2 Eylül 2023 Cumartesi

El Açması Bal Kabaklı Börek Tarifi

 

El Açması Bal Kabaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su
  • Aldığı kadar un

İç harcı için

  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 kilo bal kabağı
  • 1 çay bardağı fındık veya ceviz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu için

  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ

Hamuru açmak için

  • Nişasta

    El Açması Bal Kabaklı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamurun yapılışı: Yumurta,su,sıvı yağ karıştırılır.Ardından silke,tuz ve un eklenir.Hamur ele yapışmayacak bir kıvamda olmalıdır.
  • Hamuru 30 dk dinlendirelim.
  • Hamur dinlenirken iç harcını hazırlayalım.İç harcın yapılışı.Bal kabağının kabuklarını soyun.
  • Rendeleyelim (Rendenin kalın tarafı ile rendeleyelim)
  • Daha sonra üzerine şeker,fındık,ceviz,sıvı yağ eklenir.Karıştırılır ve harcımız hazır hale gelir.
  • Hamuru bezelere ayırıp açmaya başlayalım.
  • Açtığımız her bezeye arasına önce fırça ile sıvı yağ sürülür ve iç harcından eklenir.
  • İsteğe başlı yuvarlak veya uzun şekilde tepsiye konulur.Tüm bezeler aynı şekilde hazırlanır.
  • 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
  • Börekler piştikten sonra dilimlenir ve üzerine pudra şekeri serpilir.
  • NOT: Börek hazır yufka ile de yapılabilir.
    NOT:Böreklerin üzerine çikolata sosu ile de denemenizi tavsiye ederim.Nefis oluyor😋

    Şimdiden afiyet olsun

Kuşbaşılı Pide Tarifi

 

Kuşbaşılı Pide Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket ınstant maya
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 6-6,5 su bardağı un

İç harcı için:

  • 500 gram ince doğranmış dana kuşbaşı
  • 4-5 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • İsteğe bağlı kaşar

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

    Kuşbaşılı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un hariç tüm malzemeleri karıştırma kabında alalım ve karıştıralım.
  • Kontrollü bir şekilde unu ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  • 1 saat mayalandıralım.
  • Ardından 8 eşit bezeye bölelim.
  • İç harcı için eti ve sebzeleri ince bir şekilde doğrayalım.
  • Yağı ve tuzu da ilave edip karıştıralım.
  • Bezeleri  uzun ince bir şekilde açalım ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alalım.
  • Bir tepsiye üç hamur yerleştirelim ve iç harçlarını tepsiye yerleştirdikten sonra dökelim.
  • Kenarlarından katlayalım.
  • Üzerine yoğurt ve zeytinyağı karışımı sürelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
  • Fırından çıkarmadan 5 dakika önce kaşar dilimlerini yerleştirelim ve eritmesini bekleyelim.

Şekerpare Tarifi

 


Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ veya margarin (ben yarım yarım karışık kullandım)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 3-3,5 su bardağı un
  • 4 yemek kaşığı irmik
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Üzeri için:

  • Fındık

    Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şerbet malzemeleri tencereye alınır ve 7-8 dk kaynatılır.
  • Kabartma tozu ve un hariç diğer malzemeler karıştırma kabına alınır ve yoğurulur.
  • Ardından un kontrollü bir şekilde eklenir.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
  • Ceviz büyüklüğünde bezeler yapılır ve ortalarına fındık batırılır.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.
  • İlk sıcaklığı çıkan ılık tatlıya soğuk şerbet ilave edilir.



Kaşarlı Patates Tarifi

 

Kaşarlı Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet orta boy haşlanmış patates
  • 1 kase rendelenmiş kaşar
  • Tereyağ
  • Tuz

    Kaşarlı Patates Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Haşlanan patatesleri ezici yardımıyla püre haline getirelim ve yağlanmış tavaya yarısını ince bir şekilde yayalım.
  • Arasına kaşarları dizip kalan patatesleri de üst kısmına yayalım ve ocakta çevirerek iki taraflı pişirelim.
  • İlk çevirmeden sonra tavayı tekrar yağlamayı unutmayalım.

