Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
İrmikli muhallebi için:
- 1 litre süt (5 su bardağı)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı irmik
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı mavi haşhaş
- 50 gram tereyağı (iki yemek kaşığı)
- 1 paket vanilin
Üzerine;
- Çikolata sosu
Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir tencereye süt, şeker, irmiği ve nişastayı alıyoruz. Sürekli karıştırarak orta ateşte pişiriyoruz.
- Kaynamaya yakın haşhaş ekleyip bir iki taşım kaynatıyoruz.
- Üzeri göz göz olduktan sonra ocaktan alıp vanilyasını ve tereyağını ekliyoruz. Güzelce çırpıyoruz.
- Kalıptan kolay çıkması için kalıbı su ile çalkalayıp, fazlasını akıtıyoruz.
- Muhallebiyi kalıba boşaltıyoruz ve spatula ile düzeltiyoruz.
- Oda sıcaklığına geldikten sonra birkaç sefer tezgaha vurup 3-4 saat soğuması için buzdolabına kaldırıyoruz.
- Çikolata sosunu üzerindeki tarife göre pişirip soğuması için bir kenarda bekletelim. Ara ara karıştırarak üzerinin kabuklanmasını engelleyelim.
- Soğuyan tatlıyı dolaptan alalım. Kenarlarına kaşıkla bastırarak hava almasını sağlayalım.
- Üzerine bir tabak yerleştirerek kalıbı ters çevirelim. Ilıyan çikolata sosunu resimde olduğu gibi irmikli tatlının üzerine döküyoruz.
- Çikolata sosunu spatula ile eşit bir şekilde yayalım.
- Tatlımızın üzerini dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim.
Not ;çikolata sos fazla geliyor ya yarım ölçü yapın yada ben kalanını bebe bisküvi koyup 2 kaseye koydum çocuklara.