Yoğurtlu Köfte Tarifi

Yoğurtlu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı ince bulgur
  • 1,5 su bardağı kaynar su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 5 yemek kaşığı un
Yoğurtlu sosu için
  • 3 su bardağı yoğurt
  • 1 diş sarımsak tuz
Üzerine sosu için
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Pul biber

Yoğurtlu Köfte Tarifi Yapılışı

Selam herkese sizlere güzel bir yoğurtlu köfte tarifi içinde yumurta ve irmiksiz yaptım bu sefer az malzemeli ve pratik yapılışı kolay tadı Şahane yapımına geçelim.
  1. İlk önce bulguru bir kaba alalım. İçerisine kaynamış suyu dökelim ve üstünü kapatıp 5 dakika dinlendirelim.
  2. Daha sonra içine unu ve tuzu koyarak yoğuralım yoğurduktan sonra elimize arada soğuk suya batırarak yuvarlayalım.
  3. Daha sonra bir tencereye su alıp kaynatalım içine bir çay kaşığı tuz atalım.
  4. Daha sonra kaynamış suyun içine köfteleri koyalım. 5 dakika kaynatalım ve suyunu süzelim ılımaya bırakalım.
  5. Daha sonra yoğurtun içine sarımsakları ezelim ve tuzunu atıp karıştıralım.
  6. Daha sonra köfteler ve bulguru karıştıralım ve servis tabağına alarak üzerine tereyağı ve pul biberi kızdırıp dökelim çok zahmetsiz bir tarif Afiyet olsun😋

Patatesli Tavuk Yemeği Tarifi

Patatesli Tavuk Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı sıvı yağ.
  • 4-5 adet iri patates
  • 1 kg tavuk eti
  • 2 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2-3 domates
  • 2-3 sarımsak
  • 1 su bardağı kaynar su
Baharatlar:
  • Karabiber, pul biber, köri, defne yaprağı, dağ kekiği, tuz.

Patatesli Tavuk Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Bir geniş tencereye yağı alalım ve ocağa koyalım.
  2. Soğanları ince jülyen şeklinde doğrayalım ve yağın içine ekleyelim.
  3. Biraz kavurduktan sonra doğranmış biber ve sarımsağı da ekleyelim.
  4. Bir iki dakika sonra tavuk etini de ekleyelim. Ben tam tavuk kullandım, isteğe göre baget veya kanatta kullanılabilir. Tavuğu bir kaç dakika pişirelim ve iri doğranmış patates ve baharatları ekleyelim.
  5. En son kabukları soyulmuş domatesleri doğrayıp üzerine dökelim, bir bardak suyu ekleyelim ve ocağın altını kısıp pişmesini bekleyelim. Afiyet olsun 😉

İtalyan Usulü Sebzeli Makarna Tarifi

İtalyan Usulü Sebzeli Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 domates
  • 2 küçük soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 paket makarna
  • 1 kettle su
  • Not:Makarnalarımızı haşlamak için
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı  sıvı yağ
  • Nane
  • Tuz
  • Not:makarnanızın şekli size bağlı

İtalyan Usulü Sebzeli Makarna Tarifi Yapılışı

Makarna sosları, makarnaya lezzet katan, lezzetini katlayan ve pek çoğumuz için olmazsa olmazlar arasında yer alıyor. Soslu makarna enfes bir yiyecek. 🍝Sizi İtalya’ya gitme zahmetinden kurtarmak istiyorum ve orijinal tariflerimi veriyorum. Not:Soslu makarna hazırlarken mutlaka sosu makarna tenceresine değil makarnayı sos tenceresine boşaltın.
  1. Öncelikle makarnamızın suyunu kettleda kaynatıyoruz.
  2. Ardından tenceremize kaynattığımız suyu katıp içerisine makarnamızı ekleyip yaşlanmaya bırakıyoruz.
  3. Makarnamızın suyuna 1 tatlı kaşığı tuz katılır. Haşlanmaya bırakılır.
  4. Ardından domateslerimizi rendeliyoruz ve tabağımıza alıyoruz.
  5. Daha sonra soğanlarımızı, biberlerimizi de doğrayıp onları da ayrı bir tabağa alıyoruz.
  6. Haşlanan makarnalarımızın suyunu süzdürdükten sonra tenceremize yağı soğanları ve biberleri katıp kavrulmaya bırakıyoruz.
  7. Kavrulduktan sonra salçamızı da ekliyoruz.
  8. Salçamızı içinde ezdikten sonra domateslerimizi de üzerine ekleyip tenceremizin kapağını 5 dk kadar kapatıyoruz.
  9. Son olarak haşlanmış olan makarnalarımızı da tenceremize ekleyip karıştırıyoruz.
Sebzeli Makarnamız servise hazır şimdiden afiyet olsun. 🍝🍜🍝

Tavada Tavuk Şiş Tarifi

Tavada Tavuk Şiş Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 parça tavuk göğsü veya bir paket (600 gr. kadar) piliç but ızgara
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • Çöp şiş
Sosu İçin ;
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı maden suyu
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1, 5 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı varsa köri
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Bulamak İçin ;
  • Galeta unu (Ben kendi yaptığım ekmek kurusundan olanıyla yaptım)
Kızartmak İçin ;
  • Sıvı yağ

