Annemin Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo un
- 4 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1.5 su bardağı tereyağ (eritilmiş)
- 1.5 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 adet kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı limon
- Ceviz (iri kıyılmış)
Şerbeti için;
- 1.5 kilo toz şeker
- 2.5 litre su
- Yarım limon suyu
Annemin Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
- Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeyi bir bir kaba alıp tahta kaşık yardımı ile karıştırın.
- Ardından un ve kabartma tozunu katıp yoğurmaya başlayın. Elinizle alttan üste doğru yoğurmaya devam edin. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Ardından elinizle ceviz büyüklüğünde bezeler yapın. Tepsininizn büyüklüğüne göre 3 er 3 er yada 4 er 4 er olacak şekilde aralarına nişasta seperek üst üste koyun ve açmaya başlayın.
- Açtığınız yufkayı tepsiye koyun. Her iki yufkada bir iri olarak çektiğiniz cevizden koyun. Son yufkadan sonra baklava diliminde kesip bolca tereyağı dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. ( üstüne döktüğünüz yağı, tereyağ ve sıvı yağını karıştırıpta kullanabilirsiniz.
- Şerbeti için; şeker ve suyu bir tencereye koyup 1 saat kadar kaynatın. Rengi döndükten sonra limon suyunu katıp 15 dakika kadar daha kaynatıp altını kapatın.
- Tatlınızın şerbetini katarken birinin soğuk diğerinin sıcak olmasına dikkat edin daha güzel oluyo. (tarif 2 tepsiliktir)