16 Şubat 2019 Cumartesi

Kremalı Nohutlu Ispanak Çorbası Tarifi

Kremalı Nohutlu Ispanak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 kilogram ıspanak
  • 1 adet orta boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1, 5 litre sıcak su
  • 1 paket oda sıcaklığında krema (200 ml)
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • Tuz

Kremalı Nohutlu Ispanak Çorbası Tarifi Yapılışı

Herkese Merhaba, 💐🌈🎈
Tam kış mevsimine yakışır, hem lezzetli, hem besleyici çok güzel bir çorba tarifim var. 😍 Bence notlar alınsın; 🤗👇👇
  1. Öncelikle tüm sebzeleri güzelce yıkayın.
  2. Patates, soğan ve sarımsakların kabuklarını soyup, gelişigüzel şekilde iri iri doğrayın.
  3. Tencereye orta-yüksek ateşte tereyağı ve sıvı yağı alın, hafifçe kızdırdıktan sonra, soğan ve sarımsakları ilave edin.
  4. Bir kaç dakika çevirdikten sonra unu ekleyin ve bir kaç dakika da unla beraber kavurun.
  5. Ardından patatesi de tencereye alın, bir iki dakika daha kavurup, ıspanakları ekleyin. (ıspanakları bıçakla doğramayın, gerek olursa büyük yaprakları elinizle bölün)
  6. Üzerine sıcak suyunu ilave edin ve tüm sebzeler yumuşayana kadar haşlanmaya bırakın.
  7. Sebzeler ezilebilecek ölçüde yumuşadıktan sonra, tamamen pürüzsüz olana kadar blender’dan geçirin ve tekrar ocağa alın.
  8. Krema ilavesini de yaparak karıştırın ve pişirmeye devam edin.
  9. Bir iki dakika daha kaynadıktan sonra son aşamada, damak zevkinize göre tuzunu ve haşlanmış nohutları ekleyin, altını kapatın.

Kağıt Kebabı Tarifi

Kağıt Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr kuşbaşı koyun eti
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı haşlanmış  bezelye
  • 3 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 2 adet domates
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 4 tabaka yağlı kağıt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1,5 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 adet defne yaprağı
  • Yemeğin sosu
  • 2 su bardağı su  içine 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı domates salçası eklenip üzerine de biraz tuz biraz karabiber eklenip çırpılarak hazırlanmış sos

Kağıt Kebabı Tarifi Yapılışı

Merhabalar,
“Hep aynı yemekler hep aynı yemekler bu akşamda değişik bir şey hazırlayayım” derseniz hadi başlayalım…
  1. Kuşbaşı doğranmış etleri yıkayın..
  2. Yıkanmış etlere yarım ay şeklinde doğranmış soğanları,minik doğranmış sarımsakları,1 çay kaşığı kekik,yarım çay kaşığı kırmızı pul biber,yarım çay kaşığı karabiber ,yarım çay  kaşığı tuz ve birazda sıvı yağ +1 adet defne yaprağı ekleyerek hepsini harmanlayın…bu soslanmış et yemeği yapana kadar bir kaç saat bu şekilde ( üstü kapalı bir şekilde)beklesin…
  3. Şimdi ; isterseniz yemeğinizde kullanacağınız etleri marine edilmiş şekilde çiğden kullanabilirsiniz ya da soslu etleri kızmış tavada sularını salıp çektirerek devamında da etleri  biraz kavurarak da kullanabilirsiniz..her iki şekilde de yemek hazırlanabilir tercih sizin…
  4. Yemeği yapacağınız zaman havucu ve patatesleri küp küp doğrayın..kızdırılmış sıvı yağ içinde havuçları kızartın..patatesleri kızartın bezelyeyi ve küp doğranmış domatesleri  de şöyle bir kızartın ( çok kısa bir süre çevirin yeterli)…kızaran sebzeleri bir tabağa alıp üstlerine tuz,karabiber ve birazda kekik serperek hepsini harmanlayın…
  5. Yağlı kağıtları büyük bir kare olacak şekilde kesip hazırlayın..hazırladığınız kağıtları yan çevirerek tezgaha yayın.. kağıdın üçgen kenarlarının ikisi  saat 6 ve 12 yönünde olmalı size bakmalı…( resimlerden boyut görebilirsiniz)….
  6. Fırınınızı 200 derecede ısıtmaya başlayın…
  7. Kağıdın üstüne 4 yemek kaşığı et koyup onun üstüne de 4-5 yemek kaşığı kızarmış sebzelerden koyun…en son olarak bunların üstüne 4-5 yemek kaşığı su ile açılmış salçalı sos ekleyip kağıdı resimlerde gördüğünüz şekilde yanlardan ortaya doğru kıvırarak sıkıca katlayın ..kağıda yan çevrilmiş yarım ay  ya da diğer bir deyişle “D” şekli verin…
  8. Hazırladığınız kağıt kebaplarını tepsiye alın…kağıtların üstünü SU İLE ISLATIP tepsiyi ısınmış fırına verin…
  9. Eğer eti çiğden kullandınız ise  kebapları fırında 1,5 saat pişirin..eğer eti kağıda koymadan önce kavurdunuz ise  yemeği 40-50 dakika kadar pişirin…pişirme süresi ve derecesi fırınlarda farklılık gösterecektir o nedenle pişirme ısısı ve  süresi sizde… benimkiler maalesef ben telefonda konuşurken fırında biraz fazla kaldı o nedenle de biraz fazla pişti :((((  siz pişirirken daha dikkatli olun diyerek…
Afiyetler olsun..