Tavada Tavuk Şiş Tarifi Yapılışı

Herkese merhabalar size bugün ızgara tadında pratik tavada tavuk şiş tarifi vermek istiyorum Biz tavuğun her türlüsünü seviyoruz (daha önce de tavukla ilgili şinitzel, tavuklu sebzeli şehriye pilavı, tavuk sote ve Büryan kebabı tariflerini vermiştim) tavuk şişi de çok sevdiğimiz için sizlerle paylaşmak istedim.
Daha yumuşak ve lezzetli olduğundan dolayı ben piliç but ızgara tava çeşidinden alıyorum
  1. Öncelikle etimizi çok güzelce yıkayıp süzgeçte suyunu süzdürüyoruz.
  2. Bu arada derin bir kaba sosluk malzemeleri karıştırıyoruz, rendelediğimiz sarımsağı ilave ediyoruz.
  3. Etimizi 2 cm. genişliğinde küçük parçalara ayırıp sosumuzun içine ilave ederek karıştırıyoruz, üzerine streç kapatıp buzdolabında 2-3 saat kadar bekletiyoruz.
  4. Tavamıza yağı koyup ocağa koyuyoruz tavuklarımızı galeta unu olan tepsiye alarak her tarafını harmanlıyoruz ve çöp şişlere dizip kızgın yağlı tavaya koyuyoruz. (yağını çok fazla koymayalım ki lezzeti tavuklarımız da kalsın) ara sıra çevirerek, artan sosumuz varsa yarımşar yemek kaşığı şişlerin üzerindeki etlere dökerek her tarafını güzel kızartıyoruz.
  5. Servis tabağımıza alıp yanında güzel bir bulgur pilavı ve cacıkla afiyetle yiyoruz.
    Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Yüksük Çorbası Tarifi

Yüksük Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 3. 5 su bardağı dondurulmuş mantı
  • 7 su bardağı et suyu
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Kuru nane, tuz
  • (Mantıları dondurulmuş olarak hazır almak yerine evde kendiniz de hazırlayabilirsiniz, nohutları kendiniz haşlayabilceğiniz gibi haşlanmış olarak hazır da alabilirsiniz)

Yüksük Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. İsmini; içerisindeki mantıların hazırlanması için, hamuru küçük yuvarlaklar şeklinde kesmeye yarayan yüksükten alan bu çorba, bazı yörelerde mantı çorbası olarak da biliniyor.
    Tereyağını tencerede eritin ve salçayı ekleyerek bir kaç dk kavurun.
  2. Ardından et suyunu ekleyip kaynamaya bırakın.
  3. Salçalı et suyu kaynamaya yakın haşlanmış nohutları ve mantıları ilave edin.
  4. Ardından tuz ve naneyi ekleyip mantılar yumuşayana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
    Sıcak olarak servis edin.
    Afiyet olsun👩🏻‍🍳

Pratik Lokum Gibi Kağıt Kebabı Tarifi

Pratik Lokum Gibi Kağıt Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr kuzu et
  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • Yarım çorba kaşığı domates salçası
  • Yarım çorba kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Karabiber-pul biber-tuz (Bezelyede giriyor ama ben koymadım)

Pratik Lokum Gibi Kağıt Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Etler ve sebzeler kuşbaşı doğranılır.
  2. Diğer malzemelerde eklendikten sonra 2 ye bölünüp fırın kağıdının ortasına aktarılır.
  3. Enine ve boyuna iyice örtülerek katlanılır. Fırın tepsisine kağıt uçları alta gelecek şekilde yerleştirilir.
  4. Üst kısmına elinizle hafif ıslatın. En son aleminyum kağıtla üzerleri hava almayacak şekilde kapatılır.
  5. 190 derecedeki fırında yaklaşık 2 saat pişirilir.
    İnanılmaz lezzetli 🔥😊

Brokoli Salatası Tarifi

Brokoli Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet küçük boy brokoli
  • 1 demet roka
  • 2-3 dal taze soğan
  • 3-4 dal taze nane yaprakları
  • 1 küçük kase nar tanesi
  • 1 küçük kase mısır tanesi
  • 1 avuç ceviz parçası
  • Yarım limon suyu
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Zeytinyağı

Brokoli Salatası Tarifi Yapılışı

Herkese güzel hafta sonları diliyorum. Size rengarenk görünümüyle iştahınızı açacak şifa kaynağı salatanın tarifini vermek istiyorum. Sofralarımızda yemeğin önemi kadar yanında yediğimiz salatanın da önemi olmalı, bu salata diyet yapanlar için de öğün olarak yenilebilir, ister sofranızda, isterseniz günlerinizde vazgeçilmeziniz olacak.
  1. Öncelikle brokolimizi küçük parçalara ayırarak bir güzel yıkayıp tencerede biraz su ilave ederek ocağa koyalım, bir tutam tuz ilave ederek 10 dakika kadar kaynatalım.
  2. Bu arada nane, soğan ve rokayı ayıklayıp yıkayarak doğrayalım roka ve nane çok ince olmasın.
  3. Haşlanan brokoliyi süzgece alıp rengi tekrar canlı yeşil olsun diye soğuk suya tutalım. Geniş bir kaba bütün malzemeyi koyarak harmanlayalım.
  4. Bir kaseye tuz limon zeytinyağını koyup iyice çırpalım ki tatlar birbirine karışsın. Servis tabağımıza yeşillikleri alalım mısır ve nar tanelerini ilave edelim, sosumuzu üzerine gezdirelim, ceviz parçalarını koyalım ve en üstte de nar ekşisi gezdirerek afiyetle yiyelim.
Ben çok severek yedim eminim sizde beğeneceksiniz deneyeceklere afiyet şifa olsun diyorum.
Ben bu salatayı chef Zeytinin rokalı brokoli salatasından faydalanarak yaptım kendisine teşekkür ediyorum
*Püf noktası haşlanan yeşilliklerin rengi biraz değişir fakat soğuk suya tuttuğumuzda renk tekrar canlanacaktır.

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...