20 Ekim 2019 Pazar

Samsung, yeni ön kamera iddiaları ile gündemde

Çerçevesiz telefonların geliştirilmesi cihazlara çentik eklenmesine neden oluyor. Bazı firmalar çentikli ekran yerine pop-up kamera kullansa da kullanıcılar henüz bu tarz teknolojilere alışmış değil. İddialara göre Samsung cihazlarda ön kamera ekran altında olacak.

Samsung cihazlarda ön kamera ekran altında olacak iddiası

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte akıllı telefonlar evrim geçirmeye devam ediyor. Birçok firma cihazlarında sadece ekrana yer verebilmek için çalışmalar yürütüyor. Ar-ge birimi yöneticilerinden Yang Byung-duk geçtiğimiz aylarda bir açıklamada bulundu. Kamera deliğini görünmez hale getirmek için çalışmalar yürüttüklerini belirten Yang Byung-duk, sürecin sonunda tam ekran cihaz hedeflerini tamamlayacaklarını söyledi.
Şirket bu yıl Galaxy s10 ve Note 10 ailesinde ekranda HIAA (Hole in Active Area) adını verdiği bir teknoloji kullanmıştı. HIAA teknolojisi sayesinde kamera çevresinde de görüntü elde edebilen firma, bu özelliği bir üst seviyeye taşımak için hazırlanıyor.İddialara göre firma ön kamera çalışmaları için HIAA2 çalışmalarına başladı. İlk ekipmanların alındığını belirten bazı kaynaklar, önümüzdeki sene amiral gemisi telefonlarda bu teknolojinin kullanılacağını belirtti.Ön kameranın Galaxy S11 ve Galaxy Fold 2 modellerine gelmeyeceğini iddia eden ve Samsung ile ilgili bilgiler yayınlayan bir twitter kullanıcısı mevcut. Benzer şekilde başka kaynaklarda da Fold 2 modeli için böyle bir özelliğin gelmeyeceği hakkında iddialar yer alıyor.
Samsung yeni nesil teknolojilerini orta seviye cihazlarında deneyimleyen bir firma. Bu sebepten dolayı ön kamera özelliği ilk olarak Galaxy A serisine gelebilir. Xiaomi ve Oppo gibi şirketlerin de bu teknoloji üzerinde çalışmalar yaptığı biliniyor. Ancak şimdilik firmalar bu konuda açıklamada bulunmaktan kaçınıyor.

İş Seyahatlerinizde Valizinizde Bulunması Gereken 6 Eşya

Yolları, yolculukları ve evden uzaklaşmayı seviyor olsanız bile konu iş seyahati olunca stres seviyesi bir anda yükselebiliyor. Başından sonuna kadar yoğun ve tansiyonlu geçen iş seyahatlerini keyifli ve sorunsuz geçirmek biraz da valizinize aldığınız eşyalara bağlı. Size vakit kazandıracak ve işinizi kolaylaştıracak kritik eşyaları yazdık. İşte, ilk defa iş seyahatine çıkacakların, özellikle de en ufak aksilikte bile panik yapanların valizinde bulunması gereken 6 eşya...
1. Buruşmayacak kıyafetler
 

İş seyahatine giderken yanınıza toplantılarda giyeceğiniz kıyafetler almanız gerekir. Ancak kalacağınız otelde her zaman ütü hizmeti bulamayabilirsiniz. Bu nedenle buruşmayacak kumaşları tercih etmeniz size vakit kazandıracaktır. Bu kıyafetleri ise valinizin en üst kısmına yerleştirmeniz buruşma riskini en aza indirir. Ayrıca yanınıza serbest zamanlarınızda giyebileceğiniz rahat şeyler almayı da unutmayın. 
2. Seyahat ve toplantı bilgilerinizin olduğu dökümanlar
 
