3 Aralık 2019 Salı

Kırmızı Lahana Çorbası Tarifi İ

Kırmızı Lahana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • Kırmızı lahana
  • 1 havuç
  • 1 patates
  • 1 kuru soğan
  • Karabiber
  • Tuz
KREMASI İÇİN
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt

Kırmızı Lahana Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle soğanı, patatesi, havucu ve kırmızı lahanayı küp küp doğruyoruz ( küçük kırmızı lahana ya da yarısını koyabilirsiniz ).
  2. Hepsini bir tencereye alıp üzerini 2-3 parmak geçecek şekilde şu koyup pişmeye bırakıyoruz.
  3. Sebzeler kaynamaya başlayınca ayrı bir tencerede kremayı hazırlıyoruz.
  4. Tereyağını erittikten sonra unu koyup kavuruyoruz, üzerine sütü de ekleyip kaynayana kadar pişirip altını kapatıyoruz.
  5. Sebzeler pişince suyunu süzdürüyoruz ( suyunu dökmeyin sonradan çorbanın kıvamını ayarlamak için bu suyu kullanabilirsiniz )
  6. Hazırladığımız kremanın içine sebzelerimizi ekliyoruz isterseniz kıvamına göre suyunu ekleyip tuz karabiber atıp 5 dakika kaynamaya bırakıyoruz. Çorbamızı ocaktan alıp blendırdan geçiriyoruz. Afiyet olsun

2 Aralık 2019 Pazartesi

Karışık Salata (Özellikle Balık Yanında Süper) Tarifi

Karışık Salata (Özellikle Balık Yanında Süper) Tarifi İçin Malzemeler

  • Çeyrek mor lahana
  • 1/2 (yarım) Demet roka
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu
  • 2-3 dal taze soğan
  • 2 küçük salatalık
  • 2 havuç
  • 1 turp
  • Zeytinyağı
  • Limon
  • Tuz

Karışık Salata (Özellikle Balık Yanında Süper) Tarifi Yapılışı



  1. Mor lahanayı inçe inçe kıyalım.
  2. İçine bir tutam tuz ve biraz limon sıkıp ovalım.
  3. Suyunu sıkıp bir kaba alalım.
  4. Havucu ve turpu soyup rendeleyip ekleyelim.
  5. Rokayı irice doğrayıp ilave edelim.
  6. Yeşillikleri yıkayıp inçe kıyıp salatamıza ekleyelim.
  7. Salatalıkları küp küp doğrayalım. Yağını tuzunu ve limonunu ekleyip karıştıralım. Afiyet olsun

Fırında Levrek Tarifi

Fırında Levrek Tarifi İçin Malzemeler

  • Orta boy levrek (kişi sayısına göre sayıyı ayarlayabilirsiniz)
  • 1  adet kuru soğan (2 balık için 1 tane yetiyor)
  • 1-2 adet domates
  • 1 adet limon
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Karabiber
  • Tuz
  • Defne yaprağı (tercihe bağlı)

Fırında Levrek Tarifi Yapılışı

  1.  Levrekleri temizletip yıkayalım.
  2.  Fırın tepsisine yağlı kağıt sererek levrekleri üzerine yerleştirelim.
  3.  Balıkların içine ve üzerine azar azar zeytinyağı gezdirelim. Tuz ve karabiber serpelim.
  4.  Soğanları, domatesi ve limonu dilimleyerek balıkların içine yerleştirip fırına sürelim.
  5.  160 derecede 45-50 dakika kadar pişirelim.

Mercimek Çorbası Tarifi

Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet havuç
  • yarım yemek kaşığı biber ya da  domates salçası (rengi kırmızı olsun isterseniz artırabilir ya da hiç kullanmayabilirsiniz)
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • yarım çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
  • 1 litre su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için:
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Kırmızı mercimek çorbası için sıvı yağı tencereye alınarak yemeklik doğranan soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavrulur.
  2. Daha sonra un ilave edilerek kısık ateşte kavurmaya devam edilir.
  3. Salça kullanılacak ise salça ilave edilir, kavrulduktan sonra küp küp doğranmış havuç ve iyice yıkanıp suyu süzülen mercimekler ilave edilir.
  4. Üzerine 1 lt su eklenerek karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılır. Mercimekler ve havuçlar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir.
  5. Çorba piştikten sonra el blenderı ile güzelce ezilir.
  6. Karabiber, tuz ve isteğe bağlı olarak kimyon eklenir.
  7. Kıvamı koyu gelirse size bir miktar su ilave edilerek bir taşım kaynatılır.
  8. Bu arada küçük bir tavaya iki yemek kaşığı tereyağı alınır, kızdırılır ve bir tatlı kaşığı kırmızı toz biber eklenerek ocaktan alınır.
  9. Mercimek çorbası servis kasesine alındıktan sonra üzerine kırmızı biberli sos gezdirilir ve bir dilim limon ile servis edilir.
Mercimek çorbası tarifimi deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Zeytinyağlı Barbunya Yemeği Tarifi

