17 Mart 2024 Pazar

Balkabaklı Lorlu Pasta Tarifi

 

Balkabaklı Lorlu Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 /5 çay bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı hamur kabartma tozu
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 poşet şekerli vanilin
  • 0,5 çay bardağı süt

Bal kabağı için;

  • 1 kg ayıklanmış bal kabağı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 adet kabuk tarçın
  • 4 – 5 adet karanfil

Krema için;

  • 1 poşet kremşanti
  • 1,5 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
  • 400 g tatlı lor peyniri
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 çay bardağı iri kırılmış ceviz

Üzeri için;

  • 1 – 2 yemek kaşığı iri kırılmış antep fıstığı

    Balkabaklı Lorlu Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ön hazırlık. Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın. Alt-üst pişirme: 170 °c. Turbo pişirme: 160 °c.
  • Hamurun hazırlanışı ve pişirme için; un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın.
  • Üzerine şekerli vanilin, süt ve un karışımını ekleyip düşük devirde kısa bir süre çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin. Pişirme süresi: yaklaşık 15 dakika. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
  • Bal kabağının hazırlanışı için; bal kabağını iri küpler şeklinde kesin. Geniş bir tencereye alın. Kabağın çeşidine göre ihtiyaç olursa yaklaşık 3-4 yemek kaşığı su ekleyip orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Ocaktan alıp biraz soğutun ve mutfak robotunda püre haline getirin. Tekrar tencereye alıp üzerine toz şeker, kabuk tarçın ve karanfili ekleyin. Suyunu çekinceye kadar kısık ateşte arada karıştırarak pişirin.
  • Ocaktan alıp içindeki kabuk tarçın ve karanfilleri çıkarın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 30 dakika bekletin.
  • Krema ve pastanın hazırlanışı için; 1,5 çay bardağı soğuk sütü bir çırpma kabına alın ve üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 2-3 dakika çırpın.
  • Ayrı bir çırpma kabına tatlı lor peyniri, pudra şekeri, süt ve limon kabuğu rendesini alın. Mikserin orta devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine hazırladığınız krem şantiyi ekleyip düşük devirde 1 dakika çırpın.
  • Hazırladığınız kremayı kalıptaki kekin üzerine yayın. Üzerine ceviz serpin ve hazırladığınız bal kabağını yayın.
  • Buzdolabına alın ve 3 saat bekletin. Bir spatula yardımı ile kalıbın kenarlarından sıyırın ve kelepçeyi çıkarın.
  • Üzerine antep fıstığı serpin ve dilimleyerek servis yapın.

Fırında Banvit İftarlık ile Tavuk Dolması Tarifi

 

Fırında Banvit İftarlık ile Tavuk Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • Banvit İftarlık Bütün Tavuk
  • Tuz

Sos için;

  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası

İç pilav için:

  • 1,5 su bardağı basmati veya baldo pirinç
  • 1 yemek kaşığı dolu tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 20 gram çam fıstığı
  • 40 gram kuş üzümü
  • 1 tatlı kaşığı tuz( kontrollü)
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı yenibahar
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tarçın
  • 1,5 su bardağı kaynar su

Not: kalan pilava 1 su bardağı kadar daha kaynar su eklenecek. Kullandığınız pirinç türüne göre su miktarı değişir. Pişirmeden önce ürünün pişirme talimatını mutlaka okuyun. 

Fırında Banvit İftarlık ile Tavuk Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Sos için- mayonezi, zeytin yağını ve salçaları karıştıralım.
  2. Ardından önce tavuğun her tarafını tuzlayıp daha sonra soslayalım. (Tavuğun içini tuzlayalım ancak soslamayalım). Sosla birlikte biraz beklesin.
  3. Bu sırada iç pilav için önceden ıslatılmış pirinçi süzüp sudan geçirelim.
  4. Uygun bir tencere alarak yağları eritip çam fıstığını 30 saniye kavuralım hemen peşinden önce pirinçi sonra kuş üzümünü sonra kaynar suyu ve baharatları ilave edip karıştıralım.
  5. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 5 dakika çekmesini bekleyelim.
  6. Suyunu çekince hemen tavuğu dolduralım.
  7. Kalan pirince tekrar su ekleyip iyice pişmesi için kısık ateşte ocağa alalım.
  8. Tavuğun ayaklarını ısıya dayanıklı bir iple bağlayıp üzerinden bambu çubuk ve ya kürdan ile delikler açalım.
  9. Ardından Banvit İftarlık tavuğun yanında hediye olan fırın poşetine yerleştirelim.
  10. Ağzını sıkıca kapatarak poşetin üzerinden de kürdanla bir kaç delik açalım.
  11. 180 derecede ağır ağır 1 saat pişirelim. Sonra dereceyi artıralım. Ve Kızarmaya başladığında poşeti açıp daha fazla kızartarak.
  12. İç pilav ile birlikte sunalım.
  13. Poşetin içerisinde kendi buharında ve suyunda pişerek müthiş bir lezzet ortaya çıkıyor☺️ kesinlikle denemelisiniz. 

