1 Temmuz 2023 Cumartesi

Pratik Boşnak Mantısı Tarifi

Pratik Boşnak Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 paket milföy
  • 400 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Üzeri için

  • 1 büyük kase sarımsaklı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Kuru nane

    Pratik Boşnak Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kıymamızı uygun bir kaba alıyoruz.
  • Soğanı robottan geçiriyoruz yada rendeliyoruz.Kıymamıza ilave ediyoruz.
  • Tuz, kara biber, pul biber,kırmızı toz biber ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  • Milföy hamurumuzu kare şeklinde kesiyoruz.
  • İçine kıymalı haçtan koyup kapatıyoruz.
  • Tepsimize yerleştiriyoruz.
  • 200 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri hafif kızardıktan sonra fırının derecesini 180 düşürüp üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip zeytinyağ ,toz biber, pul biberi ocakta kızdırıp üzerine gezdiriyoruz.
  • Üzerine kuru nane serpip servis yapıyoruz. 

Domates Çorbası Tarifi

 

Domates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 adet büyük boy domates (Rendelenmiş)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağ

Üzeri için:

  • Tercihe göre kaşar peyniri rendesi

    Domates Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Zeytinyağı ile tereyağı iyice eritip unu ekliyoruz,kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  • Domatesimizi ekleyip üzerine 1 kase soğuk su ekliyoruz hızlıca karıştırıyoruz.
  • Salça tuz ve karabiber ekliyoruz,toz biberi de ekleyip sık sık karıştırarak kaynamaya bırakıyoruz.Kıvamı koyu olursa su ekleyebilirsiniz 10-15 dk da pişiyor (ben hafif taneli bıraktım taneli sevmiyorsanız blenderdan geçirebilirsiniz).
  • Kaşar peyniri rendesi ile servis ediyoruz.

Hazır Yufkadan Nefis Kıymalı Börek Tarifi

 

Hazır Yufkadan Nefis Kıymalı Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • ️6 adet yufka
  • ️3 adet kuru soğan (dilimlenmiş)
  • ️500 gram kıyma
  • 1 demet maydanoz (doğranmış)
  • ️2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Kızartmak için;

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

️Sos için;

  • ️150 gram tereyağ (eritilmiş)
  • ️150ml sıvı yağ
  • ️1 su bardağı süt (220ml)
  • ️1 paket kabartma tozu
  • ️1 adet yumurta (en son sosun içine)

    Hazır Yufkadan Nefis Kıymalı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce harcı ile başlıyoruz. Soğanı yağda kavurun. Kıymayı ekleyip birlikte kavurun. Maydanozu ve baharatları ekleyin ve hepsini birlikte karıştırın ve ardından soğumaya bırakın.
  • Sos için; yumurta hariç tüm malzemeyi bir kaba alıp güzelce çırpın. Yufkaları açıp ortadan ikiye kesin. Şimdi bir yarım yufka alıp, üzerine sosu sürün. İç harcı uzun kenarından sağdan sola bir yemek kaşığı ile yayın.
  • Şimdi sağ ve sol kenarlarını yaklaşık 1 cm kadar katlayın ve yavaşça rulo yapın. Ben tepsiye salyangoz şekline getirdim. Tabii ki herhangi bir şekli de kullanabilirsiniz.
  • Kalan sosa yumurtayı ekleyin ve karıştırın. Sosu doldurulmuş yufkaların üzerine yayın.
  • Önceden 200° ısıtılmış fırında yaklaşık 30-40 dakika pişirin.