15 Şubat 2019 Cuma

Sıkıcık Çorbası (Yöresel Lezzet) Tarifi

Sıkıcık Çorbası (Yöresel Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

Bulgur köftesi için;
  • 1 çay bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 3-4 yemek kaşığı tarhana
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı nane ve karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yeteri kadar tuz
Yemeğin suyu için;
  • 1 orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 5 su bardağı et veya tavuk suyu (Yoksa su koyup bulyon ekleyebilirsiniz)
  • Tuz, karabiber, pulbiber
  • Yeteri kadar tuz.

Sıkıcık Çorbası (Yöresel Lezzet) Tarifi Yapılışı



  1. Öncelikle bulgur köftesini hazırlıyoruz. Uygun bir kaba bulguru koyup üzerine sıcak suyu ekleyip üstünü kapatıyoruz ve 10 dk bulgurun kabarmasini bekliyoruz. Süre sonunda diğer melzemeleri de koyup azar azar su ekleyerek ele yapışmayan yuvarlanacak bir köfte elde ediyoruz.
  2. Köfteden fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz. Hafif un serptiğimiz tepsiye diziyoruz.
  3. Sonra yemeğin suyu için yemeklik doğradığımız soğanı yağda hafif pembeleşinceye kadar kavurup salçayı ekliyoruz.
  4. Salçayı da kavurduktan sonra 5 su bardağı sıcak su veya et suyunu ekleyip 5-6 dk kaynatıyoruz.
  5. Baharatları ve tuzunu da ekleyip, köfteleri yavaş yavaş kaynayan suya ilave ediyoruz. Yaklaşık 10 dk kadar daha kaynatıp altını kapatıyoruz. Hafif ılımaya yakın sarımsaklı yoğurtla tercihe göre servjs ediyoruz. deneyecek olanlara simdiden afiyet olsun.

Tavuklu Krep Bohçası Tarifi

Tavuklu Krep Bohçası Tarifi İçin Malzemeler

Krep için;
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yumurta
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • tuz
  • bir tutam dereotu
  • Krep hamuru olacak kadar un (9-10 yemek kaşığı yaklaşık)
İç malzeme;
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 parça tavuk göğsü(350 gr kadar)
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • tuz
  • pulbiber
  • karabiber
Beşamel sos için;
  • 1. 5 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1. 5 yemek kaşığı un
  • tuz
Üzerine;
  • Kaşar peyniri rendesi

