Kumlu Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Kek için;
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- 3 kaşık kakao
Krema malzemeleri;
- 1 litre süt
- 100 gram çikolata
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
Keki ıslatmak için;
- 1 su bardağı süt
Üzeri için;
- Yarım paket kakaolu bisküvi
Kumlu Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri mikser yardımı ile köpürene kadar çırpalım. Ardından diğer kek malzemelerini ekleyerek güzelce karıştıralım.
- Yağladığımız borcama hazırladığımız kek karışımını dökelim, önceden ısıtılmış 180° fırında 30 dakika pişirelim.
- Kek pişerken kremasını hazırlayalım. Krema için çikolata hariç diğer bütün krema malzemelerini tencereye alalım. Sürekli karıştırarak göz göz olana dek pişirelim ve ocağın altını kapatıp çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar karıştıralım.
- Keki fırından aldıktan sonra biraz ılımaya bırakalım, daha sonra 1 bardak sütle keki ıslatalım. Üstüne hazırladığımız kremayı güzelce yayalım.
- Robottan geçirdiğimiz bisküvileri en üstüne serpiştirelim. Buzdolabında dinlendirdikten sonra üzerini dilediğiniz şekilde süsleyip servis edebilirsiniz.