Zeytinyağlı Barbunya Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı barbunya
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1-2 adet patates
  • 1-2 adet havuç
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz

Zeytinyağlı Barbunya Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Barbunyalar üzerini geçecek kadar su eklenerek haşlanır.
  2. Barbunyaları, haşlanırken çok eritmeyin.
  3. Patates ve havuçlarla birlikte kaynarken ki pişme payını da göz önüne alın.
  4. Ayrı bir tencerede zeytintağı, soğan ve sarımsak kavrulur.
  5. Salça ve toz biber eklenerek kavrulmaya devam edilir.
  6. Ardından kabukları soyulup küp doğranmış patates ve havuçlar eklenir.
  7. Hepsi biraz kavrulduktan sonra haşlanıp suyu süzülen barbunyalar eklenir.
  8. Son olarak tuz, şeker ve üzerini geçecek kadar su eklenerek kapağı kapatılır.
  9. Kaynayınca kısık ateşte pişmeye bırakılır.
  10. Patates ve havuçlar yumuşayana kadar pişirilir.
  11. Altını kapattıktan sonra en az yarım saat dinlendirin.
..::Afiyet Olsun::..

Çokoprens Tarifi

Çokoprens Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr tereyağı veya margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 tane yumurta
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • Aldığı kadar un
  • Çokokrem

Çokoprens Tarifi Yapılışı


  1. Bütün malzemelerle sert olmayan bir hamur yoğurun.
  2. Buzdolabında yarım saat dinlendirin.
  3. Sonra merdaneyle 1cm kalınlığında açın.
  4. Tırtıklı kalıpla yoksa su bardağıyla kesin tepsiye dizin. üstüne çöp şişle delikler açın
  5. 160c fırında pişirin.
  6. Soğuyunca çokokrem sürün ve ikisini üst üste kapatın. (çokokremi servis yapmadan yarım saat önce sürün. Aksi halde yumuşar)
Kolay gelsin

Susamlı Kaşar Peynirli Poğaça Tam Ölçü Tarifi

Susamlı Kaşar Peynirli Poğaça Tam Ölçü Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg un
  • 3 buçuk su bardağı ılık süt (700ml)
  • 1 su bardağı sıvı yağ (200ml)
  • 1 tane yumurta
  • 3 kaşık şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tane yaş maya (42gr)
Arası için:
  • Kaşar peyniri
Üzeri için:
  • 2 kaşık pekmez
  • Yarım su bardağı su
  • Susam

Susamlı Kaşar Peynirli Poğaça Tam Ölçü Tarifi Yapılışı



  1. Öncelikle yoğurma kabına unu alıp çanak açıp ortasına malzemelerden ılık bir karışım yapıp mayayı içinde eritip güzel pürüzsüz yumuşacık bir hamur yoğuruyoruz.
  2. Üzerini streçle kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz.
  3. Mayalanan hamuru mandalina büyüklüğünde bezeler yapıyoruz.
  4. İlk bezeden başlayarak çay tabağı büyüklüğünde elimizle açıp büyük dilimler halinde kaşar peynirini ortasına koyup iki ucunu kapalı pide gibi kapatıp üste gelecek tarafını önce sulanmış pekmeze sonrada susama batırıyoruz.
  5. Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirip üzerlerine bıçakla verev iki çizik yapıyoruz. Resimlerdede gösterdim .
  6. 15-20dk tepsi mayasını bekleyip önceden ısınmış 200 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz .Afiyet olsun🌹

