17 Aralık 2019 Salı

Lahana Sarması Tarifi

Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler

Haşlamak için:
  • 1 adet orta boy beyaz lahana
  • 1 tatlı kaşığı tuz
İç Harcı İçin:
  • 3 su bardağı pirinç
  • 2 adet büyük boy soğan (rondodan geçirilmiş)
  • 3 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tutam doğranmış maydanoz
  • 1 tutam doğranmış dereotu
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
Sosu İçin:
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
Üzeri için:
  • Yeterince sıcak su
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Lahana Sarması Tarifi Yapılışı


  1. Lahananın kök kısmı kesilerek çıkartılır.
  2. Yaprakları bütün olarak ayırılır.
  3. Tencerede kaynatılan suya 1 tatlı kaşığı tuz eklenir.
  4. Lahana yaprakları yumuşayıncaya kadar haşlanır (yaklaşık 2-3 dakika)
  5. Haşlanan yapraklar süzgece alınır.
  6. İç harcı için, karıştırma kabına pirinç, soğan, salça, dereotu, maydanoz, zeytinyağı, tuz ve baharatlar alınarak iyice karıştırılır.
  7. Yaprakların orta sert kısımları kesilerek alınır ve yapraklar uygun boyutlarda kesilir.
  8. Yapraklar, yeterince iç harcı koyarak sarılır.
  9. Tencerenin alt kısmına artan lahana parçalarından bir miktar serilip üzerine sarmalar dizilir.
  10. Sosu için, uygun bir kapta 1 yemek kaşığı domates salçası 1 su bardağı sıcak suda eritilir.
  11. Hazırlanan sos sarmaların üzerine dökülür.
  12. Tencereye, sarmaların üzerini kapatacak kadar sıcak su ve 1 çay bardağı zeytinyağı eklenir.
  13. Kaynarken sarmaların dağılmaması için üzerine bir tabak koyulur, tencerenin kapağı kapatılır.
  14. Ocağa alınarak kaynamaya bırakılır.
  15. Kaynayınca kısık ateşe alınır, pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirilir (yaklaşık 45 dakika)Videosu

Turşu Tadında Mor Lahana Salatası (10 Dakikada) Tarifi

Turşu Tadında Mor Lahana Salatası (10 Dakikada) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım mor lahana
  • 1 adet limon
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Turşu Tadında Mor Lahana Salatası (10 Dakikada) Tarifi Yapılışı

Bu salata tarifim turşu tadında harika bir lezzet oluyor. Diri diri mor lahana salatasını sevmeyen kişiler bile severek tüketeceklerdir.
Sanki turşusu kurulmuş lahana salatası gibi oluyor. 10 dakikada turşu tadında salatamız hazır.
Dürüm kebap, et, köfte ve diğer yemeklerin yanında güzel bir salata tarifi.
Deneyecek olanlara afiyet olsun inşallah.


  1. Önce mor lahanayı ince şekilde kıyalım ve uygun bir kaba alalım.
  2. Tuz ve sirke ile ova ova lahananın diriliğini kaybedelim.
  3. (püf noktası tuz ve sirke ile ovmak) Yumuşayan lahanaya kıyılmış yeşillikleri, limon suyunu, nar ekşisini ve zeytin yağını ilave edelim.
  4. Salatamızı güzel bir şekilde karıştıralım ve servis tabağına alalım.
  5. 10 dakikada salatamız servise hazır. :)

Fırında Levrek Tarifi

Fırında Levrek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet levrek
  • 1 dilimlenmiş limon
  • 3 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 5-6 tane çeri domates
  • 5-6 diş sarımsak
  • 3 tane defne yaprağı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı (her balık için)
Sos İçin ;
  • 1 adet limon suyu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 3 diş rendelenmiş sarımsak
  • Kırmızı toz biber, pul biber, karabiber ve tuz ( tamamen damak tadınıza göre)

