13 Temmuz 2023 Perşembe

Kavrulmuş İrmik İle Revani Tatlısı Tarifi

 

Kavrulmuş İrmik İle Revani Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tuzu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı (kavrulmuş irmik)

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu

Süslemek için;

  • Antep fıstığı veya hindistan cevizi

    Kavrulmuş İrmik İle Revani Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce şerbeti hazırlayın. Bunun için şeker ve suyu uygun bir tencereye alalım karıştıralım.
  • Bir taşım kaynayınca içine limon suyu ilave edip karıştıralım kısık ateşte 15 dakika pişirelim.
  • Ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  • Bir tavaya irmiği alalım rengi hafif değişene kadar kavrulalım.
  • Ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  • Yumurta ve şekeri mikser ile iyice çırpalım.
  • Üzerine yoğurt ve sıvı yağı ilave edip çırpalım.
  • Un,kabartma tuzu ve vanilya ilave edip çırpalım.
  • Kavrulmuş soğumuş irmiği ekleyip spatula ile iyice karıştıralım.
  • Büyük boy yuvarlak borcama döküp yayın.
  • 180 derece fırında 30 dakika pişirelim.
  • Fırından çıkarıp sıcak tatlıya soğuk şerbeti dökelim 4-5 saat dinlendirelim. Dilimleyip üzerini süsleyip servis edelim.

11 Temmuz 2023 Salı

Kakaolu Islak Kurabiye (Tadına Doyum Olmuyor) Tarifi

 

Kakaolu Islak Kurabiye (Tadına Doyum Olmuyor) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • 2 adet yumurta
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 1 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı su

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi
  • Antep fıstığı

    Kakaolu Islak Kurabiye (Tadına Doyum Olmuyor) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için şeker ve suyu uygun bir tencereye alın şeker eriyene kadar pişirin ocaktan alın soğumaya bırakın.
  • Sıvı yağ, şeker, tarçın, yumurta,ve kakaoyu bir kaba ekleyip iyice çırpın.
  • Sonra un, kabartma tozu ve vanilya eleyerek ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  • Hamurdan cevizden büyük parçalar koparıp yuvarlayın yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  • 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
  • Fırından çıkarıp ilk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbete batırıp bir dakika bekleyip servis tabağına alın.
  • Üzerini süsleyip servis yapın.

Yoğurtlu Patates Tarifi

 

Yoğurtlu Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg patates
  • 500 gram yoğurt
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 1 dil rendelenmiş sarımsak
  • Tuz

Üzeri için;

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tutam ince kıyılmış dereotu

    Yoğurtlu Patates Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri soyup küp küp doğruyoruz, uygun bir tencereye alıyoruz .
  • Üzerini geçecek kadar su koyup ocakta yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz ,daha sonra suyunu süzüyoruz.
  • Yoğurt, mayonez, tuz ve sarımsağı uygun bir kaba alıp karıştırıyoruz.
  • Patatesleri üzerine döküp karıştırıyoruz .
  • Servis tabağına ayırıyoruz .
  • Zeytinyağ ve kırmızı biberi ocakta kızdırıp üzerine gezdiriyoruz .
  • Üzerine ince kıyılmış dereotu serpip servis yapıyoruz .

Hint Pare (Yapıldığı Gün Biten Tatlı) Tarifi

 

Hint Pare (Yapıldığı Gün Biten Tatlı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı eritilmiş tereyağ veya margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu 2.5 3 su bardağı un

Şerbet için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3.5 su bardağı su

Üzerine;

  • 1 yumurtanın akı
  • Hindistan cevizi

    Hint Pare (Yapıldığı Gün Biten Tatlı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbet için şeker ve su tencereye konulup çırpılır, az şeker eritilir ve kaynamaya bırakılır.
  • 5 dk sonra 2-3 damla limon suyu sıkıp 2-3 dk sonra altı kapatılıp soğumaya bırakılır.
  • Tatlı hamuru için yoğurma kabına hindistan cevizi, eritilmiş katıyağ, sıvı yağ, süt ve vanilya konulup çırpılır.
  • Yavaş yavaş un eklemesi yapılarak kabartma tozu da ilave edilip hamur toparlanır.
  • Kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur olması gerekiyor.
  • Benim 2. 5 su bardağından az fazla un gitti ona göre kontrollü olarak ekleme yapmanızı öneririm.
  • Hamurdan iri ceviz kadat parça alınır ve avuç içinde rulo şeklinde yassılaştırıp resimdeki gibi şekil verilir.
  • Fırın tepsisine dizilir ve üzerine yumurta akını sürüp hindistan cevizine bulayalım 175° önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.
  • Piştikten sonra ilk sıcaklığının bayağı çıkması için beklenip sonra şerbet dökülür. (kıyır olması için) dinlendikten sonra servise sunulur afiyet olsun.
  • Bu ölçüler ile 25 adet tatlı çıkmaktadır. Ceviz büyüklüğünde yuvarlak lokmalık şekerpare gibi de yapabilirsiniz o zaman daha fazla çıkacaktır çay bardağım 125 ml’dir.

