13 Temmuz 2023 Perşembe

Kavurmalı Pide Tarifi

 

Kavurmalı Pide Tarifi İçin Malzemeler

  • 2.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su bardağım 250 ml
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için

  • 1.5 yemek kaşığı su

Kenarı için

  • Yumurta sarısı
  • Yeterli kadar kavurma veya sucuk veya peynir
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

    Kavurmalı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Unumuzu kabımıza alalım ortasını açalım ılık suyu ilave edelim geri kalan malzemeleri ilave edelim 5 dk bekleyelim.
  • Sonra yoğuralım hamurumuzun üzerini örtelim.
  • Kabarınca 2 ye bölelim 2 beze yapalım yeniden üzerini kapatalım.
  • Biraz kabarınca tezgaha alalım ince olacak şekilde açalım.
  • Kenarların biraz içe doğru katlayım parmak uçlarımızla bastıralım.
  • 1. 5 yemek kaşığı suyu ortasına sürelim.
  • Kenarlarına yumurta sarısı sürelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kenarları hafif kızarana kadar pişirelim.
  • Sonra fırından alalım kavurmayı yayalım.
  • Tereyağını koyalım yeniden fırına verelim.
  • Pidemizin kenarları kızarana kadar pişirelim.
  • Deniyecek olanlara afiyet olsun ben diğerlerini peynirli yaptım ve yumurta beyazıyla kalan sarısını piştikden sonra üzerine döküp az daha fırında tutum çok güzel oldu.

Enfes Güveç Tarifi (Yozgat Usulü)

 

Enfes Güveç Tarifi (Yozgat Usulü) İçin Malzemeler

  • 1 kg kuzu kuşbaşı et
  • 1 soğan
  • 1 kg patlıcan
  • 10-15 adet sivri biber
  • 4-5 adet kabuğu soyulmuş domates
  • 2 baş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağına yakın eritilmiş kuyruk yağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kekik
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 bardak su (Salçalı sos için)

    Enfes Güveç Tarifi (Yozgat Usulü) Nasıl Yapılır?

  • Etler tencereye alınıp yarı diri kalacak şekilde yumuşatılır.
  • Tereyağı eklenir. Eriyince soğan eklenir karıştırılır.
  • Sebzeler sırasıyla patlıcan – biber – sarımsak – domates olacak şekilde üstü üste dizilir.
  • Baharatlar eklenir.
  • Salça ve su karıştırılarak elde edilen sos dökülür.
  • Eritilmiş kuyruk yağı eklenip tencerenin kapağı kapatılır.
  • Önce 5 dakika harlı ateşte ardından 1,5 saat kısık ateşte pişirilir.
  • Pişirilirken hiç karıştırılmaz yoksa patlıcanlar dağılır.

Fıstık Ezmeli Kurabiye Tarifi

 

Fıstık Ezmeli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 50 gram tereyağı
  • 200 ml krema
  • 4,5 yemek kaşığı fıstık ezmesi (diğer çeşitlerde olur)
  • Yarım çay bardağı +1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 5-6 parça beyaz çikolata
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un (yaklaşık olarak)

Üzeri için;

  • Beyaz çikolata
  • Fıstık ezmesi (1 tatlı kaşığı)

    Fıstık Ezmeli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Oda ısısında ki tereyağı ve fıstık ezmesini güzelce karıştırıyoruz.
  • Üzerine pudra şekerini ekleyerek biraz daha karıştırıyoruz.
  • Kremayı da ilave ediyoruz.
  • Karışım sıvı bir hal alıyor.
  • Un, kabartma tozu ve çikolatayı ekleyip hamuru oluşturuyoruz.
  • Unu kontrollü ekleyin yine de hamur çok sert olmamalı.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye dondurma kaşığıyla aralıklarla kurabiyeleri diziyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kenarları hafif kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Çok kızarmasın dikkat edin.
  • Kurabiyeler soğuduktan sonra benmari usulü erittiğimiz beyaz çikolatanın içine fıstık ezmesi ekleyip karıştırıyoruz hepsi güzelce karışmalı.
  • Sıkma torbasıyla veya çatal yardımıyla kurabiyelerin üzerine şeritler yapıyoruz.

Sade Cupkek Tarifi

Sade Cupkek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2.5 su bardağı un
  • Gıda boyası (kırmızı,yeşil)

Üzerine;

  • 1 paket krem şanti
  • 1 çay bardağı süt

    Sade Cupkek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve şekeri bir kaba alıp mikser yardımıyla köpürene kadar çırpalım.
  • Daha sonra diğer malzemeleri ekleyelim unu azar azar ilave edelim daha sonra hazırlamış olduğumuz cupkek kalıplarına paylaştıralım, ben yarısını sade yarısını cevizli yaptım.
  • Daha sonra bir paket kremşanti ve bir çay bardağı sütü mikserle çırpalım ve buzdolabına kaldıralım.
  • Daha sonra soğu muş olan cupkek kap keklerin üzerine sıkma torbasıyla kremşantiyi şekilli bir şekilde paylaştıralım afiyet olsun.

