25 Haziran 2023 Pazar

Yan Büzgülü Kesme Baklava (Ev Yapımı) Tarifi

 

Yan Büzgülü Kesme Baklava (Ev Yapımı) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:,

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1caybardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık su
  • 5 su bardağı un
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 paket vanilya ve kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sirke

İçi için;

  • 500 gram ince çekilmiş ceviz

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı su
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 1 küçük dilim limon

Baklavayı açmak için;

  • Yarım kilo nişasta

Üzerine;

  • 250 gr tereyağı
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ

    Yan Büzgülü Kesme Baklava (Ev Yapımı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kaba unu koyalım ortasını havuz yapalım yumurta sirkeyi suyu sütü dökelim unun vanilya kabartma tozu ve tuzu serpelim ortadaki malzemeleri biraz elimizle 1 dakika çırpalım.
  • Kenarlarından unu toplayarak hamuru yoğuralım hamuru 14 adet bezeyi bölelim.
  • Nişasta dolu bir kapta 2 saat dinlendirelim.
  • Sonra bezelerin altına üzerine nişasta serperek pasta tabağı kadar açalım bir tepsiye koyalım.
  • Üzerine çok az nişasta koyalım sonra buzdolabı poşeti koyalım hepsini bu şekilde aralarına buzdolabı poşeti koyarak yapalım üzerine bir bez örtelim.
  • 1 saat daha bekletelim sonra tezgaha çok nişasta serpelim hamura da çok az nişasta serpelim oklava ile büyüterek açalım.
  • Rulo şekilde saralım çok sıkmadan hamuru büzelim oklavadan çıkarmadan hamuru yavaşça açalım uç kısmına iki üç katlayalım.
  • Tam orta kısıma cevizi uzunlamasına serpelim.
  • Kıvırdığımız köşeden hamuru çok sıkmadan rulo şekilde yapalım.
  • Bütün hamurları bu şekilde yapıp dizelim sonra bıçakla 10 cm boyunda keselim.
  • Tereyağı tencereye koyalım kısık ateşte eritelim üzerine çıkan beyaz köpükleri süzgü yardımı ile bir tabağa alalım.
  • Sonra sıvı yağı da katıp karıştıralım bir fırça yardımıyla tatlının üzerine bolca sürelim.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20 dakika pişirelim.
  • Sonra çıkaralım sonra çıkarıp yağlı kağıt kapatalım fırına derecesi 170 dereceye indirelim 30-35 dakika kontrol ederek tatlıyı pişirelim.
  • Diğer tarafta tatlının şerbetini 20 dakika kaynatalım bir dilimi ekleyip 5 dakika kaynatıp ocağı altını kapatalım.
  • Sonra şerbeti soğumaya bırakalım tatlı ılık olarak şerbeti de ılık buluşturalım en az 2 saat bekletelim şerbeti çeksin diye afiyet olsun.

Kahvaltılık Patatesli Yumurta Tarifi

 

Kahvaltılık Patatesli Yumurta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet patates (küp doğranmış)
  • 1 adet küçük doğranmış kuru soğan
  • 100-150 gram küçük doğranmış sucuk
  • 3 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz

    Kahvaltılık Patatesli Yumurta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir tavaya sıvı yağ alalım üzerine küp doğranmış olan patatesleri ve biraz tuz ilave edelim ve kızartmaya başlayalım, ara ara kapağını kapatıp karıştıralım bu şekilde daha çabuk yumuşayıp pişecektir.
  • Üzerine bir adet doğranmış soğanları ekleyip soteleyelim, sucukları da ilave edip biraz soteleyelim.
  • Sucuklarda piştiğinde çırptığımız yumurtayı üzerine gezdirelim son olarak rendelenmiş kaşar peyniri serperek kapağını kapatalım peynirler eriyince servis tabağına alalım.
  • Dilerseniz küçük doğranmış yeşil ve kırmızı biber de ekleyerek lezzetini artırabilirsiniz. Kahvaltık patatesli sucuklu yumurtamız hazır deneyecek

Kadayıf Sarma Tarifi

 

Kadayıf Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 14 adet baklavalık yufka
  • 350 gr yaş kadayıf
  • 2 su bardağı ceviz
  • 200 gr tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3,5 su bardağı su (700 ml)
  • Birkaç damla limon suyu

