8 Haziran 2024 Cumartesi

Meyveli Tart Kek Tarifi

 

Meyveli Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • ️2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 çay bardağı un

Kreması için;

  • 1 yumurta sarısı
  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 yemek kaşığı un

Üzerine süslemek için;

  • Çilek
  • Muz
  • Kivi

    Meyveli Tart Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle keki yapalım.
  • Yumurta ve şekeri iyice köpük köpük olana dek çırpalım.
  • Sırasıyla diğer malzemeleri ekleyelim.
  • Akışkan bi kıvam olucak.
  • Yağlanmış kalıbımıza dökelim.
  • Önceden ısıtılmış 180c fırında 40 – 45dk. Kadar pişirelim.
  • Fırından çıkardığımız keki ılımaya bırakalım.
  • Kreması için bir tencereye süt, şeker, un, yumurta sarısını alıp karıştıralım. Kıvam alıncaya kadar pişirelim.
  • Ocaktan aldıktan sonra içine vanilya ve tereyağını ekleyip karıştıralım. Soğumaya bırakalım.
  • Kekimizin üzerine dökelim. İsteğe göre süsleyelim

Susamlı Tuzlu Kurabiye Tarifi

 

Susamlı Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • ️1 çay bardağı su
  • ️1 paket kabartma tozu
  • ️2 yemek kaşığı sirke
  • ️3 yemek kaşığı şeker
  • ️1,5 tatlı kaşığı tuz
  • ️4 su bardağı un
  • ️1 çay kaşığı mahlep
  • ️1 yumurta

Üzeri için;

  • ️1 çay bardağı su
  • ️Yarım çay bardağı pekmez
  • ️Kavrulmuş susam

    Susamlı Tuzlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alalım, unu azar azar ekleyerek poğaça hamurundan daha katı bir hamur elde edelim.
  • Elde etmiş olduğumuz hamurumuza şekil verelim. Pekmez ile suyu karıştırıp kurabiyeleri önce pekmezli suya sonra kavrulmuş susama batıralım.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
  • Püf noktası:kurabiyelerin yavaş yavaş pişmesi ve iyice kızarması soğuduktan sonra kapaklı cam kavanozlarda muhafaza edebilirsiniz

Bonibonlu Kurabiye Tarifi

 

Bonibonlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ veya margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un ( 2 su bardağı kadar )

Üzeri için;

  • Bonibon 

    Bonibonlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağ, yumurta ve pudra şekerini iyice karıştıralım.
  • Nişasta, kabartma tozu ve unu kontrollü şekilde ekleyerek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
  • Yuvarlak şekil vererek üstüne bonibonları hafifçe bastırarak yerleştirelim.
  • Önceden ısıtılmış 160 derece fırında beyaz kalacak şekilde pişirelim. 

Biber Kızartması Tarifi

 

Biber Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım dan biraz daha az su bardağı sıvı yağ
  • 6 adet taze tatlı yeşil biber
  • 4 adet orta boy soğan

Üzeri için;

  • 500 gr yoğurt
  • 2 adet büyük dış sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kadar pul biber

    Biber Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle biberi ortadan kıyalım sudan geçirelim ve iki üç eşit uzunluktaki kıyalım (bir parmak kadar)
  • Soğanı piyazlık doğrayalım (yarım ay)
  • Uygun bir tavaya yağı alalım kızgın yağın üzerine taze biberi ilave edelim kızartalım.
  • Kızarmış olan biberi uygun bir tabağa alalım.
  • Soğanı kızartalım ve sırası ile tabağa alalım.
  • Sarımsağı ezelim ve yoğurda ilave edelim damak tadınıza göre tuzu ilave edelim.
  • Kızartmanın üzerine gezdirelim. Pul biberi serpiştirelim.

Sandviç Ekmeği Tarifi

 

Sandviç Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 7 su bardağı un ( 910 gram )
  • 3-3,5 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Sosu için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt

    Sandviç Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle un maya şeker ve tuzu karıştırarak başlayalım. Sonra ılık suyu ve zeytinyağı ilave ederek hamurumuzu yoğuralım. Ortalama 3,5 su bardağı su alıyor.
  • Son yarım bardak suyu kontrollü ekleyerek ele yapışan bir hamur elde edelim. Hamurumuzu 5-10 dakika daha yağurduktan sonra 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  • Mayalanmış hamuru un serpmiş olduğumuz tezgaha alarak hamur kartı ile hamuru öncelikle dışarıdan içeriye doğru toparlayıp kart ile göz kararı keselim.
  • Kestiğimiz hamuru dışarıdan içeri doğru katlayıp katladığımız kısım aşağıda kalacak şekilde bezelyelim. Bezeleri mutfak bezine sererek 15 dk dinlendirdikten sonra yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye alalım.
  • Üzerine hazırladığımız sostan bir yemek kaşığı döküp, elimizle hafifçe bastıralım.
  • Son olarak susam ve çörek otu serpip 15 dk tepsi de dinlendirdikten önceden ısıtılmış 225 derece alt üst ayarda üzeri kızarana kadar pişirelim.