Soğuk Kivi Portakallı Ferahlatıcı Spritzer Tarifi

 

Soğuk Kivi Portakallı Ferahlatıcı Spritzer Tarifi İçin Malzemeler

Bardak için;

  • 200 ml limonata ( maden suyu, portakal suyuda olabilir)
  • 2 adet portakal ( doğranmış)
  • 2 adet kivi (doğranmış)
  • 1 dolu bardak buz küpleri

Ağız kenarı için;

  • 1 kaşık şeker
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • Yarım dilim portakal
  • 1 yaprak nane

    Soğuk Kivi Portakallı Ferahlatıcı Spritzer Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Limon kabuğu rendelenir şeker ile karıştırılır.
  • Bardağın ağzı limon ile islatılır ve şekerli karışıma batırılır.
  • Dilimlenmiş kiviler bardağa yapıştırılır.
  • Kivi ve portakal çatal ile ezilir ve bardağa bir kaşık konur ardından buz küpleri ve limonata eklenir.
  • Portakal dilimi nane yaprağı eklenip afiyet ile içilir.

Kakaolu Damla Çikolatalı Kek Tarifi

 

Kakaolu Damla Çikolatalı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao (isteğe göre)

    Kakaolu Damla Çikolatalı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Damla çikolatalı kakaolu kek için öncelikle uygun bir karıştırma kabında yumurta ve şeker, köpürene kadar çırpılır.
  • Üzerine süt ve sıvı yağ eklenir, 1-2 tur daha çırpılır.
  • Daha sonra unu, kabartma tozunu, vanilyayı eleyerek ekleyip, tekrar çırpılır.
  • En son damla çikolata ve kakao eleyerek eklenir. Spatula ile karıştırılır. Dilerseniz kakaoyu unla birlikte eleyerek de ekleyebilirsiniz.
  • Hazır olan kek harcı tereyağı ile yağlanmış kek kalıbına boşaltılır.
  • Damla çikolatalı kakaolu kek önceden ısıtılmış fırında, 170 derecede yaklaşık 55 dakika pişirilir.
  • Sürenin sonunda pişen kek fırından alınır ve oda ısısına gelene kadar bekletilir.
  • Oda ısısına geldikten sonra ters çevrilerek kalıptan çıkartılır. Dilimledikten sonra servis edilir.

Limonlu Çatlak Kurabiye Tarifi

 

Limonlu Çatlak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 limon suyu
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri (tepeleme)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2-3 su bardağı un

Üzeri için:

  • Pudra şekeri

    Limonlu Çatlak Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kabın içerisine un hariç tüm malzemeleri ekleyip karıştıralım.
  • Kontröllü bir şekilde azar azar unu ilave edip, yumuşak bir hamur elde edelim.
  • 30 dakika üzerini streçleyip buzdolabında dinlendirelim.
  • Ceviz büyüklüğünde
  • parçalar kopartıp yuvarlayalım ve bol pudra şekerine batıralım.
  • 180 derece fırında 15-20 dakika pişirelim. 💖 affı̇yet olsun 💖.

Sade Mercimek Çorbası Tarifi

 

Sade Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 6 su bardağı sıcak su (1200 ml)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı zerdeçal

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

    Sade Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sade mercimek çorbası tarifi için öncelikle soğanın kabuklarını soyalım ve yemeklik olacak şekilde doğrayalım.
  • Uygun bir tencereye sıvı yağı alalım. Üzerine doğradığımız soğanları ilave ederek soğanlar pembeleşinceye kadar karıştırarak kavuralım.
  • Daha sonra unu ilave edelim ve unun kokusu çıkıncaya kadar sürekli karıştırarak kavurmaya devam edelim.
  • Bol suyla yıkadığımız kırmızı mercimeği ilave edelim ve 1-2 tur daha karıştıralım.
  • Son olarak sıcak suyu ekleyelim ve ara ara karıştırarak mercimekler yumuşayana kadar pişirelim.
  • Mercimekler piştikten sonra tuz ve zerdeçalı çorbaya ilave ederek karıştıralım.
  • Ardından pişen çorbamızı pürüzsüz bir kıvam alana kadar blenderden geçirelim.
  • Üzerinin sosu için sos tavasına tereyağını alarak eritelim. Kırmızı toz biberi de ekleyerek karıştıralım ve ocaktan alalım.
  • Hazır olan çorbamızı kaselere paylaştıralım. Üzerine hazırladığımız sostan gezdirerek servis edelim. 

Muzlu Rulo Pasta Tarifi

 

Muzlu Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Kreması için;

  • 2,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilin

Keki için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı un
  • Yarım çay bardağı nişasta
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu

Arası için;

  • 2 adet muz

Üzeri için;

  • Pudra şekeri
  • İsteğe bağlı benmari usulü eritilmiş çikolata

    Muzlu Rulo Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Krema için tencereye tüm malzemeyi alıp sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirelim.
  • Streç filmle (streç kremaya temas etsin) üzerini örtüp ılımaya bırakalım.
  • Bu sırada keki için yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpalım.
  • Ardından diğer malzemeleri eleyerek ekleyelim ve tekrar çırpalım.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine kek harcını döküp eşit şekilde yayalım ve önceden ısınmış 170 derece fırında pişirelim.
  • Pişen kek biraz ılıyınca üstüne kremayı sürelim ve muzları yerleştirelim.
  • Yağlı kağıttan destek alarak dıştan içe rulo şeklinde saralım.
  • Üstüne pudra şekeri serpelim ve dilediğimiz şekilde süsleyelim. Afiyet olsun