27 Ekim 2023 Cuma

Çilekli Milföy Tatlısı Tarifi

 

Çilekli Milföy Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 adet milföy
  • 10-15 adet çilek

Üzerine

  • Pudra şekeri

Muhallebi için

  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ 

    Çilekli Milföy Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Milföyleri 2 parçaya bölüp üzerine eritilmiş tereyağ sürelim.
  • İkiye kapatıp 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirelim.
  • Tencereye muhallebi için sırasıyla süt,yumurta,şeker,un,nişasta ekleyip hafif ateşte çırpalım göz göz olunca vanilin ve tereyağ ekleyip çırpalım.
  • Koyulaşan muhallebiyi kapatalım.
  • Fırından çıkan milföylerin arasına muhallebiden sıkalım.
  • İkiye böldüğümüz çileklerinde kenarlarına koyup servis edelim. Deneyenlere afiyet olsun 

Havuç Tarator Tarifi

 

Havuç Tarator Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 büyük boy havuç
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 dolu yemek kaşığı mayonez
  • Yarım su bardağı kırılmış ceviz
  • Tuz

    Havuç Tarator Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ genişçe bir tavaya alınır.
  • Rendelenmiş havuçlar ilave edilip yaklaşık 5 dk kadar kavrularak ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
  • Havuçlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 3-4 dakika (ocağı yüksek ateşte açarak havuçları yakmamaya dikkat etmelisiniz. )❗️
  • Ayrı bir kasede yoğurt,mayonez, tuz ve ezilmiş sarımsak eklenerek çırpılır.
  • Soğuyan havuçlar ve ceviz yoğurda ilave edilerek karıştırılır ve servis tabağına alınır.
  • Havuç tarator servise hazır deneyeceklere afiyet olsun.

Nişastalı Çatlak Kurabiye (Hafif Çay Ve Kahve Yanı İkramlık) Tarifi

 

Nişastalı Çatlak Kurabiye (Hafif Çay Ve Kahve Yanı İkramlık) Tarifi İçin Malzemeler

  • ️150 gram oda ısısında yumuşamış tereyağı veya margarin
  • ️3 yumurta sarısı
  • ️1 çay bardağı pudra şekeri
  • ️450 gram nişasta (Küçük paketlerde 2 paket+yarım bardak nişasta)
  • ️Yarım paket kabartma tozu

    Nişastalı Çatlak Kurabiye (Hafif Çay Ve Kahve Yanı İkramlık) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tüm malzemeleri homojen karışım elde edene kadar yoğurun.
  • İlk başta toparlanmayan hamur zamanla toparlayacak merak etmeyin.
  • Kıvam alınca küçük ceviz büyüklüğünde parçalar alarak şekil verelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı pembeleşinceye kadar pişirelim.
  • Pişme süresi ortalama 20 dk. kontrol edelim. Üzeri beyaz altı pembe olunca fırından alalım.

Nefis Bir Kahvaltılık Ezme Patates Tarifi

 

Nefis Bir Kahvaltılık Ezme Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 adet haşlanmış patates
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 adet yumurta
  • Tuz
  • Yeterince kaşar peyniri

    Nefis Bir Kahvaltılık Ezme Patates Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Haşlanmış patatesleri çatal yardımıyla eziyoruz.
  • Tereyağ eklenmiş tavada ezdiğimiz patatesleri soteliyoruz.
  • Üzerine çırpılmış yumurtayı döküyoruz.
  • Dilediğiniz baharatları ekleyebilirsiniz.
  • En son üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip sıcak sıcak yiyoruz afiyet şeker olsun 😋

25 Ekim 2023 Çarşamba

Airfryer Milföy Simit Tarifi

 

Airfryer Milföy Simit Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet milföy hamuru
  • 4 adet örgü peynir

Bulamak için;

