Kuru Meyveli Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 limon rendesi
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı kuru meyveler (Kayısı incir, hurma erik, ufalanmış ceviz, damla çikolata, kuş üzümü )
- 2, 5 su bardağı un
Kuru Meyveli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım. Ne kadar çok çırparsak kekimiz o kadar güzel kabarır.
- Sonra süt, sıvı yağ, limon suyu, hindistan cevizi, vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyelim.
- Kek hamurunu tekrar çırpalım.
- Kuru meyveleri küçücük doğrayıp, güzelce una bulayalım.
- Limon kabuğu rendesi ve kuru meyveleri kek hamuruna ekleyelim. Spatula ile karıştıralım.
- Hazırladığımız kek hamurunu yağlanmış kek kalıbına dökelim.
- 160 derece fırında yaklaşık 1 saat üzeri güzelce kızarana kadar pişirelim, bir kürdan ile kontrol edelim.
- Fırından alıp oda sıcaklığına gelen keki servis tabağına ters çevirerek dilimleyebilirsiniz.