16 Aralık 2017 Cumartesi

yemek tarifleri - Balkabaklı Cheesecake

Balkabaklı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için:
  • 2 paket burçak bisküvi
  • 100 gr tereyağı
Kreması için:
  • 600 gr labne peynir
  • 1 paket ( 200 ml) krema
  • 5 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 bardak şeker
Balkabağı sosu için:
  • Yarım kilo balkabağı
  • 1, 5 su bardağı şeker

Balkabaklı Cheesecake Tarifi Yapılışı

Süper lezzet garantili cheesecake; kışın rahat bulabileceğimiz balkabağıyla tatlandırılmış olarak sofraları süsleyecek. :)
Öncelikle burçak bisküvileri rondoda toz haline gelene kadar parçalayıp üzerine erittiğimiz tereyağını ekleyerek kaşığımızla iyice karıştırıyoruz. Hazırlanan tabanı kelepçeli tepsiye sermeden önce tepsinin hem altını hem de yanlarını düzgün kesilmiş yağlı kağıtla kaplıyoruz.
Bisküvileri kaşık yarımıyla düz bir şekilde yayıp sıkıştırıp kreması hazırlanana kadar buzdolabında bekletiyoruz.
Krema kısmını hazırlamak için sırasıyla; labne, krema, yumurta, şeker, vanilya ve un ekliyoruz. her eklememizden sonra iyice robotla karıştırıyoruz.
Hazırlanan kremayı buzdolabından çıkardığımız kaba ekliyoruz. 200 derece ısınan fırında 10 dk ve 150 dereceye düşürerek 1 saat pişiriyoruz. Kapattıktan sonra 1 saat fırının kapağını hiç açmadan bekletip biter bitmez buzdolabına koyuyoruz.
Bu arada, fırının içine küçük bir borcama su ekleyip kekle beraber koyuyoruz, bu kekin parçalanmasını önleyecektir.
Fırından çıkan keki kalıptan kolaylıkla kurtarabilirsiniz.
Balkabaklağını ve şekeri tencereye alıp, kabak iyice yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Suyuyla beraber kabakları çatal yardımıyla ezip püre yapıyoruz.
Hem kabaklar hem de krema ılıyınca, kabağı kremanın üstüne ekliyoruz ve 1 gün buz dolabında bekletiyoruz.
Afiyet olsun ❤️

15 Aralık 2017 Cuma

yemek tarifleri - Mango Soslu Muhalllebili Kup

Mango Soslu Muhalllebili Kup Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastasi
  • 2 dolu yemek kaşığı un
  • 2 paket vanilya
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
Sosu için
  • 3 su bardağı mangolu hazır meyve suyu
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı şeker

Mango Soslu Muhalllebili Kup Tarifi Yapılışı

Muhalllebi malzemeleri tencereye alınıp topaklamaması için iyice karıştırılır ve ocağa alınır. Sürekli karıştırarak ocağın orta gözünde ve orta ateşte iyice koyulaşıncaya kadar pişirilir. İyice koyulaşıp fokurdayan muhalllebi 2. 3. dakika daha pişirilip ocaktan alınır. Üzerine vanilyalar ilave edilir. İyice karıştırılır. Servis edilecek küp ve bardak yada cam bir kase olabilir. Yarısına kadar muhalllebi dökülür ve sosun yapımına geçilir küçük bir tencereye meyve suyu şeker ve nişasta ilave edilir. Güzelce karıştırılır. Ocağa alınır. Koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırılır. Koyulaşıp kıvam alan sos bir iki taşım daha pişirilip ocaktan alınır. Kepçe yardımıyla yavaşça muhallebinin üzerine dökülür ve soğuması için kenara alınır. Ilıyan tatlıyı buzdolabında 1. 2 saat dindirilir. İstenilen şekilde süsleyip soğuk olarak Servis edilir. Deneyeceklere afiyet olsun hoşçakalın.

14 Aralık 2017 Perşembe

yemek tarifleri - Bozalı Muhallebi

Bozalı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2, 5 subardağı boza
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 1 paket vanilya (Arzuya göre )
  • 1 çay bardağı tozşeker
Üzeri için :
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 1 çay bardağı leblebi
  • 1 çay bardağı kelebek ceviz

Bozalı Muhallebi Tarifi Yapılışı

Malzemeleri mikser kabına dökelim. Çırpıcı ile iyice çırpalım. Sonra tencereye dökelim. Orta ateşte koyu bir kıvam alana kadar pişirelim. Kuplara pay edelim. Üzeri için olan malzemelerle arzuya göre süsleyelim. Afiyet olsun.
Bir saat buzdolabında bekletelim.
Not :Bu marka bozadan muhallebi güzel oldu başka markadan güzel olmadı tatlı mayhoş lezzetli bir tatlı oluyor.

