17 Şubat 2024 Cumartesi

Fırında Mevsim Sebzeleri (Ön Haşlama Yok) Tarifi

 

Fırında Mevsim Sebzeleri (Ön Haşlama Yok) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet küçük boy karnabahar
  • 1 adet küçük boy brokoli
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet kapya biber
  • (sevdiğiniz farklı sebzeleri de ekleyebilirsiniz brüksel lahanası, kereviz, bal kabağı gibi)

Sosu için;

  • 1 çay bardağına yakın zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuzu kendi damak zevkinize göre ekleyebilirsiniz

    Fırında Mevsim Sebzeleri (Ön Haşlama Yok) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yıkanan tüm sebzeleri irice doğrayıp fırın tepsisine ekleyin.
  • Üzerine bir kavanozda hazırladığınız sosu dökün.
  • 200 derece fırında ortalama 30-35 dk pişirin. (fırından fırına fark gösterebilir siz patates ve havuçu kontrol ederek pişirme süresini ayarlayabilirsiniz. )
  • Ön haşlamaya gerek kalmadan sebzelerin besin değerini kaybetmeden bu tarifle et ve tavuk yemeklerini daha güzel hale getirebilirsiniz.

13 Şubat 2024 Salı

Yufkadan Patatesli Çıtır Yağ Mantısı Tarifi

 

Yufkadan Patatesli Çıtır Yağ Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 2-3 adet patates
  • 1 adet küçük soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Toz kırmızı biber
  • Karabiber
  • Tuz

Kızartmak için

  • Sıvı yağ

Üzeri için;

  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası

    Yufkadan Patatesli Çıtır Yağ Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri haşlayıp eziyoruz.
  • Soğanı az yağda kavurup salça ekliyoruz.
  • Ardından haşlayıp ezdiğimiz patatesleri  ve baharatları atıp karıştırıyoruz.
  • Bir adet yufkayı ortadan ikiye bölüp üst üste koyuyoruz.
  • İki parmak kalınlığında uzun şeritler kesip iç harcından koyuyoruz.
  • Muska şeklinde sarıp uç kısımlarını suya batırarak kapatıyoruz.
  • Mantıları kızgın yağda kızartıp servis tabağına alıyoruz.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos dökerek servis ediyoruz. 

Patatesli Sulu Köfte (Asla Dağılmaz) Tarifi

 

Patatesli Sulu Köfte (Asla Dağılmaz) Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram kıyma (Orta yağlı)
  • 2 yemek kaşığı ince bulgur
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Karabiber

Pişirmek için;

  • 1 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 4 adet patates
  • Tuz
  • Karabiber

    Patatesli Sulu Köfte (Asla Dağılmaz) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Köftesi için verilen malzemeleri iyice yoğuralım. (köftelerin pişerken dağılmaması için iyi yoğurmak gerekiyor. )
  • Yoğurduğumuz köfte harcından parçalar alıp yuvarlayalım ve un serptiğimiz bir tepsiye atıp una bulayalım.
  • Köfteleri bu şekilde buzdolabında en az bir saat dinlendirelim.
  • Tencereye sıvı yağ koyup küçük doğranmış soğanları kavuralım.
  • Ardından salçayı ilave edip kavuralım.
  • Küp küp doğranmış patatesleri de ekleyip bir tur kavurduktan sonra patateslerin üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su ilave edelim.
  • Su kaynamaya başlayınca köfteleri ekleyelim.
  • Son olarak tuz ve karabiber atıp tencerenin kapağını kapatarak pişmeye bırakalım.

Rulo Pizza Poğaça Tarifi

 

Rulo Pizza Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 paket toz maya
  • 1 silme yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 dolu tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (Yaklaşık 3-3,5 su bardağı)

İçine koymak için;

  • Kaşar peyniri rendesi
  • Sucuk
  • Yeşil biber
  • Kırmızı biber
  • Zeytin (Evde ne varsa koyabilirsiniz)

    Rulo Pizza Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için un hariç verilen malzemeleri karıştıralım. Unu kontrollü ekleyip çok yumuşak bir hamur yoğuralım.
  • Hamuru 45 dakika mayalandıralım.
  • Bu sırada iç malzemelerini hazırlayalım.
  • Bütün malzemeleri küçük küp şeklinde doğrayalım.
  • Mayalanan hamuru iki parçaya bölüp her parçayı dikdörtgen şekilde açalım.
  • Hamurun üzerine önce kaşar peyniri rendesi ardından diğer malzemeleri serpiştirelim.
  • Ardından rulo şeklinde sarıp iki parmaktan biraz ince olacak şekilde dilimleyip tepsiye dizelim.
  • Diğer bezeyi de aynı şekilde hazırlayalım.
  • Tepsinin üzerini örtüp 20 dakika da tepsi mayası verdikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında pişirelim. 

Ceviz Kurabiye Tarifi

 

Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağ
  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı kakao
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 4 su bardağı un

Aralarına

  • Sürülebilen çikolata

    Ceviz Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıyoruz.
  • Elimizle güzelce yuvarlayıp bıçakla ortadan ikiye kesiyoruz.
  • Hamurun üzerine resimde görüldüğü gibi çizikler atıyoruz bıçak ile.
  • Düz olan kısımları tepsiye gelecek şekilde kurabiyeleri diziyoruz.
  • 200 derece fırında 15 dakika pişiriyoruz.
  • Pişen kurabiyelere eritilmiş çikolata sürüp yapıştırıyoruz.
  • Servis tabağına alıyoruz.