Kalacağınız otelin adresi, gideceğiniz toplantının olduğu mekan, toplantıda yapacağınız sunum… Bunların hepsi seyahatinizde yanınızda mutlaka bulunması gereken bilgiler. Özellikle yurt dışına seyahat ediyorsanız valizinize mutlaka bir harita koymayı unutmayın. Bunun yanı sıra pasaport, uçak bileti ve otel konfirmasyon belgeleriniz de yanınıza almayı unutmamanız gereken diğer eşyalar arasında. 
3. Kartvizit
 
Kartvizitler iş dünyasının kimlik kartlarıdır. Network’unuzun genişlemesini ve iş dünyasında tanınmanızı sağlar. İş seyahatine giderken, yanınıza aldığınız kartvizit stokunuzun yeterli olduğundan emin olun. Kiminle nerede karşılaşacağınızı bilemezsiniz, bu nedenle valizinizde bolca kartvizit bulundurun. 
4. Akşam yemeğinde giyebileceğiniz şık bir kıyafet
 
Seyahatlerde toplantılar dışında katılmanız gereken etkinlikler de olabilir. Yeni iş ortağınız ya da anlaşmak üzere olduğunuz bir firmanın yetkilisi sizi akşam yemeğine davet edebilir. Bu nedenle valizinizde akşam yemeği için en az bir tane şık kıyafet ve buna uygun ayakkabı bulundurmanız gerekir. 
5. İşle ilgili ekipmanlar
 
İşiniz; mimari, grafik tasarım ya da yazılım üzerine olabilir. Bu tip işler için ekipmanlarınızı mutlaka yanınızda taşımalısınız. Özellikle dizüstü bilgisayarınız kesinlikle yanınızda olmalı. Aniden ulaşmanız gereken bir belge olabilir ve bunu kendi laptopunuzu kullanarak çok daha rahat sağlayabilirsiniz. Bu nedenle laptopunuzun, not defterinizin ve iş seyahatinde üzerinde çalışacağınız konuların olduğu dosyaların valizinizde bulunmasına dikkat edin. 
6. Şarj cihazları 
 
İş seyahatlerinde valizinizde bulunması gereken bir diğer eşya ise, şarj cihazlarınız. Dizüstü bilgisayarınızın ve telefonunuzun şarj cihazını valizinize koyduğunuzdan emin olmadan yola çıkmamanızda fayda var. Bilgisayarınızda ulaşmanız gereken dosyalar ya da acil olarak gitmeniz gereken bir yer varken telefonunuz için şarj cihazı aramak fazlasıyla can sıkıcı olabilir.

19 Ekim 2019 Cumartesi

Arnavut Böreği Tarifi

Arnavut Böreği Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin:
  • 5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2-2. 5 su bardağı su
Aralarına Sürmek İçin :
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
İç Harcı İçin:
  • 1 kilo ıspanağın sadece yaprak kısımları
  • 2 tane kuru soğan
  • 1 tane yumurta
  • 250 gram lor peyniri
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Arnavut Böreği Tarifi Yapılışı

