13 Şubat 2024 Salı

Ceviz Kurabiye Tarifi

 

Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağ
  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı kakao
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 4 su bardağı un

Aralarına

  • Sürülebilen çikolata

    Ceviz Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıyoruz.
  • Elimizle güzelce yuvarlayıp bıçakla ortadan ikiye kesiyoruz.
  • Hamurun üzerine resimde görüldüğü gibi çizikler atıyoruz bıçak ile.
  • Düz olan kısımları tepsiye gelecek şekilde kurabiyeleri diziyoruz.
  • 200 derece fırında 15 dakika pişiriyoruz.
  • Pişen kurabiyelere eritilmiş çikolata sürüp yapıştırıyoruz.
  • Servis tabağına alıyoruz.

Kabaklı Kremalı Arpa Şehriye Tarifi

 

Kabaklı Kremalı Arpa Şehriye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 2 orta boy halka doğranmış kabak
  • 1 orta boy halka doğranmış kapya biber
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı krema
  • 1 orta boy yemeklik doğranmış kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı ballı hardal (Yoksa yarım kaşık normal hardal)
  • Tereyağ
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • 1 kase eski kaşar yada izmir tulum peyniri rendelenmiş

    Kabaklı Kremalı Arpa Şehriye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kabak ve kapya biberi 2-3 kaşık zeytinyağ ile ben actifryda pişirdim siz airfryer yada fırındada yumuşayana kadar pişirebilirsiniz.
  • Kaynamış suda arpa şehriyeyi haşlayalım.
  • Biraz sosuyla da pişeceği için iyice yumuşamadan ocaktan alıp süzün.
  • Tereyağında kurusoğan ve sarımsağı kavuralım.
  • Süt ve kremayı ekleyelim ısınmaya başlayınca hardal ve baharatları ekleyelim.
  • Sos koyulaşmaya başlayınca arpa şehriyeyi ekleyelim ve sosu çekene kadar pişirelim.
  • En son kaşar peyniri ilave edip karıştıralım.
  • Üzerine kabak ve biberide alıp karıştıralım. 

Elmalı Bisküvili Top Tarifi

 

Elmalı Bisküvili Top Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5-2 paket petibör bisküvi
  • 2 adet elma
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz

Üzeri için;

  • Bitter çikolata
  • Hindistan cevizi

    Elmalı Bisküvili Top Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bisküvileri un haline gelene kadar robottan geçirin.
  • Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin. (Büyük yerinde rendelemeniz gerekiyor)
  • Karıştırma kabına rendelediğiniz elmaları alıp üzerine  pudra şekeri, ceviz ve tarçını koyup karıştırın.
  • Üzerine un haline getirdiğiniz bisküvileri ilave edip yoğurun. (Biraz sert olması gerekir)
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve avuç içinizde yuvarlayın.
  • Benmari usulü erittiğiniz çikolataya elmalı topları bulayın ve çatal yardımıyla alıp hindistan cevizine bulayın. (Ben hindistan cevizini yarıya kadar batırdım dilerseniz her yerini hindistan cevizine bulayabilirsiniz)
  • Buzdolabında çikolataların donmasını bekleyin ve servis yapın. 

Kalp Pasta Tarifi

 

Kalp Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı ılık su (60 ml)
  • 1 fiske tuz
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 + 1/4 (çeyrek) su bardağı un (125 gr)

Kreması için;

  • 1 paket pastacı kreması
  • Kırmızı gıda boyası

    Kalp Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kalp pastanın keki için öncelikle yumurta aklarını ve tuzu karıştırma kabına alalım. Mikserle köpük köpük olana kadar çırpalım.
  • Ayrı bir kabın içerisine yumurta sarıları ve şekeri alarak beyazlaşıncaya kadar çırpalım.
  • Yavaş yavaş ılık suyu ilave ederek çırpmaya devam edelim.
  • Un, kakao, kabartma tozu, vanilyayı ilave ederek çırpmaya devam edelim.
  • Son olarak çırptığımız yumurta aklarını ekleyerek spatula ile nazikçe karıştıralım.
  • Hazır olan kek harcımızı pişirme kağıdı serdiğimiz 29×29 cm boyutlarında fırın kabına boşaltalım.
  • Kekimizi önceden ısıtılmış 180 °C fırında, alt üst fansız ayarda 25 dakika pişmeye bırakalım.
  • Pişen keki fırından aldıktan sonra soğumaya bırakalım.
  • Kekimiz soğuduktan kare olacak şekilde 4 eşit parçaya keselim.
  • Parçalardan 2 tanesini daire şeklinde keselim ve ortadan ikiye bölelim.
  • Kalp şeklini vermek için servis tabağımızı alalım. Önce kare keki sonra yarım daire kekleri yerleştirerek kalp şeklini elde edelim.
  • Arkasında yazan tarife göre hazırladığımız pastacı kremasının yarısı ile keklerimizin üzerini kaplayalım.
  • Ardından kalan kekleri tekrar kalp şeklinde yerleştirelim.
  • Kalan pastacı kremasına kırmızı gıda boyası ekleyip karıştıralım ve pastamızın dışını kaplayalım.
  • Üzerini minik kalpli şekerlemelerde süslediğimiz kalp pastamız hazır. 

