16 Aralık 2019 Pazartesi

Evde Çikolata Sos Tarifi

Evde Çikolata Sos Tarifi İçin Malzemeler

  • 1, 5 su bardağı süt
  • Yarım bardak su
  • 1, 5 yemek kaşığı kakao
  • 1, 5 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı şeker

Evde Çikolata Sos Tarifi Yapılışı

  1. Bütün malzemeler tencereye konup iyice çırpılır.
  2. Orta gözde altı çok açık olmayacak şekilde pişirilir.
  3. Piștikten sonra ara ara karıştırılır.
  4. Soğuduktan sonra istediğiniz her türlü tarife kullanabilirsiniz. Afiyet olsun. 

Tavada Nefis Börek Tarifi

Tavada Nefis Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardak süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı maden suyu
  • 1 yumurta
  • 2 adet yufka
  • Göz kararı tercihe göre peynir
  • Tavayı iyice yağlamak için margarin

Tavada Nefis Börek Tarifi Yapılışı



  1. Süt, maden suyu, sıvı yağ ve yumurta iyice çırpılır.
  2. Tava iyice yağlanır.
  3. 1 adet yufka tüm şekilde serilir.
  4. Üzerine harçtan bolca dökülür.
  5. 2 yufka ikiye bölünür.
  6. Yarım yufka parçalanarak diğer yufkanın üzerine koyulur ve harç yine bolca dökülür.
  7. Ve peynir iyice ufaltılarak yufkanın her tarafına yayılır.
  8. Ben biraz köy peyniri ve beyaz peyniri karıştırdım.
  9. Diğer parçada peynirin üzerine koyulur ve harç yine bolca dökülür.
  10. İlk yufka tüm halde koyulmuștu onunla en üst kat örtülür ve kalan harç dökülür.
  11. Orta gözde altı kısılı bir şekilde kontrollü pișirilir .Mutlaka denemelisiniz Afiyet Olsun 🦋

Nutellalı Damla Çikolatalı Mermer Kek Tarifi

Nutellalı Damla Çikolatalı Mermer Kek Tarifi İçin Malzemeler

  •  3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  •  1 su bardağı şeker
  •  Yarım çay kaşığı tuz
  •  1/2 (yarım) su bardağı süt
  •  1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  •  2 su bardağı un
  •  1 paket kabartma tozu
  •  1 paket vanilya
  •  1 yemek kaşığı silme kakao
  •  1/2 (yarım) çay bardağı damla çikolata (Damla çikolataları unlamak için 1 yemek kaşığı un)
  •   2 yemek kaşığı nutella

Nutellalı Damla Çikolatalı Mermer Kek Tarifi Yapılışı

  1.  Yumurta ve şekeri yarım çay kaşığı tuz ekleyerek derin bir kapta 5 dakika mikserle çırpın.
  2. Süt ve sıvı yağı da ekleyip biraz daha çırpın.
  3. Un ve vanilyayı elekten geçirerek ilave edin. Kabartma tozuna 2 damla limon ekleyip, onu da karışıma ekleyin ve 1-2 tur spatulayla karıştırın.
  4. Hamurdan bir kase ayırın içine kakaoyu ekleyin çatalla güzelce çırpıp karıştırın. (Damla çikolataları un ile harmanlayın) Vanilyalı hamura damla çikolatalarını ekleyip spatula ile karıştırın.
  5. Kek kalıbınızı margarin ile yağlayın ve çikolatalardan artan unu kalıbın dibine serpin. (Kalmadıysa 1 kaşık kadar un serpin).
  6.  Damla çikolatalı vanilyalı hamurun yarısını kalıbın içine dökün. Üstüne 2 yemek kaşığı nutellayı dökün kürdanla dağıtın.
  7.  Ardından üstüne beyaz hamurdan biraz daha döküp dağıtın. Onunda üstüne Kakaolu hamuru ekleyin spatulayla şekil vererek yayın. (kakaolu hamurdan 1 kaşık kadar ayırın)
  8. Beyaz hamurun kalan diğer yarısını da kakaolu hamurun üzerine ekleyip spatula ile yayın.
  9. Son olarak ayırdığınız 1 yemek kaşığı kakaolu hamurdan kaşık yardımıyla vanilyalı hamurun üstüne zigzag yaparak dökün kürdanla şekil verin.
  10.  Kalıbı tezgaha 1-2 kere vurun.
  11.  Önceden ısınmış 180 derece fırında yaklaşık 45-50 dakika da pişirin.
  12. İlk 45 dakika fırın kapağını hiç açmayın açarsanız kek kabarmaz.
  13.  45 dakika sonra kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
Afiyet Olsun.

