18 Kasım 2017 Cumartesi

yemek tarifleri ( Sütlaç )

sütlaç görselleri ile ilgili görsel sonucu

Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler 

  • 5 su bardağı su
  • 5 su bardağı sut
  • 1 buçuk çay bardağı pirinç
  • 1 vanilya
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 8 yemek kaşığı şeker
  • Tarçın

Sütlaç Tarifi Yapılışı

Merhaba Dostlar .:)
İlk önce pirinçleri yıkayıp 5 su bardağı su ile pirinçler şişene kadar pişiriyoruz. 5 su bardağı sütün 1 bardağını ayırarak 4 su bardağını pişen pirinçlerin üzerine ekliyoruz. Süt ve pirinçimiz kaynayana kadar ayırdığımız 1 su bardağı süte 2 yemek kaşığı pirinç ununu ekleyip karıştırıyoruz ve kaynayan sütümüzden 1-2 kaşık karıştırdığımız pirinç ununa ekliyoruz .Ilıması için. Ilıttığımız karışımı sütlacımızın içine ilave edip 10 dakika kaynatıyoruz daha sonra vanilyamızı  ve 8 kaşık şekerimizi ilave edip 1-2 taşım daha kaynatıp altını  kapatıyoruz. (Bu arada kısık ateşte kaynatalım sütümüzün taşmaması için) Kaselere paylaştırıp soğuk servis ediyoruz. AFİYET OLSUN.

yemek tarifleri ( Harika Soslu Tavuk Kanat )

Harika Soslu Tavuk Kanat

Harika Soslu Tavuk Kanat Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilogram tavuk kanadı
  • 1 adet küçük boy soğan rendesi
  • 2 diş sarımsak rendesi
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber veya domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Sıvı yağ (Kızartmak için)

Harika Soslu Tavuk Kanat Tarifi Yapılışı

Herkese Merhaba, 💐 🌈🎈
Yapımı çok pratik ama lezzetine doyum olmayan, nefis soslu tavuk kanadı tarifim için;👇👇
Sıvı yağ hariç, tüm malzemeleri bir kapta iyice karıştırın ve tavuk kanatlarınızı güzelce bu sosla harmanlayın.
En az 4-5 saat kadar, üzerini örterek buzdolabında dinlenmeye alın. 👉En önemli kısmı dinlenme aşamasıdır, ne kadar beklerse, tavuk kanatlarınız o kadar lezzetli ve yumuşacık olur. Hatta mümkünse bir gece önceden sosa yatırıp, ertesi gün pişirirseniz daha da güzel olacaktır. 😉
Dinlenme aşamasını tamamlayan tavuk kanatlarını, derin olmayan yağda çevirerek pişene kadar güzelce kızartın.
Harika soslu ve leziz tavuk kanatlarınız servise hazırdır. 😋😍
Afiyet olsun. 🌷🎊💕🍴🍗

17 Kasım 2017 Cuma

yemek tarifleri ( Güveçte Kaşarlı Tavuk Sote )

Güveçte Kaşarlı Tavuk Sote 

Güveçte Kaşarlı Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 parça tavuk göğsü
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 2-3 yemek kaşığı kadar az bi sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça ( salçaya göre değişebilir ölçüsü )
  • Yarım çay kaşığı pulbiber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tepeleme tuz
  • Kaşar peyniri

Güveçte Kaşarlı Tavuk Sote Tarifi Yapılışı

Tavuk göğsünü temizce yıkayıp küp küp doğrayalım ve tenceremizde haşlayalım .Daha sonra haşlanan tavuklarımızı tavaya alıp yağda 2-3 dakika kavuralım daha sonra soğan, kırmızı biber ve yeşil biberi de katıp iyice kavuralım. Sonra salçamızı ve baharatlarımızı katıp iyice karıştıralım ve hazır olunca alıp güveç taslarımıza pay edelim.  Bu malzemelerden tam 3 kase çıkıyor ve kaselere pay ettikten sonra en son bol kaşar rendesini tavuklarımızın üzerine katıp 200 derecelik fırında kaşarlarımız eriyene denk kızartalım ve daha sonra fırından alalım. Yemeğimiz hazır oldukça kolay ve lezzetli bir ana yemek oluyor arkadaşlar şiddetle tavsiye ederim. :)
Not; Tuz ve karabiberi kendi damak tadınıza göre daha da arttırabilirsiniz ben bu ölçülerde yaptım ,tuzu da baharatı tam damak tadımıza göre çok iyi oldu ve misafirlerim tarafından da çok beğenildi.
Herkese şimdi den kolay gelsin :)
Afiyet olsun.

