8 Haziran 2024 Cumartesi

Hamburger Ekmeği (8 Adet) Tarifi

 

Hamburger Ekmeği (8 Adet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 3,5 su bardağı un

    Hamburger Ekmeği (8 Adet) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle hamuru için ılık süt ve suyu yoğurma kabımıza alalım.
  • Maya , şeker tuz ve yumurtayı ekleyip karıştıralım.
  • Unu kontrollü olacak bir şekilde ekleyip yumuşak hafif ele yapışan bir hamur elde edelim.
  • En son hamuru toparlamak için çok az sıvı yağ kullanalım (3-4 damla sadece toparlamak için) ve hamurun üzerini kapatıp mayalanmaya bırakalım. Dilerseniz yağ kullanmadan da toparlayabilirsiniz. Yaklaşık yarım saatte mayanlanmış olacaktır.
  • Mayalanan hamuru tezgaha alıp 8 eşit parçaya ayıralım. Elimizle yuvarlak beze yapıp tepsimize dizelim.
  • 15-20 dakika daha tepside mayalandıralım. 180 derecede fırınımızı ısıtalım.
  • Bezelerin üzerine fırça ile sadece su sürelim. Yumurta sürmeyi önermiyorum o zaman ekmekten ziyade poğaça oluyor :)
  • Ekmeklerimizin üzerine son olarak susam serpelim ve ısıttığımız fırına verelim.
  • 180 °C’de 20 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim. (fırınlar fark edebilir kontrollü olalım).
  • Fırından çıkan ekmeklerimizi soğumaları için telin üzerine alalım. oda sıcaklığına geldikten sonra hamburger ekmeklerimiz hazır. 

Lazanya Tarifi

 

Lazanya Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 yaprak kullanıma hazır lazanya

Bolonez sos için:

  • 150 gram dana kıyma
  • 1 adet büyük boy soğan (küp küp doğranmış)
  • 1 adet havuç (rendelenmiş)
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 2 adet domates (rendelenmiş)
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • tuz ,karabiber

Beşamel sos için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 4 su bardağı süt
  • tuz
  • 1 tutam rendelenmiş muskat cevizi (veya karabiber kullanabilirsiniz )

Üzeri için :

  • Kaşar peynir

    Lazanya Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye sıvı yağını ve soğanları ekleyin. Soğanlar yumuşadığında havuçları ve sarımsakları ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  • Kıymayı ekleyin ve rengi dönene kadar kavurun. Salçayı ve domatesleri de ilave edin. Üzerine baharatları da ekleyerek, üzerini kapatıp kısık ateşte en az 20-30 dakika boyunca pişirin.
  • Beşamel sos için: derin bir tencerede tereyağını eritin. Unu da ekleyerek rengi hafif koyulaşana kadar kavurun. Sütü yavaş yavaş ilave ederek karışımı sürekli olarak çırpın. Kıvamı koyulaşınca tuzu ve muskatı da ekleyerek ocaktan alın.
  • Kare borcuma alt katına biraz bolonez biraz da beşamel sos ekleyerek yayın.  üzerine sırasıyla lazanya yaprakları, bolonez sos, beşamel sos ve rendelenmiş peynir yayarak kat kat dizin.
  • En üst kata beşamel sos yayın ve üzerini rendelenmiş peynirle kaplayın. 180 derece fırında üzeri iyice kızarana dek pişirin.

Süslü Poğaça (Kabarmalara Doymayan Poğaça) Tarifi

 

Süslü Poğaça (Kabarmalara Doymayan Poğaça) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 paket maya
  • 2 adet yumurta beyazı
  • Alabildiği kadar un
  • Kaşar peyniri

Üzeri için;

  • Tereyağı
  • Maydanoz(isteğe bağlı)

    Süslü Poğaça (Kabarmalara Doymayan Poğaça) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Süt su maya şekeri kaba alıp 15 dakika üstü kapalı aktifleşmesini bekleyelim. Aktifleştikten sonra hamuru yoğurun. 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  • Hamuru bezeler haline getirip aşağıdaki resimlerde ki gibi şekil verelim. Üstünü örtüp 15 dakika tepsi mayası yapalım.
  • Yumurta sürüp 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirelim.
  • Fırından çıktıktan sonra tereyağı eritip üzerine sürelim. 

