9 Temmuz 2023 Pazar

Patlıcanlı Çıtır Yaz Böreği Tarifi

 

Patlıcanlı Çıtır Yaz Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 adet yufka

Sosu için;

  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı un

İç harcı için;

  • 3 adet patlıcan
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2 adet domates rendesi(konserve kullandım)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber
  • Yarım çay bardağı su

Üzerine;

  • Yumurta sarısı

    Patlıcanlı Çıtır Yaz Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle iç malzemesini hazırlayalım.
  • Patlıcanları küçük küp şeklinde doğrayıp acısının çıkması için tuzlu suda bekletelim.
  • Tavaya biraz sıvı yağ ile birlikte doğranmış soğan ve biberleri alıp kavurmaya başlayalım.
  • Ardından salçayı ekleyip kavuralım.
  • Domates rendesini de ekleyip kavurduktan sonra  patlıcanları ve baharatları ekleyip biraz da bu şekilde kavuralım.
  • Son olarak yarım çay bardağı suyu döküp karıştıralım ve tencerenin kapağını kapatarak patlıcanlar iyice yumuşayana kadar arada karıştırarak pişirelim.
  • Pişen iç harcını soğumaya bırakalım.
  • Böreğin sosu için verilen malzemeleri karıştıralım.
  • Bir yufkayı serip kenar kısımlarından içe doğru katlayalım.
  • Her yerine sostan sürüp bir kenarına iç harcından koyalım ve rulo şeklinde saralım.
  • Sonra istenilen ebatlarda kesip tepsiye dizelim.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında pişirelim. Afiyet olsun.

Airfryer Brownie Tarifi

 

Airfryer Brownie Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 150 gr tereyağı
  • 200 gr bitter çikolata
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • Fındık

    Airfryer Brownie Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Brownie için öncelikle uygun bir kap içerisine yumurtaları ve şekeri alarak mikserle çırpalım.
  • Üzerine eritilmiş çikolata, tereyağı, un ve vanilyayı alarak çırpmaya devam edelim.
  • Airfryer haznesine pişirme kağıdından yerleştirelim.
  • Hazırladığımız harcı içerisine boşaltalım.
  • Son olarak üzerine fındık serpiştirelim ve manuel ayarda 160 °C’de 20 dakika pişirelim.
  • Sürenin sonunda pişen browniemiz servise hazır. Afiyet olsun!

Bulgur Pilavı (Bol Şehriyeli) Tarifi

 

Bulgur Pilavı (Bol Şehriyeli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı tel şehriye
  • 2.5 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tablet tavuk bulyon
  • Kaynar su

    Bulgur Pilavı (Bol Şehriyeli) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye yağları alıp ocakta erimeye bırakalım.
  • Tel şehriyeyi ilave edip kızarana kadar kavuralım.
  • Yıkanmış bulguru ilave edip biraz daha kavuralım.
  • Tavuk bulyon ekleyip eriyene kadar karıştıralım.
  • Kaynar suyunu koyup üzeri 2 parmak geçecek şekilde bırakalım ve altını kısıp ağzını kapatıp pişmeye bırakalım.
  • Pilav suyunu çekene kadar kapağını kapalı tutalım göz göz olunca ocaktan alalım ve dinlenmeye bırakalım daha sonra servis yapabilirsiniz afiyet olsun.

Yaz Aylarının Vazgeçilmezi Salatalık Mezesi Tarifi

 

Yaz Aylarının Vazgeçilmezi Salatalık Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet orta boy salatalık
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı tuz

    Yaz Aylarının Vazgeçilmezi Salatalık Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Salatalıklarımızın kabuğunu soyup küp küp doğruyoruz.
  • Derin bir kaseye yoğurdumuzu, mayonezimizi, nanemizi, rendelenmiş sarımsağımızı ve tuzumuzu ekleyip karıştırıyoruz.
  • Salatalıkları ilave edip tekrardan karıştırıyoruz. Servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Çok Kolay Ana Yemek Tavuk Tava Tarifi

 

Çok Kolay Ana Yemek Tavuk Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 6-7 adet biber
  • 10 -12 adet arpacık soğan
  • 3 adet domates
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1 bütün tavuk (İri doğranmış)

Terbiyesi için

  • 1 tatlı kaşığı dolusu domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı dolusu biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı isot
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı dolusu sıvı yağ
  • 1 su bardağı su