Suyla Yumuşacık Puf Puf Tepsi Çöreği Tarifi

 

Suyla Yumuşacık Puf Puf Tepsi Çöreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağından biraz fazla un

Arası için;

  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • Yeteri kadar peynir

Üzeri için;

  • 1 tatlı kaşığı pekmez yoksa yumurta da olur
  • 1 yemek kaşığı su

Üzerine arzuya göre;

  • Susam

Bardak ölçüm 250 ml 

Suyla Yumuşacık Puf Puf Tepsi Çöreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Suyu mayayı şekeri yoğurma kabına alalım karıştıralım sıvı yağ, tuz ilave edelim unumuzu ilave ederek karıştıralım koyu kıvama gelince elle yoğuralım ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak.
  2. Hamurumuzu yoğurdukdan sonra tezgahın üzerinde elimizle açalım tereyağı sürelim, peynir serpelim, hamurun uçlarını orada birleştirip beze haline getirelim.
  3. Hamurumuzu yağlı kağıt serdiğimiz büyük borcama alalım elimizle tepsi içinde eşit yayalım sonra üzerine yağlı kağıtla örtelim, onun üzerinde temiz sofa bezi serelim.
  4. Hamurumuz kabarınca 1 tatlı kaşığı pekmeze 1 yemek kaşığı su ilave edip hamurumuzun üzerine sürelim susam serpelim.
  5. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35 dk kadar pişirelim.
  6. Çörek pişince temiz bir sofra bezinin üzerine yağlı kağıtla alalım üzerini örtelim çöreğimiz pamuk gibi olacak biraz ılıyınca dilimleyip, afiyetle yiyelim.

Cipsli Tavuklu Salata Tarifi

 

Cipsli Tavuklu Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • ️ ️250 gram haşlanmış tavuk göğsü
  • ️ ️3 tane salatalık
  • ️ ️15 yemek kaşığı yoğurt
  • ️ ️4 yemek kaşığı mayonez
  • ️️ 2 diş ezilmiş sarımsak veya 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
  • ️ ️1 çay kaşığı tuz
  • ️ ️Yarım paket baharatlı cips ( doritos vs)

    Cipsli Tavuklu Salata Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Haşlanmış tavuk göğsünü didikleyip soğumaya bırakalım.
  • Uygun bir kaba salatalıkları rendenin büyük olan kısmıyla rendeleyelim.
  • Soğumuş tavukları salatalığın üzerine alarak karıştıralım.
  • Ayrı bir kapta yoğurt, sarımsak, tuz ve mayonezi karıştırarak diğer malzemelerle birleştirelim.
  • Servis tabağına alalım ve üzerine ufalamış olduğumuz cipsleri dökelim. Çok bekletmeden servise sunalım.
  • Not❗️❗️

    ✔️ Bu salatayı malzemelerini çoğaltarak yapabilirsiniz.

    ✔️ Salatayı çok bekletmeden tüketmenizi tavsiye ediyorum. Çok bekletirseniz bütün yoğurtlu salatalarda olduğu gibi salatanız sulanabilir. Sizde istediğiniz lezzeti yakalamayabilirsiniz.

Balon Ekmek (Pita Ekmeği-) Tarifi

 

Balon Ekmek (Pita Ekmeği-) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 paket yaş maya veya 2 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5-5,5 su bardağı un (dikkatli ekleyin)

    Balon Ekmek (Pita Ekmeği-) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un hariç tüm malzemeleri bir kaba alıp, güzelce karıştıralım.
  • Unu lütfen kontrollü ekleyin. 6 veya 6,5 su bardağından az da olabilir sizde. Kulak memesi yumuşağında olacak.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edince, yuvarlayıp tekrar yoğurma kabına alıp üzerine streç film geçirerek, sıcak bir yerde mayalanmaya bırakalım. (1 saat).
  • Mayalanan hamuru dıştan içe katlayarak, havasını alıyoruz ve hafif unladığımız tezgaha alıp 10 parçaya bölüp, beze haline getiriyoruz.
  • Hafif unlayıp, merdane yardımı ile 12-13 cm olacak şekilde açalım.
  • Tepsilerimizin üzerine yerleştirelim. (bir tepsiye 5 tane sığıyor).
  • Önden ısıtılmış alt üst ayarda, 250 derece fırınımıza verelim. Benim ekmeklerim 5 dakikada piştiler.