16 Kasım 2017 Perşembe

yemek tarifleri (Hünkar Muhallebisi )



Hünkar Muhallebisi 

Hünkar Muhallebisi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1. 5 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı çekilmiş antep fıstığı
  • 1 su bardağı meyve şekerlemesi

Hünkar Muhallebisi Tarifi Yapılışı

Süt, nişasta ve şeker devamlı karıştırılarak pişirilir. 5 dakika kadar kısık ateşte kaynatılır. Bu sırada içine fıstık ve meyve şekerlemesi eklenir. Altı kapatılarak vanilyası ve margarini de ilave edilip karıştırılır. Suyla ıslatılmış kek kalıbına dökülür. Dolapta 3-4 saat soğutulduktan sonra servis edilir.

yemek tarifleri(Fırında Neffis Patates Tavuk)

Fırında Neffis Patates Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet patates
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 2 adet biber
  • 1 adet baş soğan
  • Sosu için;
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • Tuz
  • Sıvı yağ

Fırında Neffis Patates Tavuk Tarifi Yapılışı

Tavuk patates biberi doğruyoruz. Soğanları da yarım ay şeklinde doğruyoruz. Sosunu hazırlayıp hepsini karıştırıyoruz. Tepsiye dizip önceden ısıtılmış fırında 250 derecede yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.😊Afiyet olsun.

15 Kasım 2017 Çarşamba

yemek tarifleri(Fırında Neffis Patates Tavuk)



Fırında Neffis Patates Tavuk  

Fırında Neffis Patates Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet patates
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 2 adet biber
  • 1 adet baş soğan
  • Sosu için;
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • Tuz
  • Sıvı yağ

Fırında Neffis Patates Tavuk Tarifi Yapılışı

Tavuk patates biberi doğruyoruz. Soğanları da yarım ay şeklinde doğruyoruz. Sosunu hazırlayıp hepsini karıştırıyoruz. Tepsiye dizip önceden ısıtılmış fırında 250 derecede yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.😊Afiyet olsun.

yemek tarifleri (Susamlı Fındıklı Krokan Harika Atıştırmalık)

Susamlı Fındıklı Krokan (Harika Atıştırmalık) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı bütün fındık
  • 1 çay bardağı kavrulmuş susam
  • 2 yemek kaşığı su
  • Yarım tatlı kaşığı tereyağı
  • 4 damla limon
  • 1 yağlı kağıt (Hem altı hem üstü için gerekli)
  • Merdane

Susamlı Fındıklı Krokan (Harika Atıştırmalık) Tarifi Yapılışı

İlk kez krokan yaptım, sonuç beklediğimden de güzel çıktı😊 çay, kahve yanına tek başına da harika bir atıştırmalık😄Gelelim yapımına;
1 su bardağı şeker küçük bir tencereye alınır, 2 yemek kaşığı su ekleyip karıştırılmadan erimesi beklenir.
Kenardan kızarmaya başlayan şekerin altı kısılır, tencerenin kulpu yardımıyla sallayarak karıştırılır.
Şeker tam eridikten ve koyu karamel rengini aldıktan sonra hemen yarım tatlı kaşığı tereyağı ve 4 damla limon eklenip hızlıca tahta kaşık yardımıyla karıştırılır ve altı kapatılır.
Kavrulmuş susam ve fındıklar eklenip hızlıca karıştırılır
Yağlı kağıda ekleyip diğer bir yağlı kağıt üzerine kapatılıp merdane yardımıyla inceltilir. Dikkat edin çok sıcak elinizi yakmayın. Ne kadar hızlı olursanız o kadar güzel sonuç alırsınız. Ben hemen kare dilimler olacak sekilde bıcakla kestim, belki soğuduktan sonra kırılır diye😊
Soğuduktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz😊😌 Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun😌

