18 Aralık 2019 Çarşamba

Ekşili Arpa Şehriye Çorbası Tarifi

Ekşili Arpa Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet domates rendesi
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı nane
  • Yarım yemek kaşığı limon tuzu (Kontrollü ekleyin )
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz ve çok az karabiber
  • 6 su bardağı su veya tavuk suyu

Ekşili Arpa Şehriye Çorbası Tarifi Yapılışı




  1. Salçalı arpa şehriye çorbası yapımı için öncelikle 2 yemek kaşığı tereyağı ile 1 yemek kaşığı salça tencereye alınır ve biraz kavrulur.
  2. Kavrulan salçanın üzerine domates rendesi ilave edilip karıştırılır ve 1 dakika kadar pişirilir.
  3. Daha sonra, üzerine 6 su bardağı su ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Çorbanın suyu kaynamaya başlayınca içerisine arpa şehriyeler ilave edilir.
  4. Çorbanın nane hariç tüm baharatları eklenir ve şehriyeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirilir (10-12 dakika).
  5. Şehriyeler yumuşayınca çorbanın üzerine nane ilave edilir ve karıştırılarak ocaktan alınır. Hazırlanan çorba sıcak olarak servis edilir.

Nohutlu Havuçlu Ezogelin Pilavı (İnanılmaz Lezzetli) Tarifi

Nohutlu Havuçlu Ezogelin Pilavı (İnanılmaz Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık pirinç
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 adet havuç
  • 1 büyük kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 2, 5 su bardağı su
  • 2, 5 su bardağı tavuk suyu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz (Damak tadınıza göre)

Nohutlu Havuçlu Ezogelin Pilavı (İnanılmaz Lezzetli) Tarifi Yapılışı

Arkadaşlar, bu pilavı doğaçlama yapmıştım. özbek, türkmen, pakistan pilâvlarından esinlenerek yaptım, ortaya müthiş bir lezzet çıktı. deneyin hak vereceksiniz. buyrun başlayalım;


  1. Yağları tencereye alıp, piyazlık doğranmış kuru soğanı ve küçük doğranmış sarımsakları pembeleşinceye kadar kavuralım.
  2. Kimyonu ve rendelenmiş havuçları ekleyip 1-2 dakika kavuralım.
  3. Tuzlu suda bekletip, yıkayıp süzdüğümüz pirinç ve bulguru ilave edip, 1 tatlı kaşığı tuz atarak 4-5 dakika kavuralım. Hep aynı yönde karıştıralım, pirinçler kırılmasın.
  4. Suyunu, tavuk suyunu ve haşlanmış nohutları ekleyelim.
  5. Karıştırıp, tadına bakarak tuzunu ayarlayıp, kaynayıncaya kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirelim.
  6. Suyunu çekip göz göz olunca ocaktan alıp, kağıt havlu ile kapayıp, 20 dakika demlendirelim. Süre sonunda son kez karıştırarak servis edelim. Servis ederken karabiber çok yakışıyor, afiyet olsun.

Kuru Domates Salatası Tarifi

Kuru Domates Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 15 Adet Kuru Domates
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Damak tadınıza göre tuz, kekik, pul biber, karabiber

Kuru Domates Salatası Tarifi Yapılışı


  1. Kuru domatesleri yumuşayıncaya kadar (15 dk kadar) haşlıyoruz.
  2. Kıvamını kontrol etmelisiniz çok haşlanıp ezilmemeli.
  3. Yumuşayan domatesleri süzüyoruz ve soğumasını bekliyoruz.
  4. Bu sürede bir kapta zeytinyağını ve baharatları ( tuz, kekik, pul biber, karabiber ) harmanlıyoruz.
  5. İçerisine iri dövdüğümüz cevizleri ve doğradığımız dereotu ve maydanozu ekliyoruz.
  6. Son olarak süzdüğümüz domatesleri de ekleyerek harmanlıyoruz ve servis tabağına alıyoruz.
    Afiyet olsun.



Tepsi Kebabı Tarifi

Tepsi Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kıyma
  • 2 tane kurusoğan
  • 2 tane sivri biber
  • 1 tane kapya biber
  • 3 tane domates
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı isot
Üzerine;
  • Domates
  • Biber
  • Arzuya bağlı patates
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 su bardağı su
Gelelim tepsi kebabı nasıl yapılır? sorusunun cevabını almaya; :)

Tepsi Kebabı Tarifi Yapılışı



  1. Kebap İçin kıymayı derin bir kap içerisine alalım.
  2. Minik minik doğradığımız soğan, biber, maydanoz, domates ve de baharatları ekleyip yoğuralım, iyice karışsın.
  3. Tepsiye bir santim kalınlığında döşeyelim.
  4. Üzerine patates, domates ve biber dizelim.
  5. Salçayı suda eritip en üstüne gezdirelim.
  6. 180 derece fırında patatesler iyice pişene dek pişirelim. Afiyet olsun.

