31 Mayıs 2024 Cuma

Fırında Cips Tadında Soslu Patates Tarifi

 

Fırında Cips Tadında Soslu Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 20 adet bebe patates veya 7 adet orta boy dilim kesilmiş patates
  • 6 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı silme kekik
  • 1 tatlı kaşığı silme nane
  • 1 tatlı kaşığı reyhan
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • Tuz (kaya tuzu güzel oluyor)

    Fırında Cips Tadında Soslu Patates Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bebe patatesler kabukları soyulmadan güzelce yıkanır. Kesimleri ne çok ince nede çok kalın olmamalıdır.
  • Normal patates kullanacaksanız ve kabuklar kalınsa soymanızda fayda var. İnceyse iyice temizleyip, soymadan da kullanabilirsiniz.
  • Derin bir kaba yoğurt, sıvı yağ ve baharatlar eklenip; patatesler ilave edilir. Sarımsak isteğe bağlı ezilerek konuya dahil olur.
  • Güzelce karıştırıldıktan sonra; yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize yayılarak, ust uste gelse sıkıntı yok yerleştirin⭐️✨.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirilir.

Çilek Çikolatalı Muffin Tarifi

 

Çilek Çikolatalı Muffin Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • Çeyrek su bardağı sıvı yağ
  • 1 buçuk su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı doğranmış çilek
  • Yarım su bardağı damla çikolata veya 50 gram normal çikolata bıçak yardımıyla ufaltın

    Çilek Çikolatalı Muffin Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve toz şekeri bir kabın içinde çırpın.
  • Karışımın üzerine bütün sıvı malzemeleri ekleyin ve çırpmaya devam edin.
  • Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilin ekleyerek spatula yardımıyla karıştırın.
  • En son iyice yıkanmış doğradığınız çilekler ve damla çikolatayı da ekleyerek spatula yardımıyla hafifçe karıştırın.
  • Muffin kaplarına hazırladığınız harcı bölüştür.
  • Önceden ısıtılmış 180° fırında 30 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.

Çikolatalı Reçelli Kurabiye ( Nişastalı Ve Buzluğa Atılabilir) Tarifi

 

Çikolatalı Reçelli Kurabiye ( Nişastalı Ve Buzluğa Atılabilir) Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram tereyağ veya margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 kabartma tozu 1 vanilya
  • 3-4 su bardağı nişasta
  • 2 su bardağı un (göz kararı eklenebilir)

Üzeri için;

  • 1 kase tanesiz reçel
  • 2 parça sütlü çikolata
  • Hindistan cevizi

    Çikolatalı Reçelli Kurabiye ( Nişastalı Ve Buzluğa Atılabilir) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bir kaba nişasta un ve margarini alıp iyice yoğuralım.
  • İyice özleşen hamura kalan malzemeleri ekleyip iyicece yoğuralım. (unu diğer malzemeleri ekledikten sonra eğer kıvamı tutmazsa ekleyelim. )🙂.
  • Ardından göz kararı büyüklükte toplar yapalım.
  • Hamurun ortasına alt taraftan delinmeyecek kadar parmağımız ile basıp 150 derece fırında 15-20 dakika arası pişirelim. (pişerken eğer şekli bozulmaya başlarsa fırından hemen çıkarıp tekrar parmağımız ile basıp fırına atalım. )🙂.
  • Pişen kurabiyelerin içine reçeli taşımayacak kadar koyalım.
  • Ardından benmari usulü sütlü çikolatayı eritelim. 🍫🫕.
  • Hazır olan kurabiyelerin üzerini çikolata ile süsleyelim.