Tavuklu Krep Bohçası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle krepi hazırlıyoruz: Yumurtayı bir kasede çırpıyoruz.
  2. Üzerine sıvı yağı, sütü, unu, tuzu ekleyip çırpıcı ile iyice karıştırıyoruz.
  3. Dereotunu ince kıyıp karışıma ekliyoruz.
  4. Teflon tavayı ısıtıyoruz, kepçe ile karışımdan döküp her iki tarafını da pişiriyoruz.
  5. Soğumaya bırakıyoruz.
  6. İç malzeme için patatesi küp doğrayıp az yağda kızartıyoruz.
  7. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavuruyoruz.
  8. Eti ekleyip suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz.
  9. Salçayı ekliyoruz.
  10. 5 dk daha kavurup patatesi bezelyeyi tuzu ekleyip bir süre daha çevirip ocaktan alıyoruz.
  11. Bir kase üzerine krepi alıyoruz.
  12. İç malzemeden koyup bohça şeklinde katlıyoruz.
  13. Kürdan ile kapatıyoruz.
  14. Tepsiye ters çeviriyoruz.
  15. Tüm kreplere aynı işlemi uyguluyoruz.
  16. Beşamel sos için: Tereyağı ve unu pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  17. Sütü, tuzu ekleyip koyulaşıncaya kadar karıştırıyoruz.
  18. Tepsideki bohçaların üzerine beşamel sostan paylaştırıyoruz.
  19. En son üzerine Kaşar peyniri rendesi ekliyoruz.
  20. Peynirler eriyip kızarana kadar fırında tutuyoruz (yaklaşık 15-20 dk).
Not: İç malzeme çeşitlendirilebilir. Ben bazen kırmızı biber, yeşil biber, hazır garnitür yada havuç, patlıcan ekliyorum. Kesinlikle denemenizi öneririm
Afiyet olsun

14 Şubat 2019 Perşembe

Fasulye Salatası Tarifi

Fasulye Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bardak haşlanmış fasulye
  • 1 bardak haşlanmış mısır
  • 6-8 adet salatalık turşusu
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 adet rendelenmiş havuç
  • Yarım mor lahana
  • Limon suyu
  • Tuz
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı

Fasulye Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Mor lahanayı bir saat önceden bir bardak limon suyunun içinde kapalı bir vaziyette bekletiyoruz.
  2. Mor lahananın renginin iyice pembe olması gerekmektedir.
  3. Mor lahanayı süzüp salata kasesine alalım üzerine haşlayıp soğuttuğumuz fasulyeleri koyalım.
  4. İki havucu rendeleyip ilave edelim.
  5. Salatalık turşusunu küp küp doğrayalım.
  6. Maydonozu da ince kıyıp ilave edelim.
  7. Yarım çay bardağı zeytin yağını ve limon suyunu bir tutam tuzu kasemizde harmanlayalım.
  8. Var olan sebzeleri bir kase içinde karıştıralım.  Arzuya göre süsleyelim.
  9. Eğer istenirse üzerine küçük biber turşularından veya dereotu da eklenebilir.

Börek Tadında Beşamel Soslu Makarna Tarifi

Börek Tadında Beşamel Soslu Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket makarna
Beşamel sosu için:
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1, 5 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
Üzeri için:
  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Börek Tadında Beşamel Soslu Makarna Tarifi Yapılışı

  1. Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzelim.
  2. Beşamel sosu için tereyağında unu hafif kavuralım.
  3. Üzerine sütü ilave edip sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirelim.
  4. Altını kapatıp içine karabiber ve tuz ilave edip karıştıralım.
  5. Haşlanmış makarnanın üzerine beşamel sosu ilave edip karıştıralım.
  6. Yağlanmış fırın kabına alalım.
  7. Üzerine bolca rendelenmiş kaşar peynirinden serpelim.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirelim.
  9. Fırından çıktıktan 10 dakika sonra dilimleyelim.

Pişmaniye Kurabiye Tarifi

Pişmaniye Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 3 yemek kaşığı normal un
  • 1 paket vanilin
  • 1 tatlı kaşığı kakao

Pişmaniye Kurabiye Tarifi Yapılışı

Merhabalar
  1. Önce yağlarımızı bir derin kaba alıyoruz sonra iki unu ilave ediyoruz.
  2. Güzelce yoğurarak şeker ve vanilini de ilave etikten sonra yoğuruyoruz sonra hamuru ikiye ayırıyoruz.
  3. Bir taneye kakao ilave ediyoruz iyice yoğuruyoruz sonra yuvarlaklar yapıyoruz.
  4. Yaptığımız yuvarlakları tepsiyi yağlayıp içine diziyoruz.
  5. Yaptığımız yuvarlakların üstünü bir meyve bıçağıyla dikine olarak çiziyoruz 180 derecede ki fırına atıyoruz.
  6. Üstleri kızarınca fırından alıyoruz ve servis ediyoruz afiyet olsun