Fırında Levrek Tarifi Yapılışı

En kolayından en lezzetlisinden fırında balık☺️


  1. Balıklar temizletilir, yıkanır ve suyunun süzülmesi için süzgece alınır.
  2. Patatesler ve soğanlar soyulur, halka halka doğranır, domates ikiye bölünür. Tepsiye dizilir.
  3. Balıklarda üzerine dizilir. Balıkların üzerine çizikler atılır.
  4. Balıkların içine sarımsak ve defne yaprağı konur. Çiziklere limon dilimleri konur.
  5. Sos malzemeleri harmanlanıp balığın içine dışına bolca sürülür.
  6. Kalırsa patates soğanın üzerine de gezdirilir.
  7. 200 derece önceden ısınmış fırında 30-40 dakika kadar pişirilir. (fırından fırına değişiyor patatesler piştiğinde balıklarda pişmiş oluyor)

Sütlü Brokoli Çorbası Tarifi

Sütlü Brokoli Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 büyük dal brokoli
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 6 su bardağı su
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Arzu eden tavuk bulyon veya tavuk suyu kullanabilir

Sütlü Brokoli Çorbası Tarifi Yapılışı

Herkese merhabalar :) İçinizi ısıtacak nefis mi nefis bir çorba tarifiyle daha buradayım. İçerisindeki süt brokolinin kokusunu bastırıyor ve muhteşem bir lezzet katıyor. Bebeklerinize de gönül rahatlığıyla yedirebilirsiniz 👌🍵😊
  1. Önce brokoliyi dallarından küçük parçalara ayırıp 4-5 dakika az suda hafif haşlıyoruz. (Bunu yapmamızın sebebi; brokolinin hem baskın kokusunun gitmesi ve fazla gaz yapmaması için ) Suyu süzüp brokolileri bir kenarda bekletiyoruz.
  2. Tencereye yağları koyup soğanı yemeklik doğruyoruz ve kavurmaya başlıyoruz.
  3. Havucu da rendeleyip ilave ediyoruz.
  4. Havuçta diriliğini kaybedince, doğranmış iki diş sarımsağı ekleyip az bir şey daha kavurduktan sonra unu ilave ediyoruz.
  5. Unu da hafif kavurduktan sonra suyumuzu ekliyoruz. Devamlı karıştırarak pişirmeye başlıyoruz.
  6. Kaynamaya başlayınca brokolileri ilave ediyoruz. Bu aşamada arzu eden bulyon ekleyebilir. 4-5 dakika karıştırarak pişiriyoruz.
  7. Sonra iki bardak sütü de koyup pişirmeye devam ediyoruz. 4-5 dakika yeterli olacaktır.
  8. Son aşamada damak zevkimize göre tuz ve karabiberini koyup bir taşım daha kaynatıyor ve ocağı kapatıyoruz.
  9. Sıcakken el blendırından geçiriyoruz. Eğer çorbanızın kıvamı çok koyu olursa biraz daha su ilave edebilirsiniz. 10-15 dakika dinlendirip servis edebilirsiniz. Tadına bayılacaksınız. Şimdiden afiyet olsun 

Biberli Poğaça Tarifi

Biberli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 1 bardak süt
  • 1 bardak su
  • 1 bardak sıvı yağ
  • 1 paket kuru veya yaş maya
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Un
Harcı için;
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 adet sürk (Yoksa çökelek)
  • 1 fincan el yapımı biber salçası
  • 1 fincan dolusu sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • Susam
  • Çörekotu
  • Tuz

Biberli Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Harcı için.Maydanoz kuru soğanı ince ince doğrayıp diğer malzemeleride katarak iyice karıştırın.
  2. Hamuru için.Su ve sütü iyice ılıtıp kaba alın şeker tuz ve mayayı da alıp iyice karıştırarak eritin sıvı yağı da ekleyip biraz daha karıştırdıktan sonra unu ekleyip kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.
  3. Üstünü kapatıp 10 dk dinlendirip şekil verip tepsilere düzün 10 dk ılıttığınız fırının içine üstünü kapatıp en az bir saat mayalamaya bırakın.
  4. Mayalandıktan sonra pişirmeye başlayabilirsiniz. İsterseniz piştikten sonra soğutup buzlukta da muhafaza edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN🥰❤️👌🏻