3-2-1 Hamurundan Mini Salamlı Pide Tarifi

 

3-2-1 Hamurundan Mini Salamlı Pide Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 4,5 su bardağı un (kıvama göre)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç malzemeler;

  • 1 baton salam
  • Sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı

    3-2-1 Hamurundan Mini Salamlı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle hamurumuzu yoğurup (ele yapışmayacak) streçliyoruz.
  • Tüm malzemeleri karıştıralım.
  • 15 dk dinlendiriyoruz.
  • Bu sırada salamlarımızı doğrayıp yağ ve salçalarla biraz kavuruyoruz.
  • Üzerine dilediğiniz baharatları ekleyin.
  • Ocaktan alalım biraz soğusun o sırada hamurumuzu minik bezeler yapıp ayıralım.
  • Sonra içlerine harcımızı koyup pide şeklinde yapalım.
  • Tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.

Kupta Frambuazlı Mascarpone Kremalı Tatlı Tarifi

 

Kupta Frambuazlı Mascarpone Kremalı Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

Bisküvi tabanı için:

  • 10 adet yulaflı bisküvi
  • 2 yemek kaşığı kavrulmuş fındık

Frambuaz püresi için:

  • 300 gram frambuaz taze veya dondurucudan (Buzu çözülmüş)
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Mascarponeli kreması için:

  • 250 gram soğuk mascarpone
  • 1 paket vanilya şekeri veya 1 tatlı kaşığı vanilya ekstresi
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 kutu soğuk sıvı krema (200 ml)

Üzerini süslemek için:

  • 6 adet frambuaz
  • 1 yemek kaşığı çikolata parçaları

    Kupta Frambuazlı Mascarpone Kremalı Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bisküvileri ve fındıkları rondodan geçirip bardaklara paylaştırın.
  • Üzerine kaşık yardımıyla bastırın.
  • Kreması için bütün gerekli malzemeleri karıştırma kabınıza alıp sertleşene kadar mikserle çırpın.
  • Kremayı ister benim gibi sıkma torbanıza alıp bisküvilerin üzerine sıkın ister kaşık yardımıyla paylaştırın.
  • Frambuaz püresi için frambuaz ve pudra şekerini bir kabın içine alıp el blenderinle püre haline getirin.
  • Kuplara paylaştırın.
  • Üzerini geri kalan krema, frambuaz ve çikolata parçaları ile süsleyin. Buzdolabında muhafaza edin. Afiyet olsun!

Kıyır Kıyır Tart Pasta Tabanı Tarifi

 






Kıyır Kıyır Tart Pasta Tabanı Tarifi İçin Malzemeler

Bardak ölçüm: 220 ml

  • 4 yemek kaşığı şeker (75 gr)
  • 3 yemek kaşığı yumuşak tereyağı (75 gr)
  • 1 adet orta boy yumurta
  • 1 dolu su bardağı un (150 gr)
  • 1 tutam tuz
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

    Kıyır Kıyır Tart Pasta Tabanı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bütün malzemeleri karıştırma kabınıza alıp elinizle hamuru yoğurun.
  • Streç folyo arasına sarın ve yarım saat buzdolabında bekletin.
  • Tart pasta kalıbınızı güzelce yağlayıp unlayın.
  • Hamuru iki streç folyo arasında kalıbın büyüklüğünde merdane yardımıyla açın.
  • Hamuru kalıbınıza alın. Elinizle bastırın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece alt/üst ayar fırında yaklaşık 13-15 dakika pişirin. 10 dk. kalıbın içinde beklettikten sonra yavaşça pasta tabağınıza ters çevirerek alın.
  • Üzerine arzuya göre meyvelerinizi dizip meyvelerin üzerine pişmiş pasta jölesi gezdirin. Soğuk servis edin!.

Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi

 

Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 adet orta boy patlıcan
  • 1 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yeşil sivri biber
  • 1 adet kapya biber
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2,5 su bardağından 2 parmak fazla sıcak su (530 ml)
  • 1-1,5 tatlı kaşığı tuz

    Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanı küp küp doğrayın ve tuzlu suda bekletin.
  • Daha sonra süzün ve kurulayın.
  • Üzerine 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip karıştırın.
  • Yaglı kagıt serili fırın tepsisine aktarın ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika kızartın.
  • Sıvıyağını tencereye alıp yemeklik doğranmış soğanları ekleyip kavurmaya başlayın.
  • Doğranmış biberleri ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Salçayı ekleyip kısa bir süre kavurduktan sonra küp doğranmış domatesleri ve kızartılmıs patlıcanları ekleyip soteleyin.
  • Üzerine bulguru ve tereyağını ekleyip karıştırın.
  • Suyu, tuz ve karabiber ekleyiin.
  • Kaynamaya baslayınca kapağını kapatıp altını kısın ve yaklaşık 15-20 dakika suyunu çekene kadar pişirin.
  • Piştikten sonra 10 bekletin. Ardından servis edebilirsiniz