Şehriyeli Pilav Tarifi

 

Şehriyeli Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2.yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı pirinç (200ml)
  • Yarım çay bardağı arpa şehriye
  • 400 ml kadar kaynar su
  • Tuz

    Şehriyeli Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle pirinci ılık suda 15 dakika kadar bekletelim, pirincin suyunu süzelim.
  • Uygun bir tavaya sıvı yağı alalım.
  • Kızgın yağın üzerine şehriye ilave edelim ve yakmadan kavuralım.
  • Pirinci ilave edelim ve orta ateşin üzerinde tane tane olana kadar kavuralım.
  • Pirinci bir parmak geçecek kadar kaynamış olan suyu ilave edelim. Damak tadınıza göre tuzu ilave edelim.
  • Pirinç pilavı suyunu çektiğinde bir iki kaşık yardımıyla ile karıştıralım ve üzerini kapatıp demlenmeye bırakalım.
  • Ayrı bir tavaya tereyağını alalım ve kısık ateşte eritelim, erimiş olan tereyağını, pişmiş olan pilavın üzerine dökelim ve tekrar kaşık yardımıyla ile karıştıralım. Sıcak servis yapalım.

Evde Antep Fıstıklı Pratik Mini Magnum Tarifi

 

Evde Antep Fıstıklı Pratik Mini Magnum Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı antep fıstığı ezmesi
  • 1 çay bardağı süt
  • Bal

    Evde Antep Fıstıklı Pratik Mini Magnum Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Antep fıstığı ezmesi, süt ve tatlılığına göre bal blenderdan geçirilir.
  • Silikon dondurma kalıbına eşitçe dökülür.
  • Donduktan sonra isteğe göre benmari eritilmiş çikolataya bulanır.
  • Ardından çikolatası da donunca servis edebilirsiniz.

Hamburger Ekmeği (8 Adet) Tarifi

 

Hamburger Ekmeği (8 Adet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 3,5 su bardağı un

    Hamburger Ekmeği (8 Adet) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle hamuru için ılık süt ve suyu yoğurma kabımıza alalım.
  • Maya , şeker tuz ve yumurtayı ekleyip karıştıralım.
  • Unu kontrollü olacak bir şekilde ekleyip yumuşak hafif ele yapışan bir hamur elde edelim.
  • En son hamuru toparlamak için çok az sıvı yağ kullanalım (3-4 damla sadece toparlamak için) ve hamurun üzerini kapatıp mayalanmaya bırakalım. Dilerseniz yağ kullanmadan da toparlayabilirsiniz. Yaklaşık yarım saatte mayanlanmış olacaktır.
  • Mayalanan hamuru tezgaha alıp 8 eşit parçaya ayıralım. Elimizle yuvarlak beze yapıp tepsimize dizelim.
  • 15-20 dakika daha tepside mayalandıralım. 180 derecede fırınımızı ısıtalım.
  • Bezelerin üzerine fırça ile sadece su sürelim. Yumurta sürmeyi önermiyorum o zaman ekmekten ziyade poğaça oluyor :)
  • Ekmeklerimizin üzerine son olarak susam serpelim ve ısıttığımız fırına verelim.
  • 180 °C’de 20 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim. (fırınlar fark edebilir kontrollü olalım).
  • Fırından çıkan ekmeklerimizi soğumaları için telin üzerine alalım. oda sıcaklığına geldikten sonra hamburger ekmeklerimiz hazır. 

Lazanya Tarifi

 

Lazanya Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 yaprak kullanıma hazır lazanya

Bolonez sos için:

  • 150 gram dana kıyma
  • 1 adet büyük boy soğan (küp küp doğranmış)
  • 1 adet havuç (rendelenmiş)
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 2 adet domates (rendelenmiş)
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • tuz ,karabiber

Beşamel sos için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 4 su bardağı süt
  • tuz
  • 1 tutam rendelenmiş muskat cevizi (veya karabiber kullanabilirsiniz )

Üzeri için :

  • Kaşar peynir

    Lazanya Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye sıvı yağını ve soğanları ekleyin. Soğanlar yumuşadığında havuçları ve sarımsakları ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  • Kıymayı ekleyin ve rengi dönene kadar kavurun. Salçayı ve domatesleri de ilave edin. Üzerine baharatları da ekleyerek, üzerini kapatıp kısık ateşte en az 20-30 dakika boyunca pişirin.
  • Beşamel sos için: derin bir tencerede tereyağını eritin. Unu da ekleyerek rengi hafif koyulaşana kadar kavurun. Sütü yavaş yavaş ilave ederek karışımı sürekli olarak çırpın. Kıvamı koyulaşınca tuzu ve muskatı da ekleyerek ocaktan alın.
  • Kare borcuma alt katına biraz bolonez biraz da beşamel sos ekleyerek yayın.  üzerine sırasıyla lazanya yaprakları, bolonez sos, beşamel sos ve rendelenmiş peynir yayarak kat kat dizin.
  • En üst kata beşamel sos yayın ve üzerini rendelenmiş peynirle kaplayın. 180 derece fırında üzeri iyice kızarana dek pişirin.

Süslü Poğaça (Kabarmalara Doymayan Poğaça) Tarifi

 

Süslü Poğaça (Kabarmalara Doymayan Poğaça) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 paket maya
  • 2 adet yumurta beyazı
  • Alabildiği kadar un
  • Kaşar peyniri

Üzeri için;

  • Tereyağı
  • Maydanoz(isteğe bağlı)

    Süslü Poğaça (Kabarmalara Doymayan Poğaça) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Süt su maya şekeri kaba alıp 15 dakika üstü kapalı aktifleşmesini bekleyelim. Aktifleştikten sonra hamuru yoğurun. 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  • Hamuru bezeler haline getirip aşağıdaki resimlerde ki gibi şekil verelim. Üstünü örtüp 15 dakika tepsi mayası yapalım.
  • Yumurta sürüp 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirelim.
  • Fırından çıktıktan sonra tereyağı eritip üzerine sürelim.