    Kadayıf Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak ocağımızı açalım. Toz şeker ve suyu güzelce karıştırarak kaynatalım.
  • Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra limon suyunu ekleyelim ve 10 dakika daha kaynatarak soğumaya bırakalım.
  • Sos tavasına alarak ocakta erittiğimiz tereyağın üzerine sıvı yağ ekleyerek karıştıralım.
  • Ardından baklavalık yufkanın her tarafını bir fırça yardımıyla yağlayalım.
  • Üzerine 2. katı da yerleştirdikten sonra tekrar yağlayalım.
  • Yaş kadayıfı ince bir katman olacak şekilde yufkanın üzerine yerleştirelim.
  • Biraz da dövülmüş ceviz serptikten sonra yufkamızı rulo şeklinde sıkıca saralım.
  • Rulomuzu 3’er parmak genişliğinde keserek fırın tepsisine dizelim.
  • Üzerini güzelce yağladığımız kadayıf sarmalarını 170 dereceye ayarladığımız ankastre fırında yaklaşık 1 saat boyunca pişirelim.
  • Nar gibi kızaran tatlıların üzerine soğuk şerbeti gezdirelim.
  • Birkaç saat dinlendirdikten sonra çıtır çıtır kadayıf sarmalarımız servise hazır olacak.

Soğuk Kahve Tarifi

 

Soğuk Kahve Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 20 gram nescafe gold kahve
  • 20 gram toz şeker
  • 20 gram sütlü çikolata
  • 4-5 adet kalıp buz

    Soğuk Kahve Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce kahve ve şekerimizi bir kabımıza alıyoruz.
  • Çok az sıcak su döküyoruz ve iyice karıştırıp köpüklenmesini sağlıyoruz.
  • Daha sonra çikolatamızı eritiyoruz.
  • Mini karıştırıcı yardımıyla, eriyen çikolatalarımızla bardağımıza şekil veriyoruz.
  • Buzları bardağın en alt kısmına ekliyoruz.
  • Sütümüzü ekliyoruz, onun üzerine de hazırladığımız kahve karışımımızı ekliyoruz.
  • Kahve kendini yavaş yavaş aşağıya doğru salacak ve muhteşem kahvemiz hazır

Sodalı Puf Börek Tarifi

 

Sodalı Puf Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka

İç harcı için;

  • 4 adet orta boy patates
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Sosu için;

  • 1 su bardağı maden suyu (200 ml)
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Kavrulmuş susam

    Sodalı Puf Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İç harcı için ocağa tavayı alalım. Üzerine sıvı yağı ekleyelim.
  • Yemeklik doğradığımız soğanı da ekleyerek pembeleşene kadar kavuralım.
  • Daha sonra haşladığımız ve çatalla ezdiğimiz patatesleri ekleyelim.
  • Baharatları da ekledikten sonra güzelce karıştıralım ve kavuralım.
  • Sosu için derin bir kase içerisinde maden suyu, yumurta akı ve sıvı yağı çırpalım.
  • Yufkalardan bir tanesini tezgaha alalım. Üzerine hazırladığımız sostan sürerek her yerine eşit bir şekilde yayalım.
  • 2. kat ve 3. kat yufkayı da yerleştirip sosladıktan sonra yufkalarımızı üçgenler olacak şekilde keselim.
  • Ardından üçgenlerin geniş kenarlarına patatesli harçtan yerleştirelim ve rulo şeklinde saralım.
  • Şekillendirdiğimiz böreklerimizi pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine alalım.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serptikten sonra içerisine su haznesini yerleştirdiğimiz ve lezzet buharı ayarında ısıttığımız 180 °C fırında 45 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda pişen sodalı puf böreklerimiz servise hazır. 

Pasta Kreması Tarifi

 

Pasta Kreması Tarifi İçin Malzemeler

  • 3,5 su bardağı süt (700 ml)
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 50 gr tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti (75 gr

    Pasta Kreması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pasta kreması için uygun bir tencereye süt, yumurta sarıları, toz şeker ve nişastayı alarak pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım.
  • Ardından ocağı açalım ve krema kaynayıp göz göz oluncaya kadar sürekli karıştırarak pişirelim. Bu aşamada ocağı çok yüksek ateşte açmamalısınız. Aksi halde dibi tutabilir.
  • Koyulaşıp kaynayan kremamızı ocaktan alalım ve daha hızlı soğuması için ayrı bir kaba aktaralım.
  • Üzerine tereyağı ve vanilyayı ekleyelim. Tereyağı eriyene kadar mikserle çırpalım.
  • Yağ eridikten sonra kremanın tamamen soğuması için en az yarım saat bekletelim.
  • İyice soğuyan kremaya toz krem şantiyi ekleyerek son kez karıştıralım.
  • Üzerine değecek şekilde streç film kapatalım ve oda ısısına geldikten sonra buzdolabına kaldırarak 2-3 saat kadar dinlenmeye bırakalım.
  • Kullanacağımız zaman üzerinden streç filmi çıkartıp bir kaç kere daha mikserle çırpalım