İspanyol Tatlısı Churros Tarifi

İspanyol Tatlısı Churros Tarifi İçin Malzemeler

  • 50 gr Tereyağı
  • 1 çimdik tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 180 ml su
  • 130 gr un
  • 2 adet yumurta
Üzeri İçin ;
  • Şeker
  • Tarçın
  • Eritilmiş sürmelik Çikolata

İspanyol Tatlısı Churros Tarifi Yapılışı

Merhaba Arkadaşlar🤗
Sokak Lezzeti olan Özelliklede Kışın çokça satılan bu müthiş Tatlıyı bir deneyin derim😍
Yapımı oldukça basit
  1. Tereyağını büyük bir Tencerede eritelim (Büyük olsun çünkü içerisine daha Malzeme eklenecek)
  2. Eriyen Tereyağının içine Şeker Tuz ve Suyu dökelim
  3. Şeker eridikten sonra Unu da ilave edelim tamamdır
  4. Şimdi ise Unun toparlanması için güzelce Spatula ile karıştıralım bu arada Ocak hala açık☺️
  5. Toparlanan Hamuru Ocaktan alıp 2 dakika soğumasını bekleyin
    ❗Sıcakken yumurtaları kırarsanız yumurtaların pişme ihtimali var en iyisi az soğusun
  6. İlk olarak 1 Yumurta kırıp çırpalım iyice Hamura geçtikten sonra diğer yumurtayı da kıralım tekrar çırpalım
    ❗Yumurtanın tek tek kırılması bu işin püf noktası
    Aynı Profiterol Hamuru oluyor
  7. Spatula ile birbirine yedirelim Hamur toparlanacaktır
  8. Sıkma Torbasına yerleştirelim ben hazır dursun diye 2 tane Sıkma Torbasına koydum
    ❗Not: Ucunu ne çok büyük ne çok küçük kesin orta olsun☺️
    Bir diğer not ise Sıkma torbanız kaliteli olsun aksi halde sıkarken patlar
  9. Artık kızartma kısmına geçebiliriz😍
    ❗Burada önemli olan simsiyah olmaması beyazken alın
    Pişmedi zannı ile patates gibi kızartmayın☺️
    Her sıktığınızda yeterli bulduğunuz boyutta makas ile kesin.
  10. Son olarak küçük bir Kasede Şeker ile Tarçını karıştırdım ve üzerine serptim
    Tarçın sevmeyen sade Şekerde dökebilir
  11. Çikolataya batıra batıra yeniliyor🙃
Deneyeceklere Afiyet olsun💐

Gelin Pastası Tarifi

Gelin Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik süt
  • 1 buçuk su bardağı un
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya
Muhallebisi için ;
  • 5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı tepeleme dolu un
  • 2 yemek kaşığı tepeleme dolu nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 pk vanilya
  • 1 poşet krem şanti
Kek Piştikten Sonra üzerine Dökmek için;
  • 2 su bardağı soğuk süt
Üzeri için;
  • Hindistan cevizi
  • Yeşil fıstık

Gelin Pastası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yumurta ve şekerimizi köpürene kadar çırpıyoruz.
  2. Sütü ve yağı da ekleyip bir ıkı tur çırpalım en son olarak ununumuzu kabartma tozunu ve vanilyasını da ekleyip karıştırıyoruz yağladığımız yuvarlak tepsiye döküyoruz.
  3. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  4. Kekimizi pişerken muhallebisini yapmaya başlıyoruz.
  5. Tencereye sütümüzü boşaltıp krem şanti hariç bütün malzemelerimizi ilave ediyoruz.
  6. Ocağın üzerine alıp çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz.
  7. Ve soğuması için bir kenara alıyoruz.
  8. Pişen kekimizi de fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz.
  9. Soğuyan kekimize kürdanla delikler açıyoruz oda ısısındaki 2 su bardağı sütü her yerine gezdiriyoruz.
  10. Diğer tarafta soğuyan muhallebimize bir poşet toz krem şantiyi boşaltıp mikserle güzelce çırpıyoruz ve kekimizin üzerine boşaltıp düzeltiyoruz.
  11. Dolapta 3-4 saat dinlendikten sonra üzerine bolca Hindistan cevizi serpiyoruz.
  12. Ben renkli şekerlerle süsledim, siz istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Brokoli Salatası Tarifi

Brokoli Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo brokoli
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz (isteğe bağlı)
  • 1 adet limon suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Haşlama için su