Gerçekten çok lezzetli bir börek denemeye var mısınız? Çeke çeke açıldığı için yufka açamayanlara da bu tarif çok iyi bir alternatif diyebilirim. Kat kat ve çıtır çıtır kıvamı ile inanın insan yerken kendini tutamıyor :)
Kesinlikle denemenizi tavsiye ediyorum inanın pişman olmayacaksınız. Gelelim tarife :)
  1. Öncelikle karıştırma kabımızın içerisine un, tuz ve sirkeyi ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar su ilave ediyoruz. (Ben yaklaşık 2 bardak su ile kıvamı yakaladım)
  2. Daha sonra hamurumuzu güzelce yoğurup hamurumuzu iki eşit parçaya bölüyoruz.
  3. Her iki parçayı da 10’ar eşit bezeye ayırıyoruz. Yani toplamda 20 tane bezemiz oluyor.
  4. Daha sonra bir cezvenin içerisinde 1 çay bardağı sıvı yağ ile 2 yemek kaşığı tereyağını karıştırıp tereyağının erimesi için cezvemizi ocağımıza alıyoruz tereyağ eridikten sonra ocağımızı kapatıyoruz.
  5. Yaptığımız bezelerden bir tane beze alıp çok az nişasta kullanarak yemek tabağı büyüklüğünde açıp aralarına 1’er yemek kaşığı kadar yağ sürüp açtığımız ilk on bezeyi bu şekilde üst üste dizip bir kenarda bekletiyoruz.
  6. Kalan on bezemize de aynı işlemi uygulayıp onuda bir kenarda dinlenmeye bırakıyoruz. Yani toplamda 10’ar kattan oluşun iki tane açılmış hamurumuz oluyor.
  7. Bu şekilde hamurlarımızı 1 saat kadar dinlendiriyoruz.
  8. Onlar dinlenirken iç harcımızı hazırlayalım. İç harcımız için ıspanakların yaprak kısımlarını ayıklayıp güzelce yıkayıp doğruyoruz.
  9. Üzerine tuzumuzu ekleyip elimiz ile ıspanakları biraz ovalıyoruz, harcımızın içerisine soğanlarımızı küçük küçük doğrayıp, yumurta ve lor peynirimizi de ilave edip harcımızı güzelce karıştırıyoruz.
  10. Dinlenen hamurdan bir tanesini alıp elimiz ile çeke çeke tepsimizin büyüklüğünde açıyoruz. İnanın tarifin en zevkli yeri burası diyebilirim iki üç çekme ile açılmış kocaman bir yufkamız oluyor.
  11. Açtığımız hamuru yağladığımız tepsinin içerisine yerleştiriyoruz. (hamur tepsinin kenarlarından biraz sarksın)üzerine iç harcımızı boşaltıyoruz.
  12. Kalan hamurumuzu da aynı şekilde çeke çeke açıp iç harcımızın üzerine kapatıyoruz.
  13. Yanlardan sarkan parçaları da ikinci katın üzerine kapattırıp, tam orta yere bir tane kase koyup böreğimizi bıçak yardımı ile dilimliyoruz.
  14. En son 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
    AFİYET OLSUN.

Çoban Salata Tarifi

Çoban Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kuru soğan (Kabuğu soyulup piyazlık ince doğranacak biraz tuzla ovulup yıkanacak)
  • 2 adet orta boy domates (Kabuğu soyulup küçük doğranacak )
  • 5 adet ince yeşil biber (Küçük doğranacak )
  • 5 adet salatalık (Kabuğu soyulup minik doğranacak)
  • 1 tutam ince kıyım maydanoz
  • Yarım limonun suyu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

Çoban Salata Tarifi Yapılışı

  1. Bütün malzemeleri doğradıktan sonra derin bir kapta toplayıp harmanlayalım.
  2. Tuz, zeytinyağı, limon suyu karıştırıp üzerine gezdirerek dökelim.
  3. Limonu tuzu yiyeceğimiz dökersek daha güzel oluyor. Afiyet olsun.

Süzme Mercimek Çorbası Sade Ve Lezzetli Tarifi

Süzme Mercimek Çorbası Sade Ve Lezzetli Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 buçuk su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 su bardağı et yada tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı un(dolu olmayacak)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • İsteğe bağlı bulyon
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 3 su bardağı su ( gerekirse kıvamına göre eklenecek)
  • Limon suyu
Üzerine;
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı nane