Tahinli Fındıklı Kurabiye Tarifi

Tahinli Fındıklı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı tahin
  • Yarım su bardağı çekilmiş fındık içi
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket vanilin
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2, 5 su bardağı un

Tahinli Fındıklı Kurabiye Tarifi Yapılışı

Tahin helvası tadında pratik ve leziz bir tarifle karşınızdayım🌸
  1. Tüm malzemeler homojen bir biçimde yoğurulur.
  2. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize elimizle ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlak şekiller verilir.
  3. Önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında 15 dakika kadar pişirilir. ( fırından fırına farklılıklar gösterebilir kontrol ediniz. ) Soğumadan almayın dağılır sertleşmesi lazım.


Hepinize afiyet olsun🍒

Balkabaklı Muhallebili Tatlı Tarifi

Balkabaklı Muhallebili Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

Balkabağı için
  • Yarım kilo balkabağı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
Muhallebi için
  • 3 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • Arasına koymak için
  • 3 lü bir paket petibör bisküvi
  • Üzerine ceviz

Balkabaklı Muhallebili Tatlı Tarifi Yapılışı

  1. Kabakları dilimleyip tencereye alalım şeker ve suyu ekleyelim.
  2. O pişerken muhallebiyi hazırlayalım. Süt şeker ve unu bir tencereye ekleyip karıştırarak kaynatalım.
  3. Ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ekleyelim.
  4. Pişen balkabağını çatalla ezelim veya rondodan geçirelim.
  5. Dikdörtgen veya kare bir borcamın tabanına bisküvileri dizelim.
  6. Üstüne muhallebiyi yayalım tekrar bisküvi dizelim.
  7. Üstüne balkabağını yayalım bu şekilde 3-4 kat dizebilirsiniz en üste ceviz serpebilirsiniz. Afiyet olsun

Pekmezli Tahinli Çaylı Kek Tarifi

Pekmezli Tahinli Çaylı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 çay bardağı pekmez
  • 1 çay bardağı çayın demi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un (Azar azar ekleyin bardak ölçüsü unun kalitesi değişkenlik gösterebilir )
  • 1 yemek kaşık kakao

Pekmezli Tahinli Çaylı Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri en az 5 dk çırpın.
  2. Ardından yağı, tahini, pekmezi, çayın dem kısmından olan çayı ekleyip çırpıcı ile karıştırın
  3. Un, vanilya, kabartma tozunu da eleyerek ekleyin ve çırpıcı ile karıştırın.İsterseniz fırın kağıdı koyun, ister yağlayın, kalıbınıza kek hamurundan 2 yemek kaşığı kadar ayırın gerisini dökün.
  4. 2 yemek kaşığı kadar ayrılan iç harca 1 yemek kaşığı çay ve kakao döküp karıştırıp kekinizi üzerine gezdirip içine alması için kaşık ile yuvarlak çizin.
  5. Önceden ısıttığınız 175 derecelik fırında pişirin.
  6. Kürdan ile kontrol ederek kürdan temiz çıkana kadar iyice pişsin.
  7. Pişen kek soğuduktan sonra kalıbından çıkarıp dilimleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun

Tavuklu Krep Sarma Tarifi

Tavuklu Krep Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr kuşbaşı tavuk göğsü
  • 1 adet yemeklik doğranmış soğan
  • 1 adet yemeklik doğranmış kapıya biberi
  • 2 adet yemeklik doğranmış sivri biber
  • 5-6 adet mantar
  • Tuz
  • 1, 5 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
Diğer malzemeler:
  • Yeterince kaşar peyniri
Krep için:
  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • Yaklaşık 10 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Beşamel sos için:
  • 2 yemek  kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı soğuk süt
  • Tuz ve karabiber