  • 3 yemek kaşığı pekmez
  • Yarım çay bardağı su (60 ml)
  • Kavrulmuş susam

    Airfryer Milföy Simit Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle çözdürdüğümüz milföyü tezgaha alalım. Uzun kenarına örgü peynir yerleştirip hamuru rulo şeklinde saralım.
  • Birleşim yerlerine parmak uçlarımızla güzelce bastırarak yapışmasını sağlayalım.
  • Rulomuzun iki ucundan tutarak elimizle buralım ve yuvarlak olacak şekilde birleştirelim.
  • Şekillendirdiğimiz simitin her yerini önce pekmezli suya batıralım. Ardından kavrulmuş susamla kaplayalım.
  • Milföylerimizin tamamını bu şekilde hazırladıktan sonra simitlerimizi airfryer haznesine yerleştirelim.
  • Hazneyi kapatıp simitlerimizi manuel ayarda 180 °C’de 20 dakika pişirelim.
  • Sürenin sonunda pişen ve güzelce kızaran simitlerimiz servise hazır. Afiyet olsun!

Nefis Etli Üzüm Yaprağı Ve Sivri Lahana Sarması Tarifi

 

Nefis Etli Üzüm Yaprağı Ve Sivri Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram üzüm yaprağı
  • 1 adet sivri lahana

İç malzemeleri:

  • 300 gr kıyma
  • 2,5 su bardağı pirinç
  • 1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağı
  • 4 orta boy yemeklik doğranmış soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Yarım demet kıyılmış maydanoz
  • 1 dolu çay kaşığı karabiber
  • 1 dolu çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 dolu çay kaşığı pulbiber
  • 1 dolu tatlı kaşığı kuru nane
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çorba kaşığı nar ekşisi
  • 1/2 (yarım) su bardağı ılık su

Sosu için:

  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 limon suyu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz

    Nefis Etli Üzüm Yaprağı Ve Sivri Lahana Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yıkadığımız pirinci, robottan geçirdiğimiz soğan ve sarımsakları diğer malzemeler ile karıştırıp güzel bir iç hazırlıyoruz.
  • Haşlanmış lahana yapraklarının sert kısımlarını kesip, iç malzememizden yeteri kadar ekleyip saralım.
  • Ben yaprakları sardıktan sonra kesiyorum, bu şekil daha pratik oluyor.
  • Üzüm yapraklarına 1 er tatlı kaşığı iç eklenerek sarılır.
  • Tencerenin en altına yaprakların saplarını ve dilerseniz soğan dilimleri ekleyebilirsiniz.
  • Daha sonra yaprak sarmaları alta gelecek şekilde sıralayın üzerine lahanadan artan kök kısımları yerleştirdim.
  • Suyunu ilave edip, üzerine pişirme taşı veya tabak kapatın pişirmeye bırakın.
  • Bu şekilde sarmaların dağılmasını önlüyoruz.
  • Hazır olan dolmalarımızı orta ateşte pişirin.
  • Kaynayınca altını kısın.
  • Ben tencerede pişirdim. Yaklaşık 45 dakikada pişti.Daha sonra deneme yaparak pişip pişmediğini kontrol edin.
  • Bu iç tarifini dilediğiniz dolmalık tariflerde kullanabilirsiniz.

    Deneyecekleri şimdiden kolay gelsin.Afiyetle🌺

Porsiyonluk Trileçe Tarifi

 

Porsiyonluk Trileçe Tarifi İçin Malzemeler

Kek için

  • 5 tane yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı un
  • Yarım çay bardağı nişasta (Mısır veya buğday fark etmez)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Süt şerbeti için

  • 1 paket sıvı krema (200 ml)
  •  Yarım su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı süt (Bol sütlü seviyorsanız 1 bardak fazla ekleyebilirsiniz)