Süzme Mercimek Çorbası Sade Ve Lezzetli Tarifi Yapılışı

  1. Düdüklü tenceremize, kırmızı mercimeği yıkayıp, soğanı da irice parçalara ayırıp, tavuk suyunu da ekleyip, ocağımızı açıp pişirmeye başlayalım.
  2. Fışladıktan sonra, düdüğünü indirip on dakika sonra ocağımızı kapatıyoruz.
  3. Başka bir tencerede sıvı yağ ve unu kavuruyoruz.
  4. O arada düdüklünün havası bitiyor, mercimeğimizi blenderdan geçip, kavrulan unun üzerine ekleyip, su ilavesiyle iyice kaynayana kadar pişiriyoruz.
  5. Kıvamına göre su takviyesi yapıyoruz.
  6. Tuzunu, kimyonunu ekliyoruz, pütürlük olursa endişelenmeyin, bir kez daha blender dan geçin, isteğe bağlı olarak damak zevkinize göre limon suyu ekleyin.
  7. Üzerine bir küçük cezve veya tavada sıvı yağ, ve bir yemek kaşığı tereyağı kavurup, pul biber, naneyi şöyle bir köpürtüp ister tencereye, isterseniz kaselere servisten sonra döküp afiyetle yiyoruz.
    Deneyeceklere kolaygelsin

Ekşili Köfte Yapılışı Tarifi

Ekşili Köfte Yapılışı Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gr kıyma
  • 1 kahve fincanı bulgur (pirinç de ekleyebilirsiniz.)
  • 1 yemek kaşığı salça(isteğe bağlı) (bir daha yaparken salça eklememeye karar verdim)
  • Tuz, karabiber
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 diş sarımsak
  • 7 su bardağı su
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım kahve fincanı un
  • 1 limon suyu
  • Üzerine yakmak için tereyağı
  • Kırmızı biber, kimyon ,nane,
  • Tuz

Ekşili Köfte Yapılışı Tarifi Yapılışı

  1. Kıyma, bulgur, tuz ve karabiberi iyice yoğurun.
  2. Tepsiye biraz un dökün.
  3. Küçük Küçük köfteler yaparak unlu tepsiye atın.
  4. Hepsi tamamlanınca tepsiyi sallayarak bütün köftelerin unlanmasını sağlayın.
  5. Patates, sarımsak ve havucu doğrayın, az sıvı yağda 3-4 dakika çevirin.
  6. Salçayı ekleyin onu da karıştırın.
  7. Suyunu ekleyip kaynamaya bırakın.
  8. Su kaynayınca köfteleri ekleyin köfteler ve patatesler pişene kadar pişirmeye devam edin.
  9. Yoğurt, un, yumurta sarısını iyice çırpın.
  10. İçine limon suyu ve sarımsağı ekleyin.
  11.  Yoğurtlu karışımı yemeğin suyundan alıp ılıtın ve yemeğe ekleyin.
  12. Tereyağını eritin ve kırmızı biber, nane ve kimyonu ilave edin.
  13. Biraz yanınca yemeğin üzerine dökün. Afiyet olsun.

Enfes Kıymalı Quesadilla (Meksika Pidesi) Tarifi

Enfes Kıymalı Quesadilla (Meksika Pidesi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet tortilla ekmeği (küçük boy)
  • 200 gr kıyma
  • Yarım su bardağı haşlanmış Meksika fasülyesi
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 1 adet çarliston biber
  • 1 adet yeşil biber
  • Jalapeno turşu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Acı kırmızı toz biber
  • Mozarella peyniri (kaşar da olur)

Enfes Kıymalı Quesadilla (Meksika Pidesi) Tarifi Yapılışı

Enfes ötesi ve pratik bir yemek. Misafirleriniz için ara sıcak olarak da sunabilirsiniz. Meksika mutfağından sınırları aşan bu lezzete Meksika pidesi de diyebiliriz. Ana bileşen peynir, kalan malzemeler çok değişken ve siz de hayal gücünüze göre her türlü iç hazırlayabilirsiniz.
  1. Öncelikle tavaya sıvı yağ koyup soğanları ince doğrayıp pembeleşene kadar kavuruyoruz.
  2. Kıymaları ilave ediyoruz suyunu salıp çekince ince doğranmış domatesleri ilave ediyoruz.
  3. Domatesler de hafif ölünce ince doğranan biberleri ilave ediyoruz.
  4. Biberler öldüğünde doğranmış jalapeno turşularını ve Meksika fasulyelerini ilave ediyoruz.
  5. Baharatları tuzu ilave edip karıştırıp ocaktan alıyoruz.
  6. Mozarella ya da kaşar peynirleri rendeliyoruz.
  7. Tortilla ekmeklerinin içerisine kıymalı harçtan koyuyoruz. İkiye katlıyoruz. Arasına rende peynir koyup tost makinesinde ısıtıyoruz.
  8. Ekmekler hafif sertleşecek.
  9. Ardından ikiye keserek sıcak servis ediyoruz.
    Afiyet olsun.