    Çok Kolay Ana Yemek Tavuk Tava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle sebzeleri yıkayalım ve iri şekilde eşitçe doğrayalım aynı şekilde tavuğu da doğrayalım sebzeleri tepsiye alalım.
  • Ayrı bir kase de terbiye yi hazırlayalım.
  • Salçayı baharatları ve sıvı yağını kaseye ekleyip karıştıralım.
  • Terbiyeyi sebzelerin üzerine dökelim ve karıştıralım elimizle bastırarak tepsiye yaylım.
  • Üzerini ıslattığımız yağlı kağıt ile örtelim.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırına atalım.
  • Yemeğimiz piştikten sonra yağlı kağıdı üzerinden alalım 15 dakika yağlı kağıtsız fırında pişirelim.
  • Pişen yemeği fırından çıkaralım ve yemeğimiz servise hazır deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun

Yoğurt Çorbası ( Kesinlikle Deneyin Mükemmel Oluyor) Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3 tepeleme yemek kaşığı un
  • 5 su bardağı su
  • 1 çay bardağı erişte
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı nane

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tenceremize yoğurt, un ve suyu ilave ederek tel çırpıcı yardımı ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım.
  • Tenceremizi ocağa alalım ve kaynayana kadar orta ateşte karıştırarak pişirelim.
  • Çorbamız kaynadıktan sonra erişteyi ekleyelim ve kısık ateşte ara ara karıştırarak şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  • Tuzumuzu da ekleyelim ve 1-2 dakika daha kaynatarak ocağı kapatalım. Çorbamızı 10 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
  • Sosu için uygun bir sos tavasına tereyağını alalım ve eritelim.
  • Üzerine pul biber ve naneyi ekleyerek kızdıralım ve ocaktan alalım. Bu aşamada ocağı yüksek ateşte açmamaya dikkat edelim.
  • Çorbamızı kaselere alalım ve üzerine sostan gezdirerek servis edelim. Dilerseniz sosu tencereye aktarıp o şekilde de servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Pesto Soslu Tuzlu Galette (Kıyır Kıyır Hamuruyla) Tarifi

 

Pesto Soslu Tuzlu Galette (Kıyır Kıyır Hamuruyla) Tarifi İçin Malzemeler

Galette için;

  • 110 gram soğuk tereyağ (küp küp doğranmış)
  • 175 gram un (1.5 su bardağı un civarı)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
  • 3 yemek kaşığı soğuk su

Peynirli harç için;

  • 1 dilim süzme peynir
  • Göz kararı rendelenmiş taze kaşar
  • 1 dilim tulum peyniri

Pesto sos için;

  • 1 büyük demet taze fesleğen
  • 3 yemek kaşığı toz parmesan peyniri
  • 3 yemek kaşığı çam fıstığı
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çimdik tuz

    Pesto Soslu Tuzlu Galette (Kıyır Kıyır Hamuruyla) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pesto sos yapımı için; tüm malzemeleri blender da çekelim. İşte bu kadar 🌸
  • Hamur dinlenirken peynirli harcı hazırlayalım;
  • Peynirli harç yapımı için; tüm malzemeleri bir kasenin içerisinde ezelim biraz zeytinyağı ile karıştıralım. 🌸.
  • Galette yapımı için; un ve tuzu karıştıralım ortasını havuz yaparak tereyağını ekleyelim.
  • Parmak uçları ile tereyağını una (yoğurmadan) yedirelim.
  • Kum gibi parçalar oluşunca ortasına su ve sirke ekleyerek yoğuralım. Yumuşak bir kıvam olacak.
  • Hazırlanan hamuru streç filme satıp 40 dk buzdolabında dinlendirelim.
  • Mutfak robotunda yapacaksanız su ve sirke hariç bütün malzemeleri robota alalım ve kum haline gelene kadar karıştıralım. En son su ve sirkeyi ekleyelim ve hamur toplanana kadar robotta yoğuralım.
  • Dolapta dinlenen hamuru iki yağlı kağıt arasında açalım kenarlarından pay bırakarak peynirli karışımı hamurun üzerine koyalım ve domatesleri dizelim.
  • Domateslerin üzerine zeytinyağı, karabiber ve sarımsak tozundan oluşan karışımı sürelim.
  • Yağlı kağıt yardımı ile kenarlarını düzgünce kapatalım yumurta sarısını kenarlarına sürelim ardından çörek otu susam serpelim.
  • Önceden ısınan 180 derece 30-35 pişirelim.
  • İlk sıcağı çıktıktan sonra pesto sosumuzu da ekleyerek servis edelim.
  • Not:Sosu fazla yaptım akşama makarna da kullanmak için, malzemeleri azaltarak yapabilirsiniz.

