27 Ekim 2024 Pazar

Patates Yatağında Soslu Köfte Tarifi

 

Patates Yatağında Soslu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet soğan
  • 5-6 dal maydanoz
  • 400 gram kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağından biraz eksik galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Çeyrek çay kaşığı karbonat
  • Yarım çay bardağı su

Sosu için:

  • Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
  • 1 büyük domates
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Yarım çay kaşığı kekik
  • 3 adet patates
  • 5 adet biber
  • 1 adet domates

Sarımsaklı yoğurt için:

  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz

    Patates Yatağında Soslu Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğan ve maydanozu rondodan geçirelim ve yoğurma kabına alalım.
  • Üzerine kıymayı, yumurtayı, galeta ununu, tuz, karabiber, kimyon ve karbonatı ekleyerek yoğuralım.
  • Birkaç dk boyunca güzelce yoğuralım.
  • Sona doğru azar azar yarım çay bardağı suyu ekleyerek yoğurmaya devam edelim.
  • Köfte harcımız hazır olunca buzdolabına kaldırarak 1 saat kadar dinlendirelim. Ben yemeğin sosunu malzemeleri kızartmadan hazırlıyorum.
  • Sosu için küçük bir tavaya sıvı yağı ve rendelediğimiz domatesi alarak domates suyunun büyük kısmını çekinceye kadar pişirelim.
  • Suyunu çekmeye yakın tuz ve salçayı ekleyelim ve kavuralım.
  • Son olarak kekiği ekleyerek ocaktan alalım.
  • Geniş bir tavaya bir miktar sıvı yağ alarak kızdıralım.
  • Küp küp doğradığımız patatesleri tavaya alarak kızartalım.
  • Kızaran patatesleri kağıt havlu serdiğimiz tabağa alalım.
  • Tavadaki yağın bir kısmını alalım. Az miktarda yağ kalmalı tavada.
  • Tavaya köfteleri alarak ara ara çevirerek kızartalım.
  • Köfteler de kızarınca patateslerin yanına alalım.
  • Son olarak biber ve domatesleri de aynı tavada çok az kızartalım.
  • Diğer tarafta sarımsaklı yoğurt için yoğurt, rendelenmiş sarımsak ve tuzu karıştıralım.
  • Artık servis tabağını hazırlayabiliriz.
  • Geniş bir tabağa patatesleri yerleştirelim.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurdu dağıtalım.
  • Ardından sosu ekleyelim ve son olarak köfte, biber ve domatesleri ekleyelim.
  • Sos kasesinin içine çok az zeytinyağı ekliyorum ve içindeki sos kalıntısıyla birlikte köftelerin üzerine dağıtıyorum.
  • Görüntüsü de lezzeti de tek kelimeyle şahane oluyor🤌 bir defa deneyince sürekli yapmak isteyeceksiniz

Sebzeli Tavuk Çorbası Tarifi

 

Sebzeli Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü (tiftiklenmiş)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 adet büyük boy havuç
  • 3 adet orta boy patates
  • 1 litre su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 avuç kıyılmış maydanoz

    Sebzeli Tavuk Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk göğsünü suda haşlayalım ve tiftifleyeim.
  • Diğer yandan uygun bir tencereye tereyağ ve sıvı yağını alalım.
  • Üzerine yemeklik doğranmış sebzeleri ( soğan, havuç ve patates) ekleyip 1 kaç dakika kavuralım.
  • Hafif kavurduktan sonra suyunu ekleyip kapağını kapatıp pişirmeye bırakalım.
  • Sebzeler yumuşayınca blenderdan geçirelim. Baktınız fazla kuyu, ilavesi yapabilirsiniz.
  • Sonra tiftiklenmiş tavuğu, tuz ve karabiber ilave edip karıştırın.
  • Kapalı şeklide 5-10 dakika orta ateşte pişirmeye bırakalım.
  • Son olarak üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirip servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🤗♥️.