Japon Güneşi Tarifi

Japon Güneşi Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr kuşbaşı et
  • 500 gr mantar
  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet kırmızı (kapya) biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet yufka
  • Karabiber, toz kırmızı biber, tuz
  • Kekik (isteğe bağlı)
  • Sıvı yağ
Servisi İçin ;
  • Sarımsaklı yoğurt

Japon Güneşi Tarifi Yapılışı

  1. Bir tencereye eti koyup kavurma yapar gibi pişirmeye başlıyoruz.
  2. Patlıcanları küp küp doğrayıp acısının çıkması için tuzlu suda bekletiyoruz.
  3. Bir tavaya sıvı yağ koyup ilk önce acısı çıkan patlıcanları kızartıyoruz.
  4. Ardından biberleri de küçük küçük doğrayıp kızartıyoruz. Son olarak ta mantarları soteliyoruz.
  5. Pişen etlerin üzerine koyup baharatlarını atıp harmanlıyoruz.
  6. Yufkaların birini serip ilk önce dörde sonra her bir üçgeni dar olacak şekilde 4 e ya da 5 e kesiyoruz.
  7. Her bir parçayı pipet yardımıyla sarıp uçlarını ıslatıyoruz.
  8. Kızgın yağda sigara böreği kızartır gibi kızartıyoruz.
  9. Servis edeceğiniz zaman tabağa önce eti ortasına sarımsaklı yoğurdu ve üzerlerine de kızarttığınız yufkaları koyup servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun

Sulu Köfte Tarifi

Sulu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr dana kıyma
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 su bardağı bezelye
  • 2 adet küçük soğan (biri köfteye kullanılacak)
  • 1 çorba kaşığı kısırlık bulgur (köfteye kullanılacak)
  • Yarım çay kaşığı kekik(köfteye)
  • 1 çorba kaşığı un (yapışmaması için hazırlanan köftelerin üzerine serpilecek)
  • 1 adet domates
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 çorba kaşığından biraz az tereyağ
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz (çoğu yemeğe, azı köfteye)
  • Karabiber yarım çay kaşığı
  • Toz kırmızı biber yarım çay kaşığı
  • Kimyon yarım çay kaşığı
  • Nane 1, 5 çay kaşığı
  • 1, 5 litre sıcak su (malzeme miktarına göre arttırılabilir)

Sulu Köfte Tarifi Yapılışı

Merhabalar. kızlarıma besleyici bir çorba arayışındayken, önceden bildiğim ama kendimce ufak eklemeler çıkarmalar yaptığım bir yemeği paylaşmak istiyorum sizlerle. Ekleyeceğiniz su miktarına göre ister yemek, ister çorba olarak sofralarınızda yer verebilirsiniz.
  1. Önce küçük toplar halinde ki köfteleri hazırlamak için, 1 küçük soğanı, rendenin ince kısmıyla uygun bir tepsiye rendeleyelim.
  2. Kıymamızı, baharat ve kısırlık bulgurumuzu da ekleyerek fındık büyüklüğünde ufak toplar halinde yuvarlayalım.
  3. Bu işlem sonrası 1 çorba kaşığı unu köftelerin üzerinde gezdirelim ve tepsiyi sallayarak unun, köftelerin her yerini kaplamasını sağlayalım.
  4. Hazır olan köfteleri üzerine bir kapak kapatıp buzdolabına koyalım.
  5. Şimdi sıra sebze kısmında ; Soğanı küp küp tencereye doğrayıp, yağda kavuralım.
  6. Kavrulan soğana;domates, salça, tuz ve baharatları ekleyip kavurmaya devam edelim.
  7. Bu sırada havuçları ince halkalar halinde, patatesleri de küp küp doğrayalım.
  8. Kavrulan sosa bezelyeleri de eklediğimiz tüm sebzeleri katıp biraz da bu şekilde kavuralım.
  9. Kavrulma işlemi biten sebzelere kaynattığımız sıcak suyu ekleyelim.
  10. Son olarak köfteleri de içine atıp, yemeğimizi pişmeye bırakalım.
    Yanında makarnayla güzel, besleyici bir akşam yemeği olur kendisi. ya da öğlen yemeği için yanında yoğurtla tek başına da tüketilebilir. Deneyeceklere kolay gelsin, şimdiden afiyet olsun 👌🏻☺️

