17 Şubat 2024 Cumartesi

Raffaello Muhallebi (Hafifliğine İnanamayacaksınız) Tarifi

 

Raffaello Muhallebi (Hafifliğine İnanamayacaksınız) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı süt
  • 5 kaşık şeker
  • 5 kaşık nişasta
  • 2 kaşık hindistan cevizi
  • 1 paket vanilya
  • 60 gram beyaz çikolata
  • 1 paket krema (200 ml)

Üzeri için

  • Hindistan cevizi

    Raffaello Muhallebi (Hafifliğine İnanamayacaksınız) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Muhallebi için çikolata vanilya ve krema hariç bütün malzemeleri bir tencereye alıp karıştıralım.
  • Ocağa alıp orta ateşte karıştırarak kaynamaya bırakalım.
  • Kaynamaya başlayınca altını kısıp 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım.
  • İçine sıcakken çikolata vanilya ve kremayı ekleyip sıcakken kuplara pay edelim.
  • Soğuduktan sonra üzerine hindistan cevizi serpelim.
  • Dilediğiniz gibi süsleyip servis edelim 

Tahinli Barbunya Salatası Tarifi

 

Tahinli Barbunya Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı barbunya
  • 1 su bardağı rendelenmiş domates (Ben kışlık konserveden kullandım)
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3-4 su bardağı su
  • 5-6 adet kornişon turşu
  • 2 adet konservelik kapya biber (İnce doğranmış)
  • 1 tutam dereotu
  • 1 tutam maydanoz

Sosu için;

  • Yarım limon suyu
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

    Tahinli Barbunya Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir tencereye zeytinyağı alalım.
  • Üzerine domates sosunu ekleyip hafif kavuralım.
  • Barbunyaları ekleyip 3-4 su bardağı su ile pişirelim. Suyu kalmayana kadar pişsin.
  • Yumuşayan barbunyaların üzerine turşu, kapya biber, dereotu, maydanoz ekleyelim.
  • Sos malzemelerini karıştırıp hazırladığımız salataya dökelim.
  • Üzerine ceviz serpip (şart değil) servis yapabilirsiniz.

Patlıcan Musakka Tarifi

 

Patlıcan Musakka Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 5 adet patlıcan
  • 3 adet domates
  • 2 adet çarliston veya 3 adet sivri biber
  • 2 adet soğan
  • 1 tutam maydonoz
  • 4 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı su

Kızartmak için

  • Sıvı yağ

Patlıcan Musakka Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları alacalı soyup küp doğrayın ve acı suyunu atması için bir müddet tuzlu suda bekletin.
  2. Biber, soğan ve domatesleri küp doğrayın, sarımsakları rendeleyin, maydanozu kıyın.
  3. Patlıcanları sıvı yağda kızartın ve fazla yağını iyice atması için bir peçeteye alın.
  4. Bir tencereye zeytinyağını alın ve soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
  5. Salçaları ilave edin ve bir müddet kavurun.
  6. Kıymayı ilave edin ve kahve rengini alana kadar kavurun.
  7. Biberleri ilave edin ve biraz daha kavurun.
  8. Domates, sarımsak ve baharatları ilave edip karıştırın ve biraz pişirin.
  9. En son maydanozu ekleyip karıştırın.
  10. Bir tencereye kızarttığınız patlıcanları alın ve üzerine kıymalı harcı serin.
  11. Üzerine suyu dökün, tencerenin kapağını kapatın ve 10-15 dk. kadar kısık ateşte pişirin.

Kış Çorbası Tarifi

 

Kış Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Su (8 su bardağı)

Terbiyesi için

  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı

    Kış Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sebze çorbası için öncelikle patates ve havucun kabuklarını soyarak küp olacak şekilde doğruyoruz.
  • Uygun bir tencereye zeytinyağını alıyoruz. Doğradığımız soğanı sarımsak ile zeytinyağında kavuruyoruz.
  • Soğanlar pembeleştikten sonra üzerine patates ve havucu ilave edip biraz daha kavuruyoruz.
  • Tuzunu ve zerdeçalı ilave edip üzerini geçecek kadar suyu ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
  • Sebzeler piştikten sonra bledırdan geçirip terbiyesini hazırlıyoruz.
  • Bunun için un, yumurta ve yoğurdu güzelce çırpıp içine çorbadan ekleyip kesilmemesini sağlıyoruz.
  • Terbiyeyi çorbanın içine döküp hızlıca karıştırıyoruz.
  • Tekrardan kaynatıyoruz. Kıvamı koyu olursa su eklemesi yapabilirsiniz. 