Brokoli Salatası Tarifi Yapılışı

Diyette olanlar için güzel bir alternatif arkadaşlar
  1. Derin tencere de suyu kaynatalım.
  2. Brokoliyi küçük parçalara ayırıp 10 dakika haşlayıp süzelim.
  3. 1 limon suyunu kaseye sıkalım içine sarımsak rendesi tuz ve zeytinyağını da ilave ederim brokoli ile buluşturalım. Afiyet olsun

Kağıtta Kek Tarifi

Kağıtta Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 (yarım) paket kakao
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket krem şanti
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • Susam

Kağıtta Kek Tarifi Yapılışı


  1. Yumurta ve şekeri bir kabın içerisinde çırpıyoruz.
  2. Yağ ve 1 bardak sütü ekleyip çırpma işlemine devam ediyoruz.
  3. Kabartma tozu vanilin un ve kakaoyu da ekleyip çırpıyoruz.
  4. Tüm malzemeyi muffin kabının içine yerleştirdiğimiz muffin kağıtlarının içine yarısına kadar paylaştırıyoruz.
  5. Yarısının üzerine susam döküyoruz diğer yarısı için krem şantimizi hazırlayıp buzluğa koyuyoruz.
  6. 180 derece fırında 30 dakika pişiriyoruz. Siz ara ara kürdan yardımı ile kontrol sağlayın.
  7. Fırından aldığımız keklerimiz soğuduktan sonra bir kısmı için hazırladığımız krem şanti ile süsleme yapıyoruz.
    Afiyet olsun

Mercimek Çorbası Tarifi

Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet soğan
  • 1 adet patates
  • 1 yemek kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı zencefil
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı

Bu mercimek çorbası harika oluyor. Mercimeğimizi güzelce yıkayalım.
  1. Sıvı yağ ve tereyağını tencereye ekleyip küçük küçük soğanları doğrayalım kavuralım.
  2. Ardından küçük küçük doğradığımız patatesleri ekleyelim.
  3. Mercimeğimizin suyunu süzüp bir kaç kez yıkadıktan sonra tenceremize alalım.
  4. Ağzını kapatalım kaynasın düdüklüde 15 dakika pişsin kapatalım altını.
  5. Rondodan geçirirken içine zencefil. kimyon, karabiber ekleyip çekelim, tuzunu ilave edelim.
    Bol limonda sıkalım 🍋🍋🍋Deneyecek olan herkese afiyet olsun 😊

İslim Kebabı (Kızartmasız) Tarifi

İslim Kebabı (Kızartmasız) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet uzun patlıcan
  • Yarım kg köftelik kıyma
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 adet soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 er çay kaşığı karabiber, kimyon, toz biber
  • 1 adet domates
  • 2 adet biber
  • Kürdan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • İnceltme için su

İslim Kebabı (Kızartmasız) Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanlar görselde ki gibi kesilir 10 dakika tuzlu suda bekletilir.
  2. Daha sonra suyu süzülüp biraz kurutulup yağlı kağıtlı fırın tepsisine yağlayıp dizilir.
  3. 200 derecede ki fırında yumuşayana kadar pişirilir. bu işlem kızartılarakta yapılır fakat ben daha sağlıklı olması için fırında yumuşattım.
  4. Köfte için tüm malzemeler yoğurulur şekil verilip yine bir yağlı kağıtlı fırın tepsisine dizilir ve 20 dakika kadar fırında pişirilir.Bu işlemde kızartılarak yapılır ama ben yine hafif olması için fırında yapmayı tercih ettim.
  5. Daha sonra pişmiş patlıcan yaprakları artı şeklinde üst üste konulur içine pişmiş köfteler yerleştirilir ve görseldeki gibi şekillendirilir.
  6. Kürdan yardımı ile üzerlerine istediğiniz boyutta domates ve biber yerleştirilir.
  7. Borcam da yaptım ben. üzerine salçalı suyu özenle döktüm ve 180 derecede ki fırında sürdüm 20 dakika kadar pişti.
    Bu arada 6-7 tane köfte arttı. ister borçlanın içine rastgele yerleştirebilir ister patlıcanları 3 değilde 5 tane yapabilirsiniz. Ben şehriye pilavı ile servis yaptım. Afiyet olsun