Enginar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet enginar çanağı
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- Yarım demet dereotu
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Terbiye için;
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı un
Üzerine;
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Enginar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye yemeklik doğranmış soğanı alalım hafiften pembeleştirelim.
- Enginarların dördünü küp küp doğrayalım pembeleşen soğanın üzerine ekleyelim bir kaç dk kavuralım .
- 5-6 bardak sıcak su ilave edelim orta ateşte kaynatmaya başlayalım.
- Yarım demet dereotunu ve sarımsağıda doğrayıp tencereye ekleyelim. Gerektiğinde sıcak su ilave edelim.
- Enginarlar yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
- Ayrı bir kasede terbiye malzemelerini çırpalım haşlanan enginarın suyundan bir kepçe alıp terbiyeye karıştıralım. Tencereye terbiyemizi yavaş yavaş döküp karıştıralım.
- Daha sonra çorbamızı blenderdan geçirelim.
- Kalan bir enginarı zar büyüklüğünde doğrayalım. Ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağında kızartalım çorbanın üzerine kıtır olarak kullanacağız.
- Hazır olan çorbamızı servis tabağına alalım üzerine enginar kıtırı ve tereyağında kızdırılmış kırmızı toz biber ekleyelim.