Karameli için

  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket sıvı krema

Üzeri için

  • 1 bardak sütle çırpılmış krem şanti

    Porsiyonluk Trileçe Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kek için yumurtaların beyazı ve sarısını ayrı kaplara alalım. Şekeri iki kabada eşit şekilde ekleyelim.
  • Önce beyazını pürüzsüz olana kadar çırpalım,kenara bırakıp sarısını da köpürene kadar çırpalım.
  • Üzerine sıcak suyu ekleyip çırpalım,kuru malzemeleri eleyerek bir spatula yardımıyla karıştıralım, yumurta beyazını da söndürmeden azar azar ilave ederek karıştıralım, ısıya dayanıklı kaseleri yağlayalım, harcı eşit şekilde paylaştıralım.
  • Ortalama 10-12 civarında çıkıyor, fırın tepsisine dizelim
  • Önceden ısıttığımız 18o derece fırında pişirelim,.
  • Kek pişerken şerbeti için bir kaba toz şeker,krema ve sütü ekleyip şeker eriyene kadar karıştıralım,.
  • Pişen kekin üzerine kürdanla delikler açıp süt şerbetini eşit şekilde paylaştıralım.
  • Krem şantiyi sütle çırpıp dolapta bekletelim, karameli için şekeri tavaya alalım kısık ateşte eriyene kadar ara ara karıştıralım tamamen eriyince üzerine tereyağını ekleyip eriyene kadar karıştıralım.
  • Kremasını da ekleyelim bir kaç dakika kaynatıp soğumaya bırakalım.
  • Sütü çeken tatlının üzerine krem şantiyi eşit şekilde paylaştıralım yayalım.
  • Soğuyan karamelide tatlıların üzerine paylaştıralım.
  • Artan krem şantiyle üzerlerini süsleyelim afiyet olsun.

Çıtır Çıtır El Açması Ispanaklı Börek Tarifi

 

Çıtır Çıtır El Açması Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • Un ( 4,5 – 5 su bardağı)

Arasına sürmek için:

  • 100 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

İç harcı için:

  • 2 demet ıspanak
  • 2 orta boy soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber, pulbiber
  • Çıtır Çıtır El Açması Ispanaklı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak bir tavaya ince ince doğradığımız soğanları sıvı yağla hafif kızarana kadar kavuralım.
  • Ardından doğradığımız ıspanakları ekleyip 2 dk kadar daha kavuralım.
  • Tuz ,karabiber ,pulbiber ekleyip ocaktan alıp karışımı soğumaya bırakalım.
  • Hamuru için:Sıvı yağ ,yumurta ,ılık su, sirke ekleyip karışımı bir karıştıralım.
  • Ardından tuz ve unu ekleyip çok sert olmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hamurumuzu 15 dk dinlendirelim.
  • Dinlenen hamuru avuç içi büyüklüğünde bezelere ayıralım. Çok büyük olmasın bezeler açması zor olur o zaman.
  • Un ile bezelerimizi açalım.
  • Açtığımız yufkayi ilk olarak erittigimiz tereyağı ile sıvı yağ karışımı sürelim.
  • Sonra ıspanak karışımımdan ekleyip rulo şeklinde katlayalım.
  • 180 ‘c de üzeri kızarana kadar kızartalım.Afiyet olsun. 

Narlı Kuş Lokumu Tarifi

 

Narlı Kuş Lokumu Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 büyük nar (2bardak nar suyu)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 6 yemek kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ

Bulamak için;

  • Yarım bardak hindistan cevizi
  • Yarım bardak nişasta

    Narlı Kuş Lokumu Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle nar tanelerini ayırın.
  • Mutfak robotuna vurun.
  • Süzgeç yardımıyla posasını ayırın.
  • Nar suyunu tencereye koyup üzerine çay şekeri nişastayı koyup karıştırın ocağa alıp sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirilir.
  • Ocaktan indirip tereyağ ekleyip karıştırın.
  • Kolay çıkması için kare borcam su ile ıslatın fazla suyunu dökün.
  • Sıcak sıcak dökülür borcama üzeri düzleştirilir.
  • Sıcaklığı geçince streçleyip buzdolabında 1 gece bekletilir.
  • Diğer gün borcam ters çevrilip minik lokmalık kareler şeklinde kesilir bir bölümüne hindistan cevizi diğer bölümünü nişastayı bulayıp servis tabağına alınır.