13 Nisan 2024 Cumartesi

Yumuşacık Tavuk Şişler Tarifi

 

Yumuşacık Tavuk Şişler Tarifi İçin Malzemeler

  • 500-600 gram tavukgöğsü ( kuşbaşı kesilmiş )
  • 1 su bardağı soda / maden suyu
  • 1 su bardağı un
  • 2 diş sarımsak
  • 1 silme yemek kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Kızartmak için;

  • Biraz sıvı yağ

    Yumuşacık Tavuk Şişler Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tüm tavuk göğsünü kuşbaşı doğradıktan sonra, şişlere biraz aralıklı kalacak şekilde dizin.
  • Ayrı bir kasede sosu için geri kalan malzemeleri ekleyin güzelce karıştırın.
  • Tavuk şişleri sosa güzelce bulayın ve kızdırmış olduğunuz yağın içinde çevirerek güzelce kızartın.
  • Ben yanına sarımsaklı yoğurt hazırladım içine biraz dereotu doğradım ve çok yakıştı. 

Tahinli Cevizli Kuru Baklava Tarifi

 

Tahinli Cevizli Kuru Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka
  • 1 su bardağından az eksik tahin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ (eritilecek)
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 su bardağından az eksik şeker

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

    Tahinli Cevizli Kuru Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tereyağı eritip sıvı yağ ile karıştırıyoruz, baklavalık yufkamızı bir kat alıp her yerini yağlıyoruz, aynı işlemi 3 kat yapıp, en son kata 1-2 yemek kaşığı tahin sürüyoruz.
  • Üzerine 1 yemek kaşığı kadar şeker serpip en son ceviz içi serpip rulo şeklinde sarıyoruz, iki parmak genişliğinde bıçak ile kesip tepsiye yerleştiriyoruz.
  • En son kalan yağı üzerine sürüp tamamladıktan sonra 190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
  • Çıkınca ilk sıcağı çıktıktan sonra pudra şekeri serpiştiriyoruz, çıtır çıtır çok lezzetli bir tarif 

Çıtır Tepsi Böreği Tarifi

 

Çıtır Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 800 gram baklavalık yufka (30 adet )
  • 3 tane günlük yufka
  • Tel peynir
  • Kaşar peynir
  • 150 gram tereyağ

Sosu için;

  • 1 adet yumurta
  • 1 bardak süt
  • Yarım su bardağı (100 ml ) sıvı yağ
  • 1 şişe soda
  • 2 çay kaşığı tuz

    Çıtır Tepsi Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tarifimiz standart fırın tepsisi içindir.
  • Sosumuzu derin bir kapta karıştırıyoruz.
  • Tereyağımızı eritiyoruz.
  • Tepsiyi yağladıktan sonra 15 tane baklavalık yufkamızı tepsiye diziyoruz baklavalık yufka tam tepsi boyutunda olduğu için kesmemize gerek yok.
  • Tepsiye yufkalarımızı dizerken 2 yufka da bir eritmiş olduğumuz tereyağından aralarına sürüyoruz.
  • 15. Yufkadan sonra 1 buçuk tane günlük yufkamızı parçalar halinde sosa batırıp diziyoruz bu aşamada tel ve kaşar peynirimizi de yufkanın üzerine döşeyip geri kalan 1 buçuk tane günlük yufkamızı da parçalara ayırarak sosa batırıp peynirimizin üstünü kaptırıyoruz.
  • Kalan 15 tane baklavalık yufkayı 2 tane de bir tereyağlayarak aynı şekilde üstüne diziyoruz.
  • Eşit şekilde dilimledikten sonra artan sos olursa aralara dökebilirsiniz.
  • Üstünüde fırça yardımıyla tereyağından sürdükten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrol ederek 45 dk kadar pişiriyoruz. Fırından fırına değişiklik gösterebilir üstü ve altı kızardığında fırından alabilirsiniz.
  • Not:Bu ölçülerle kalınlığı ideal börek kalınlığında olmaktadır. 