14 Kasım 2017 Salı

yemek tarifleri(Muzlu Magnolia)

Muzlu Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker ( Şekerli sevdiğim için bu ölçüde kullandım isterseniz ölçüyü azaltabilirsiniz. )
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 tane yumurta ( sadece sarısı kullanılacak )
  • 1 kutu krema
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket bebe bisküvisi
  • 3 tane muz
  • Damla çikolata (Olmasa da olur ama olursa daha güzel olur 😄🤗🤗)

Muzlu Magnolia Tarifi Yapılışı

Tencereye önce toz şeker, un ve nişastayı koyup kaşık yardımıyla karıştırın. Ardından süt ve yumurta sarılarını ekleyip çırpma teli ile iyice karıştırın. Orta ateşte kaynayıp koyulaşıncaya kadar karıştırın. Koyulaşıp kaynadıktan sonra ocaktan alıp ılımaya bırakın. Ilıyan karışıma krema ve vanilyayı ekleyip mikser yardımıyla 2-3 dakika çırpın. Bebe bisküvilerini rondodan geçirin. Servis yapmak istediğiniz kap veya bardağın içine önce kremadan (tamamen soğuduktan sonra) sonra bebe bisküvisinden bırakın. Dilerseniz her ara kata da muz koyabilirsiniz. (Ben ara katlara muz koymadım, hemen karardığı için ara katlarda damla çikolatayı tercih ettim. 😉) En üst kata bisküvi gelecek şekilde bırakın. Sonra da muz ile süsleyin. 2-3 saat bekledikten sonra servis edebilirsiniz.
!! Muz hemen karardığı için servis etmeden önce dilimlerseniz daha güzel olacaktır. 😉😉)Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. 

yemek tarifleri(Tereyağlı Çıtır Hamsi Tava)

Tereyağlı Çıtır Hamsi Tava 

Tereyağlı Çıtır Hamsi Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo hamsi (isteğe bağlı az yada çok yapabilirsiniz)
  • Mısır unu
  • 1 buçuk yemek kaşığı tereyağı
  • Az miktar sıvı yağ
  • Tuz

Tereyağlı Çıtır Hamsi Tava Tarifi Yapılışı

Balıkların temizledikten sonra iyice yıkayalım. Hamsileri tabağa alıp ayrı bir tabağa mısır unu ve tuzu karıştırıp balıkları bulayın. Tavaya az miktarda sıvı yağ ve tereyağını koyalım ,yağ kızdıktan sonra balıkları dizip kızartalım. Her iki yüzünü kızartıp servis tabağına alalım. Balıklarımız hazır Afiyet olsun:).

13 Kasım 2017 Pazartesi

yemek tarifleri

Çikolata Soslu Muzlu Pasta  

Çikolata Soslu Muzlu Pasta (Muhteşem Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

Kek için:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un
Muhallebisi için:
  • 5 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta
Üzeri için :
  • 1 su bardağı süt
  • 1 poşet kremşanti
  • 4 adet muz (1 paket hazır çikolata sosu+2 su bardağı süt)

Çikolata Soslu Muzlu Pasta (Muhteşem Lezzet) Tarifi Yapılışı

Yumurta ve şekeri çırpma kabına alıp iyice çırpın. Ardından yağı ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin. Unu, kakaoyu, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ekleyip çırpın daha sonra yağlanmış dikdörtgen borcama dökün. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında keki pişirin. üzerine çatalla delikler açıp kek ılındıktan sonra 1 su bardağı sütü her tarafına dökerek keki ıslatıp. bir kenarda bekletip, muhallebiyi hazırlayın. Muhallebisi için bütün malzemeleri tencereye alıp orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Soğuyan kekinizin üzerine ılınan muhallebinizi dökerek her tarafına yayın. daha sonra ince ince dilimlediğiniz muzları üzerine döşeyin. sonrasında 1 su bardağı soğuk sütle çırparak soğuttuğunuz krem şantiyi. Muzların üzerini kapatacak şekilde yayın. daha sonra buzdolabında 1, 2 saat kadar soğutun. Soğuduktan sonra 2 su bardağı sütle pişirip soğuttuğunuz çikolata sosunu krem şantinin üzerine koyun. (sıcak olarak sakın koymayın krem şanti eridiği için çikolata sosuna karışıyor) sonrasında fıstık hindistan cevizi yada damla çikolatayla süsleyip iyice soğuduktan sonra, dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun. 