13 Aralık 2017 Çarşamba

yemek tarifleri - fırında şütlaç

Fırında Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 4 su bardağı su
  • 1 litre süt
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • İsteğe göre vanilin

Fırında Sütlaç Tarifi Yapılışı

Pirinçleri yıkanıp tencereye koyalım. Üstüne suyu ekleyip ilk önce yüksek daha sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar kaynatalım. Yumuşayıp suyu tamamen çektikten sonra sütü ekleyip kaynatalım. Sütümüz kaynadıktan sonra şekerini ekleyip 10 dakika daha kaynatıp güveçlere koyalım. 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun

12 Aralık 2017 Salı

yemek tarifleri - Tam Kıvamlı Sütlaç Hazırlardan Farksız Ama Daha Lezettli

Tam Kıvamlı Sütlaç (Hazırlardan Farksız Ama Daha Lezettli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 su bardağı süt (1 lt den 1 su bardağı fazla)
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 ,5 su bardağı su

Tam Kıvamlı Sütlaç (Hazırlardan Farksız Ama Daha Lezettli) Tarifi Yapılışı

Öncelikle pirincimizi temiz su alana kadar yıkıyoruz. Ardından tenceremize aldığımuz pirinçin üzerine 1 buçuk bardak suyu ekleyip pirinçler şişip yumuşayana kadar haşlıyoruz(suyunu çektiğinde sert kalırsa biraz daha su ekleyebilirsiniz)tamamen haşlanan pirincimizin üzerine sütümüzü ekleyip karıştırıyoruz. Ardından şekerimizi de ilave edip 20 dakika kadar dibine tutmaması için sürekli karıştırıyoruz. Hafif koyu bi kıvam elde ettiğimizde altını kapatıp servis edeceğimiz kaselere dolduruyoruz. Eğer benim gibi üzerini yakmak istiyorsanız toprak kase kullanmanız daha iyi olur. Ardından isteğe göre fırınlamak isteyenler için toprak kaselere koyduğumuz sütlaçları ilk sıcağı geçtikten sonra fırın tepsisine alıp tepsiye kasetlerin yarısına gelecek kadar su koyup üzeri hafif kızarana kadar (isteğe göre yakacak şekilde) pişirdikten sonra fırından çıkarıp soğuyunca servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun

11 Aralık 2017 Pazartesi

yemek tarifleri - Büskivili İrmik Tatlısı

Büskivili İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket kakaolu petibor bisküvi
Üzeri için :
  • Çikolata sosu
  • Vişne

Büskivili İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı

İrmiği, şekeri, sütü ve hindistan cevizini tencerenize tencereye ekleyelim. Karıştırarak koyu kıvam alana kadar pişirelim. Kalıbımızı strec folyoyla kaplayalım. Muhallebimizi içine dökelim ve üzerini kaşıkla düzeltelim. Bisküvileri dik dik muhallebinizin içine doğru sırayla batıralım. Biraz soğuduktan sonra buzdolabına kaldıralım 1 saat bekletelim. Soğuyan irmik tatlınızı servis tabağına ters çevirerek kalıptan çıkartıp çikolata sosu dökelim. Dilediğiniz gibi süsleyin ben buzluktan çkardığım vişnelerle süsledim. Afiyet Olsun.

10 Aralık 2017 Pazar

yemek tarifleri - Pekmezli Kış Muhallebisi

Pekmezli Kış Muhallebisi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • Yarım su bardağı pekmez
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
Üzeri için;
  • Damla çikolata

Pekmezli Kış Muhallebisi Tarifi Yapılışı

Öncelikle süt hariç diğer malzemeleri tencereye alıp, el çırpıcısıyla karıştırıyoruz. Üzerine sütü ekleyip orta ateşte sürekli karıştırarak göz göz oluncaya kadar pişiriyoruz. Yağını ekleyip, karıştırıp, muhallebimizi kuplara paylaştırıyoruz. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırıyoruz. Bardak ölçüsü 200 ml. ( Not un ve nişastanın toplamı yarım su bardağı kadar olacak. Bu ölçüyle yapılınca tam kıvamında karamel tadında lezzetli bir muhallebi oluyor. ) Afiyet olsun

yemek tarifleri - kıprıs tatlısı limonlu

Kıbrıs Tatlısı (Limonlu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı galeta unu (Evinizde varsa ekmek kırıntısı da olur )
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik hindistan cevizi
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik fındık fıstık ceviz kırığı karışımı ( yada elinizde hangisi varsa )
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 vanilya
  • 1 kabartma tozu
  • Yarım limon kabuğu rendesi
Şerbeti için;
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
Muhallebisi için;
  • 1 litre süt
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 kaşık margarin
  • 1 vanilya
  • 1 paket toz krem şanti

