Kavurmalı Pide Tarifi İçin Malzemeler
- 2.5 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık su bardağım 250 ml
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için
- 1.5 yemek kaşığı su
Kenarı için
- Yumurta sarısı
- Yeterli kadar kavurma veya sucuk veya peynir
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Kavurmalı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
- Unumuzu kabımıza alalım ortasını açalım ılık suyu ilave edelim geri kalan malzemeleri ilave edelim 5 dk bekleyelim.
- Sonra yoğuralım hamurumuzun üzerini örtelim.
- Kabarınca 2 ye bölelim 2 beze yapalım yeniden üzerini kapatalım.
- Biraz kabarınca tezgaha alalım ince olacak şekilde açalım.
- Kenarların biraz içe doğru katlayım parmak uçlarımızla bastıralım.
- 1. 5 yemek kaşığı suyu ortasına sürelim.
- Kenarlarına yumurta sarısı sürelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kenarları hafif kızarana kadar pişirelim.
- Sonra fırından alalım kavurmayı yayalım.
- Tereyağını koyalım yeniden fırına verelim.
- Pidemizin kenarları kızarana kadar pişirelim.
Deniyecek olanlara afiyet olsun ben diğerlerini peynirli yaptım ve yumurta beyazıyla kalan sarısını piştikden sonra üzerine döküp az daha fırında tutum çok güzel oldu.