Adana Kebap (Airfry içinde) Tarifi

 

Adana Kebap (Airfry içinde) Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram kıyma(koyun dana eti karışık)
  • 2 orta boy soğan
  • 2 küçük kapya biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3-4 dal maydanoz
  • 2-3 diş sarımsak

    Adana Kebap (Airfry içinde) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kıyma tuz ile yoğurulur.
  • Soğan, kapya biber maydanoz ve sarımsak rondoda ince çekilir.
  • Kıymaya eklenir.
  • Tahta kebap şişlerine dizilir.
  • Airfry’da 10-12 dk bir yüzü, 10-12 dk diğer yüzü kontrollü bir biçimde 200 derecede pişirilir.
  • Kebapları çevirirken kebapların üzerine fırça ile sıvı yağ sürülebilir. Deneyenlere afiyet olsun.

Vişneli Milföy Pastacıklar Tarifi

 

Vişneli Milföy Pastacıklar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket milföy (20 li)

Vişneli dolgu için:

  • 400 gram dondurulmuş çekirdeksiz vişne (Bir kase kadar)
  • 3 dolu yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı az şeker

Pudingli dolgu için:

  • 1 paket vanilyalı puding
  • 500 ml süt
  • 3-4 yemek kaşığı şeker

Üzerine sürmek için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı süt
  • İsteğe bağlı file badem

    Vişneli Milföy Pastacıklar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Vişneleri süzgeçte çözdürüp suyunu bir kapta muhafaza edin dökmeyin.
  • Suyundan 4-5 yemek kaşığı kadar bir kaseye ayırın kalanı tencereye koyun vişneleri ve şekeride tencereye ekleyip şeker eriyene kadar 2-3 dakika kısık ateşte kaynatmaya başlayın.
  • Ayırdığınız suyun içine nişastayı ekleyip çözdürün.
  • Kaynamakta olan vişneye nişastalı suyu ince şekilde döküp karıştırın ve 2-3 dakika kadar kaynatıp ocaktan alın.
  • Bir kaseye alın üzerine streç folyo geçirip soğumaya bırakın.
  • Pudingi yazdığı şekilde ama 500 ml süt ile hazırlayıp pişirin bir kaseye alıp streç folyo kapatarak soğumaya bırakın.
  • Milföyleri tezgaha dizin ve yumuşamasını bekleyin.
  • Hafif buzu saldımı yeterlidir ne kadar soğuk kalırsa okadar çıtır olur.
  • Hiç kesmeden bir yarısına biraz pudingten koyun pudingin üzerine biraz vişneli dolgudan koyun.
  • Hamurun boş kalan kısmını bir bıçak ile 3-4 kez çizik atın ve dolgulu tarafa doğru katlayın dolgunun üzeri tamamen kapanmalı.
  • Hafifçe yanlardan bastırın ve tepsiye dizin.
  • Yumurta sarısına süt ekleyip karıştırın ve hamurların üzerine sürün.
  • Dilerseniz file badem serpip 200 derece alt üst ayarda 25-30 dakika altı üzeri güzelce kızarana dek pişirin ve telin üzerinde soğumaya bırakın. Servis öncesi pudra şekeri serpip afiyetle yiyin.

Mayasız Poğaça Tarifi

 

Mayasız Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağı ve ya margarin
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un kontrollü ekleyelim

Arasına;

  • Beyaz peynir
  • Maydanoz

Üzerine;

  • Yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı süt
  • Susam

Bardak ölçüm 250 ml 

Mayasız Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kabartma tozu hariç bütün malzemelerimizi derin bir yorma kabına alalım.
  2. Malzemelerimizi karıştırdıktan sonra unu ve kabartma tozunu ekleyelim onu kontrollü bir şekilde ekleyelim hamurumuz kulak memesi kıvamında olsun.
  3. Hamurumuzu orta bir şekilde bezeleri alalım elimizle aldığımız bezeleri açalım ortasına peynir koyup, fotoğraftaki gibi şekillendirelim.
  4. Ben fotoğraftaki gibi şekillendirdim siz istediğiniz şekilde şekillendirebilirsiniz.
  5. Üzerini yumurtalayalım susam ve çörek otuyla süsleyelim isteye bağlı eklersiniz veya istemezsiniz fırına sürelim 185 derece önceden ısıtılmış fırına verelim afiyet olsun.