Raffaello Muhallebi (Hafifliğine İnanamayacaksınız) Tarifi İçin Malzemeler
- 5 su bardağı süt
- 5 kaşık şeker
- 5 kaşık nişasta
- 2 kaşık hindistan cevizi
- 1 paket vanilya
- 60 gram beyaz çikolata
- 1 paket krema (200 ml)
Üzeri için
- Hindistan cevizi
Raffaello Muhallebi (Hafifliğine İnanamayacaksınız) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Muhallebi için çikolata vanilya ve krema hariç bütün malzemeleri bir tencereye alıp karıştıralım.
- Ocağa alıp orta ateşte karıştırarak kaynamaya bırakalım.
- Kaynamaya başlayınca altını kısıp 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım.
- İçine sıcakken çikolata vanilya ve kremayı ekleyip sıcakken kuplara pay edelim.
- Soğuduktan sonra üzerine hindistan cevizi serpelim.
- Dilediğiniz gibi süsleyip servis edelim
Tahinli Barbunya Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı barbunya
- 1 su bardağı rendelenmiş domates (Ben kışlık konserveden kullandım)
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3-4 su bardağı su
- 5-6 adet kornişon turşu
- 2 adet konservelik kapya biber (İnce doğranmış)
- 1 tutam dereotu
- 1 tutam maydanoz
Sosu için;
- Yarım limon suyu
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 yemek kaşığı tahin
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Tahinli Barbunya Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tencereye zeytinyağı alalım.
- Üzerine domates sosunu ekleyip hafif kavuralım.
- Barbunyaları ekleyip 3-4 su bardağı su ile pişirelim. Suyu kalmayana kadar pişsin.
- Yumuşayan barbunyaların üzerine turşu, kapya biber, dereotu, maydanoz ekleyelim.
- Sos malzemelerini karıştırıp hazırladığımız salataya dökelim.
- Üzerine ceviz serpip (şart değil) servis yapabilirsiniz.
Patlıcan Musakka Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kıyma
- 5 adet patlıcan
- 3 adet domates
- 2 adet çarliston veya 3 adet sivri biber
- 2 adet soğan
- 1 tutam maydonoz
- 4 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı su
Kızartmak için
Patlıcan Musakka Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları alacalı soyup küp doğrayın ve acı suyunu atması için bir müddet tuzlu suda bekletin.
- Biber, soğan ve domatesleri küp doğrayın, sarımsakları rendeleyin, maydanozu kıyın.
- Patlıcanları sıvı yağda kızartın ve fazla yağını iyice atması için bir peçeteye alın.
- Bir tencereye zeytinyağını alın ve soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
- Salçaları ilave edin ve bir müddet kavurun.
- Kıymayı ilave edin ve kahve rengini alana kadar kavurun.
- Biberleri ilave edin ve biraz daha kavurun.
- Domates, sarımsak ve baharatları ilave edip karıştırın ve biraz pişirin.
- En son maydanozu ekleyip karıştırın.
- Bir tencereye kızarttığınız patlıcanları alın ve üzerine kıymalı harcı serin.
- Üzerine suyu dökün, tencerenin kapağını kapatın ve 10-15 dk. kadar kısık ateşte pişirin.
Kış Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 adet havuç
- 2 adet patates
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Su (8 su bardağı)
Terbiyesi için
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
Kış Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sebze çorbası için öncelikle patates ve havucun kabuklarını soyarak küp olacak şekilde doğruyoruz.
- Uygun bir tencereye zeytinyağını alıyoruz. Doğradığımız soğanı sarımsak ile zeytinyağında kavuruyoruz.
- Soğanlar pembeleştikten sonra üzerine patates ve havucu ilave edip biraz daha kavuruyoruz.
- Tuzunu ve zerdeçalı ilave edip üzerini geçecek kadar suyu ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
- Sebzeler piştikten sonra bledırdan geçirip terbiyesini hazırlıyoruz.
- Bunun için un, yumurta ve yoğurdu güzelce çırpıp içine çorbadan ekleyip kesilmemesini sağlıyoruz.
- Terbiyeyi çorbanın içine döküp hızlıca karıştırıyoruz.
- Tekrardan kaynatıyoruz. Kıvamı koyu olursa su eklemesi yapabilirsiniz.