Portakallı Kek Tarifi

Portakallı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardak şeker
  • 2 tane portakal
  • 1 su bardak süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2-3 paket vanilya şekeri
  • 2-3 su bardak un
  • 1 çay bardak sıvı yağ

Portakallı Kek Tarifi Yapılışı

  1. Önce yumurta ve şekeri çırpıyoruz sonra süt ve sıvı yağ ekliyoruz ve tekrar çırpıyoruz.
  2. Sonra portakal suyu ve vanilya şekeri ekliyoruz ve tekrar çırpıyoruz sonra un ve kabartma tozu ekleyip karıştırıyoruz.
  3. İçine damla çikolata kullandım.
  4. 180 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin.
  5. Fırında çıkardıktan sonra pudra şekeri ekledim.

Kakaolu Çatlak Kurabiye Tarifi

Kakaolu Çatlak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr tereyağ
  • 1, 5 su bardağı şeker
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı zeytinyağ
  • 2 tatlı kaşığı karbonat
  • 100 gr kakao
  • Alabildiğine un

Kakaolu Çatlak Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağ eritelim , kasede yumurta şeker, zeytinyağ, karbonat, kakao, erimiş tereyağ katılır alabildiğine un katılır.
  2. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.
  3. Şekil verilip tepsiye dizilir.
  4. 180 derecede ki fırında  20-25 dakika pişirilir. Afiyet olsun

Şambali Tatlısı Tarifi

Şambali Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket irmik (yarım kilo)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket karbonat
  • Yarım su bardağı ılık su
  • İsteğe göre badem veya yer fıstığı
Şerbeti İçin ;
  • 2, 5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı limon suyu

Şambali Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. İrmik, şeker ve karbonat karıştırılır. Ardından yoğurt ve su eklenip tekrar iyice karıştırılır.
  2. Şerbet kaynatılır ılıdıktan sonra tatlıyı yağlacağımız kaba sürülür.
  3. Karıştırdığımız malzemeler kaba yerleştirilir ve üzeri düzlenir.
  4. Hafifçe bıçakla üzeri dilimlenecek gibi çizilir. Üzerine isteğe göre fıstık veya badem koyulur.
  5. Streç film ile üzeri kapatılır. Bir gece buzdolabında bekletilir.
  6. Ertesi gün çizdiğimiz yerin üzerinden tekrar geçilir. Hazırladığımız şerbetten üzerine sürülür.
  7. 180 derece fırında 40-45 pişirilir.
  8. Fırından çıktıktan sonra şerbeti çekmesi için bıçakla çizdiğimiz yerin üzerinden daha derin bir şekilde geçilir.
  9. Fırından çıkan tatlının üzerine soğuk şerbet dökülür.
  10. Bir müddet şerbeti çekmesi beklenir. Servise hazırdır. Afiyet olsun.

Yoğurtlu Karnabahar Kavurma Tarifi

Yoğurtlu Karnabahar Kavurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy karnabahar
  • 3-4 yemek kaşığı zeytin yağ
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Süzme yoğurt
Üzerine ;
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı pul biber

Yoğurtlu Karnabahar Kavurma Tarifi Yapılışı


  1. Karnabahar fotoğrafta görüldüğü gibi ince ince dilimlenir. Yıkanır ve suyu süzülmesi için süzgece konulur.
  2. Suyu süzülen karnabaharlar büyük bir tavaya alınır, üzerine zeytinyağı gezdirilir ve ocağın altı açılır.
  3. Ocağınız yüksek ısıda olsun. Ara ara karıştırarak 15-20 dakika kavuralım. Dişe gelir kıvamda olması gerekiyor.
  4. Pişmesine yakın karabiber, tuz, ezilmiş 3 diş sarımsak da ekleyelim ve güzelce karıştıralım.
  5. Üzeri için, küçük bir tavada tereyağını eritin. Hafiften köpürmeye başladığında salçayı ekleyin ve karıştırın.
  6. Salçanın kokusu gidince pul biberi de ekleyin ve ocağın altını kapatalım.
  7. Bir taraftan da süzme yoğurt içine ezilmiş 1 diş sarımsak ve tuz ilave edip karıştıralım, süzme yoğurdu su ile biraz açalım.
  8. Servis tabağına karnabaharı koyalım. Üzerine sarımsaklı süzme yoğurdu gezdirelim ve karıştıralım.
  9. Son dokunuş olarak da tereyağlı salça karışımını yoğurtlu karnabaharın üzerine gezdirelim.
    Nefis lezzet yemeğimiz hazır. Afiyet olsun.