Karpuz Pasta Tarifi

 

Karpuz Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt (125 ml)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
  • 1 su bardağı ıspanak püresi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Kreması için;

  • 2,5 su bardağı süt (500 ml)
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için;

  • 1 paket orman meyveli sos
  • 1 su bardağı su (200 ml)
  • Damla çikolata

    Karpuz Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kekini renklendirmek için öncelikle sıvı yağ ve haşlanmış ıspanağı rondodan geçirerek püre haline getirelim.
  • Keki için karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak mikserle çırpalım.
  • Üzerine ıspanak püresi, süt, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  • Hazır olan kek hamurumuzu yağladığımız kek kalıbına boşaltalım.
  • Önceden ısıtılmış 160 °C fırında, alt üst fansız ayarda 45 dakika pişmeye bırakalım.
  • Kreması için sos tenceresine süt, toz şeker , un ve nişastayı alarak karıştıralım.
  • Ocağın altını açalım ve kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim.
  • Göz göz olduğunda içerisine tereyağı ekleyelim. Eriyene kadar karıştıralım.
  • Soğuyan keki servis tabağına ters çevirerek kalıptan çıkartalım. Ortasına kremayı aktararak düzeltelim.
  • Hazır meyve sosunu paket arkasında belirtilen şekilde hazırladıktan sonra pastamızın üzerine döküp yayalım.
  • Pastamız oda ısısına geldikten sonra üzerine damla çikolataları yerleştirerek karpuz görünümü verelim.
  • Pastamızı buzdolabına kaldırarak 1 saat kadar dinlendirelim ve servis edelim. 

Karadutlu Turta Tarifi

 

Karadutlu Turta Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 90 gram tereyağ (soğuk yani buzdolabından yeni çıkmış olmalı)
  • 75 gram hurma püresi (2 dolu yemek kaşığı)
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 180 gram yulaf unu (undan una fark eder o yüzden azar azar eklemeli ve ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir un elde etmeliyiz)

İç harcı için;

  • 275 gram karadut
  • 4 yemek kaşığı elma suyu konsantresi
  • 1 yemek kaşığı nişasta (tepeleme olmasın)
  • Yarım çay bardağı su

Piştikten ve soğuduktan sonra;

  • Yarım çay bardağı su
  • 2 dolu yemek kaşığı hurma püresi (75 gr) veya su ve hurma püresi yerine sadece bal ile de tatlandırılabilir damak zevkinize göre

    Karadutlu Turta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için tüm malzemeleri ekleyip güzelce yoğurup streç filme sarıp buzdolabında 1 saat bekletelim.
  • İç harcı için karadut, elma suyu konsantresi, nişasta ve suyu koyulaşana ve kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim ve soğumaya bırakalım.
  • Soğuduktan sonra içine su ile açtığımız hurma püresini veya sadece bal ilave edelim ve güzelce karıştıralım. Burası damak zevkinize kalmış. Tadına bakarak daha fazla veya daha az ilave yapabilirsiniz.
  • Buzdolabında bekleyen hamuru alıp streç film üzerinde açalım ve videoda gördüğünüz üzere şekillendirip iç harcı koyarak üzerini kapatalım.
  • Bu şekilde gördüğünüz boyutlarda 4 adet turta elde ettim ben.
  • 170 derece fırında 30 dk pişirelim. Süre fırından fırına fark edebilir.
  • Yeterince kızardığında kapatalım çok kurutmayalım.
  • Kalıptan çıkarmak için ılımasını bekleyelim.
  • Sonrasında ister ılık ister soğuk servise hazır 

Zeytinli Kuru Domatesli Kekikli Poğaça Tarifi

 

Zeytinli Kuru Domatesli Kekikli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket instant maya
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 125 gram eritilmiş tereyağı
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4-4,5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Kuru domates
  • Dilim zeytin

Üzeri için;

  • Ayrılmış yumurta sarısı

    Zeytinli Kuru Domatesli Kekikli Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına süt, maya ve şekeri alıp karıştırın 10 dk ön mayalandırma için bekletin.
  • Ardından eritilip soğutulmuş tereyağı ve yumurtayı ekleyip tekrar karıştırın.
  • Tuz ve unu da ekleyip güzelce yoğurun.
  • Hamuru 1 saat mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan hamuru toparlayıp damak zevkinize göre dilediğiniz miktarda kuru domates, zeytin ve kekiği de hamura ekleyip tekrar yoğurun.
  • Küçük bezeler koparıp avuç içinde yuvarlayın, yağlı kağıt üzerine dizin.
  • Yumurta sarısı sürün, dilerseniz çörekotu da serpin.
  • Önden ısınmış 180 derecede üzeri biraz kızarana kadar pişirin.