Kıyır Kıyır Sıvı Yağlı Karbonatlı Kalburabastı Tarifi

 

Kıyır Kıyır Sıvı Yağlı Karbonatlı Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 buçuk çay kaşığı karbonat (üzerine limon damlatın)
  • 1 tatlı kaşığı sirke (elma veya üzüm fark etmiyor)
  • 1 paket vanilya
  • 3,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

İçi için;

  • Ceviz

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 1 dilim limon

    Kıyır Kıyır Sıvı Yağlı Karbonatlı Kalburabastı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına un hariç tüm malzemeyi alıp güzelce karıştıralım sonra unumuzu kontrollü bir şekilde ekleyelim yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Küçük mandalina büyüklüğünde beze alıp şekil vereceğimiz kalıp üzerine açalım arasına ceviz ekleyip kapatalım tepsiye dizelim.
  • 180 derecelik fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirelim.
  • Tatlımız fırında pişerken şerbeti için tencereye şeker su ve limonu alalım kaynamaya geçtikten sonra kısık ateşte 10 dakika kaynatıp ılımaya bırakalım.
  • Tatlılar fırından çıktıktan sonra 10 dakika bekletip ılık şerbeti dökelim en az 3-4 saat şerbetini çekmesi için dinlendirelim.
  • Kalburabastı tatlımız servise hazırNot:Daha yumuşak isterseniz şerbeti sıcak dökebilirsiniz fakat kıyır kıyır isterseniz soğumaya yakın dökebilirsiniz.

18 Eylül 2024 Çarşamba

Ev Yapımı Etli Pizza Tarifi

 

Ev Yapımı Etli Pizza Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 5 su bardağı un
  • 1 paket instant maya veya 1/2 (yarım) paket yaş maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı ılık su
  • Yeteri miktar ketçap
  • 1 tatlı kaşığı fesleğen
  • 1 tatlı kaşığı kekikİçi için:
    • 300 gr pişmiş kuşbaşı et
    • 5 -6 adet mantar
    • 1 paket mısır
    • 1 adet kapya biber
    • 1 adet soğan
    • 1 kase rendelenmiş kaşar

      Ev Yapımı Etli Pizza Tarifi Nasıl Yapılır?

    • Öncelikle hamuru için bütün malzemeyi yoğurma kabımızın içerisine alalım ve suyu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayalım.
    • Yumuşak ele yapışmayan bir hamur haline geldikten sonra üzerine kapatalım ve 40 dakika kadar mayalanmaya bırakalım.
    • Mayalanan hamurumuzu güzelce yuvarlak bir şekilde açalım.
    • Daha sonra içerisine ketçap sürelim .
    • Ardından fesleğen ve kekiğimizi üzerine serpiştirerek malzemelerimizi eklemeye başlayalım .
    • Ben öncelikle rendelenmiş kaşar ekledim daha sonra diğer malzemelerimi güzel bir şekilde yaydım ve 190 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35 dakika kadar kontrollü bir şekilde pişirdim. 

Kalıpta Kek Tarifi

 

Kalıpta Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı süt (kakaolu kısım için)
  • 2,5 su bardağı unÜzeri için;
    • Yarım çay bardağı şeker
    • Yarım yemek kaşığı margarin
    • 50 gram krema

      Kalıpta Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

    • Kakaolu sade kalıpta kek için öncelikle yumurtaları ve toz şekeri karıştırma kabına alalım.
    • Beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar mikserle güzelce çırpalım.
    • Beyazlaşan yumurta ve şekere sıvı yağ ve sütü ilave ederek tekrardan çırpalım.
    • Karışıma un, kabartma tozu ve vanilya ilave edelim. Hamuru pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştıralım.
    • Hazırladığımız hamurun yaklaşık yarısını daha önceden tereyağı ile yağladığımız kek kalıbına aktaralım.
    • Karıştırma kabında kalan sade hamura kakao ve süt ekleyerek tekrardan çırpalım.
    • Hazırladığımız kakaolu hamuru da sade hamurun üzerine yavaşça gezdirelim.
    • Kekimizi bu şekilde önceden 160 dereceye ısıttığımız fırında alt üst fansız ayarda yaklaşık 50-55 dakika boyunca pişmeye bırakalım.
    • Bu sırada sosumuzu hazırlayalım. Herhangi bi sos tavasına yarım çay bardağı toz şekeri koyup tamamen eriyene kadar bekleyelim. Tamamen eriyen şekerimizi karıştırarak üzerine yarım yemek kaşığı margarini ekleyip karıştıralım tamamen eriyen margarinden sonra 50 gram kremamızı ekleyip göz göz oluncaya kadar karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
    • İçi güzelce pişen ve kabaran kekinizi fırından aldıktan sonra oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletelim.
    • Daha sonra bir servis tabağına ters çevirerek kalıptan çıkartalım.
    • Kalıptan çıkardığımız kekimizi hazırladığımız sosla dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. 