Fırında Mevsim Sebzeleri (Ön Haşlama Yok) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet küçük boy karnabahar
- 1 adet küçük boy brokoli
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 adet kapya biber
- (sevdiğiniz farklı sebzeleri de ekleyebilirsiniz brüksel lahanası, kereviz, bal kabağı gibi)
Sosu için;
- 1 çay bardağına yakın zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuzu kendi damak zevkinize göre ekleyebilirsiniz
Fırında Mevsim Sebzeleri (Ön Haşlama Yok) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yıkanan tüm sebzeleri irice doğrayıp fırın tepsisine ekleyin.
- Üzerine bir kavanozda hazırladığınız sosu dökün.
- 200 derece fırında ortalama 30-35 dk pişirin. (fırından fırına fark gösterebilir siz patates ve havuçu kontrol ederek pişirme süresini ayarlayabilirsiniz. )
- Ön haşlamaya gerek kalmadan sebzelerin besin değerini kaybetmeden bu tarifle et ve tavuk yemeklerini daha güzel hale getirebilirsiniz.
Yufkadan Patatesli Çıtır Yağ Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yufka
- 2-3 adet patates
- 1 adet küçük soğan
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Toz kırmızı biber
- Karabiber
- Tuz
Kızartmak için
Üzeri için;
- 1 kase yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
Yufkadan Patatesli Çıtır Yağ Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patatesleri haşlayıp eziyoruz.
- Soğanı az yağda kavurup salça ekliyoruz.
- Ardından haşlayıp ezdiğimiz patatesleri ve baharatları atıp karıştırıyoruz.
- Bir adet yufkayı ortadan ikiye bölüp üst üste koyuyoruz.
- İki parmak kalınlığında uzun şeritler kesip iç harcından koyuyoruz.
- Muska şeklinde sarıp uç kısımlarını suya batırarak kapatıyoruz.
- Mantıları kızgın yağda kızartıp servis tabağına alıyoruz.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos dökerek servis ediyoruz.
Patatesli Sulu Köfte (Asla Dağılmaz) Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram kıyma (Orta yağlı)
- 2 yemek kaşığı ince bulgur
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- Karabiber
Pişirmek için;
- 1 adet soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 4 adet patates
- Tuz
- Karabiber
Patatesli Sulu Köfte (Asla Dağılmaz) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Köftesi için verilen malzemeleri iyice yoğuralım. (köftelerin pişerken dağılmaması için iyi yoğurmak gerekiyor. )
- Yoğurduğumuz köfte harcından parçalar alıp yuvarlayalım ve un serptiğimiz bir tepsiye atıp una bulayalım.
- Köfteleri bu şekilde buzdolabında en az bir saat dinlendirelim.
- Tencereye sıvı yağ koyup küçük doğranmış soğanları kavuralım.
- Ardından salçayı ilave edip kavuralım.
- Küp küp doğranmış patatesleri de ekleyip bir tur kavurduktan sonra patateslerin üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su ilave edelim.
- Su kaynamaya başlayınca köfteleri ekleyelim.
- Son olarak tuz ve karabiber atıp tencerenin kapağını kapatarak pişmeye bırakalım.
Rulo Pizza Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 paket toz maya
- 1 silme yemek kaşığı toz şeker
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 dolu tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (Yaklaşık 3-3,5 su bardağı)
İçine koymak için;
- Kaşar peyniri rendesi
- Sucuk
- Yeşil biber
- Kırmızı biber
- Zeytin (Evde ne varsa koyabilirsiniz)
Rulo Pizza Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamuru için un hariç verilen malzemeleri karıştıralım. Unu kontrollü ekleyip çok yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Hamuru 45 dakika mayalandıralım.
- Bu sırada iç malzemelerini hazırlayalım.
- Bütün malzemeleri küçük küp şeklinde doğrayalım.
- Mayalanan hamuru iki parçaya bölüp her parçayı dikdörtgen şekilde açalım.
- Hamurun üzerine önce kaşar peyniri rendesi ardından diğer malzemeleri serpiştirelim.
- Ardından rulo şeklinde sarıp iki parmaktan biraz ince olacak şekilde dilimleyip tepsiye dizelim.
- Diğer bezeyi de aynı şekilde hazırlayalım.
- Tepsinin üzerini örtüp 20 dakika da tepsi mayası verdikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında pişirelim.