16 Mayıs 2024 Perşembe

Lezzeti Şahane Üzümlü Cevizli Kurabiye Tarifi

 

Lezzeti Şahane Üzümlü Cevizli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta ( bir tanesinin sarısı üzerine)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • Yarım limon kabuğu rendesi
  • 3 – 3,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı kuru üzüm

Üzeri için :

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı üzüm pekmezi
  • Çekilmiş ceviz içi

    Lezzeti Şahane Üzümlü Cevizli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir kaba 2 adet yumurta kırılır (bir tanesinin sarısı daha sonra üzerlerine sürmek için ayrılır).
  • Yumurtaların üzerine toz şeker eklenip çırpma teliyle biraz karıştırılır.
  • Ardından sıvı yağ, limon kabuğu rendesi ve 1 paket vanilya eklenerek karıştırılır .
  • Un yavaş yavaş eklenerek ele yapışmaması için spatulayla yoğurulur.
  • Bu arada kabartma tozu da ilave edilir ,hamur toparlanınca kuru üzümler eklenerek son kez toparlanır ( hamurun kıvamını videodan izleyerek görebilirsiniz)
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elde yuvarlanarak şekil verilir.
  • Yumurta sarısına 1 çay kaşığı pekmez eklenerek fırçayla karıştırıp üzerlerine sürülür .
  • Son olarak iri kıyılmış ceviz içine bulanarak 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar kontrollü pişirilir.

Yoğurtlu Erişteli Salata (Kesinlikle Denemeli) Tarifi

 

Yoğurtlu Erişteli Salata (Kesinlikle Denemeli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı erişte
  • 1 çay bardağı yeşil mercimek
  • 2 adet közlenmiş biber
  • 1 çay bardağı haşlanmış mısır
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı ceviz

    Yoğurtlu Erişteli Salata (Kesinlikle Denemeli) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir kaba yeşil mercimeği haşlanması için bıraktım.
  • Mercimeği haşlarken dikkat edin ne az ne de çok haşlansın.
  • Başka bir tencerede ise kaynamış suya erişteleri koydum haşladım.
  • Süzme yoğurdu sarımsak ile ezdim.
  • Bir kaseye önce başladığım yeşil mercimeği, erişteyi, haşlanmış mısırı koydum.
  • Doğradığım kırmızı közlenmiş biberini koyup karıştırdım.
  • İçine yoğurdunu koyup karıştırdım tabağa koyup üzerine küçük tavada sıvı yağı kızdırıp cevizi koyup bir tur kaynattım.
  • Ocaktan alınca içine kırmızı toz biberi ilave edip tabaktaki salatanın üzerine döktüm ve servise hazır.

Kayısılı Kek Tarifi

 

Kayısılı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
  • 100 gram tereyağ
  • 1 yemek kaşığı mısır unu tepeli değil
  • 1 ,5 su bardağı un
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya

Üzeri için

  • 8 adet kayısı

    Kayısılı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce yağı dağa önceden oda sıcaklığında bekletin yumuşasın.
  • Yumurta şekeri çırpın.
  • Yağı ekleyin çırpın.
  • Mısır unu ,beyaz unu, kabartma tozunu ,vanilyayı ekleyip 1 dk daha çırpın.
  • Yağlanmış borcama döküp spatulayla düzeltin.
  • Üzerilerine ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarttığınız kayısıları dizin.
  • 18o derece fırında kızarana kadar pişirin.
  • Fırında alınca üzerine pudra şekeri serpin afiyetle