Tavuklu Krep Sarma Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle krepi hazırlayın. Yumurta, sıvı yağ ve süt uygun bir kaba alınır ve güzelce çırpılır.
  2. Ardından tuz ve un ilave edilerek pürüzsüz, akışkan bir kıvam elde edilir. Yapışmaz teflon bir tavada arkalı önlü pişirilir ve kenara alınır.
  3. İç harcı için soğanı 3 yemek kaşığı sıvı yağda 1. dak soteleyin.
  4. Daha sonra tavuğu ilave edip ara ara karıştırarak sotelemeye devam edin.
  5. Pişen tavukların üzerine mantarı da ilave ederek 2 dak daha pişirin.
  6. En son kırmızı ve sivri biberi ilave edin 2 dak daha pişirip üzerine baharatlarını ekleyip ocaktan alın.
  7. Beşemal sosu için uygun tencereye tereyağını alın ve eritin. 2 yemek kaşığı un ilave edin ve sürekli karıştırarak unu kavurun.
  8. Un kokusu çıktığında soğuk sütü ilave edin ve topaklanmasına izin vermeyin. Sürekli karıştırarak köyü bir kıvam almasını sağlayın en son tuz, karabiber ve bir avuç kadar peyniri ekleyin. Güzelce karıştırıp ocaktan alın.
  9. 1 tane krep alıp tavuklu iç harçtan 2 yemek kaşığı ortasına koyun.
  10. 1 yemek kaşığı beşamel sosu üzerine döküp yanlarını kapatarak sarın. Bu işlemi bütün krepler bitene kadar tekrarlayın.
  11. Borcamı hafif yağlayın ve krepleri borcama dizin.
  12. Üzerine kalan beşamel sosunu sürün ve en son kaşar peyniri serpiştirin.
  13. Önceden ısıtılmış 180 derce fırında kaşar peyniri eriyip hafif kızarana kadar pişirin. Deneyecek olanlara şimdiden Afiyet olsun.

Ezme Salata Tarifi

Ezme Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet orta boy domates
  • 3 adet biber
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Çeyrek demet maydanoz
Sos:
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı siyah pul biber
  • 1 çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber
  • Ezip sosu patlatılan ve incecik doğranan sarımsak
  • Tuz
  • 1. 5 çay kaşığı domates salçası
  • 1. 5 çay kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
  • Yarım limon

Ezme Salata Tarifi Yapılışı

  1. Domatesleri rendeleyin.Biber ve soğanı robotta çekin ve bıçakla ince ince maydanozu doğrayın.
  2. Bunları salata kabınıza alıp karıştırın küçük bir tabağa sos için malzemeler kısmında belirttiğim şeyleri ekleyip tüm malzemeler birbirine karışana kadar ve salçası eriyene kadar karıştırıp salata malzemesinin üstüne ekleyip iyice karıştırıp yiyebilirsiniz.
Not: biber oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
tadı gayet güzel oluyor rahatlıkla yapabilirsiniz.

Çikolatalı Pudingli Kolay Kurabiye Tarifi

Çikolatalı Pudingli Kolay Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket çikolatalı puding
  • 1 yumurta
  • 1 kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un
Üzeri için
  • Pudra şekeri

Çikolatalı Pudingli Kolay Kurabiye Tarifi Yapılışı

Selam arkadaşlar o kadar kolay ki bu kurabiye 5 dakikada hazırlayıp fırına atıyorsunuz tadı da nefis denemenizi tavsiye ederim 😌
Beğeni ve yorumlarınıza talibim 💕
  1. Margarini eritin yoğurma kabına alın.
  2. Biraz ılıyınca içine sıvı yağ ve pudingi ekleyin çırpma teliyle biraz karıştırın.
  3. Yumurtayı ekleyin, kabartma tozu ve yavaş yavaş unu ekleyerek hamuru yoğurun.
  4. Hamur çok sert olmasın. Şekil verip tepsiye yerleştirin.
  5. Pişmeden önce pudra şekerine batırıp hemen fırına alın.
  6. 180 derece fırında 15 dakika pişirmek yeterli kontrol edip fırından alın. Afiyet olsun