Kabaklı Kremalı Arpa Şehriye Tarifi

 

Kabaklı Kremalı Arpa Şehriye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 2 orta boy halka doğranmış kabak
  • 1 orta boy halka doğranmış kapya biber
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı krema
  • 1 orta boy yemeklik doğranmış kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı ballı hardal (Yoksa yarım kaşık normal hardal)
  • Tereyağ
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • 1 kase eski kaşar yada izmir tulum peyniri rendelenmiş

    Kabaklı Kremalı Arpa Şehriye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kabak ve kapya biberi 2-3 kaşık zeytinyağ ile ben actifryda pişirdim siz airfryer yada fırındada yumuşayana kadar pişirebilirsiniz.
  • Kaynamış suda arpa şehriyeyi haşlayalım.
  • Biraz sosuyla da pişeceği için iyice yumuşamadan ocaktan alıp süzün.
  • Tereyağında kurusoğan ve sarımsağı kavuralım.
  • Süt ve kremayı ekleyelim ısınmaya başlayınca hardal ve baharatları ekleyelim.
  • Sos koyulaşmaya başlayınca arpa şehriyeyi ekleyelim ve sosu çekene kadar pişirelim.
  • En son kaşar peyniri ilave edip karıştıralım.
  • Üzerine kabak ve biberide alıp karıştıralım. 

Elmalı Bisküvili Top Tarifi

 

Elmalı Bisküvili Top Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5-2 paket petibör bisküvi
  • 2 adet elma
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz

Üzeri için;

  • Bitter çikolata
  • Hindistan cevizi

    Elmalı Bisküvili Top Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bisküvileri un haline gelene kadar robottan geçirin.
  • Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin. (Büyük yerinde rendelemeniz gerekiyor)
  • Karıştırma kabına rendelediğiniz elmaları alıp üzerine  pudra şekeri, ceviz ve tarçını koyup karıştırın.
  • Üzerine un haline getirdiğiniz bisküvileri ilave edip yoğurun. (Biraz sert olması gerekir)
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve avuç içinizde yuvarlayın.
  • Benmari usulü erittiğiniz çikolataya elmalı topları bulayın ve çatal yardımıyla alıp hindistan cevizine bulayın. (Ben hindistan cevizini yarıya kadar batırdım dilerseniz her yerini hindistan cevizine bulayabilirsiniz)
  • Buzdolabında çikolataların donmasını bekleyin ve servis yapın. 

Kalp Pasta Tarifi

 

Kalp Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı ılık su (60 ml)
  • 1 fiske tuz
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 + 1/4 (çeyrek) su bardağı un (125 gr)

Kreması için;

  • 1 paket pastacı kreması
  • Kırmızı gıda boyası

    Kalp Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kalp pastanın keki için öncelikle yumurta aklarını ve tuzu karıştırma kabına alalım. Mikserle köpük köpük olana kadar çırpalım.
  • Ayrı bir kabın içerisine yumurta sarıları ve şekeri alarak beyazlaşıncaya kadar çırpalım.
  • Yavaş yavaş ılık suyu ilave ederek çırpmaya devam edelim.
  • Un, kakao, kabartma tozu, vanilyayı ilave ederek çırpmaya devam edelim.
  • Son olarak çırptığımız yumurta aklarını ekleyerek spatula ile nazikçe karıştıralım.
  • Hazır olan kek harcımızı pişirme kağıdı serdiğimiz 29×29 cm boyutlarında fırın kabına boşaltalım.
  • Kekimizi önceden ısıtılmış 180 °C fırında, alt üst fansız ayarda 25 dakika pişmeye bırakalım.
  • Pişen keki fırından aldıktan sonra soğumaya bırakalım.
  • Kekimiz soğuduktan kare olacak şekilde 4 eşit parçaya keselim.
  • Parçalardan 2 tanesini daire şeklinde keselim ve ortadan ikiye bölelim.
  • Kalp şeklini vermek için servis tabağımızı alalım. Önce kare keki sonra yarım daire kekleri yerleştirerek kalp şeklini elde edelim.
  • Arkasında yazan tarife göre hazırladığımız pastacı kremasının yarısı ile keklerimizin üzerini kaplayalım.
  • Ardından kalan kekleri tekrar kalp şeklinde yerleştirelim.
  • Kalan pastacı kremasına kırmızı gıda boyası ekleyip karıştıralım ve pastamızın dışını kaplayalım.
  • Üzerini minik kalpli şekerlemelerde süslediğimiz kalp pastamız hazır. 

Karabiberli Tavuk (Black Pepper Sticky Chicken) (Çin Mutfağı) Tarifi

 

Karabiberli Tavuk (Black Pepper Sticky Chicken) (Çin Mutfağı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tavuk göğsü veya 4 adet kemiksiz tavuk budu
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1.5 yemek kaşığı tereyağ

Sos:

  • 3 yemek kaşığı oyster sos (Olmasa da olur)
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı karabiber
  • 1.5 yemek kaşığı sarımsak (Ezilmiş)
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 2.5 yemek kaşığı ketçap

    Karabiberli Tavuk (Black Pepper Sticky Chicken) (Çin Mutfağı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuğu tuz ve karabiber ile ovala.
  • Bir tavaya yağ alalım ve ısıtalım.
  • Tavukları arkalı önlü pişirelim.
  • Kenara alalım.
  • Bir kasede sos için tüm malzemeleri çırpalım.
  • Tavaya tereyağı alalım ve sosu dökelim, 1 dakika pişirelim.
  • Tavukları kesip ekleyelim ve 2-3 dakika pişirelim.
  • Servis ederken susam dökelim.