14 Mart 2024 Perşembe

Borcamda Baklava Magnolia Tarifi

 

Borcamda Baklava Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 yaprak baklavalık yufka
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı antep fıstığı

Muhallebi için

  • 1 lt. süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 100 ml krema (Yarım paket)
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilin 

    Borcamda Baklava Magnolia Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yufkaları tezgaha serip üzerlerine eritilmiş tereyağı sürüp resimlerdeki gibi katlayıp tepsiye dizelim.
  • 200 derece fırında yufkalar nar gibi kızarana kadar pişirelim. (çok hızlı pişiyor dikkat edin yanmasın)
  • Bu arada tatlının muhallebisi için tencereye süt, şeker, un, nişasta ve yumurtayı alıp karıştıralım ve ocağa yerleştirelim orta ateşte sürekli karıştırarak göz göz oluncaya kadar pişirelim.
  • Ocaktan alıp tereyağını ve vanilini ekleyip güzelce karıştıralım.
  • Üzerini temas edecek şekilde streçle kapatıp soğuması için kenara alalım.
  • Soğuduktan sonra kremayı ekleyip güzelce çırpalım.
  • Fırından yufkaları alıp elimizle ufalayalım.
  • Üzerine pudra şekeri ve fıstığı ekleyip karıştıralım.
  • Borcamın altına yufkalı karışımdan serpip üzerine hazırladığımız muhallebinin yarısını döküp üzerine tekrar yufka serpelim.
  • Kalan muhallebiyi de döküp en üst katına tekrar yufkalı karışımdan döküp soğuk olarak servis ediyoruz.

Kereviz Yemeği Tarifi

 

Kereviz Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo kereviz mümkünse kellesi büyük olsun
  • 1 adet soğan
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Su

Terbiye için

  • 1 adet limon suyu
  • 2 yemek kaşığı un

    Kereviz Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kereviz soyulur ve kare şeklinde kesilir.
  • Yapraklar temizlenir.
  • O da doğranır ve üzerine geçicek kadar su ile haşlanır. Acı suyu çıksın diye bu işlem yapılır.
  • Diğer tarafta soğan doğranır.
  • Zeytinyağı ile kavrulur.
  • Üzerine salçalar eklenir.
  • Yaklaşık üç su bardağı kadar su eklenir ki soğan pişsin özleşsin.
  • Soğan pisince haşlanan kereviz ilave edilir.
  • Bir iki fokurdayadursun siz un ile limonu çırpın yemeğe eklenir buda hem eksilik veriyor hemde kıvam 

Velibah Tarifi

 

Velibah Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

İç harcı için:

  • 5 adet orta boy patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Tuz (Damak zevkinize göre)
  • Sıvıyağ

Üzerine sürmek için:

  • Tereyağ 

    Velibah Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patateslerimizi haşlayalım.
  • Haşlandıktan sonra pürüzsüz olarak şekilde ezelim.
  • Soğanı rendeleyip tavaya alalım yağ ilave edip biraz kavuralım.
  • Daha sonra salçayı ilave edip biraz daha kavuralım.
  • Kavrulduktan patates ve baharatları ekleyip güzelce karıştıralım.
  • Soğumaya bırakalım.
  • Hamur için un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştıralım. Unu azar azar ekleyerek hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hamuru 40 dk mayalanması için bekletelim.
  • Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım.
  • İç harcı da aynı şekilde beze boyutunda yuvarlayalım.
  • Bezenin birini pasta tabağı büyüklüğünde açalım ortasına patates harcını koyalım ve fotoğraftaki gibi kapatalım.
  • Daha sonra bastırmadan çok ince olmayacak şekilde açalım.
  • Kısık ateşte arkalı önlü pişirelim. Her iki tarafa da tereyağı sürelim.

Terbiyeli Ispanak Çorbası Tarifi

 

Terbiyeli Ispanak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

Çorba ana malzemeleri;

  • 1 yemek tabağı ince doğranmış ıspanak
  • 1 havuç
  • 1 küçük soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Yağ
  • 5 su bardağı su
  • Tuz

Terbiyesi için;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta

Üzeri için;

  • Tereyağı
  • Toz pulbiber 

    Terbiyeli Ispanak Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İncecik doğradığımız soğanımızı yağımızda biraz kavuralım.
  • Rengi dönünce havucumuzu ekleyelim ve yumuşayıncaya kadar havucumuzu kavuralım.
  • Ardından rendelediğimiz sarımsağımızı ekleyelim ve iki tur karıştırıp incecik doğradığımız ıspanağımızı ilave edelim.
  • Ispanaklarımızda yumuşayınca suyumuzu ilave edip tenceremizin kapağını kapatarak çorbamızı kaynamaya bırakalım.
  • Terbiyesi için malzemeleri bir kaseye alıp iyice çırpalım.
  • Kaynayan çorbamızın suyundan terbiyemize ekleyerek terbiyemiz ılıdığı zaman karıştırarak çorbamıza ilave edelim.
  • Sürekli karıştırarak çorbamızı kaynayana kadar pişirelim.
  • Kaynamaya başlayınca tuzunuzda ilave edelim iki taşım daha kaynatarak altını kapatalım.
  • Üzerine hazırladığımız sosumuzu dökelim ve servise sunalım.