Magnolia Muzlu Tarifi

Magnolia Muzlu Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebisi İçin ;
  • 1 litre süt
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket krema
Sunumu İçin ;
  • 2 paket yulaflı bisküvi
  • 2 adet muz

Magnolia Muzlu Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce muhallebimizle başlıyoruz. Tenceremize süt, un, nişasta, yumurta sarısı, şekeri alıp güzelce karıştıralım.
  2. Ocakta koyulaşıp kaynayana kadar pişirelim.
  3. Altını kapatıp vanilin ilave edelim güzelce karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
  4. Soğuyan muhallebiye kremayı ilave edip mikserle yaklaşık 5 dakika çırpalım.
  5. Bisküvilerimizi rondodan geçirelim. Muzları ince ince doğrayalım.
  6. Kasemizin altına bisküvi koyalım. Kenarlarına muz koyup muzun üzerini kapatacak kadar muhallebi koyalım.
  7. Üzerine tekrar bisküvi koyalım.
  8. Sunum şekli tamamen size kalmış istediğiniz gibi yapabilirsiniz. Ben muzla yaptım ama 🥝🍑🍓 gibi meyvelerle de yapabilirsiniz.

Soğan Dolması Tarifi

Soğan Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo büyük soğan
  • 500 gram kıyma
  • 1 tane soğan
  • 1 bardak pirinç
  • Sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı salca

Soğan Dolması Tarifi Yapılışı


  1. Soğanları 1 litre suda kaynatın az tuz serpin soğanlar yumuşayana kadar haşlayın.
  2. Kıyma harcı için kıyma soğan pirinç baharatları harmanlayın.
  3. Soğanlar yumuşadığında soğuk suya koyun zaten yumuşuyor elinize gelecektir iç malzemesinde bir miktar koyun sarma sarar gibi sarı.
  4. En son son soğan dolması piştikten sonra isterseniz tereyağ ve salça hazırlayın dökün.
  5. 10 dakika dinlendikten sonra sıcak şekilde servis ediniz. Şimdiden afiyet olsun deneyeceklere🤗🤗

Nohut Salatası Tarifi

Nohut Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 adet büyük boy limon
  • 1 adet büyük boy salata
  • 2 adet büyük boy yeşil biber
  • 2 adet orta boy havuç
  • 2 adet kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 5 adet büyük boy yaprak kıvırcık marul
  • 10 sap maydanoz
  • 3 sap dereotu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı kuru kekik
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 diş sarımsak