Balon Bazlama Efsane Lezzetli Ekmek Tarifi

 

Balon Bazlama Efsane Lezzetli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt (ılık)
  • 1 paket kuru maya
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 4,5-5 su bardağı un
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için;

  • Tereyağ

    Balon Bazlama Efsane Lezzetli Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ilık sütü yoğurma kabına alın.
  • Üzerine kuru maya ekleyip karıştırın.
  • Tuzu ekleyip karıştırın.
  • Unu eleyerek azar azar ilave edip ele yapışan yumuşak hamur elde edin.
  • Elinizi hamurdan kurtarmak için sıvı yağ ilave edin iyice yoğurun.
  • Hamurun üzerini örtüp 1 saat mayalanmasını bekleyin.
  • Mayalanan hamuru biraz daha yoğurup 8 eşit parçaya bölüp yuvarlayın.
  • Üzerini örtüp 15 dakika bekletin.
  • Bekleyen hamurları merdane ile açabildiğiniz kadar açın. Çok inceltmeyin.
  • Hamurların hepsini açıp örtü üzerine dizip üzerini örtün.
  • Kızdırılmış tavada sürekli çevirerek arkalı önlü bazlamaları pişirin. Çok fazla pişirip kurutmayın.
  • Pişince tereyağı ile yaplayıp servis yapın 

Patlıcan Graten (Ekmek Banmalık Nefis Lezzet) Tarifi

 

Patlıcan Graten (Ekmek Banmalık Nefis Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet domates
  • 2 adet patlıcan
  • 1 adet küp şeker
  • Tuz
  • Toz kırmızı biber
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

    Patlıcan Graten (Ekmek Banmalık Nefis Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayıp tuzlu suda 20 dakika bekletip yıkayıp süzün.
  • Tavaya sıvı yağ koyup soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayıp soteleyin.
  • Biberleri de ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Kabuğu soyulmuş küp küp doğranmış domatesleri ekleyip karıştırın.
  • Kapağını kapatıp domatesler suyunu salana kadar pişirin.
  • Patlıcanları ilave edin.
  • Tuz ve baharatları ekleyin karıştırın.
  • Kapağını kapatıp kısık ateşte 15 dakika ara ara karıştırarak pişirin.
  • Ocaktan alın küçük oval borcama döküp yayın.
  • Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ilave edip 180 derece fırında kaşar peyniri eriyip hafif kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkarıp sıcak servis yapın.
  • ❗️Not; isterseniz güveç kaplarında porsiyonluk hazırlayabilirsiniz.

Kahvaltıda Kekikli Maydanozlu Krep Tarifi

 

Kahvaltıda Kekikli Maydanozlu Krep Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz tepeli
  • 2.5 su bardağı un
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tepeli kekik
  • 1 tutam maydanoz

Pişerken üzerine sürmek için;

  • Sıvı yağ

    Kahvaltıda Kekikli Maydanozlu Krep Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un hariç tüm malzemeleri koyup iyice bir kabın içinde karıştıralım.
  • Unu dikkatli ekleyerek akışkan bir hamur yapıyoruz.
  • Maydanozu ince doğrayıp hamura karıştıralım.
  • Tavayı ocağa alalım ve yüksek ateşte ısıtalım sonra orta ateşe alalım ısıtalım.
  • Tavaya sıvı yağını fırçayla sürelim ve hamurdan bir kepçe dolusu koyup yayalım.
  • Hamurda delikler oluşunca hafif altı kızarınca krepi çevirelim ve diğer tarafıda kızarınca ocaktan alalım.
  • Hepsini aynı şekilde yapıp bitirelim sıcak olarak servis yapabilirsiniz 

Tuzlu Kurabiye (Uzun Süre Bayatlamayan) Tarifi

 

Tuzlu Kurabiye (Uzun Süre Bayatlamayan) Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı veya margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta (akı içine sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 -3 su bardağı un

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu
  • Susam

    Tuzlu Kurabiye (Uzun Süre Bayatlamayan) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumuşamış tereyağı veya margarini yoğurma kabına alın ,kabartma tozu ve un hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.
  • Kabartma tozunu ilave edip unu da eleyerek kontrollü bir şekilde ekleyip yumuşak bir hamur elde edin.
  • Hamuru dörde bölün hamurun birini alıp tezgahın veya masanın üstüne alıp elinizle silindir şeklinde yuvarlayın.
  • Elinizle üzerine bastırarak düzleyin.
  • Bir bıçak ile çapraz bir şekilde baklava dilimi gibi kesin.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  • Hamurların hepsini bu şekil yapın üzerine yumurta sarısı sürün.
  • Çörek otu ve susam serpip 180 derece fırında 30 dakika pişirin, fırından çıkarıp servis yapın

Özel Soslu Fırında Tavuk (Bu Tarife Bayılacaksınız!) Tarifi

 

Özel Soslu Fırında Tavuk (Bu Tarife Bayılacaksınız!) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 adet tavuk incik veya baget
  • 2 adet patates
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 2 adet yeşil köy biberi
  • 2 adet domates
  • 1 su bardağı sıcak su (250 ml)

Sosu için:

  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet soğan (rondodan geçirilmiş)
  • 2 diş sarımsak rendesi
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı kajun
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Özel Soslu Fırında Tavuk (Bu Tarife Bayılacaksınız!) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk sosu için rondodan geçirilmiş soğan, sarımsak, zeytinyağı, salça, tuz ve baharatları uygun bir kaba alın ve karıştırın.
  • Tavuk inciklerin üzerine bıçak ile iki adet çizik atın.
  • Sosa bulayıp güzelce harmanlayın.
  • Vaktiniz varsa 1-2 saat buzdolabında dinlendirin. Yoksa yarım saat dinlendirip fırın tepsisine dizin.
  • İri doğranmış sebzeleri tepsiye dizin.
  • Kasede kalan sosun içersine 1 su bardağı sıcak su ekleyip karıştırın.
  • Tavukların üzerine gezdirin.
  • Fırın kağıdını ıslatıp tepsinin üzerini kapatın.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 50-55 dakika üzeri kapalı olarak pişirin.
  • Sonrasında pişirme kağıdını alın ve 10-15 dakika üzeri açık olarak pişirin. Afiyet olsun.