Patatesli Melemen Tarifi

Patatesli Melemen Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet  patates
  • 1 adet  soğan
  • 2 adet biber
  • 2 adet  domates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Kırmızı pul biber
  • Azıcık kimyon
  • Sıvı yağ
  • 2 adet yumurta

Patatesli Melemen Tarifi Yapılışı

  1. Domatesleri soyup rendeleme yapılıyor.
  2. Soğanları küçük küçük doğradım.
  3. Biberleri de küçük küçük doğradım.
  4. Patatesi soyup küçük küçük doğradım ince olmalı.
  5. Tavaya yağı koyup sonra patates biraz pişmeli.
  6. Sonra soğan ve biberi eklemeli üstüne domates rendesi koyulmalı iyice pişince bir kapta yumurtaları kırıp içine tuz , pul biber ve kimyonu koyup karıştırdım melemenin üstüne dökmeli pişme kıvamı size kalmış.
    Afiyet olsun 😊

Fırında Patates Tarifi

Fırında Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 adet orta boy patates
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Fırın pişirme kağıdı

Fırında Patates Tarifi Yapılışı

  1. Patatesler soyulup yıkanır küp küp doğranır.
  2. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serilir.
  3. Doğranmış patatesler üzerine serilir ve yağlanır ve tuzlanır.
  4. 180 derece fırında 30 dakika pişirilir.
    Afiyet olsun

Kaşarlı Domatesli Krep Tarifi

Kaşarlı Domatesli Krep Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 buçuk su bardağı süt
  • 2 bardak un
  • Göz kararı tuz
  • İstediğiniz kadar kaşar peyniri
  • 2 adet domates

Kaşarlı Domatesli Krep Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve sütü bir kaba alıp iyice çırpalım. Daha sonra unu ve tuzu ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  2. Cıvık bir kıvam aldıktan sonra kepçe yardımı ile kreplerimizi pişirelim.
  3. Ayrı bir tabağa aldığımız kreplerin aralarına rendelenmiş kaşar peynirlerini ve kabuğu soyulmuş domatesleri küp küp doğrayıp yerleştirelim.
  4. En son olarak bir kapak ya da tabak yardımı ile üst üste koyduğumuz krepleri tavaya alıp alt üst ederek ısıtalım ve üstünü bir tabak ya da kapak yardımı ile biraz bastıralım.
AFİYET OLSUN. 

Arnavut Ciğeri Tarifi

Arnavut Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr dana karaciğer
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Kızartmak için 1 çay bardağı ayçiçek yağı
Garnitür İçin ;
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tane orta boy kırmızı soğan
  • 1 yemek kaşığı sumak
  • Yarım çay kaşığı tuz

Arnavut Ciğeri Tarifi Yapılışı

  1. Küp küp doğranmış ciğerler yıkanıp suyu süzülene kadar bekletilir.
  2. Unlanır ve kızgın yağda 3-4 dakika kızartılır.
  3. Kızaran ciğerlerin yumuşak kalması için üzerleri kapatılır.
  4. Garnitürü için soyulup ince ince kıyılan soğanlar sumak ve tuzla ovulur.
  5. Maydanoz ile karıştırılır.
Afiyet olsun.