Borcamda Baklava Magnolia Tarifi İçin Malzemeler
- 7 yaprak baklavalık yufka
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 çay bardağı antep fıstığı
Muhallebi için
- 1 lt. süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 100 ml krema (Yarım paket)
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilin
Borcamda Baklava Magnolia Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yufkaları tezgaha serip üzerlerine eritilmiş tereyağı sürüp resimlerdeki gibi katlayıp tepsiye dizelim.
- 200 derece fırında yufkalar nar gibi kızarana kadar pişirelim. (çok hızlı pişiyor dikkat edin yanmasın)
- Bu arada tatlının muhallebisi için tencereye süt, şeker, un, nişasta ve yumurtayı alıp karıştıralım ve ocağa yerleştirelim orta ateşte sürekli karıştırarak göz göz oluncaya kadar pişirelim.
- Ocaktan alıp tereyağını ve vanilini ekleyip güzelce karıştıralım.
- Üzerini temas edecek şekilde streçle kapatıp soğuması için kenara alalım.
- Soğuduktan sonra kremayı ekleyip güzelce çırpalım.
- Fırından yufkaları alıp elimizle ufalayalım.
- Üzerine pudra şekeri ve fıstığı ekleyip karıştıralım.
- Borcamın altına yufkalı karışımdan serpip üzerine hazırladığımız muhallebinin yarısını döküp üzerine tekrar yufka serpelim.
- Kalan muhallebiyi de döküp en üst katına tekrar yufkalı karışımdan döküp soğuk olarak servis ediyoruz.