Patlıcanlı Çıtır Yaz Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 3-4 adet yufka
Sosu için;
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı un
İç harcı için;
- 3 adet patlıcan
- 1 adet soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 tatlı kaşığı salça
- 2 adet domates rendesi(konserve kullandım)
- Tuz
- Karabiber
- Toz kırmızı biber
- Yarım çay bardağı su
Üzerine;
- Yumurta sarısı
Patlıcanlı Çıtır Yaz Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle iç malzemesini hazırlayalım.
- Patlıcanları küçük küp şeklinde doğrayıp acısının çıkması için tuzlu suda bekletelim.
- Tavaya biraz sıvı yağ ile birlikte doğranmış soğan ve biberleri alıp kavurmaya başlayalım.
- Ardından salçayı ekleyip kavuralım.
- Domates rendesini de ekleyip kavurduktan sonra patlıcanları ve baharatları ekleyip biraz da bu şekilde kavuralım.
- Son olarak yarım çay bardağı suyu döküp karıştıralım ve tencerenin kapağını kapatarak patlıcanlar iyice yumuşayana kadar arada karıştırarak pişirelim.
- Pişen iç harcını soğumaya bırakalım.
- Böreğin sosu için verilen malzemeleri karıştıralım.
- Bir yufkayı serip kenar kısımlarından içe doğru katlayalım.
- Her yerine sostan sürüp bir kenarına iç harcından koyalım ve rulo şeklinde saralım.
- Sonra istenilen ebatlarda kesip tepsiye dizelim.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında pişirelim. Afiyet olsun.