Hamburger Ekmeği (8 Adet) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı ılık süt
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 3,5 su bardağı un
Hamburger Ekmeği (8 Adet) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamuru için ılık süt ve suyu yoğurma kabımıza alalım.
- Maya , şeker tuz ve yumurtayı ekleyip karıştıralım.
- Unu kontrollü olacak bir şekilde ekleyip yumuşak hafif ele yapışan bir hamur elde edelim.
- En son hamuru toparlamak için çok az sıvı yağ kullanalım (3-4 damla sadece toparlamak için) ve hamurun üzerini kapatıp mayalanmaya bırakalım. Dilerseniz yağ kullanmadan da toparlayabilirsiniz. Yaklaşık yarım saatte mayanlanmış olacaktır.
- Mayalanan hamuru tezgaha alıp 8 eşit parçaya ayıralım. Elimizle yuvarlak beze yapıp tepsimize dizelim.
- 15-20 dakika daha tepside mayalandıralım. 180 derecede fırınımızı ısıtalım.
- Bezelerin üzerine fırça ile sadece su sürelim. Yumurta sürmeyi önermiyorum o zaman ekmekten ziyade poğaça oluyor :)
- Ekmeklerimizin üzerine son olarak susam serpelim ve ısıttığımız fırına verelim.
- 180 °C’de 20 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim. (fırınlar fark edebilir kontrollü olalım).
- Fırından çıkan ekmeklerimizi soğumaları için telin üzerine alalım. oda sıcaklığına geldikten sonra hamburger ekmeklerimiz hazır.