Erikten Meyve Suyu Tarifi

 

Erikten Meyve Suyu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo erik
  • 1,5 su bardağı şeker

Pişirmek için;

  • Yarım litre su

Meyve suyunu çoğaltmak için;

  • 3 litre su

    Erikten Meyve Suyu Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yıkadığınız erikleri tencereye alın üzerine sıcak su ekleyin erikler eriyene kadar pişirin.
  • Piştikten sonra ince bir süzgeçten iyice sıkın tortusu kalsın suyunu ve şekerini ilave edin karıştırın şişelere doldurun.
  • Doldurunca köpük olacaktır köpüğünü alın. Dondurucudada istediğiniz kadar saklayabilirsiniz.
  • Canınız ne zaman isterse çıkartıp beklettikten sonra içebilirsiniz. Afiyet olsun.
  • Not 1:İstediğiniz meyveylede yapabilirsiniz. Yalnızca şeftali, kaysı mayhoş olmayan meyvelere ben limon tuzu ekliyorum daha lezzetli oluyor. Limon tozu tercihe bağlı.

    Not 2:Çok şekerli sevenler şekerini çoğaltabilirler.

Tavuklu Pilav Tarifi

 

Tavuklu Pilav Tarifi İçin Malzemeler

Pilav için;

  • 2 su bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet soğan
  • 4 su bardağı tavuk suyu
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 3 damla limon
  • 1 silme çay kaşığı şeker

Tavuk haşlaması için;

  • 1 tam tavuğun eti
  • 3 litre su
  • 2 çay kaşığı tuz

Yanında servis için;

  • Turşu
  • Domates

    Tavuklu Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tam bir tavuk eti yıkanarak derin bir tencerede tavuğun üzerini geçen su ile doldurulur. Suyun içine tuz eklenir. 40 dakika kadar kaynamaya bırakılır.
  • O sırada pilav için; 1 tane soğan çok küçük olacak şekilde doğranır ve kavrulur. Ardından yıkanmış pirinçler tencereye alınarak üzerine tuz, şeker, limon eklenerek tam 5 dakika kavrulur.
  • Haşlanmış tavuğun suyu süzgeç yardımıyla süzülerek 4 su bardağı olacak şekilde kavrulmuş pilava eklenir.
  • Pilav 1 dakika yüksek ateşte eklenen su ile kaynatılır ve daha sonra kapadığı kapatılarak kısık ateşte 13 dakika kadar pişirilir.
  • Bir taraftan haşlanan tavuğun üzerinden 3 parça kadar et (kişi sayısına göre ayarlanır) tiftilir.
  • Pilavın yanına servis için domates ve turşular küp küp doğranır.
  • Bir kaseye tiftilen tavuklar ilk olarak konur ve pilav kaseye güzelce yerleştirilerek servis tabağına ters çevrilir.
  • Afiyet olsun

İki Renkli Kaşık Muhallebisi Tarifi

 

İki Renkli Kaşık Muhallebisi Tarifi İçin Malzemeler

Alt kısım için;

  • 125gr tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilin

Üst kısım için;

  • 2,5 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1,5 yemek kaşığı kakao

Üzeri için;

  • Kakao

    İki Renkli Kaşık Muhallebisi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Alt kısım için; tencerede tereyağını eritip unu 5-6dk kavurun. Kavurulan una sütü ekleyip çırpıcıyla sürekli karıştırın. 2-3 dk sonunda şekeri ekleyip tamamen kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
  • Kıvam alan muhallebinin altını kapatın, vanilini ekleyip tekrar karıştırın. Uygun borcama harcı dökün ve oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırın.
  • Üst kısım için; tüm malzemeyi tencereye alıp sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin. Karışımı soğumuş olan muhallebinin üstüne döküp eşit şekilde yayın
  • . Oda sıcaklığına gelincr buzdolabına kaldırın ve 1-2 saat dinlendirin. En son üstüne kakao serpiştirip servis edin. Afiyet olsun