Elazığ Usulü Lokum Gibi Et Kavurma Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg kuşbaşı doğranmış kırmızı et
- 1 büyük soğan
- 6 diş sarımsak
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı kimyon
- Tuz
- Sıcak su
Elazığ Usulü Lokum Gibi Et Kavurma Tarifi Yapılışı
PÜF NOKTASI;
Etler doğrandıktan sonra bir leğenin içine alıp üzerini geçecek kadar sıcak su koyuyoruz ve bir iki dakika karıştırıp kanlı suyunu çıkartıp süzüyoruz bu işlemi 2 defa tekrarlayalım. Böylelikle etimizi pişirirken suyunda çamurlu bir görüntü olmayacaktır.
- İlk olarak etleri ısıttığımız tenceremize koyuyoruz ve suyunu salana kadar kapağını kapatıyoruz arada bir karıştırıyoruz. Suyunu çekince yağı ekliyoruz.
- Soğanı dörde bölüyoruz sarımsakları da soyup suyunu çeken ve rengi kızaran etlerimiz in üzerine koyuyoruz.
- Bir iki defa karıştırdıktan sonra üzerini geçecek kadar sıcak su ekliyoruz.
- Kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz. Bakın suyunu çektikçe üzerini geçecek kadar su eklemeye devam ediyoruz.
- Bu şekilde soğan ve sarımsaklar eriyene kadar pişirmeye devam ediyoruz.
- Etinize göre pişme süresi azalabilir ya da uzayabilir. Ara Ara kontrol ederek pişirelim ve pişmeye yakın olduğu zaman kimyonu ekleyelim ve suyunu tamamen çekince tuzunu da ekleyelim karıştırıp altını kapatalım.
Püf noktalara uyduğunuz taktirde etiniz Lokum gibi yumuş yumuş olacaktır.
Şimdiden afiyet olsun