Lokanta Usulü Banvit Baget Haşlama Tarifi

 

Lokanta Usulü Banvit Baget Haşlama Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket Banvit Tavuk Baget
  • 1 adet soğan
  • 4-5 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tavukların üzerini geçecek kadar sıcak su
  • Tuz, karabiber

Terbiyesi için;

  • Yarım limon suyu
  • 1 dolu yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı su

Üzerine;

  • Bir tutam ince kıyılmış maydanoz

    Lokanta Usulü Banvit Baget Haşlama Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bagetlerin uç kısımlarını keserek derilerini soyalım.
  • Tencereye az miktarda sıvı yağ koyup tavukları arkalı önlü biraz kızartalım.
  • Kızaran tavukları tencereden alalım.
  • Yemeklik doğranmış soğanları ve sarımsakları alıp soteleyelim.
  • Ardından havucun birini rendeleyip diğerini doğrayarak bir yemek kaşığı tereyağı ile birlikte tencereye alalım. Bu şekilde biraz daha soteleyip tavukları ekleyelim.
  • Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip pişmeye bırakalım.
  • Terbiyesi için verilen malzemeleri çırpalım.
  • Yemeğin suyunda bir iki kepçe alıp terbiyeye ilave edelim ve yemeğin üzerine dökelim.
  • Son olarak baharatları atıp ince kıyılmış maydanozu da ekleyerek bir kaç taşım daha kaynatıp ocağın altını kapatalım

General Tso Tavuk Yapımı (Asya Mutfağı) Tarifi

 

General Tso Tavuk Yapımı (Asya Mutfağı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket tavuk göğsü (500-600 gram civarı)

Tavuğun terbiyesi için:

  • 3 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 2 yumurtanın akı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 çorba kaşığı sirke

Sosu için:

  • 2 çorba kaşığı ketçap
  • 3 çorba kaşığı şeker
  • 4 çorba kaşığı soya sosu
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı kadar rende taze zencefil
  • 2 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı susam yağı
  • 2-3 kuru çili biberi veya yarım çay kaşığı çekirdekli acı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı nişasta (yarım çay bardağı suda çözülecek)
  • Yarım su bardağı da su

Üzeri için:

  • 3-4 dal taze soğan
  • 1 çorba kaşığı susam

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ (bol)

    General Tso Tavuk Yapımı (Asya Mutfağı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuklar lokmalık küp küp kesilir.
  • Nişasta, un, yumurta akları, yağ, tuz ve sirke üzerine eklenerek güzelce karışması sağlanır.
  • Su azar azar eklenir, karışımın tavukları pürüzsüz biçimde kaplaması sağlandıktan sonra streçlenip dolapta yarım saat bekletilir.
  • Sos için; soya sosu, sirke, ketçap, şeker, zencefil, sarımsak, susam yağı sos tavasına eklenir.
  • Yarım su bardağı eklenerek kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başlayınca yarım çay bardağı soğuk su içinde çözündürülmüş nişastalı su, sosa eklenir.
  • Sos kıvamlayana dek karıştırılır. En son kıvamlı kaynadığında altı kapatılır ve acı çili biberler eklenir.
  • Tavukları kızartmak için geniş bir tavaya veya tencereye yağ konur.
  • Yağ ısınınca tavuk parçaları tek tek olacak biçimde tavaya konur. Burada birbirine yapışmaması için bu ayrıntı önemli (!)
  • Kızaran (turuncu renk alacak) tavuklar servis kasesine alınır. Üzerine hazırlanan sos gezdirilir.
  • Servis etmeden evvel üzerine ince doğranmış taze soğan ve susamlar serpilir. Bu son iki malzeme soğan ve susam lezzeti katmerlendiren olmazsa olmaz bir ayrıntıdır lütfen es geçmeyin. Afiyet olsun 😋
  • Notlar:

    1-Yanında yasemin pirinci veya basmatiden sıfır yağ kullanarak yapılan pilav iyi gider.

    2-Tavuk terbiyesinde sadece yumurta akı kullanın bu hem yumuşaklığını etkiliyor hem de sarısını kullanırsanız tavuklar daha pişmeden dışları kopkoyu bir renk alıveriyor.

