Fırında Tavuk Güveç Tarifi İçin Malzemeler
- 800 gram tavuk göğsü
- 7-8 adet arpacık soğan
- 2 orta boy patates
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 3 diş sarımsak
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı bezelye
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 su bardağı sıcak su
- Tereyağ
- Tuz, kekik, karabiber, pulbiber
Fırında Tavuk Güveç Tarifi Yapılışı
Akşam yemekleriniz için lezzetli bir tarif
- İlk olarak tencereye aldığımız zeytinyağının içerisine arpacık soğan ve sarımsaklarımızı atarak bir iki tur çeviriyoruz.
- Küp küp doğradığımız tavuklarımızı ve biberlerimizi de atarak tavuğun rengi dönünce domatesimizi atarak suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Domateslerimiz suyunu çekince içerisine diğer malzemelerimiz olan patates, bezelye, salça ve baharatlarımız ile birlikte 1 su bardağı sıcak su ekleyerek tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika orta ateşte pişiriyoruz.
- Hazır olan yemeğimizi güveçlere boşaltarak üzerine küp küp doğradığımız tereyağları ekleyip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişiriyoruz.
- Dileyen yemeğin üstüne fırından almaya son 5 dakika kala kaşar peyniri de ekleyebilir Afiyet Olsun