4 Kasım 2023 Cumartesi

Şekerpare Tam Ölçülü Efsane Lezzet Tarifi

 

Şekerpare Tam Ölçülü Efsane Lezzet Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 125 gram tereyağı veya margarin (Ben tereyağı margarin karışık kullandım)
  • 1 yumurta+1 yumurta beyazı (Sarısı üzerine)
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağından 2 parmak eksik pudra şekeri
  • 1 çay bardağından 2 parmak eksik zeytinyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2.5 su bardağı un

Şerbeti için:

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 3-5 damla limon suyu

Üzeri için:

  • Yumurta sarısı
  • Toz antep fıstığı

    Şekerpare Tam Ölçülü Efsane Lezzet Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tatlı sıcak, şerbet soğuk olacağı için.İlk önce şerbeti hazırlayalım. Şerbet için tencereye şeker ve suyu alalım, eriyene kadar karıştıralım.
  • 10 dk yüksek ateşte kaynatalım.
  • Limon sıkıp kısık ateşte 10 dk daha kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
  • Hamur için karıştırma kabına un harici malzemeleri alıp güzelce karıştıralım.
  • Üzerine unu ekleyelim, yumuşak bir hamur elde etmiş olacağız.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verelim.
  • Tepsiye dizdiğimiz şekerparelerin üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • Fırından çıkarttığımız şekerparelerin ilk sıcağı çıkınca soğuk şerbeti üzerine dökelim.
  • Şerbetin iyice çekmesi için en az iki saat dinlendirelim. Dilerseniz üzerine antep fıstığı serpebilirsiniz. Afiyet olsun.

31 Ekim 2023 Salı

Tam Ölçülü Mercimek Köfte Tarifi

 

Tam Ölçülü Mercimek Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı mercimek
  • Aynı bardak ölçüsü ile 5 su bardağı su
  • Yine aynı bardak ölçüsü ile 1.5 bardak ince bulgur
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (soğanla kavrulacak)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı (yoğrulma esnasında eklenecek)
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 1.5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1.5 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet yeşil soğan
  • Damak zevkinize göre nar ekşisi (yaklaşık 2 yemek kaşığı)
  • Yarım limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Tam Ölçülü Mercimek Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mercimek köftesi için önce mercimeğimizi yıkayıp 5 bardak su ile tencereye alıp suyunu çekene kadar yaklaşık yarım saat ara ara karıştırarak pişiriyoruz.
  • 🌸Sürenin sonunda yumuşayıp pişen mercimeklerin üzerine bulgurumuzu ekliyoruz. Ocağı ve tenceremizin kapağını kapatıyoruz. Yarım saat kadar bulgurumuzun şişmesini bekliyoruz.
  • 🌸Sosu için sıvı yağımızı ayrı bir tavaya alıp soğanları ince ince doğrayıp güzelce kavuruyoruz.
  • Üzerine salçalarımızı ekleyip soğanlarla birlikte kavuruyoruz.
  • 🌸Yarım saat tencerede dinlenen mercimek ve bulgurumuzun üzerine kavurduğumuz soğan ve salçayı ekliyoruz ve malzemeler her yerine gelecek şekilde yoğuruyoruz.
  • 🌸 Yeşil soğan ve maydanozu minik minik doğrayıp mercimeklere ekliyoruz ve tekrar yoğuruyoruz.
  • Son olarak tüm baharatları, zeytinyağı, nar ekşisini, limon suyunu ve tuzunu ekleyip harcı güzelce yoğuruyoruz.
  • Hazır olan harçtan parçalar kopartarak elimizle şeklini verip servis ediyoruz. Dilerseniz elinizle sıkarak dilerseniz de yuvarlayarak şekil verebilirsiniz.Not : Tarif fazla oluyor. Dileyen kişi miktarına göre ölçüleri yarıya indirip yapabilir.
    🌸🌸Yapacaklara şimdiden afiyet olsun. Her zaman yaptığım tarif hiç şaşmıyor. Mutlaka denemelisiniz. 

Kıymalı Sandal Patates Tarifi

 

Kıymalı Sandal Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 büyük patates
  • 200 g kıyma
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 adet kıl biber
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber

Beşamel sos için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı dolu un
  • 1.5 su bardağı süt
  • Birer fiske tuz
  • Karabiber

Salçalı sos için :

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı su
  • Birer fiske tuz
  • Karabiber

    Kıymalı Sandal Patates Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri soyup ortadan ikiye bölün. İç kısmını kaşık yardımıyla oyun.
  • Dış kısmını tepside düz kalacak şekilde gerekirse hafif kesin.
  • Ardından patatesleri tepsiye dizin ve üzerlerini zeytinyağı sürüp tuz serpiştirin ve 180 derecede fırında hafif pişene kadar pişirelim.
  • ▫️Sıvıyağ ve tereyağını ısıtalım, soğanı ve biberi yemeklik doğrayıp kavuralım, üzerine kıymayı alıp kavurmaya devam edelim.
  • Domatesin kabuğunu soyup küp küp doğrayalım ve kıymanın üzerine alıp kavurmaya devam edelim.
  • Sonra salça, baharatlar ekleyip bir iki karıştırıp kıymalı harçımızı pişen patateslerin ortasına paylaştıralım.
  • Beşamel için:Tereyağını eritip unu ekleyelim, kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Ardından sütü, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim.
  • Beşamel sosumuzu kıymalı harcın üzerine paylaştırın ve üzerlerine kaşar peyniri serpiştirelim.
  • Sosu için:Salçayı, tuz, karabiber ve suyu karıştırıp borcamın zeminine dökelim.
  • Sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun

