Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- 14 adet baklavalık yufka
- 350 gr yaş kadayıf
- 2 su bardağı ceviz
- 200 gr tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
Şerbeti için;
- 3 su bardağı toz şeker
- 3,5 su bardağı su (700 ml)
- Birkaç damla limon suyu
Kadayıf Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak ocağımızı açalım. Toz şeker ve suyu güzelce karıştırarak kaynatalım.
- Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra limon suyunu ekleyelim ve 10 dakika daha kaynatarak soğumaya bırakalım.
- Sos tavasına alarak ocakta erittiğimiz tereyağın üzerine sıvı yağ ekleyerek karıştıralım.
- Ardından baklavalık yufkanın her tarafını bir fırça yardımıyla yağlayalım.
- Üzerine 2. katı da yerleştirdikten sonra tekrar yağlayalım.
- Yaş kadayıfı ince bir katman olacak şekilde yufkanın üzerine yerleştirelim.
- Biraz da dövülmüş ceviz serptikten sonra yufkamızı rulo şeklinde sıkıca saralım.
- Rulomuzu 3’er parmak genişliğinde keserek fırın tepsisine dizelim.
- Üzerini güzelce yağladığımız kadayıf sarmalarını 170 dereceye ayarladığımız ankastre fırında yaklaşık 1 saat boyunca pişirelim.
- Nar gibi kızaran tatlıların üzerine soğuk şerbeti gezdirelim.
- Birkaç saat dinlendirdikten sonra çıtır çıtır kadayıf sarmalarımız servise hazır olacak.
Soğuk Kahve Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 20 gram nescafe gold kahve
- 20 gram toz şeker
- 20 gram sütlü çikolata
- 4-5 adet kalıp buz
Soğuk Kahve Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce kahve ve şekerimizi bir kabımıza alıyoruz.
- Çok az sıcak su döküyoruz ve iyice karıştırıp köpüklenmesini sağlıyoruz.
- Daha sonra çikolatamızı eritiyoruz.
- Mini karıştırıcı yardımıyla, eriyen çikolatalarımızla bardağımıza şekil veriyoruz.
- Buzları bardağın en alt kısmına ekliyoruz.
- Sütümüzü ekliyoruz, onun üzerine de hazırladığımız kahve karışımımızı ekliyoruz.
- Kahve kendini yavaş yavaş aşağıya doğru salacak ve muhteşem kahvemiz hazır
Sodalı Puf Börek Tarifi İçin Malzemeler
İç harcı için;
- 4 adet orta boy patates
- 1 adet büyük boy soğan
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
Sosu için;
- 1 su bardağı maden suyu (200 ml)
- 1 adet yumurta akı
- 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Kavrulmuş susam
Sodalı Puf Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- İç harcı için ocağa tavayı alalım. Üzerine sıvı yağı ekleyelim.
- Yemeklik doğradığımız soğanı da ekleyerek pembeleşene kadar kavuralım.
- Daha sonra haşladığımız ve çatalla ezdiğimiz patatesleri ekleyelim.
- Baharatları da ekledikten sonra güzelce karıştıralım ve kavuralım.
- Sosu için derin bir kase içerisinde maden suyu, yumurta akı ve sıvı yağı çırpalım.
- Yufkalardan bir tanesini tezgaha alalım. Üzerine hazırladığımız sostan sürerek her yerine eşit bir şekilde yayalım.
- 2. kat ve 3. kat yufkayı da yerleştirip sosladıktan sonra yufkalarımızı üçgenler olacak şekilde keselim.
- Ardından üçgenlerin geniş kenarlarına patatesli harçtan yerleştirelim ve rulo şeklinde saralım.
- Şekillendirdiğimiz böreklerimizi pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine alalım.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serptikten sonra içerisine su haznesini yerleştirdiğimiz ve lezzet buharı ayarında ısıttığımız 180 °C fırında 45 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda pişen sodalı puf böreklerimiz servise hazır.
Pasta Kreması Tarifi İçin Malzemeler
- 3,5 su bardağı süt (700 ml)
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 çay bardağı toz şeker
- 50 gr tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti (75 gr
Pasta Kreması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pasta kreması için uygun bir tencereye süt, yumurta sarıları, toz şeker ve nişastayı alarak pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım.
- Ardından ocağı açalım ve krema kaynayıp göz göz oluncaya kadar sürekli karıştırarak pişirelim. Bu aşamada ocağı çok yüksek ateşte açmamalısınız. Aksi halde dibi tutabilir.