Fırında Mevsim Sebzeleri (Ön Haşlama Yok) Tarifi

 

Fırında Mevsim Sebzeleri (Ön Haşlama Yok) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet küçük boy karnabahar
  • 1 adet küçük boy brokoli
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet kapya biber
  • (sevdiğiniz farklı sebzeleri de ekleyebilirsiniz brüksel lahanası, kereviz, bal kabağı gibi)

Sosu için;

  • 1 çay bardağına yakın zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuzu kendi damak zevkinize göre ekleyebilirsiniz

    Fırında Mevsim Sebzeleri (Ön Haşlama Yok) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yıkanan tüm sebzeleri irice doğrayıp fırın tepsisine ekleyin.
  • Üzerine bir kavanozda hazırladığınız sosu dökün.
  • 200 derece fırında ortalama 30-35 dk pişirin. (fırından fırına fark gösterebilir siz patates ve havuçu kontrol ederek pişirme süresini ayarlayabilirsiniz. )
  • Ön haşlamaya gerek kalmadan sebzelerin besin değerini kaybetmeden bu tarifle et ve tavuk yemeklerini daha güzel hale getirebilirsiniz.

13 Şubat 2024 Salı

Yufkadan Patatesli Çıtır Yağ Mantısı Tarifi

 

Yufkadan Patatesli Çıtır Yağ Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 2-3 adet patates
  • 1 adet küçük soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Toz kırmızı biber
  • Karabiber
  • Tuz

Kızartmak için

  • Sıvı yağ

Üzeri için;

  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası

    Yufkadan Patatesli Çıtır Yağ Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri haşlayıp eziyoruz.
  • Soğanı az yağda kavurup salça ekliyoruz.
  • Ardından haşlayıp ezdiğimiz patatesleri  ve baharatları atıp karıştırıyoruz.
  • Bir adet yufkayı ortadan ikiye bölüp üst üste koyuyoruz.
  • İki parmak kalınlığında uzun şeritler kesip iç harcından koyuyoruz.
  • Muska şeklinde sarıp uç kısımlarını suya batırarak kapatıyoruz.
  • Mantıları kızgın yağda kızartıp servis tabağına alıyoruz.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos dökerek servis ediyoruz. 

Patatesli Sulu Köfte (Asla Dağılmaz) Tarifi

 

Patatesli Sulu Köfte (Asla Dağılmaz) Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram kıyma (Orta yağlı)
  • 2 yemek kaşığı ince bulgur
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Karabiber

Pişirmek için;

  • 1 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 4 adet patates
  • Tuz
  • Karabiber

    Patatesli Sulu Köfte (Asla Dağılmaz) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Köftesi için verilen malzemeleri iyice yoğuralım. (köftelerin pişerken dağılmaması için iyi yoğurmak gerekiyor. )
  • Yoğurduğumuz köfte harcından parçalar alıp yuvarlayalım ve un serptiğimiz bir tepsiye atıp una bulayalım.
  • Köfteleri bu şekilde buzdolabında en az bir saat dinlendirelim.
  • Tencereye sıvı yağ koyup küçük doğranmış soğanları kavuralım.
  • Ardından salçayı ilave edip kavuralım.
  • Küp küp doğranmış patatesleri de ekleyip bir tur kavurduktan sonra patateslerin üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su ilave edelim.
  • Su kaynamaya başlayınca köfteleri ekleyelim.
  • Son olarak tuz ve karabiber atıp tencerenin kapağını kapatarak pişmeye bırakalım.

Rulo Pizza Poğaça Tarifi

 

Rulo Pizza Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 paket toz maya
  • 1 silme yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 dolu tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (Yaklaşık 3-3,5 su bardağı)

İçine koymak için;

  • Kaşar peyniri rendesi
  • Sucuk
  • Yeşil biber
  • Kırmızı biber
  • Zeytin (Evde ne varsa koyabilirsiniz)

    Rulo Pizza Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için un hariç verilen malzemeleri karıştıralım. Unu kontrollü ekleyip çok yumuşak bir hamur yoğuralım.
  • Hamuru 45 dakika mayalandıralım.
  • Bu sırada iç malzemelerini hazırlayalım.
  • Bütün malzemeleri küçük küp şeklinde doğrayalım.
  • Mayalanan hamuru iki parçaya bölüp her parçayı dikdörtgen şekilde açalım.
  • Hamurun üzerine önce kaşar peyniri rendesi ardından diğer malzemeleri serpiştirelim.
  • Ardından rulo şeklinde sarıp iki parmaktan biraz ince olacak şekilde dilimleyip tepsiye dizelim.
  • Diğer bezeyi de aynı şekilde hazırlayalım.
  • Tepsinin üzerini örtüp 20 dakika da tepsi mayası verdikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında pişirelim.