12 Şubat 2019 Salı

Kış Salatası Tarifi

Kış Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yaprak kıvırcık
  • 1 adet havuç
  • Yarım demet roka
  • Yarım demet tere
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dere otu
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı haşlanmış Mısır
  • 3-4 parça brokoli
  • 3 yaprak mor lahana
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım limon suyu

Kış Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Tüm malzemelerimizi güzelce yıkıyoruz.
  2. Yeşilliklerin hepsini iri iri doğruyoruz havucumuzu uzun uzun rendeliyoruz.
  3. Mor lahanaları ince doğruyoruz. brokolilerimizi de çok küçültmeden doğruyoruz.
  4. Servis yapmadan önce yağını tuzunu limonu katıp karıştırdıktan sonra üstüne haşlanmış mısırı ekleyip servis edebiliriz 

Peynirli Çıtır Börek Tarifi

Peynirli Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • Bir tepsi için;
  • 42 adet baklavalık yufka
  • 2 çay bardağı süt
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı soda
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • Peynir ve maydanoz

Peynirli Çıtır Börek Tarifi Yapılışı



  1. Süt, sıvı yağ ve sodayı bir kapta karıştırıyoruz. Yufkalardan her biri 6 kat olan 7 rulo yapacağız.
  2. Birinci yufkayı çalışacağınız alana serin.
  3. Üzerine süt sıvı yağ ve soda karışımından fırçayla sürün. İlk kata çok fazla sürerseniz yufka ıslanıp çalıştığınız alana yapışabilir bu sebeple ilk katta biraz cimri olabilirsiniz :)) karışımı sürdüğünüz yufkanın üzerine ikinci kat yufkayı serip tekrar karışımdan sürüyoruz bu kez bol sürebilirsiniz :D
  4. Üçüncü kat yufkayıda serip karışımdan sürmeden peynir ve maydanoz karışımını bir sıra halinde koyun ( şekil için videolardan yararlanabilirsiniz)
  5. 4. Kat yufkayı serip karışımdan sürüyoruz 5. Katı üzerine serip tekrar karışımdan sürüyoruz ve son kat olan 6. Katıda serip karışımdan sürmeden rulo yapıp tepsiye yerleştiriyoruz. Bu şekilde 7 adet rulo yapıyoruz.
  6. Karışımın yarısı belki yarısından biraz daha az bir miktarının artmış olması gerekiyor. Bu artan karışıma erittiğiniz tereyağınıda ekleyip böreklerin üzerine gezdirip fırçayla eşit dağılmasını sağlıyoruz.
  7. 1 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra 200 derece fırında kontrollü olarak altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Umarım beğenirsinizz kolay gelsiiin

Nefis Kereviz Çorbası Tarifi

Nefis Kereviz Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet orta boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet orta boy kereviz sapları ve yapraklarıyla beraber
  • 1, 5 litre sıcak su
  • Tuz

Nefis Kereviz Çorbası Tarifi Yapılışı

Herkese Merhaba, 💐🌈🎈
Bu havalarda içinizi ısıtacak,  tadına her bakanın ikinci tabağı istediği, ☺ mis kokulu, şifalı ve hem çok pratik hem de gerçekten çok lezzetli kereviz çorbası tarifimi mutlaka denemelisiniz, vazgeçilmezleriniz arasına girecek emin olabilirsiniz. 😉👇👇
  1. Öncelikle tüm sebzeleri güzelce yıkayın ve kabuklarını soyup, gelişigüzel şekilde iri iri doğrayın.
  2. Tencereye orta ateşte tereyağı ve sıvı yağı alın, hafifçe kızdırdıktan sonra, soğan ve sarımsakları ilave edin. Bir kaç dakika çevirdikten sonra unu ekleyin ve bir kaç dakikada unla beraber kavurun.
  3. Ardından patates ve havucu tencereye alın, bir iki dakika daha kavurup, kereviz ile sap ve yapraklarını da ekleyin ve üzerine su ilavesini yaparak, tüm sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık yarım saat çorbanızı pişmeye bırakın.
  4. Sebzeler ezilebilecek ölçüde yumuşadıktan sonra, tamamen pürüzsüz olana kadar blender’dan geçirin ve tekrar ocağa alın.
  5. Bir iki dakika daha kaynadıktan sonra son aşamada, damak zevkinize göre tuzunu ekleyin ve altını kapatın.
Lezzetli mi lezzetli kereviz çorbamız servise hazırdır. 😋