Etli Kuru Bamya Yemeği Tarifi

 

Etli Kuru Bamya Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 ip kuru çiçek bamya
  • 3-4 adet limon tuzu yada limon suyu
  • 300 gram kuzu kuşbaşı et
  • 2 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 dolu yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 5-6 su bardağı sıcak su
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) limon suyu
  • 4-5 adet acı kuru biber

    Etli Kuru Bamya Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencerede 1 litre su kaynatın içine limon tuzu atın ve kuru bamyaları 8-10 dakika pişirin ve suyunu süzün. Bamyaların büyüklüğüne göre pişme süresi uzayabilir.
  • Ayrı tencereye eti koyup suyu çekinceye kadar pişirin ardından yağları ve küp küp doğranmış soğanları ekleyin ve beraber kavurun.
  • Ardından salçayı ve küp küp doğranmış domatesi, tuz ve yarım limon suyu ekleyip beraber kavurun.
  • Sıcak su ilave edin ve kaynadıktan sonra 5 dakika sonra ipinden ayırdığınız bamyaları ve kuru biberleri ekleyin.
  • Orta kısık ateşte 20-30 dakika pişirin. 

Sebzeli Mükemmel Lezzetli Fit Tost Tarifi

 

Sebzeli Mükemmel Lezzetli Fit Tost Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı tam buğday unu veya yulaf unu
  • 1 çay kaşığı ucu karbonat/kabartma tozu
  • 5-6 çiçek brokoli
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Çok az kimyon

İsterseniz üzerine;

  • Çörek otu

Tostun iç malzemesi;

  • 1 dilim kaşar 30 gr
  • 1 dilim beyaz peynir 30gr
  • 1 silme tatlı kaşığı salça (isteğe bağlı, ben çok yakıştırıyorum)

    Sebzeli Mükemmel Lezzetli Fit Tost Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Brokoliyi sebze buhar pişirici ile haşlayalım. Diğer yandan kasemizde yumurta ve unu iyice çırpalım. Brokoli haşlandıktan sonra çatalla ezip diğer malzemelerle karıştıralım.
  • Tost makinesinde güzelce aktarıp pişirelim. İsterseniz tavada da olur.
  • Piştikten sonra iç malzemeleri ekleyip 2 ye katlayalım biraz daha pişirelim. İşte hazır

Kaşar Dolgulu Patates Toplari Tarifi

 

Kaşar Dolgulu Patates Toplari Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane orta büyüklükte patates
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • Çay kaşığı silme karabir, kırmızı toz biber
  • Tuz
  • 20 tane küp küp doğranmış kaşar

Bulamak için:

  • 1 tane yumurta
  • 1 su bardağı ekmek içi yada galeta unu (ben ekmek içi kullandım)

    Kaşar Dolgulu Patates Toplari Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri soyup, küp küp doğrayıp, haşlamaya bırakalım bir kaba tuz hariç nişasta, un ve diğerlerini ekleyip iyice harmanlayalım.
  • Pişen patatesleri patates eziciyle yada çatalla iyice ezelim, soğuduktan sonra hazırladığımız harcı ekleyelim, elimizle yada kaşıkla iyice karıştıralım tuzunu ekleyelim.
  • Elimizi hafif ıslayalım harçtan elimize ceviz büyüklüğünde alalım içini parmağımızla ovalım 1 tane küp kaşar koyalım, kapatalım yuvarlayalım hepsini bu şekilde yapalım.
  • İlk olarak yumurtaya bulayalım sonra ekmek içi yada galeta ununa bulayalım kızgın yağda kontrollü bir şekilde kızartalım.
  • Hepsi bittikten sonra servise hazır istediğiniz sosla servis yapabilirsiniz.