Kaplumbağa Kurabiye Tarifi

Kaplumbağa Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr. Margarin ( Oda Sıcaklığında)
  • Yarım Su Bardağı Sıvıyağ
  • 1 Yumurta
  • 1 Su Bardağı Pudra Şekeri
  • 1 pk. Vanilya
  • 1 Su Bardağı Nişasta
  • 1 Silme Çay Kaşığı Kabartma Tozu
  • Un ( Aldığı kadar)

Kaplumbağa Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce margarin, sıvı yağ, yumurta, pudra şekeri ve vanilya karıştırılır.
  2. Nişasta, kabartma tozu ve un da eklenerek karıştırılır.
  3. En son hamurun yarısını ayırıp yarısına kakao ekliyoruz.
  4. Fotoğraflardaki gibi şekillendirmeyi yapıyoruz.
  5. Kakaolu kısmı cevizden biraz küçük yuvarlak yapıp elimizle bastırıp kürdan yardımıyla şekillendiriyoruz.
  6. 180 derecede pişiriyoruz.
Herkese Afiyet Olsun 😋

Kolay Tavşanlı Yaş Pasta Tarifi

Kolay Tavşanlı Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için:
  • 6 yumurta
  •  1 bardak şeker
  • 2 bardak un
  • 2 çay bardağı ılık su
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Akı için;
  • 1 fiske tuz
  • ara kreması için
  •  1paket pasta kreması
Üst kreması için:
  • 2 paket kremşanti
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
Üzeri için:
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 fiske kırmızı gıda boyası
  • Hazırlanan krem şanti den 2 çorba kaşığı ayrılıp gıda boyası karıştırılacak pembe krema elde edilecek.
Gözler için:
  • Ben şeker hamuru kullandım. Size ne kolay geliyorsa onu kullanın.

Kolay Tavşanlı Yaş Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Kek için: 6 yumurtanın sarısı ve akı ayırarak akına bir fiske tuz atılıp krema kıvamını alana kadar iyice çırpıyoruz.
  2. Yumurtanın sarısı ayrı bir kapta şeker ve suyla iyice çırpılıp, un eklenecek.
  3. Unun üzerine vanilya ve kabartma tozu eklenip iyice çırpalım.
  4. Daha sonra krema haline getirdiğimiz akı döküp, iyice karıştırıp yağlı kağıt serili büyük fırın tepsisine dökelim.
  5. 180 derece ısıda pişirelim. Kekin yumuşak kalmasına dikkat edelim.
  6. Kek soğuduktan sonra ölçüp tam ortadan keselim. Dikdörtgen bir borcama sığacak boyutta olacak pastanın boyutu.
  7. Keki arasından kesmiyoruz, ortasından kesiyoruz.
  8. 2 tane eşit boyda dikdörtgen borcam boyutunda kek elde ediyoruz. Sonra kekleri sütle ıslatıp arasına hazırladığımız pasta kremasını sürüyoruz.
  9. En üste krem şantiyi sürelim.
  10. Üzerine hindistan cevizi yayalım. Krema pompasıyla pembe kremayı papyon şeklinde sürelim şeker hamurundan yaptığımız göz ve burnu yapıştıralım.

15 Aralık 2019 Pazar

Domates Soslu Kızartma Tarifi

Domates Soslu Kızartma Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patates
  • 4-5 adet biber
  • 2 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • Kızartmak için ;sıvı yağ

Domates Soslu Kızartma Tarifi Yapılışı



  1. Öncelikle yağımızı ocağa alalım.
  2. Patatesleri soyup doğrayalım.
  3. Kızan yağa atıp patatesleri kızartalım.
  4. Biberleri 4e bölelim kızaran patateslerin ardından biberleri kızartalım.
  5. Ayrı bir yerde domatesleri doğrayıp tavaya alalım 2 yemek kaşığı kadar yağ koyalım.
  6. Sarımsağı doğrayalım .
  7. Tuzunu atıp kavrulmaya bırakalım.
  8. Domates sosumuz hazır olunca kızartmanın üzerine sosu döküp servis edelim.

