3 Haziran 2024 Pazartesi

Patates Salatası Tarifi

 

Patates Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet büyük patates
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5 yemek kaşığı dolusu yoğurt
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 5-6 adet kornişon turşu
  • 1-2 adet taze soğan
  • İstediğiniz miktar dereotu ve maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Sebze tozu

    Patates Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri haşlayın.
  • İstediğiniz büyüklükte küp küp doğrayın.
  • Üzerine zeytinyağı, ince doğranmış dereotu, maydanoz, kornişon turşu ve taze soğan baharatlarını ilave edip güzelce karıştırın.
  • Servis tabağına alıp istediğiniz şekilde servis edebilirsiniz

Yalancı Su Böreği Tarifi

 

Yalancı Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta (Büyük boy)
  • Yumurta küçük ise 2 adet kullanın
  • 1 dolu çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • Maden suyu (150 ml)
  • 3 adet yufka

İç malzeme

  • 150 gr beyaz peynir
  • 150 gr kaşar peyniri

    Yalancı Su Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce sosu hazırlayalım.
  • Yumurta tuz süt sıvı yağ ve maden suyunu güzelce çırpalım.
  • 1 adet yufkayı yağladığımız tavaya bütün olarak serelim.
  • 2. Yufkayı 4 parçaya bölelim.
  • Birinci parçayı koyup soslayalım.
  • İkinci parçayı koyup tekrar soslayalım.
  • Peynirlerin yarısını üzerine dizelim.
  • Kalan yarım yufkanın parçalarını da koyalım bolca soslayalım.
  • Yufkayı da 4 parçaya bölelim.
  • Her parçayı koyduğumuz da bolca soslayalım.
  • Kalan peynirleri ekleyelim.
  • Yufkanın kalan iki parçasını da sosladıktan sonra tavanın yanlarından sarkan yufkayı sıkıca kapatalım sosu üzerine sürelim.
  • Tavayı en büyük göze alıp kısık ateşte alt üst kızarana kadar kontrollü şekilde pişirelim.
  • Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun🤗

    Not

    • Dileyen beyaz peynir yerine lor peyniri de kullanılabilir genelde öyle yapıyorum çokta lezzetli oluyor
    • Bir gün dinlenen börek çok daha lezzetli oluyor dilerseniz akşamdan pişirip sabah servis yapabilirsiniz.

Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi

 

Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

İrmikli muhallebi için:

  • 1 litre süt (5 su bardağı)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı mavi haşhaş
  • 50 gram tereyağı (iki yemek kaşığı)
  • 1 paket vanilin

Üzerine;

  • Çikolata sosu

    Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir tencereye süt, şeker, irmiği ve nişastayı alıyoruz. Sürekli karıştırarak orta ateşte pişiriyoruz.
  • Kaynamaya yakın haşhaş ekleyip bir iki taşım kaynatıyoruz.
  • Üzeri göz göz olduktan sonra ocaktan alıp vanilyasını ve tereyağını ekliyoruz. Güzelce çırpıyoruz.
  • Kalıptan kolay çıkması için kalıbı su ile çalkalayıp, fazlasını akıtıyoruz.
  • Muhallebiyi kalıba boşaltıyoruz ve spatula ile düzeltiyoruz.
  • Oda sıcaklığına geldikten sonra birkaç sefer tezgaha vurup 3-4 saat soğuması için buzdolabına kaldırıyoruz.
  • Çikolata sosunu üzerindeki tarife göre pişirip soğuması için bir kenarda bekletelim. Ara ara karıştırarak üzerinin kabuklanmasını engelleyelim.
  • Soğuyan tatlıyı dolaptan alalım. Kenarlarına kaşıkla bastırarak hava almasını sağlayalım.
  • Üzerine bir tabak yerleştirerek kalıbı ters çevirelim. Ilıyan çikolata sosunu resimde olduğu gibi irmikli tatlının üzerine döküyoruz.
  • Çikolata sosunu spatula ile eşit bir şekilde yayalım.
  • Tatlımızın üzerini dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim.
  • Not ;çikolata sos fazla geliyor ya yarım ölçü yapın yada ben kalanını bebe bisküvi koyup 2 kaseye koydum çocuklara. 

Patila Tarifi

 

Patila Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 su bardak un (Kontrollü eklenecek)

Yağlamak için

  • 5 yemek kaşık tereyağı
  • Çeyrek bardak süt

İç malzeme için

  • Peynir
  • Kaşar
  • Maydonoz 

    Patila Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Süt ve suyu bir kaba alıyoruz.
  • Üzerine mayayı ekleyip aktifleştiriyoruz.
  • Şeker ve tuzu ekliyoruz.
  • Eridikten sonra unu ekleyip ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur elde ediyoruz ve mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Mayalan hamuru yumurta büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz.
  • Tabak büyüklüğünde açıyoruz.
  • İçine iç harcı ekliyoruz üzerine bir tane daha tabak büyüklüğünde hamur açıp üzerine kapatıyoruz.
  • Tavada arkalı önlü pişiriyoruz ve her iki tarafını da yağlıyoruz.
  • Bütün hamurlara aynı işlemi yapıp servise hazır hale getiriyoruz.