11 Nisan 2024 Perşembe

Peynirli Pankek Tarifi

 

Peynirli Pankek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ev yapımı ayran
  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı lor peynir
  • Yarım kapya biber
  • 1 tutam maydonoz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un

    Peynirli Pankek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ayran,yumurta, yağı bir kasenin içinde güzelce karıştıralım.
  • Üzerine un ,kabartma tozu ve peynir ekleyip karıştıralım.
  • Kapya biberi minik doğrayıp ekleyelim.
  • Tavayı hafif yağlayıp bir kaşık tavaya döküp,kaşık sırtı ile düzeltelim ve bir tarafı kızarınca diğer yüzünü çevirelim.
  • Tavayı her defasında yaglayarak pişirelim. Puf puf peynirli pankeklerimiz sıcak olarak kahvaltıya hazır.

Peynirli Maydonozlu Tepsi Çöreği Tarifi

 

Peynirli Maydonozlu Tepsi Çöreği Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tane yumurta akı (Sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6 su bardağı un (Kontrollü ekleyelim lütfen yumuşak bir hamur olmalı)
  • 150 gram beyaz peynir
  • 1 tutam maydonoz

Üzeri için:

  • 1 parça beyaz peynir
  • 1 tutam maydonoz
  • 1 tane yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Dilerseniz susam ve çörek otu

    Peynirli Maydonozlu Tepsi Çöreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yoğurma kabına sıvı malzemeleri alalım.
  • Üzerine tuz ekleyelim yavaş yavaş unu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım.
  • Üzerine doğranmış maydanoz ve peyniri ufalayıp tekrar yoğuralım.
  • 1 saat mayalanmaya bırakalım, süre sonunda hamuru yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayalım üzerini kapatıp 20 dakika tepsi mayası yapalım.
  • Süre sonunda yumurta sarısı ve yoğurdu karıştırıp üzerine sürelim.
  • Üzerine peynir serpip kalan maydonozu da serpelim.
  • Parmak uçlarıyla bastırarak pide şekli verelim.
  • Dilerseniz susam ve çörek otu serpip önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
  • Fırından alıp üzerini kapatıp 10 dakika dinlendirelim dilimleyip servis edebilirsiniz.

Fırında Pratik Tavuklu Patates Tarifi

 

Fırında Pratik Tavuklu Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram tavuk
  • 2 tane patates
  • 2 yumurta
  • 1 paket krema
  • İstediğiniz baharatlar
  • 1 tane soğan
  • 1 tane kapya biber
  • Kaşar peyniri
  • Dereotu

    Fırında Pratik Tavuklu Patates Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesimizi daire şeklinde doğrayalım ve tepsimize dizelim.
  • İki yumurta ve bir paket krema istediğimiz baharatlar karıştıralım.
  • Doğradığımız tavuklarımızı sosumuza ekleyelim patateslerimizin üzerine dökelim.
  • Üzerine daire şeklinde doğradığımız soğanları dizelim.
  • Üzerine kapya biberleri dizelim.
  • 200°’de pişirelim.
  • Son olarak kaşar peyniri üzerine serpelim ve tekrar fırına verelim kızarana kadar pişirelim.

Nevzine Tatlısı Tarifi

 

Nevzine Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 130 gr tereyağ
  • 1 çay bardağı tahin (125 ml)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (120 ml)
  • 1 çay bardağı süt ( 140 ml)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı ince kırılmış ceviz
  • 3-4 su bardağı un (520g )

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı toz şeker (300 gr)
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay bardağı pekmez (140 ml) en son ilave edilecek

Üzeri için:

  • Toz antep fıstığı
  • Ceviz

    Nevzine Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun tencereye serbet için su ve şekeri ekleyip kaynatın.
  • Şerbet kaynayınca kısık ateşte 10 dk daha kaynatıp ocaktan alın.
  • Soğuduktan sonra pekmezi ekleyin ve karıştırın. Tatlı için tüm malzemeleri ekleyip yoğurmaya başlayın. Yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Dikdörtgen borcama hamuru alın.
  • Elinizle bastırarak hamuru eşit şekilde yayın.
  • Hamurun üzerine çatal ile çizik atın.
  • Ardından tatlıyı dilimleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • İlk sıcaklığı çıktıktan sonra tatlıya soğumuş olan şerbeti ilave edelim.
  • Tatlıyı dinlendirip 2-3 saat sonra servis edebilirsiniz.