6 Haziran 2024 Perşembe

1 Beze İle Havuç Dilim Baklava Tembel Tatlısı Tarifi

 

1 Beze İle Havuç Dilim Baklava Tembel Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

2 tepsilik malzeme listesi

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı su
  • 1 su bardağı bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 4 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek sirke (Elma üzüm fark etmez)
  • 1 çimdik tuz
  • 8 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)

Arasına

  • Ceviz

Açmak için

  • 2 paket nişasta

Üzerine

  • 1 su bardağı sıvı yağ +2 yemek tereyağı

2 tepsilik şerbet için

  • 8 su bardağı şeker
  • 9 ,5 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Kaynamaya geçtikten sonra 15 dakika kısık ateşte kayanatılır

Küçük borcam ölçüsü için malzemeler

  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 yemek sirke
  • 1 çimdik tuz
  • 3,5 4 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)

Açmak için

  • Nişasta

Arasına

  • Ceviz veya fındık

Üzerine

  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Şerbeti için

  • 2 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon

    1 Beze İle Havuç Dilim Baklava Tembel Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yoğurma kabının içerisine un ve kabartma tozu hariç bütün sıvı malzemeleri alıp güzelce karıştıralım.
  • Daha sonra unumuzun bir kısmını ekleyip üzerine kabartma tozunu ilave edelim yoğurmaya başlayalım kıvamını alana kadar unu kontrollü bir şekilde ekleyelim.
  • Hamurun üzerini streçle örtüp yarım saat dinlendirelim.
  • Daha sonra kullanacağımız tepsi ölçüsüne göre hamurumuzu yarıya bölelim videoda görüldüğü şekilde bezeyi tepsi büyüklüğünde açıp her katını bolca nişastalayıp katlayalım.
  • Daha sonra açabildiğimiz kadar bezemizi açalım.
  • Kullanacağımız tepsi boyutunda keselim.
  • Kenar kısımlarını kesip tepsiye yerleştirelim ara katlarını fırça ile yağlayalım.
  • Arasına ceviz fındık veya fıstık isteğe bağlı dökelim.
  • Bezenin kalan kısmını da tepsiye dizelim.
  • Son olarak kesme işlemini yaptıktan sonra yağını dökelim.
  • 170 derecelik fırında yavaş yavaş her katını pişirelim.
  • Tatlımız pişerken şerbeti için şeker su ve limon tencereye alalım.
  • Kaynamaya geçtikten sonra 15 dakika kaynatıp ocaktan alalım.
  • Tatlımızın 10 dakika sıcaklığı çıktıktan sonra 10 dakika beklettiğimiz şerbeti dökelim. Mutlaka bir gece şerbetini iyice çekmesi için dinlendirelim. Tatlımız servise hazır yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun

Kremalı Limon Soslu Tavuk Tarifi

 

Kremalı Limon Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 parça tavuk göğsü
  • 200 ml paket krema (Soslar için )
  • 2 -3 yemek kaşığı limon suyu
  • Yarım limonun rendesi
  • 2 diş sarımsak
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • Dereotu
  • Tuz
  • Karabiber

    Kremalı Limon Soslu Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk göğsünü 3’e bölün ,çok az tuz ve karabiberle baharatlandırın.
  • Tavanın içine zeytinyağı veya yağ ekleyin tavukları arkalı önlü kızartın.
  • Daha sonra kızaran tavukları tavadan alın.
  • Aynı tavanın içerisine tereyağını ekleyin.
  • Sonra rendelenmiş sarımsağı ekleyin ve az soteleyin.
  • Ardından kremayı, limon suyunu ekleyin.
  • Fokurdamaya başladığında hafif altını kısıp limon rendesini ,tuz karabiber ve dereotunu ekleyin. Güzelce karıştırın.
  • Tavukları tavanın içerisine alıp sos kıvam alıp koyulaşana dek 5 dk pişirin.
  • En son kızartılmış patates ve sade pilav ile servis edilin. 