Fırında Köfte Patates Tarifi

 

Fırında Köfte Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet patates
  • 4-5 adet domates

Köftesi için

  • 300 gr dana kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 çay bardağı galeta unu yoksa ekmek içi
  • 1 yumurta
  • Çeyrek demet maydanoz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz

Sosu için

  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı su (İsteğe bağlı arttırabilirsiniz)
  • Tuz

    Fırında Köfte Patates Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Köftesi için tüm malzemeleri bir kaba alıp güzelce yoğurun sonra yuvarlak şekil verin.
  • Sebzeleri de yuvarlak olacak şekilde tırtıklı bıçakla kesin.
  • Sonra sırasıyla borcama dizin.
  • Sosu için sıvı yağda salçayı kavurun.
  • Ardından su ve tuz ekleyip karıştırın.
  • Sonra üzerlerinde gezdirin.
  • En son yağlı kağıt ile güzelce üstünü kapatın.
  • Önceden ısıtılmış 190° fırında pişirin fırından almadan 10-15 dakika önce yağlı kağıdı alın ki üstü kızarsın
  • Sonra sıcak sıcak servis edin 

Fırında Sebzeli Gerdan Tarifi

 

Fırında Sebzeli Gerdan Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 adet kuzu gerdan
  • 2 tane kapya biber
  • 2 adet patlıcan
  • 4 -5 adet köy biberi
  • 5-6 tane minik baby patates
  • 7- 8 adet arpacık soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 defne yaprağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • 1 çay bardağı su
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber

    Fırında Sebzeli Gerdan Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İki yemek kaşığı sıvı yağımızı tenceremize alalım. Ben döküm tava kullandım varsa mühürleme işleminizi döküm tavada yapın.
  • Yağ ve tencere kızınca gerdanları tavaya dizdim ve her iki yüzünü mühürledim. 3 er dakika.
  • Baby patatesleri güzelce yıkadım kabuğuyla attım mühürlenen etin üzerine patlıcanı biraz iri doğrayın pişme esnasında ezilmesin.
  • Patlıcanı ilave ettim.
  • Kapya biberleri ,arpacık soğanı ,sarımsakları ,köy biberlerini de ilave edip güzelce karıştırdım biraz soteledim
  • Bir yemek kaşığı tatlı biber salçamızı da ilave ettim tuz ve baharatları da ilave ettim.
  • Sonrasında fırında pişirme yapacağımız tepsimize pişirme kağıdını serdim.
  • Üzerine sebzeli gerdan yemeğimizi döktüm.
  • Bir kaşık tereyağını minik minik yemeğin üzerine ilave ettim.
  • Bir çay bardağı kaynar suyumuzu da ilave ettim.
  • Islatılmış pişirme kağıdıyla üzerini kaplayıp 180 derecede alt üst ayarda ısıtılmış fırında yaklaşık 1 saat 20 dakika üzeri kapalı pişirdim.
  • Son on dakikada üzerini açarak kızarmasını sağladım. Yani fırında tutma süremiz 1 saat 30 dakika. Yemeğimiz hazır. 

Tırtıl Kurabiye Tarifi

 

Tırtıl Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram oda ısısında tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yaklaşık 4 su bardağı un

Süslemek için

  • Pudra şekeri

    Tırtıl Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir kaba un, kabartma tozu, vanilya hariç geri kalan malzemeleri ekleyip karıştıralım.
  • Homojen hale gelince kabartma tozu, vanilya ve unu kontrollü şekilde ekleyelim.
  • Hafif ele yapışır kıvam olacak.
  • Daha sonra yağlı kağıt serili tepsiye şekil verip dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fanlı alt üst ayar fırında altları pembeleşene dek pişirin.
  • Fırından alınca soğuduktan sonra pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz.
  • Dilerseniz benmari usulü eritilmiş çikolataya da batırıp süsleyebilirsiniz.

Sebzeli Mercimek Çorbası (Çok Pratik Çok Lezzetli) Tarifi

 

Sebzeli Mercimek Çorbası (Çok Pratik Çok Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı kırmızı mercimek
  • 1 tane küçük havuç
  • 1 tane küçük patates
  • 1 tane küçük kuru soğan
  • Tuz

Meyanesi için

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı un tepeleme

Sos için

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 silme tatlı kaşığı kırmızı toz biber (Silme)

    Sebzeli Mercimek Çorbası (Çok Pratik Çok Lezzetli) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir tencereye yıkadığımız mercimeği alalım.
  • Yıkayıp soyduğumuz soğanı dört parçaya keselim yine yıkayıp soyduğumuz havuç ve patatesi de küpler halinde doğrayıp tencereye ilave edelim.
  • Üzerine 7 su bardağı su ilave edip ocağa alalım ve sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.
  • Daha sonra blenderdan geçirelim.
  • Diğer tarafta uygun bir tavaya tereyağı ve zeytinyağı alalım.
  • Bir yemek kaşığı un ilave edip kokusu çıkıncaya kadar 2 -3 dakika kavuralım.
  • Hazırladığımız meyaneyi çorbaya ilave edip topaklanmaması için karıştırmaya devam ederek çorbayı bir taşım kaynatalım gerekirse kıvamına göre su ilave edelim.
  • Tuzu da ilave edip ocağın altını kapatalım.
  • Sos için uygun bir kaba zeytinyağını alalım hafif ısıtalım kırmızı toz biber ilave edip karıştıralım sıcak.
  • Çorbayı kaseye alıp üzerine sostan gezdirerek servis edelim.