Şekerpare Tam Ölçülü Efsane Lezzet Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 125 gram tereyağı veya margarin (Ben tereyağı margarin karışık kullandım)
- 1 yumurta+1 yumurta beyazı (Sarısı üzerine)
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağından 2 parmak eksik pudra şekeri
- 1 çay bardağından 2 parmak eksik zeytinyağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2.5 su bardağı un
Şerbeti için:
- 2,5 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- 3-5 damla limon suyu
Üzeri için:
- Yumurta sarısı
- Toz antep fıstığı
Şekerpare Tam Ölçülü Efsane Lezzet Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tatlı sıcak, şerbet soğuk olacağı için.İlk önce şerbeti hazırlayalım. Şerbet için tencereye şeker ve suyu alalım, eriyene kadar karıştıralım.
- 10 dk yüksek ateşte kaynatalım.
- Limon sıkıp kısık ateşte 10 dk daha kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
- Hamur için karıştırma kabına un harici malzemeleri alıp güzelce karıştıralım.
- Üzerine unu ekleyelim, yumuşak bir hamur elde etmiş olacağız.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verelim.
- Tepsiye dizdiğimiz şekerparelerin üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkarttığımız şekerparelerin ilk sıcağı çıkınca soğuk şerbeti üzerine dökelim.
- Şerbetin iyice çekmesi için en az iki saat dinlendirelim. Dilerseniz üzerine antep fıstığı serpebilirsiniz. Afiyet olsun.