Karabiberli Tavuk (Black Pepper Sticky Chicken) (Çin Mutfağı) Tarifi

 

Karabiberli Tavuk (Black Pepper Sticky Chicken) (Çin Mutfağı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tavuk göğsü veya 4 adet kemiksiz tavuk budu
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1.5 yemek kaşığı tereyağ

Sos:

  • 3 yemek kaşığı oyster sos (Olmasa da olur)
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı karabiber
  • 1.5 yemek kaşığı sarımsak (Ezilmiş)
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 2.5 yemek kaşığı ketçap

    Karabiberli Tavuk (Black Pepper Sticky Chicken) (Çin Mutfağı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuğu tuz ve karabiber ile ovala.
  • Bir tavaya yağ alalım ve ısıtalım.
  • Tavukları arkalı önlü pişirelim.
  • Kenara alalım.
  • Bir kasede sos için tüm malzemeleri çırpalım.
  • Tavaya tereyağı alalım ve sosu dökelim, 1 dakika pişirelim.
  • Tavukları kesip ekleyelim ve 2-3 dakika pişirelim.
  • Servis ederken susam dökelim.

Puf Puf Kabaran Mini Bazlama Tarifi

 

Puf Puf Kabaran Mini Bazlama Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4.5 su bardağı un

    Puf Puf Kabaran Mini Bazlama Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un ve tuz hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına alıp çırpın.
  • Ardından tuz ve unu azar azar ilave ederek yoğurun ele yapışan bir kıvamı olacak.
  • Güzelce yoğurduktan sonra üzerini streç filmle kapatıp yaklaşık 1. 5 saat kadar mayalandırın.
  • Sonrasında tezgaha un serpin ve mayalanan hamuru tezgaha alın.
  • Üzerine de bolca un serpip merdane ile açın yuvarlak kesme aparatı ile yoksa benim gibi ağzı geniş su bardağıyla hamuru kesip fazlalıkları alın hafif un serpilmiş tepsiye sırasıyla dizin.
  • Üzerine temiz bir bez örtüp 10 dakika dinlendirin. (hamurdan artan fazlalıkları tekrar yuvarlayın ve üzerini örtün yarım saat kadar dinlendirip aynı şekilde kesin hamur bitene kadar tekrarlayın )
  • Tepside yeteri kadar dinlenen hamurları iyice ısınmış tavaya alıp arkalı önlü pişirin (yüksek ateşte pişirmeyin dışı pişer içi çiğ kalır)
  • Sonrasında dilediğiniz şekilde servis edin 

Kereviz Salatası Tarifi

 

Kereviz Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı tam kıvamında yoğurt
  • 1 havuç
  • 1 küçük kereviz
  • 1 küçük elma
  • 2 iri diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için;

  • Zeytin yağı
  • Kaju fıstığı (veya ceviz)
  • Kerevizin yeşil yaprakları
  • Isteğe göre mor pancar

    Kereviz Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle havuç, elma ve kereviz rendeliyoruz. Sarımsak ezici ile eziyoruz.
  • Bütün malzemeler bir kasede birleştirip güzelce karıştırıyoruz.
  • Sunum tabağına alınan mezenin üzerine kereviz yapraklarını kesip atıyoruz. Onunda üzerine kaju fıstığı ekliyoruz. En üste zeytin yağı gezdiriyoruz.
  • İsterseniz tereyağı eritip, tatlı toz kırmızı biber ve ceviz ekleyerek kavurup üzerine zeytin yağı yerine bu yağı dökebilirsiniz.

Ekşili Topalak Yemeği (Asla Dağılmaz) Tarifi

 

Ekşili Topalak Yemeği (Asla Dağılmaz) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2-3 parça kemikli et haşlanmış (500 gram kadar)

Topalak hamuru için;

  • 1 su bardağı ince bulgur
  • Yarım çay bardağı irmik
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz

Pişirme aşaması için;

  • 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber (tercihen acı )
  • 1 çay kaşığı tuz (salçanız tuzluysa kullanmayın)
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • Yarım limon suyu
  • 6 su bardağı su etin suyuda dahil

    Ekşili Topalak Yemeği (Asla Dağılmaz) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce etleri haşlayalım haşlanmış etleri küçük parçalara ayıralım.
  • Topalakları hazırlayalım.
  • Bulgur ve irmiği uygun yoğurma kabına alım.
  • Üzerine kaynamış suyu ilave edelim karıştıralım üzerini kapatalım on dakika dinlensin.
  • Daha sonra üzerine un,yumurta ve baharatları ilave edelim çok iyi yoğuralım.
  • Harçtan misket büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım bu aşamada ara,ara elimizi ıslatabiliriz.
  • Uygun bir tencerede soğanı ve sarımsağı kavuralım.
  • Salçayı ilave edip bir süre daha kavuralım.
  • Baharatları ilave edelim.
  • Üzerine haşlanmış etleri suyuyla birlikte ilave edelim .
  • Üzerine topalakları ve haşlanmış nohutu ilave edelim.
  • Bir süre kaynatalım ,üzerine bir tatlı kaşığı nar ekşisini ve yarım limon suyunu ilave edelim bir süre daha kaynatıp servise sunalım.

Yeşil Mecimekli Erişte Çorbası Tarifi

 

Yeşil Mecimekli Erişte Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 su bardağı çörek otlu erişte
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1-1,5 yemek kaşığı karışık salça
  • 1 adet soğan
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1-1,5 litre sıcak su veya et suyu ( ben yarı yarıya karışık kullandım)
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

    Yeşil Mecimekli Erişte Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak mercimekleri yıkayıp çok az diri kalacak şekilde haşlıyoruz.
  • Daha sonra tencereye sıvı yağ veya zeytinyağı ekleyip, yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı ilave edip biraz kavuruyoruz.
  • Ardından küçük doğranmış havuç ve biberleri ekleyip, kavurmaya revam ediyoruz.
  • Salça, tuz ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz.
  • Daha sonra erişteyi ilave edip 5 dk kaynatıyoruz.
  • Ardından az haşlanmış yeşil mercimeği ekleyip, erişteler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  • Sıcak sıcak servis ediyoruz.