Kıbrıs Tatlısı (Limonlu) Tarifi Yapılışı

Arkadaşlar çok güzel bir tarif herkesten tam puan aldı 😊 öncelikle şerbetini yapalım. Kaynayınca orta ateşte 5 dk daha kaynatıp altını kapatıp soğumaya bırakalım. Ardından keki için yumurta ve şekeri karıştıralım. Diğer bütün malzemelerini ekleyip yağlanmış tepsiye dönelim ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dk kadar pişirelim. Fazla kabarmasını beklemeyin. Arkadaşlar ince bir kek oluyor. Fırından çıkar çıkmaz sıcak keke soğuk şerbeti dökelim. Ardından Muhallebisi için un,süt, nişasta ve şeker pişirilir. Ocaktan alıp yağ vanilya ve krem şanti döküp karıştırılır ve kekin üzerine yayılır. Buzdolabında 2- 3 saat dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz. Üzerini hindistan cevizi ve fındık fıstık ceviz karışımıyla süslenip servis edilir. Afiyet olsun, mutlaka deneyin 😊

9 Aralık 2017 Cumartesi

yemek tarifleri - Dolgulu İrmik Tatlısı

Dolgulu İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 8 yemek kaşığı irmik
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
İç dolgusu için;
  • Yarım çay bardağı kuru üzüm
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 2 dilim evde kalmış bayat kek, bisküvi ya da gofret (bende yenmeyen gofretler vardı üç beş parça )
  • 1 yemek kaşığı bal reçel ya da pekmez
  • Gerekirse çok az ılık su
Hazırlanışı
👉🏻İç harcı bir miksere alın ve karıştırın eğer kıvam katı gelirse çok az su ilave edin. Çok yumuşamasın. Elinizle şekil verebilecek kıvamda olsun.
👉🏻 İrmik süt ve şekeri tencereye alın karıştırarak pişirin.
👉🏻 Kıvam alınca şekeri ilave edin (sıvı görünebilir kalıba alıp soğuyunca sertleşecek).
👉🏻 En son tereyağı ve vanilya şekeri ilave edip ateşten alın.
👉🏻 Sudan geçirdiğiniz kalıba karışımın yarısını dökün.
👉🏻 Üzerine iç harcı rulolar yaparak orta kısımda kalacak şekilde pay edin.
👉🏻 Üzerine tekrar harç dökün ve soğuduktan sonra servis tabağına biraz hindistan cevizi dökün (yapışmasın kolay servis edilsin) ve ters çevirerek süsleyin
Afiyet olsun☺️☺️☺️

8 Aralık 2017 Cuma

yemek tarifleri - Dünyanın En Kolay Muhallebisi

Dünyanın En Kolay Muhallebisi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı şeker

Dünyanın En Kolay Muhallebisi Tarifi Yapılışı

Merhabalar.
Dünyanın en kolay muhallebisi tarifimle sizlerleyim.☺️
Gerçekten çok kolay bir o kadar da lezzetli bir tarif. Bayramda baklava yanlarına ya da akşam, öğle çay saatlerinde çok hafif bi tatlı. Muhakkak denemenizi tavsiye ederim. Çünkü iddia ediyorum bu tarif sizin de favoriniz olacak. E gelsin mi o halde tarifimiz;
1 litre sütün içine 1 çay bardağı un ve 1 çay bardağı şekeri katıp karıştırarak pişiriyoruz. Kaynayınca altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca dolaba kaldırıyoruz bir iki saat daha dinlenince mikserle çırpıp tekrar dolaba kaldırıyoruz. Servis etmek için çıkardığımızda tekrar çırpıp kupalarımıza koyuyoruz. Bu tarifin püf noktası bol bol çırpmak😊
Kupların üzerine fıstık çok yakışıyor bir da mevsim meyve dilimleri😋oh mis gibi tatlımız yemek için hazır.
Afiyet bal şeker olsun.