Airfryer Tavuk Dürüm Tarifi

 

Airfryer Tavuk Dürüm Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gr piliç ızgara tava
  • Kırmızı soğan
  • Domates
  • Marul
  • Kornişon turşu
  • Patates kızartması
  • Lavaş

Marinesi için;

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı (60 ml)
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı köri

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı ketçap
  • 1 tatlı kaşığı hardal

    Airfryer Tavuk Dürüm Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir kaseye aldığımız tavukların üzerine marine için yoğurt, kekik, kimyon, karabiber, kırmızı toz biber, köri, sarımsak ve zeytinyağını ilave ederek güzelce karıştıralım.
  • Ardından üzerini streç film ile kapatalım ve mümkünse 2 saat buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
  • Airfryer için özel olan pişirme kağıdını airfryer haznesine yerleştirelim.
  • Tavuklarımızı da dizdikten sonra 180 °C’de 20 dakika pişirelim.
  • Sosu için karıştırma kabına yoğurt, mayonez, ketçap ve hardalı alarak pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım.
  • Lavaşın üzerine hazırladığımız sostan sürelim.
  • Kenarına pişen ve dilimlediğimiz tavukları, doğradığımız turşuyu, soğanı, patates kızartmasını, marul ve domatesleri yerleştirerek lavaşımızı sıkıca saralım.
  • Tüm malzeme bitene kadar aynı işlemleri tekrarladıktan sonra tavuk dürümlerimiz servise hazır. Bu tarifte ben 2 adet lavaş kullandım siz kişi sayınıza göre malzeme miktarlarını ayarlayabilirsiniz. 

Kabak Mücveri Tarifi

 

Kabak Mücveri Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 orta boy kabak
  • 1 orta boy patates
  • 2-3 yeşil biber (ben bi yeşil bi kırmızı küçük kapya doğradım)
  • 1 orta boy soğan
  • 3 adet yumurta
  • 10 yemek kaşığı un ( cıvık değil biraz katı olması ona göre ayarlarsınız)
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Üzeri için;

  • Yoğurt

    Kabak Mücveri Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kabakları, patatesi ve soğanı bi kaba rendeleyelim.
  • Üzerine yumurtayı kıralım.
  • Doğranmış biberleri ekleyelim karıştıralım.
  • Maydanoz, dereotu ,tuz, karabiber ve pul biber ekleyelim (göz kararı).
  • Unu ekleyelim karıştıralım.
  • Cıvık oldukça göz kararı un ekleyebilirsiniz.
  • Kızgın yağda kaşıkla harçtan döküp kızartmaya başlayalım.
  • Bie tabağa peçete koyup (yağını emmesi için) kızaran mücverleri tabağa alalım harç bitene kadar işlemi yapalım.
  • Kızartma işlemi bitince mücverlerin üzerini başka bi tabakla kapatalım kurumasın.
  • Yoğurtla beraber servis yapalım.
  • İsterseniz üzerine gezdirin isterseniz. İsterseniz yoğurda batırarak yiyin tercih sizin.

29 Ekim 2023 Pazar

Ekşili Nohutlu Pırasa Tarifi

 

Ekşili Nohutlu Pırasa Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram pırasa
  • 1 küçük boy soğan
  • 1 büyük boy havuç
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 adet domates
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 limonun suyu
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 litre su

    Ekşili Nohutlu Pırasa Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pırasaları güzelce yıkayıp halkalar şeklinde parmak kalınlığında keselim.
  • Soğanları doğrayıp yarım çay bardağı zeytinyağında kavuralım.
  • Kavrulan soğana salça ile beraber doğranan havuçları ve pırasaları ekleyelim.
  • Bir dakika kadar kavrulan karışıma domates ve nohutları da ekleyerek 1 dakika kadar kavuralım.
  • 1 litre suyu ve damak tadınıza göre tuzunu ilave edip son olarak limon suyunu da ekleyerek kaynamaya bırakalım.
  • Kaynayan yemeğin altını kısarak pişmeye bırakalım. Ortalama 30-40 dk da hazır olacaktır. Afiyet olsun

Browni Tarifi

 

Browni Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 bardak şeker
  • 200 gram bitter çikolata
  • 2 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • 1 bardak un

    Browni Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şeker ve yumurtayı güzelce beyaz olana kadar mikserle çırpın.
  • Ardından tereyağı ve çikolataları benmari usulü eritip ekleyin.
  • Son olarak unu ilave edip, pişmeye gönderin.
  • Deneyeceklere afiyet olsun.

Peynirli Muffin Tarifi

 

Peynirli Muffin Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 120 ml yoğurt (1 çay bardağı)
  • 100 ml sıvı yağ (Yarım çay bardağından biraz fazla)
  • 100 ml süt (Yarım çay bardağı)
  • 100 gram beyaz peynir (1 su bardağı)
  • 1 avuç maydonoz
  • 1 adet kapya biber
  • 1 paket kabartma tozu
  • 220 gram un (2 su bardağı dolu dolu)

Üzeri için:

  • Çörek otu veya susam

    Peynirli Muffin Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir kapta yumurta ve şekeri 2-3 dk çırpın.
  • Üzerine süt,sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edip tekrar çırpın.
  • Kek hamurundan biraz daha katı bir hamur olması gerekiyor.
  • Ufalanmış peynir, doğranmış kapya biber ve maydanozu sa ilave ederek spatula ile karıştırın.
  • Muffin kalıplarına eşit şekilde paylaştırın. (bu ölçüde 12 adet elde edebilirsiniz)
  • Üzerine susam veya çörek otu serpin.
  • Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.