Fırında Mevsim Sebzeleri (Ön Haşlama Yok) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet küçük boy karnabahar
- 1 adet küçük boy brokoli
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 adet kapya biber
- (sevdiğiniz farklı sebzeleri de ekleyebilirsiniz brüksel lahanası, kereviz, bal kabağı gibi)
Sosu için;
- 1 çay bardağına yakın zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuzu kendi damak zevkinize göre ekleyebilirsiniz
Fırında Mevsim Sebzeleri (Ön Haşlama Yok) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yıkanan tüm sebzeleri irice doğrayıp fırın tepsisine ekleyin.
- Üzerine bir kavanozda hazırladığınız sosu dökün.
- 200 derece fırında ortalama 30-35 dk pişirin. (fırından fırına fark gösterebilir siz patates ve havuçu kontrol ederek pişirme süresini ayarlayabilirsiniz. )
- Ön haşlamaya gerek kalmadan sebzelerin besin değerini kaybetmeden bu tarifle et ve tavuk yemeklerini daha güzel hale getirebilirsiniz.