Kabak Spagetti (Kalorisi Az Lezzeti Çok) Tarifi

 

Kabak Spagetti (Kalorisi Az Lezzeti Çok) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 -4 adet kabak
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet sivri biber
  • 1 yemek kaşığı salça (Domates veya biber farketmez)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 bardak su
  • 2 diş sarımsak

Üzeri için

  • İnce kıyılmış maydanoz veya yeşil soğan

    Kabak Spagetti (Kalorisi Az Lezzeti Çok) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kabaklarımızı spagetti gibi ince uzun şeritler halinde kesiyoruz bunu rendeyle de yapabilirsiniz rendeniz yoksa bıçak yardımıyla da yapabiliriz.
  • Daha sonra soğanlarımızı ve biberlerimizi de küçük küçük doğrayıp hazır ediyoruz.
  • Kabaklarımızı biraz yağ aldığımız tavada kavuruyoruz ve kenara alıyoruz.
  • Daha sonra bir tavada biraz yağla kuru soğan ve biberlerimizi ekleyip kavuruyoruz.
  • Sonra üzerine salça sarımsak rendelenmiş domates ve baharatlarımızı da ekleyip bir sos hazırlıyoruz. Eğer elinizde domates sosu varsa direk onu da kullanabiliriz.
  • Bir köşede hazırladığımız kabakları bu karışımın içine döküp 3-4 dakika daha kavurup hazır hale getiriyoruz.
  • Kabakları önceden kavurup almamızın sebebi suyunu bırakmasını istemememiz böylelikle spagetti gibi olacaktır.
  • Bu sağlıklı ve fit tarifi deneyince siz de çok seveceksiniz şimdiden afiyet olsun. 

Karalahana Sarması Tarifi

 

Karalahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 bağ karalahana

İçi için

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tepeli yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1er çay kaşığı karabiber, pul biber
  • 1 silme yemek kaşığı kuru nane
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • Yarım demet maydanoz

Üzeri için

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Sıcak su
  • Tuz (Damak tadınıza göre ayarlayın)

    Karalahana Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Derin bir tencereye su ve tuz ekleyip kaynatın.
  • Yıkadığınız karalahanaların sap kısımlarını kesip atın ardından kaynayan suyun içine alıp 3 dakika bekletip hemen çıkarın ve başka bir kapta hazırladığınız soğuk suyun içine alın.
  • İçi için geniş bir tavaya sıvı yağ soğan ve sarımsağı ekleyip kavurun.
  • Ardından salçayı ekleyip kavurmaya devam edin içine yıkanmış pirinç bulgur ve baharatları ekleyip karıştırın
  • Son olarak sıcak su ekleyin ve kapağını kapatın suyunu çekene kadar kısık ateşte az pişirip sonra altını kapatın ve kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın.
  • İyice soğuyan karalahana yapraklarının sert olan damar kısımlarını parmağınızla bastırarak ezin eğer çok sert ise bıçakla kesip atın.
  • Hazırladığınız iç harcı ekleyip sarın bütün yapraklar bittikten sonra küçük bir tencerenin dibine yırtık yaprakları ve sapları koyun ve sardığınız karalahanaları güzelce dizin.
  • En son üzerine sıvı yağ gezdirin sonra sıcak tuzlu suyu sarmaların üzerini hafif geçecek kadar döküp kapağını kapatın kısık ateşte 30-35 dakika pişirin.
  • Piştikten sonra ister yoğurtla ister salçalı sosla servis edin