Pratik Boşnak Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 paket milföy
- 400 gram kıyma
- 1 adet soğan
- Tuz
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Üzeri için
- 1 büyük kase sarımsaklı yoğurt
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Kuru nane
Pratik Boşnak Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kıymamızı uygun bir kaba alıyoruz.
- Soğanı robottan geçiriyoruz yada rendeliyoruz.Kıymamıza ilave ediyoruz.
- Tuz, kara biber, pul biber,kırmızı toz biber ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Milföy hamurumuzu kare şeklinde kesiyoruz.
- İçine kıymalı haçtan koyup kapatıyoruz.
- Tepsimize yerleştiriyoruz.
- 200 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri hafif kızardıktan sonra fırının derecesini 180 düşürüp üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip zeytinyağ ,toz biber, pul biberi ocakta kızdırıp üzerine gezdiriyoruz.
- Üzerine kuru nane serpip servis yapıyoruz.