yemek tarifleri

Soslu Tavuk Budu  

Soslu Tavuk Budu Tarifi İçin Malzemeler

  • 12 adet tavuk but
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı domates püresi
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım limon suyu
  • Yarım çay bardağı su

Soslu Tavuk Budu Tarifi Yapılışı

Bütün sos malzemeleri karıştırıp bulamaç haline getirin. Butları teker teker sosa bulayıp tencereye ya da fırın tepsisine dizin. Elma dilimi patates de ekleyebilirsiniz. Tencerenin kapağı kapalı şekilde tavukları pişirin. Daha sonra kapağı açıp tavukları kendi yağında kızartın. Afiyet olsun.

12 Kasım 2017 Pazar

yemek tarifleri

Beşamel Soslu Ispanaklı Tavuk  

Beşamel Soslu Ispanaklı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 bütün kemiksiz tavuk göğsü
  • 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için;
  • Yarım kilo ıspanak
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
  • 2 adet domates
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı kekik
Beşamel Sosu için;
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
  • 1 su bardağı kaşar peyniri (Şart değil)

Beşamel Soslu Ispanaklı Tavuk Tarifi Yapılışı

Merhaba hayırlı akşamlar.
Yıllar önce bir restoranda çok beğenmiştim bu tarifi. O günden beri evde hep yaparım. Kullanılan malzemeler birbirine çok yakışıyor.
Öncelikle ıspanağı doğrayalım ve güzelce yıkayıp, süzgece alalım. Kuru soğan ve biberi doğrayıp tavaya alalım. Üzerine yağ ekleyelim. Kavrulunca ıspanağı ekleyelim. Suyunu salıp çekince tuz ve pulbiberi ekleyip ocaktan alalım.
Bütün tavuk göğsünü bıçakla ikiye ayıralım. Bir parçasını görüntülerde görüldüğü gibi bıçakla biraz açalım ve et dövücü ile inceltelim. Sert herhangi bir cisimle de olur. Tavuğun her yerini tuzlayıp fırın tepsisine alalım. Bütün hepsine aynı işlem yapılır.
Tavukların içerisine ıspanak koyulur ve üzeri kapatılır.
Üzeri için domates rendelenir. Kekik, salça ve su ile karıştırılır, tavukların üzerine eklenir. 250° fırında tavuklar tamamen pişinceye kadar pişirilir.
Beşamel sosu için yağ ve un kavrulur. Süt ilave edilir, karıştırılır. Göz göz olunca tuz ve karabiber eklenir. Ocaktan alınır.
Pişen tavuklar fırından alınır ve hemen beşamel sos eklenir. Arzu ederseniz rendelenmiş kaşar peyniri de ekleyebilirsiniz. Tekrar fırına verilir ve üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Sıcakken servis edilir.
Afiyet olsun.

11 Kasım 2017 Cumartesi

yemek tarifleri



Mor Kuskus Salatası 

Mor Kuskus Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kuskus
  • 4 su bardağı şalgam suyu
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 su bardağı mısır
  • 3-4 adet kornişon turşu
  • Yoğurt

Mor Kuskus Salatası Tarifi Yapılışı

Tencerenin içine şalgam suyunu kaynatın. Kuskusları ekleyip haşlayın. Kuskuslar soğuduktan sonra yoğurt ekleyip karıştırın. Kornişon turşuları küçük küçük doğrayın. Mısır, bezelye ve turşuları da kuskusa ekleyip karıştırın.