Kavrulmuş İrmik İle Revani Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tuzu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı (kavrulmuş irmik)
Şerbeti için;
- 4 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- Birkaç damla limon suyu
Süslemek için;
- Antep fıstığı veya hindistan cevizi
Kavrulmuş İrmik İle Revani Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce şerbeti hazırlayın. Bunun için şeker ve suyu uygun bir tencereye alalım karıştıralım.
- Bir taşım kaynayınca içine limon suyu ilave edip karıştıralım kısık ateşte 15 dakika pişirelim.
- Ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Bir tavaya irmiği alalım rengi hafif değişene kadar kavrulalım.
- Ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Yumurta ve şekeri mikser ile iyice çırpalım.
- Üzerine yoğurt ve sıvı yağı ilave edip çırpalım.
- Un,kabartma tuzu ve vanilya ilave edip çırpalım.
- Kavrulmuş soğumuş irmiği ekleyip spatula ile iyice karıştıralım.
- Büyük boy yuvarlak borcama döküp yayın.
- 180 derece fırında 30 dakika pişirelim.
- Fırından çıkarıp sıcak tatlıya soğuk şerbeti dökelim 4-5 saat dinlendirelim. Dilimleyip üzerini süsleyip servis edelim.