Kıyır Kıyır Fındıklı Kakaolu Kurabiye Tarifi

 

Kıyır Kıyır Fındıklı Kakaolu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı pudra şekeri
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı un
  • 1/2 (yarım) kabartma tozu
  • 60 gram çikolata parçası

Üzeri için: 

  • Fındık parçaları

    Kıyır Kıyır Fındıklı Kakaolu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tereyağı ve sıvı yağını bir kaba alalım.
  • 1 adet yumurtamızı da üzerine kıralım ve çırpıcı ile çırpalım.
  • Üzerine kakao ve pudra şekerini ilave edelim ve tekrar karıştıralım.
  • 1 su bardağı un,yarım paket kabartma tozu ve nişastayı ilave edelim.
  • Ben mısır nişastası kullandım fakat buğday nişastası da tercih edebilirsiniz.
  • Hepsini spatula ile karıştıralım.
  • Üzerine damla çikolata veya paket çikolatayı keserek kullanabilirsiniz.
  • Elimiz ile hamuru toparlayalım ve bir yemek kaşığı ile parçalar alarak yuvarlak şekil verelim.
  • Fındık parçalarına batırarak tepsiye dizelim.
  • Bu ölçü ile 20 adet çıkıyor,isterseniz malzemeleri iki katı artırarak çoğaltabilirsiniz.
  • Önceden ısıttığımız fırının orta rafında 20 dakika kadar pişirelim. 

Kahvaltılık Soğanlı Patates Tarifi

 

Kahvaltılık Soğanlı Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 2 adet biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber
  • Pulbiber
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

    Kahvaltılık Soğanlı Patates Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesi soyup ince küp küp doğrayalım.
  • Soğanı küp küp yemeklik doğrayalım.
  • Biberi halka şeklinde büyükse ortadan ikiye bölüp doğrayabilirsiniz.
  • Tavaya tereyağını alıp erittikten sonra üzerine doğradığımız sebzeleri ilave edelim ve orta ateşte sotelemeye başlayalım.
  • Daha sonra baharatları ilave edip sebzeler yumuşayana kadar pişirmeye devam edelim.
  • Son olarak üzerine kaşar peyniri tendesi serpip kapağını kapatalım eriyene kadar pişirelim.
  • İsterseniz üzerine maydanoz serpip servis edebilirsiniz.

Pizza Poğaça Tarifi

 

Pizza Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un

Sos için;

  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı su
  • Mantolamak için;

    • 2 yemek kaşığı pekmez
    • 1 su bardağı su
    • Yeterince kavrulmuş susam

    Üst malzemeler;

    • Rendelenmiş kaşar peyniri
    • Domates
    • Yeşil biber
    • Kırmızı biber
    • Sucuk v.s gibi istenilen malzemeler

      Pizza Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

    • Hamur için süt, şeker ve mayayı derin bir kaba alıp karıştıralım ,ardından su, sıvı yağ un ve tuzu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.
    • Hamurun ağzını kapatalım bir saat mayalanmaya bırakalım.
    • Bu arada sos için çukur bir kaseye salçaları,yağı ve karabiberi alalım suyu karıştırarak akışkan bir sos elde edelim.
    • Başka geniş bir kapta da pekmez ve suyu karıştıralım.
    • Diğer tarafta üst malzemeler için 100 gram kadar kaşar peynirini rendeleyelim.
    • Yeşil ve kırmızı biberleri küçük küçük doğrayalım. Domatesi doğrayalım.
    • Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparalım, yuvarlayalım uç kısımlarından incelterek minik ekmek şekilleri verelim.
    • Hazırladığımız tüm minik ekmekleri önce pekmezli suya, sonra kavrulmuş susama bulayalım yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı dizelim bu şekilde 15 dk tepsi mayası için üstünü örterek bekletelim.
    • Tepsi mayası geldikten sonra poğaçaların ortasından çizik atalım.
    • Çizik yerlerini parmak uçlarımızla açarak genişletelim.
    • Açtığımız kısımlara çatal yardımıyla delikler açalım.
    • Hazırladığımız sostan birer tatlı kaşığı ortalarına dökelim.
    • Sırasıyla rendelenmiş kaşar peyniri.
    • Sucuk,domates ve biberleride koyalım.
    • 180 °ısıtılmış fırında poğaçalarımız kızarana kadar 30-35 dk pişirelim.
    • Nefis pizza poğaçalarımızı sıcak yada ılık servis yapalım.