Domates Soslu Sucuk Tarifi

Domates Soslu Sucuk Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kangal sucuk
  • 2 orta boy domates
  • 3 dilim kaşar
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Domates Soslu Sucuk Tarifi Yapılışı

  1. Sucuklar dilimlenir sıvı yağda biraz pişirilir .
  2. Başka bir tabağa alınır .
  3. Ardında aynı yağda domates rendesi konur, tuz da eklenip pişirilir.
  4. Pişen domates rendesi güveç kabına yada fırına dayanıklı bir kaba konur .
  5. Üzerine sucuklar dizilir ,sucukların üstünüde kaşar dilimleri doğranıp konulur .
  6. Frına koyup kaşar peyniri eriyene kadar tutulur. Afiyet olsun

Tencere Kekinden Cocostar Pasta Tarifi

Tencere Kekinden Cocostar Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için
  • 2 large yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilin
  • 2 su bardağı kadar un
Islatmak için
  • 1 su bardağı süt
  • 20-22 cm döküm tencere
  • Ayarlanabilen kelepçeli kalıp
  • 1 paket kremşanti
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
Ganajı için
  • 200 ml krema
  • 200 gr sütlü veya bitter çikolata

Tencere Kekinden Cocostar Pasta Tarifi Yapılışı



  1. Yumurta ile şeker şeker tanesi kalmayana kadar çırpılır.
  2. Üzerine süt sıvı yağ eklenir çırpmaya devam edilir.
  3. Kakao ,un kabartma tozu ve vanilin elenerek eklenir karıştırılır.
  4. Yağlanmış döküm tencereye kek harcı dök ve orta ocağın kısık ayarında 1. 5 saat kadar pişirilir.
  5. Buhar damlası düşmemesi için tencereye kağıt havlu veya kağıt serip kapağı kapatın.
  6. Pişen ve kürdan testinden temiz geçen kek soğumadan çevrilerek tencereden çıkarılır. ayarlanabilen kelepceli kalıp ile kek sıkıştırılır.
  7. Üzerine süreceğimiz şanti ve ganaj yanlardan akmaması için keki yeterince sıkıştırın.
  8. 1 su bardağı süt ile kek ıslatılır. Kremşanti 1 su bardağı süt ile çırpılır.
  9. Üzerine 1 su bardağı hindistan cevizi ve birkaç kaşık pudra şekeri eklenir hepsi karışıtırılır.
  10. Soğuyan kekin üzerine düzgün şekilde sürülür.
  11. Ganaj için. Krema ocağa alınır ısındığı zaman ocak kapatılır.
  12. Çikolata eklenir kremanın sıcağı ile çikolata eritilir.
  13. Ganaj soğumaya başlayınca kremşantili kekin üzerine dökülür.
  14. Buzdolabında birkaç saat dinlendirilir ve kelepce çıkarılır. İstediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Ben beyaz çikolata rendesi tercih ettim🤗

Mor Lahana Salatası Tarifi

Mor Lahana Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım küçük mor lahana
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı  sirke
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı  mayonez
  • 1 çay kaşığı tuz

Mor Lahana Salatası Tarifi Yapılışı



  1. Lahanayı incecik doğruyoruz.
  2. Üzerine sirke, tuz ve 1 fincan sıcak suyu ekliyoruz(bir kenarda beklesin).
  3. Diğer tarafta yoğurt, mayonez ve rendelenmiş sarımsağı birbirine karıştırıyoruz.
  4. Kenarda bekleyen lahanayı sudan geçirip güzelce suyunu sıkıyoruz.
  5. Yoğurtlu karışımla birleştirip lahanayı eze eze mor rengini yoğurda yediriyoruz.
  6. Üzerini maydanoz, kuru nane ve pul biber ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Sebze Çorbası Tarifi

Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 3 adet ufak kapya biber
  • 2 adet kabak
  • 2 adet havuç
  • 1 adet büyük patates
  • 1 diş sarımsak
Yoğurt Sosu İçin ;
  • 1, 5 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • Yarım limon suyu
Süslemek İçin ;
  • Dereotu

Sebze Çorbası Tarifi Yapılışı

Selamın aleyküm
  1. Öncelikle soğan sarımsak ve kapya biberlerimizi yemeklik doğruyoruz.
  2. Göz kararı sıvı yağda 5 dakika kadar kavuruyoruz.
  3. Ufak küp küp doğradığımız sebzeleri üzerine ilave ederek 5 dakikada bu şekilde kavuruyoruz.
  4. Ayrı bir kapta yoğurt yumurta un iyice karıştırıyoruz.
  5. Yoğurdu kesmemek için sıcak suyumuzu yavaş yavaş ilave ederek hızlıca çırpıyoruz.
  6. Kavrulan sebzelerin üzerine ilave ediyoruz. Altı kısık şekilde sebzeler pişene kadar ocağı kapatmıyoruz.
  7. Sebzeler piştikten sonra en son dereotunu da ilave ederek çorbamızı servis edebiliriz.
    Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 😇