10 Şubat 2019 Pazar

Kış Salatası Tarifi

Kış Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım karalahana
  • 3 adet havuç
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet taze nane
  • 1 adet küçük boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı sumak
  • Yarım limon suyu
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber

Kış Salatası Tarifi Yapılışı

Bismillahirrahmanirrahim
  1. Karalahanayı ince ince doğrayıp karıştırma kabına alıyoruz.
  2. Taze nane ve maydanozu ince ince kıyıp ekliyoruz.
  3. Havuçları traşlayıp rendeliyoruz.
  4. Kuru soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp ekliyoruz.
  5. Baharatlarını ekleyip limon, nar eksisi ve zeytinyağını da katıp harmanlıyoruz.
  6. Servis yapacağımız tabağa alıp afiyetle yiyoruz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun selametle kalın. . .

Cottage Pie Tarifi

Cottage Pie Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr kıyma
  • 2 soğan
  • 3 dis ezilmiş sarımsak
  • 1 büyük havuç
  • 1 kase bezelye (Buzluktan)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tane et knor
  • Tuz, karabiber, kekik, biberiye ( Varsa )
Püre için
  • 6-7 tane patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 tane yumurta sarısı
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peynir

Cottage Pie Tarifi Yapılışı

  1. Soğan ve havuçları küp şeklinde doğrayalım, büyük derin teflon tavaya biraz yağ koyalım. Soğanı 2-3 dakika soteleyelim.
  2. Üzerine kup doğranmış havuçları ekleyip biraz daha soteleyelim.
  3. Üzerine kıymayı koyup sürekli karıştırarak pişirelim, yakmayalım sakın, suyunu salıp biraz çektikten sonra baharatları ekleyelim ve karıştıralım.
  4. Domates salçası ekleyip karıştıralım.Üzerine unu ekleyerek iyice karıştıralım, et knorru 500 ml kaynamış suda eritip üzerine dökelim, karıştıralım ve son olarak bezelyeleri ekleyip sürekli karıştıralım.
  5. Suyunu çektikten sonra ocaktan alıp fırın kabına ya da borcama dökelim.
  6. Püre için; patatesleri soyup dörde kesip suda haşlayalım, çok fazla haşlanmasın, eziciyle ezelim.
  7. Üzerine bütün püre malzemelerini ekleyip iyice ezelim, harcın üzerine dökelim ve her tarafına eşit miktarda silikon spatula ile gezdirelim ve çatalla çizelim.
  8. Fırının orta bölğmünde 170 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim ve bıçakla kare şeklinde kesip servis yapalım.

9 Şubat 2019 Cumartesi

Yoğurtlu Köfte Tarifi

Yoğurtlu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı ince bulgur
  • 1,5 su bardağı kaynar su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 5 yemek kaşığı un
Yoğurtlu sosu için
  • 3 su bardağı yoğurt
  • 1 diş sarımsak tuz
Üzerine sosu için
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Pul biber

Yoğurtlu Köfte Tarifi Yapılışı

Selam herkese sizlere güzel bir yoğurtlu köfte tarifi içinde yumurta ve irmiksiz yaptım bu sefer az malzemeli ve pratik yapılışı kolay tadı Şahane yapımına geçelim.
  1. İlk önce bulguru bir kaba alalım. İçerisine kaynamış suyu dökelim ve üstünü kapatıp 5 dakika dinlendirelim.
  2. Daha sonra içine unu ve tuzu koyarak yoğuralım yoğurduktan sonra elimize arada soğuk suya batırarak yuvarlayalım.
  3. Daha sonra bir tencereye su alıp kaynatalım içine bir çay kaşığı tuz atalım.
  4. Daha sonra kaynamış suyun içine köfteleri koyalım. 5 dakika kaynatalım ve suyunu süzelim ılımaya bırakalım.
  5. Daha sonra yoğurtun içine sarımsakları ezelim ve tuzunu atıp karıştıralım.
  6. Daha sonra köfteler ve bulguru karıştıralım ve servis tabağına alarak üzerine tereyağı ve pul biberi kızdırıp dökelim çok zahmetsiz bir tarif Afiyet olsun😋