- Koyulaşıp kaynayan kremamızı ocaktan alalım ve daha hızlı soğuması için ayrı bir kaba aktaralım.
- Üzerine tereyağı ve vanilyayı ekleyelim. Tereyağı eriyene kadar mikserle çırpalım.
- Yağ eridikten sonra kremanın tamamen soğuması için en az yarım saat bekletelim.
- İyice soğuyan kremaya toz krem şantiyi ekleyerek son kez karıştıralım.
- Üzerine değecek şekilde streç film kapatalım ve oda ısısına geldikten sonra buzdolabına kaldırarak 2-3 saat kadar dinlenmeye bırakalım.
- Kullanacağımız zaman üzerinden streç filmi çıkartıp bir kaç kere daha mikserle çırpalım
Airfryer Burma Baklava Tarifi İçin Malzemeler
Yufkalara sürmek için;
- 100 g tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Arası İçin;
Şerbeti için;
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- Birkaç damla limon suyu
Airfryer Burma Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbeti için tencereye şeker ve suyu alarak karıştıralım ve kaynamaya bırakalım.
- Yaklaşık 10 dakika kaynayan şerbete limon suyunu ekleyelim. 5 dakika daha kaynatarak ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
- Ardından baklavalık yufkalarımızdan 1 tanesini tezgaha alalım.
- Üzerine erittiğimiz tereyağı ile karıştırdığımız sıvı yağdan fırça yardımı ile sürelim.
- Yufkanın her yerini güzelce yağladıktan sonra bir kenarına bolca ceviz içi yerleştirelim.
- Cevizli içi önce içe doğru katlayalım. Ardından yufkayı oklavanın etrafına rulo şeklinde saralım.
- Sardığımız rulonun iki ucundan tutarak ortaya doğru büzelim ve burma şeklini verelim.
- Daha sonra ruloyu oklavadan dikkatli bir şekilde sıyırarak çıkartalım. Diğer yufkalarımızı da aynı şekilde hazırlayalım.
- Rulolarımızı istediğimiz boyutta dilimleyelim ve airfryer haznesine yerleştirelim.
- Son olarak tatlılarımızın üzerine hazırladığımız yağın kalanından sürelim.
- Tatlılarımızın üzerleri güzelce kızarana kadar 160 °C’de 15 dakika pişirelim.
- Sürenin sonunda pişen tatlılarımızı airfryer’dan alalım ve üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dinlenmeye bırakalım.
- Şerbetini güzelce çeken baklavalarımız servise hazır.
Domatesli Nohutlu Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 1 çay kaşığı tuz
Pirinci ıslamak için;
- Pirincin üstünü geçecek kadar su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
- 2 çay kaşığı tuz
- 5 yemek kaşığı domates püresi ya da 2 orta boy domates rendesi
- 1 çay kaşığı toz biber
- Yarım bulyon (şart değil)
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 su bardağı kaynar su
Domatesli Nohutlu Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pirinci ılık tuzlu suda 30 dk bekletelim.
- Sıvı yağı ve tereyağı tencereye alalım. Yağımız kızınca içince domatesi ilave toz biberi ilave edelim kavuralım.
- Sonra üzerine nohut ilave edelim.
- Tuzunu ve yıkayıp süzdüğümüz pirinci ilave edelim.
- 2 dk çevirelim.
- Kaynar suyunu ilave edelim.
- Kaynayınca altını kısalım suyunu çekince altını üzerine havlu havlu kağıt kapatalım. Kapağını örtelim.
- Demlenmeye bırakalım. Demlenince servis edelim
Havuçlu Semizotu Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım demet semizotu
- 2 adet salatalık
- 1 adet havuç büyük boy
- 1 yemek kaşığı labne peyniri
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- 2 su bardağı yoğurt
- Tuz
Üzeri için;
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Havuçlu Semizotu Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Semizotlarının yapraklarını temizleyip yıkayalım ve süzelim.
- Ayrı bir tavada jülyen kesilmiş havuçlara iki yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip yumuşayana kadar ve rengini verene kadar iki üç dakika pişirip kenara alalım.
- Salatalıkları ince halka şeklinde doğrayalım.
- Sarımsağı ezip hazırlayalım.
- Derin bir kaba suyu süzülmüş semizotunu,dilimlenmiş salatalıkları, yoğurdu, bir kaşık labne peyniri ve ezilmiş sarımsak ile tuzunu ekleyip karıştıralım ve servis tabağına alalım.
- Üzerine sıvı yağında kavrulmuş kırmızı toz biberi gezdirelim