Domates Soslu Köfte Nefis Tarifi

Domates Soslu Köfte Nefis Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kıyma
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • Pul biber, karabiber, kekik, tuz, kimyon
Sosu için;
  • Kışlık domates sosum vardı onu kullandım sizin sosunuz yoksa 4 domatesi robottan geçiripte yapabilirisiniz
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz ,kekik, karabiber
Köfteleri kızartmak için;
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için ;
  • Kaşar rendesi

Domates Soslu Köfte Nefis Tarifi Yapılışı

🥀Mutlu günler sizlere nefis bir tarif daha geçen akşam yapmış olduğum bu yemeği çok sevdik çok güzel olmuştu bayılarak yedik sizlerlede paylaşmak istedim. Makarnanın yanına veya pilavın yanına çok yakışıyor 👍🏻Tarife başlayalım ;
  1. İlk önce köfteyi yapalım, köfte için soğan ve sarımsağı robottan geçirip kıymanın üstüne ekleyin .
  2. Üzerine galeta unu ,yumurtasını, baharatını atıp yoğurun sonra ceviz büyüklüğünde yuvarlayın.
  3. Tencereye sıvı yağ alıp hafif altını üstünü kızartın .Borcama alın .
  4. Tencerenin altında kalan yağın içine domatesleri kabuklarını soyup robottan geçirip ekleyin. Biraz kavurun. İçine salçasını, tuzunu, baharatını atın .
  5. Sosu köftelerin üstüne dökün.
  6. En son üstüne yeteri kadar kaşar rendesi dökün .
  7. 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun😋bu nefis tarif kaçırmayınn 👍🏻🤤

Salçalı Bulgur Pilavı Tarifi

Salçalı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1, 5 su bardağı bulgur
  • 4 su bardağı sıcak su
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tavuk bulyon( isteğe bağlı koymayabilirsiniz)
  • 2 yemek kasığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

Salçalı Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağ ve sıvı yağ tencereye alınır, tereyağ eriyince salçalar koyulur ve karıştırılır.
  2. Üzerine yıkanmış bulgur koyulur karıştırılır.
  3. Tuz ve bulyon eklenir. Eğer hazırda tavuk yada et suyunuz varsa onunla da yapabilirsiniz ,daha lezzetli olur benim yoktu bulyon eritip kullandım.
  4. Sonra suyu eklenir ve pişirilir.
  5. Pilavınızın altını kapattıktan sonra üzerine kağıt havlu örterek demlenmeye bırakalım. Afiyet olsun.

Elazığ Usulü Lokum Gibi Et Kavurma Tarifi

Elazığ Usulü Lokum Gibi Et Kavurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kuşbaşı doğranmış kırmızı et
  • 1 büyük soğan
  • 6 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kimyon
  • Tuz
  • Sıcak su

Elazığ Usulü Lokum Gibi Et Kavurma Tarifi Yapılışı

PÜF NOKTASI;
Etler doğrandıktan sonra bir leğenin içine alıp üzerini geçecek kadar sıcak su koyuyoruz ve bir iki dakika karıştırıp kanlı suyunu çıkartıp süzüyoruz bu işlemi 2 defa tekrarlayalım. Böylelikle etimizi pişirirken suyunda çamurlu bir görüntü olmayacaktır.
  1. İlk olarak etleri ısıttığımız tenceremize koyuyoruz ve suyunu salana kadar kapağını kapatıyoruz arada bir karıştırıyoruz. Suyunu çekince yağı ekliyoruz.
  2. Soğanı dörde bölüyoruz sarımsakları da soyup suyunu çeken ve rengi kızaran etlerimiz in üzerine koyuyoruz.
  3. Bir iki defa karıştırdıktan sonra üzerini geçecek kadar sıcak su ekliyoruz.
  4. Kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz. Bakın suyunu çektikçe üzerini geçecek kadar su eklemeye devam ediyoruz.
  5. Bu şekilde soğan ve sarımsaklar eriyene kadar pişirmeye devam ediyoruz.
  6. Etinize göre pişme süresi azalabilir ya da uzayabilir. Ara Ara kontrol ederek pişirelim ve pişmeye yakın olduğu zaman kimyonu ekleyelim ve suyunu tamamen çekince tuzunu da ekleyelim karıştırıp altını kapatalım.
Püf noktalara uyduğunuz taktirde etiniz Lokum gibi yumuş yumuş olacaktır.
Şimdiden afiyet olsun 😍❤