Her Lokmada Bir Parıltı Elmas Kurabiye Tarifi

 

Her Lokmada Bir Parıltı Elmas Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin (Oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 2-3 yemek kaşığı kakao
  • Un (Alabildiği kadar)(Yumuşak hamur olacak)

Üzeri için

  • Bolca tozşeker
  • Kahvaltılık çikolata

    Her Lokmada Bir Parıltı Elmas Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir kaba un hariç diğer malzemeleri alıp karıştıralım.
  • Daha sonra unu kontrollü bir şekilde ekleyelim yumuşak bir hamur elde edelim. Hamur sert olmasın.
  • Hamuru ceviz büyüklüğünde olacak şekilde elimizde yuvarlayalım toz şekerine banalım ortasını parmağımızla delelim.
  • 180 derece fırında kontrollü bir şekilde pişirelim.
  • Kurabiyeler piştikten sonra soğumaya bırakalım.
  • Soğuduktan sonra çikolata ekleyip üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Ve servise hazır

Fırın Makarna (Bol soslu tarif) Tarifi

 

Fırın Makarna (Bol soslu tarif) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket fırın makarna
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Su

Beşamel sosu için;

  • 4 su bardağı süt (800 ml)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay kaşığı tuz

Üzeri için;

  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • 6-7 parça Tereyağı veya margarin

    Fırın Makarna (Bol soslu tarif) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kaynayan suya tuz ve  makarnayı ekleyerek makarnaları haşlanmaya bırakalım.
  • Makarnalarımız haşlanırken beşamel sos için uygun bir tencerede tereyağını eritelim.
  • Eriyen tereyağının üzerine unu ilave ederek unun kokusu çıkıncaya kadar kavuralım.
  • Ardından  sütü yavaş ve kontrollü bir şekilde ilave edelim. Sütü eklerken bir yandan da topaklanmaması için çırpmaya devam edelim.
  • Son olarak tuz ilave ettiğimiz beşamel sosu kaynayıp koyulaşıncaya kadar pişirelim.
  • Koyulaşan ve kıvam alan beşamel sosu ocaktan alalım.
  • Makarnaları da ocaktan alarak suyunu süzelim. Makarnayı arkasındaki süreye göre haşlayabilirsiniz. Benim kullandığım makarna için 7 dakika yeterli geldi.
  • Makarnaları derin bir kaseye alalım ve çatalla şöyle bir karıştıralım.
  • Beşamel sosu da üzerine aktardıktan sonra sosun makarnaya iyice bulanması için çatal yardımıyla tekrar harmanlayalım.
  • Daha sonra beşamel soslu makarnayı geniş bir fırın kabına aktaralım.
  • Üzerine bir kase rendelenmiş kaşar peynirini serptikten sonra 6-7 parça tereyağı veya margarini aralıklı olacak şekilde üzerine yerleştirelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst sonsuz ayarda yaklaşık 30 dakika pişirelim.
  • Üzeri nar gibi kızaran fırında makarnamız artık hazır. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra makarnayı dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Bulgurlu Semizotu Salatası Tarifi

 

Bulgurlu Semizotu Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım bağ semizotu
  • 1 çay bardağı bulgur (pilavlık)
  • 2 adet salatalık
  • 1 diş sarımsak
  • 1 kase yoğurt
  • 2-3 yemek kaşığı mayonez
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

    Bulgurlu Semizotu Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ayıklanan ve yıkanan semizotlarının fazla suyu iyice alınır.
  • 2 adet salatalık yarım ay şeklinde doğranır.
  • 1 çay bardağı bulgura üzerini geçecek kadar su eklenerek haşlanır.
  • Yoğurt genişçe bir kaba alınarak üzerine mayonez, sarımsak, tuz eklenerek karıştırılır.
  • Ardından hazırladığımız salatalık ve haşlanmış bulgur yoğurda eklenerek güzelce karıştırılır, servis tabağına alınır.
  • Yağda toz biber yakılarak üzerine gezdirilir. 

Soslu Patlıcan Tarifi

 

Soslu Patlıcan Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 4 adet küçük boy patlıcan
  • 4 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 4 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz

    Soslu Patlıcan Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patlıcanları güzelce yıkayıp alaca soyduktan sonra uzun uzun doğrayıp kızartalım.
  • Kızarttıktan sonra bir tabağa alalım.
  • Kuru soğanı, biberleri doğradıktan sonra tavada kalmış olan sıvı yağda sebzeleri soteleyelim.
  • Soteledikten sonra küp küp doğradığımız domatesleri, sarımsağı, salçayı ve kızarttığımız patlıcanları ilave edip karıştıralım.
  • Salçanın kokusu çıkınca suyu ve tuzu ilave edip kısık ateşte 25-30 dakika kadar pişirelim.

Domates Çorbası Tarifi

 

Domates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet olgun domates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 litre sıcak su
  • 1 su bardağı süt

Üzeri için:

  • Rendelenmiş taze kaşar

    Domates Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Domates çorbası yapmak için öncelikle domateslerin kabuğu ince bir şekilde soyulur ve ikiye kesilip rondodan geçirilir. Dilerseniz  domatesleri rendeleyebilir ya da 2 su bardağı kadar domates sosu kullanabilirsiniz.
  • Uygun bir tencerede tereyağı eritilir. Üzerine un eklenerek karıştırılır ve 1-2 dakika hafifçe kavrulur. Ocağı yüksek ateşte açarak unu yakmamaya dikkat etmelisiniz.
  • Ardından rondodan geçirilen domatesler bu karışıma ilave edilir, birkaç dakika karıştırılarak kavrulur.
  • Ara verilmeden 1 litre kadar su ilave edilip karıştırma işlemini sürdürülür. 15 dakika bu şekilde kaynatılır.
  • Daha sonra süt ilave edilip birkaç dakika daha kaynatılır. Tuzu ilave edilip karıştırılır ve ocaktan alınır. Sütün oda sıcaklığında olmasına dikkat etmelisiniz.
  • Arzuya göre servis yaparken üzerine kaşar peyniri rendesi ilave edilir. Domates çorbamız servise hazır