Airfryer Burma Baklava Tarifi

 

Airfryer Burma Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 adet baklavalık yufka

Yufkalara sürmek için;

  • 100 g tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Arası İçin;

  • 1 su bardağı ceviz içi

Şerbeti için;

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu

    Airfryer Burma Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbeti için tencereye şeker ve suyu alarak karıştıralım ve kaynamaya bırakalım.
  • Yaklaşık 10 dakika kaynayan şerbete limon suyunu ekleyelim. 5 dakika daha kaynatarak ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
  • Ardından baklavalık yufkalarımızdan 1 tanesini tezgaha alalım.
  • Üzerine erittiğimiz tereyağı ile karıştırdığımız sıvı yağdan fırça yardımı ile sürelim.
  • Yufkanın her yerini güzelce yağladıktan sonra bir kenarına bolca ceviz içi yerleştirelim.
  • Cevizli içi önce içe doğru katlayalım. Ardından yufkayı oklavanın etrafına rulo şeklinde saralım.
  • Sardığımız rulonun iki ucundan tutarak ortaya doğru büzelim ve burma şeklini verelim.
  • Daha sonra ruloyu oklavadan dikkatli bir şekilde sıyırarak çıkartalım. Diğer yufkalarımızı da aynı şekilde hazırlayalım.
  • Rulolarımızı istediğimiz boyutta dilimleyelim ve airfryer haznesine yerleştirelim.
  • Son olarak tatlılarımızın üzerine hazırladığımız yağın kalanından sürelim.
  • Tatlılarımızın üzerleri güzelce kızarana kadar 160 °C’de 15 dakika pişirelim.
  • Sürenin sonunda pişen tatlılarımızı airfryer’dan alalım ve üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dinlenmeye bırakalım.
  • Şerbetini güzelce çeken baklavalarımız servise hazır.

Domatesli Nohutlu Pilav Tarifi

 

Domatesli Nohutlu Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 çay kaşığı tuz

Pirinci ıslamak için;

  • Pirincin üstünü geçecek kadar su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 5 yemek kaşığı domates püresi ya da 2 orta boy domates rendesi
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • Yarım bulyon (şart değil)
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 su bardağı kaynar su

    Domatesli Nohutlu Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pirinci ılık tuzlu suda 30 dk bekletelim.
  • Sıvı yağı ve tereyağı tencereye alalım. Yağımız kızınca içince domatesi ilave toz biberi ilave edelim kavuralım.
  • Sonra üzerine nohut ilave edelim.
  • Tuzunu ve yıkayıp süzdüğümüz pirinci ilave edelim.
  • 2 dk çevirelim.
  • Kaynar suyunu ilave edelim.
  • Kaynayınca altını kısalım suyunu çekince altını üzerine havlu havlu kağıt kapatalım. Kapağını örtelim.
  • Demlenmeye bırakalım. Demlenince servis edelim 

Havuçlu Semizotu Salatası Tarifi

 

Havuçlu Semizotu Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım demet semizotu
  • 2 adet salatalık
  • 1 adet havuç büyük boy
  • 1 yemek kaşığı labne peyniri
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 2 su bardağı yoğurt
  • Tuz

Üzeri için;

  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

    Havuçlu Semizotu Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Semizotlarının yapraklarını temizleyip yıkayalım ve süzelim.
  • Ayrı bir tavada jülyen kesilmiş havuçlara iki yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip yumuşayana kadar ve rengini verene kadar iki üç dakika pişirip kenara alalım.
  • Salatalıkları ince halka şeklinde doğrayalım.
  • Sarımsağı ezip hazırlayalım.
  • Derin bir kaba suyu süzülmüş semizotunu,dilimlenmiş salatalıkları, yoğurdu, bir kaşık labne peyniri ve ezilmiş sarımsak ile tuzunu ekleyip karıştıralım ve servis tabağına alalım.
  • Üzerine sıvı yağında kavrulmuş kırmızı toz biberi gezdirelim