Kuşbaşılı Pide Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket ınstant maya
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 6-6,5 su bardağı un
İç harcı için:
- 500 gram ince doğranmış dana kuşbaşı
- 4-5 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 2 adet domates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- İsteğe bağlı kaşar
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Kuşbaşılı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
- Un hariç tüm malzemeleri karıştırma kabında alalım ve karıştıralım.
- Kontrollü bir şekilde unu ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- 1 saat mayalandıralım.
- Ardından 8 eşit bezeye bölelim.
- İç harcı için eti ve sebzeleri ince bir şekilde doğrayalım.
- Yağı ve tuzu da ilave edip karıştıralım.
- Bezeleri uzun ince bir şekilde açalım ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alalım.
- Bir tepsiye üç hamur yerleştirelim ve iç harçlarını tepsiye yerleştirdikten sonra dökelim.
- Kenarlarından katlayalım.
- Üzerine yoğurt ve zeytinyağı karışımı sürelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
- Fırından çıkarmadan 5 dakika önce kaşar dilimlerini yerleştirelim ve eritmesini bekleyelim.