    3-Sostaki şeker oranı, zencefil oranı zevke göre bi tık artırılabilir. Damak tadımıza uyacak şahane bir lezzet, tavuğu bir de böyle deneyin. Çocukların da çok sevdiği bir tarif olduğunu belirtmek isterim.

Haşhaşlı Çörek Tarifi

 

Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı instant maya
  • 2 adet yumurta akı
  • 7,5 bardak un (sarılarını çöreğin üzerine sürmek için kullandım)

İç harcı için;

  • 400 gram haşhaş ezmesi
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı toz şeker

    Haşhaşlı Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamurumuzu yoğuracağımız kaba ılık sütümüzü üç kaşık şekerimizi ve mayamızı döküp elimizle karıştıralım.
  • Sonrasında yoğurt, sıvı yağ, üç kaşık şeker, tuzu ve yumurta aklarını ilave ettim en son unumuzu kontrollü bir şekilde dökerek hamurumuzu yoğurdum. 45 dakika kadar mayalanması için üzerine örtü örtüp beklettim.
  • İç harcı için; haşhaşımızı kaseye ilave ettim üzerine bir çay bardağı sıvı yağı dört kaşık toz şekeride ilave ederek iç sosumuzu hazırladım.
  • Mayası gelen hamurumuzu tezgahımıza dökerek sekiz parçaya ayırdım bezeler yaptım. İlk bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açarak haşhaşlı iç harcımızdan iki üç kaşık kadar sürdüm.
  • İkinci bezeyide servis tabağı büyüklüğünde açtım ilk bezenin üzerine koydum tekrar haşhaşlı harçtan sürdüm sekiz beze içinde aynı işlemi yaptım. En son kata harçtan sürmedim.
  • Elimle bu kat kat bezeleri açabildiğim kadar açtım dikdörtgen şeklini alınca üç cm aralıklarla kestim her biR dilimi ikiye katlayarak kıvırdım sonrada rulo şeklinde sardım gül böreği yapar gibi.
  • Bütün şeritleri bu şekilde yaptıktan sonra fırınımızı 50 dereceye getirelim 10 dakika yumurta sürmeden fırında tutalım.
  • Sonra çıkaralım yumurta sarısını sürüp fırını 180 dereceye alıp çöreklerimizin altı üstü kızarana kadar pişirelim. Fırın fanlı ayarda olsun.
  • Fırından çıkan çöreklerimizin üzerine bi bez örtelim biraz dinlendirip servisimizi yapalım.

Kıymalı Börek Tarifi

 

Kıymalı Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka
  • 400 gr kıyma
  • 1 tane soğan
  • Kaşar peynir
  • Sıvı yağ
  • Süt
  • 1 yumurta
  • Çörek otu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Toz biber

    Kıymalı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak iç harcı için kıyma ocağa alalım pişmesini bekleyelim suyunu çekince biraz sıvı yağ ekleyelim ardından ince kıydığımız soğan ekleyelim iyice kavrulunca kapatıp soğumaya bırakalım.
  • Sosu için; bir kapta süt, yumurta ve biraz yağ koyup karıştıralım sonrasında borcam yağlayalım bir kat yufka dizelim ve sosu biraz döküp, yayalım. Alt zemini 4 kat olacak.
  • Her kata sos dökelim iyice ardından soğuyan iç harcını dökelim, yayalım üzerine kaşar peyniri serpelim 4 kat daha yufka koyalım yine aynı şekilde herr kata sos dökelim.
  • Son katı yaptıktan sonra kalan tüm sosu dökelim ve dilimleyelim üstüne çörek otu dilerseniz de beyaz susam serpelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında at üst pişene kadar bırakalım sonra çıkaralım

Kabaklı Cupcake Tarifi

 

Kabaklı Cupcake Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane kabak
  • 1 tane patates
  • 1 tane yumurta
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 tane kapya biber
  • Dereotu
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Tereyağı

Sos için;

  • 1 kase yoğurt
  • 1 tane kornişon turşu
  • 1 çay kaşığı pul biber

    Kabaklı Cupcake Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kabaklarımızı rendeleyelim süzgeçte suyunu süzelim.
  • Patateslerimizi rendeleyelim ve süzgeçte suyunu süzelim karıştıralım üç yemek kaşığı irmik, bir tane yumurta, bir su bardağı un, kabartma tozu, tuz, dereotu ve kapya biberi ekleyerek karıştıralım.
  • Kalıbımızı tereyağı ile yağlayalım.  Harcımızı kalıplara eşit şekilde yayalım 180°’de 25 dakika kızarana kadar pişirelim.
  • Sos için; turşumuzu doğrayalım ve bir çay kaşığı pulbiber ile yorduğumuzu karıştıralım tercihen istediğiniz sosları da kullanabilirsiniz.