Yumuşacık Tarçınlı Çörek (Cınnamon Roll) Tarifi

Yumuşacık Tarçınlı Çörek (Cınnamon Roll) Tarifi İçin Malzemeler

(Su bardağı ölçüsü 200 ml, çay bardağı ölçüsü 100 ml)
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1, 5 çay bardağı ılık su
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya
  • 1 adet yumurta
  • Dolu 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 paket vanilin
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4, 5-5 su bardağı un
İçine
  • 1 yemek kaşığı oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
  • 5 yemek kaşığı esmer şeker
  • 1 yemek kaşığı tarçın
Sosu için
  • 1 yemek kaşığı yumuşamış tereyağı
  • Yarım su bardağı pudra şekeri 1 paket vanilin
  • 4 yemek kaşığı süt
  • 2 yemek kaşığı labne peyniri

Yumuşacık Tarçınlı Çörek (Cınnamon Roll) Tarifi Yapılışı

  1. Süt ve suyu yoğurma kabına alıp içerisine şeker ile mayayı ekleyin.
  2. Maya tamamen eriyene dek karıştırıp 5 dk mayanın aktifleşmesini bekleyin.
  3. Ardından diğer malzemeleri ve kontrollü bir şekilde unu ekleyip ele yapışmayan, yumuşak bir hamur yoğurun.
  4. Hamuru 1 saat mayalandırıp unlanmış tezgaha alarak bir kez daha yoğurun (bu işlem maya kokusunu önlemek için)
  5. Hafifçe unlanmış tezgahta merdane ile büyük bir dikdörtgen şeklinde açın.
  6. İçerisine yumuşamış tereyağını sürün. Esmer şeker ile tarçını bir kasede karıştırıp açtığınız hamurun her yerine bolca dökün.
  7. Hamuru sıkıca rulo yapıp 2’şer parmak kalınlığında dilimleyerek yağlı kağıt serilmiş büyük bir tepsiye aralıklı olarak dizin. Aralarında epey boşluk bırakmaya özen gösterin çünkü dev gibi kabarıyorlar.
  8. Hamuru bu şekilde 1 saat daha mayalandırdıktan sonra alt üst ayarda 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana dek pişirin.
  9. Üst kreması için tereyağı ile pudra şekerini çırpın.
  10. Diğer malzemeleri ekleyip yeniden çırpın ve ilk sıcaklığı geçen çöreğin üzerine dilediğiniz miktarda dökün.
Deneyenlere afiyet olsun.

Pırasalı Börek Tarifi

Pırasalı Börek Tarifi İçin Malzemeler

İç malzemesi
  • 400-500 gram pırasa
  • 2 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kasığı tuz, karabiber
Hamuru için
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kabartmak tozu
  • Alabildiğince un

Pırasalı Börek Tarifi Yapılışı

  1. Pırasalarımızı ince ince doğrayalım. Tencereye alıp altını kısıp kapağını kapatalım. Kendi suyunu bıraksın ve tekrar çeksin.
  2. Daha sonra patatesi ve havucu rendeleyip pırasamıza ilave edip güzelce biraz sıvı yağ biraz tereyağı ile kavuralım.
  3. Baharat ve salçamızı ilave edip biraz daha kavuralım be soğumaya alalım.
  4. Hamurunu hazırlayalım; yoğurma kabına yoğurt, yağ, su alalım ve tuzu kabartma tozunu katıp unu ilave edelim. Yumuşak bir hamur elde edicez.
  5. Hamur 5 dakika dinlendikten sonra beze haline getirip oklava ile açalım ve çok olmayacak şekilde sıvı yağ işe yağlayalım.
  6. İster görseldeki gibi sekillendirin ister kat kat yapın.
  7. Üzerine sıvı yağ sürüp 180-200 derece önceden ısıtılmış fırına sürelim.
  8. Üzeri kızarıncaya kadar pişirelimAfiyet olsun