7 Aralık 2017 Perşembe

yemek tarifleri - Panne Cota

Panne Cota Tarifi İçin Malzemeler

  • 60 cl krema
  • 3 adet jelatin yada agar agar vanilya
  • 1 çay bardağı şeker
  • 500 gr çilek
  • Yarım limon
  • 1 fincan su

Panne Cota Tarifi Yapılışı

Slm kızlar. Fransız tatlısı çok hafif bir tarif(öncelikli krema şeker vanilya ocağa alalım bir taşım kaynatın alın ocaktan içine agar agarı ilave edin karıştırın. Bardaklara dökün en az 4 saat dolapta donmaya bırakın. Bu arada üstün sosu hazırlayın. Ben donmuş çilek kullandım. İsteğe bağlı çilekleri mikserden geçirin. Limon ve suyu ilave edin. Donan kremanın üstüne ilave edin. Servise hazır 

6 Aralık 2017 Çarşamba

yemek tarifleri - Damla Sakızlı Fırın Sütlaç

Damla Sakızlı Fırın Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 2 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 1 paket vanilya
  • 6 tane damla sakızlı falım (Mavi paketli olanlardan)
Üzerine
  • Ceviz veya fındık

Damla Sakızlı Fırın Sütlaç Tarifi Yapılışı

Öncelikle pirinçleri yıkayalım ve 2 su bardağı su ile haşlayalım. Bir taraftan da nişastamızı süt ile açalım ve pütürlü kalmasın. Haşlanan pirinçlere sütümüzü ve vanilyayı ilave edip kaynatalım. Kaynayan süte de şekerimizi koyup biraz karıştıralım. En son açtığımız nişasta ve sakızlarımızı ekleyip 15 20 dk kadar daha pişirelim. Fırın için uygun kaplarımıza koyup 200 derece de ısıtılmış fırının üst tarafında üzeri kızarana kadar pişirelim. pişen sütlaçlar oda ısısına geldiğinde üzerini süsleyip dolaba soğuması için kaldırabiliriz. Eğer bir gün dolapta dinlendirirseniz daha güzel sonuç elde edersiniz. Tatlımız hazır. Afiyet olsun.

5 Aralık 2017 Salı

yemek tarifleri - Kupta Ispanaklı Tatlı

Kupta Ispanaklı Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

Ispanak Püresi;
  • 8 kök ıspanak yaprağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı sıcak su
Hamuru için;
  • 3 adet orta boy yumurta
  • 1, 5 su bardağı tozşeker (Tatlı sevenler birazıcık arttırabilir)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı ıspanak püresi
  • 2, 5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Muhallebisi için;
  • 4 yemek kaşığı tozşeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 3 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
  • 1 paket toz krem şanti
Arası için;
  • İnce muz dilimleri ve damla çikolata(bunlar sizin tercihinize kalmış. Koymasanızda olur)
Sos için;
  • 1 paket sıvı krema
  • 1 paket istediğiniz çikolata( bitter veya sütlü)
  • (Hazır çikolata sosu da kullanabilirsiniz)

Kupta Ispanaklı Tatlı Tarifi Yapılışı

❗NOT: Öncelikle ben bu malzemelerle başka bi çeşit ıspanaklı pasta yaptım ve arta kalan malzemesiyle ziyan olmasın diye bazı değişiklikler ve eklemeler yaparak ortaya böyle bir tatlı çıkardım. Çokta güzel oldu. Deneyeceklere şimdiden kolay gelsin.
✔Ispanak yaprakları, sıvı yağ ve su üçlüsünü blander veya robottan geçirerek 2 su bardağı püre elde ediyoruz.
✔Kek için;Şeker ve yumurtaları çırpalım. Sıvıyağ ve ıspanak püresini ekleyip tekrar çırpalım. Son olarak un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırptıktan sonra yağlanmış fırın tepsisine dökelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kürdan kontrolü yaparak pişirelim.
✔Muhallebisi için;Tereyağ ve krem şanti hariç tüm malzemeleri bir tencerede birleştirip koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak ateşte pişirelim. Ocaktan indirip tereyağını ekleyelim. iyice soğuduktan sonra toz krem şantisini ekleyip güzelce birbirine yedirelim.
✔Sos için;kremayı kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtalım. Ocaktan indirip parçaladığımız çikolataları ekleyelim ve sürekli karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayalım. Bir kenara alıp soğumasını sağlayalım.
✔Soğuyan keki robottan geçirerek parçalayalım. (en başta da söylediğim gibi ben öncelikle porsiyonluk mini pastalar yaptım ve kenarlarından arta kalan kek parçaları ve kremasıyla bu tarifi oluşturdum. İsterseniz sizde benim gibi başka çeşit pastacıklar yapıp arta kalan keklerle de bu tarifi hazırlayabilirsiniz)
Kuplara 1’er kaşık kek koyup biraz üzerilerini bastıralım. Bunun üzerine krema, ince dilimlenmiş muz, tekrar kek ve tekrar krema şeklinde kupları dolduruyoruz. En üstede hazırladığımız sosumuzdan paylaştırıp tatlımızı tamamlıyoruz. 1 gün dolapta bekletirseniz daha da lezzetli oluyor. Afiyet olsun.