Nohut Salatası Tarifi Yapılışı

Nohut, protein, vitamin, mineral ve lif bakımından yüksek bir besindir.
İçerisinde magnezyum, kalsiyum, fosfat, çinko, manganez, K, C, B6 vitaminleri ve yüksek oranda lif vardır.
Kan basıncını düzenler.
Kemik sağlığının korunmasını sağlar.
Kalp sağlığını korur.
Kanser kaynaklı bazı bileşiklerin detoksifikasyonuna yardımcı olur.
Karaciğer enzimlerinin düzgün çalışmasına katkısı vardır.
Nohutun meme kanserine karşı koruyucu etkisi de vardır.
Saymakla bitmeyen bu müthiş besinin yemeği de çok lezzetli oluyor 😉
Havuç, yüksek oranda lif ve beta-karoten içeriğine sahip ve aynı zamanda potasyum, sodyum, kalsiyum, fosfor, demir, çinko, A, B, C, E, K vitaminlerini barındıran iyi bir antioksidan kaynağıdır.
Bir kök sebze olan havuç, çeşitli yemeklerde, salata ve tatlılarda kullanıldığı gibi birçok faydaya sahiptir.
Havuçtaki genel bilinen renk turuncu olup yanı sıra mor, beyaz, sarı ve kırmızı renkleri de mevcuttur.
İçerisinde bulunan beta-karoten sayesinde özellikle göz, akciğer ve genel olarak bağışıklık sistemi için olumlu etkilere sahiptir.
Kas dejenerasyonunu azaltıcı etkiye sahip olduğu gibi aynı zamanda erken yaşlanmayı önler.
Havucun, kolon, meme, akciğer kanserlerini önlemede olumlu etkisi vardır.
Düşük kan basıncı sağlayarak kolesterolü düşürür.
İçerisinde bulunan birçok vitamin yağda eriyen vitaminler olduğundan dolayı bir miktar yağ ile tüketimi, vücuda daha fazla fayda sağlayacaktır.
Kuru soğan, bol vitamin ve mineral içeren vücut sağlığı için çok faydalıdır ve tüketilmesi gereken besinlerden biridir.
Salata, yüksek oranda C vitamini, magnezyum, potasyum içerir ve lif bakımından zengin olduğu gibi aynı zamanda dolaşım sistemine, kas esnekliğine, mide rahatsızlığına, gut hastalığına fayda sağlar.
Dereotu, vitamin ve mineral deposudur. Sindirim ve bağışıklık sistemine fayda sağlar. Kemik sağlığını korur, aşırı gaz sorununu giderir, ishali giderir, diyabet rahatsızlığına iyi gelir. Ayrıca emziren anneler için süt artırıcı özelliği de bulunur.
Nane, A vitamini, omega-3, folat, kalsiyum, magnezyum, potasyum içerir. Etkili bir kokuya sahip olduğu gibi birçok hastalığa da fayda sağlar. Mide rahatsızlığına, kansızlığa, adet sancısı ve solunum rahatsızlıklarına iyi gelir.
Maydanoz, C vitamini, beta-karoten, birçok vitamin ve mineral içerdiğinden dolayı kemik rahatsızlıklarına, sindirim ve bağışıklık sistemine iyi gelir. Özellikle romatoid artrit rahatsızlığının giderilmesine fayda sağlar.
Yeşil biber, içerisindeki antioksidan, beta-karoten, lif, A, B1, B2, C, E, K, P vitaminleri, minerallerden dolayı çok faydalı bir besin maddesidir.
İçerisinde bulunan karnosik asit sayesinde düzenli tüketildiği zaman hafızayı güçlendirir.
Bağışıklık sistemini güçlendirir. Serbest radikalli hücreleri vücuttan uzaklaştırır, vücutta bulunan virüs ve bakterilerin etkilerini azaltarak hastalıklara karşı koruyucu bir besindir.
Sindirim sistemini güçlendirir.
Cildin dermis tabakasını yeniler.
Lif içerdiği için de tok tutan bir besindir.
Acısız çiğ biber, mide asidini dengeler ve rahim iltihabını önlemeye yardımcıdır.
Kalp-damar sistemi, sindirim sistemi, göz sağlığına oldukça olumlu etkileri olan bir besin maddesidir.
Kıvırcık marul, C vitamini, demir, bakır, çinko, sodyum, fosfor, iyot, kalsiyum, magnezyum, manganez, potasyum içeriğine sahip olduğundan dolayı vücut metabolizmasını hızlandırır ve vücuttaki kırmızı kan hücrelerinin üretimine fayda sağlar. Kemik ve kas sağlığı için oldukça faydalıdır. Birçok hastalığa karşı etkilidir. Kadınlarda doğurganlığı artırır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Tansiyon ve kolesterolü düşürür ve bazı kanser türlerine karşı kalkan görevi üstlenir. Beynin hafıza gücünü olumlu yönde destekler. Sakinleştirici özelliği olduğu gibi uykusuzluğa da iyi gelir. Kansızlığa ve göz sağlığına fayda sağlar.
Limon suyu, vücut bağışıklık sistemini güçlendirir ve kanı temizler. Kan şekerini dengeler. Tansiyon düşürücü etkisi vardır.
Baharatlar ise genel anlamda içerdiği antioksidan özelliklerinden dolayı vücudun bağışıklığını destekler.
Oldukça faydalı olan besinlerin birleştiği muhteşem bir lezzet olan, ister öğün olarak ister yemeğin yanında salata olarak da tüketilen nefis nohutlu salata tarifimin işte detayları :
  1. Nohutlar kuru ise haşlanır, tamamen yumuşamış halde salataya ilave edilmesi için hazır edilir.
  2. Öncelikle kullanılacak malzemeler derin bir kap içerisine alınarak sirkeli suda birkaç dakika bekletilerek dezenfekte edilir.
  3. Havuçlar traşlanır. Ardından derin bir karıştırma kabı alınır ve havuçlar içerisine rendelenir.
  4. Sonrasında kuru soğanlar doğranır ve havuçların üzerine eklenir.
  5. Sırası ile yeşil biberler, salata, dereotu, maydanoz, marul yaprakları doğranır ve üzerine eklenir.
  6. Son olarak da üzerine haşlanmış nohutlar ilave edilir.
  7. Başka bir yere cam kase alınır. İçerisine sarımsak minik minik doğranır veya kolaylık olması için rendelenir.
  8. Üzerine limon sıkılır.
  9. Sarımsaklı limon suyunun üzerine sıvı yağ, tuz ve baharatlar ilave edilir. Karıştırılır.
  10. Salata sosu hazır edilir.
  11. Hazırlanan salata sosu nohutlu salatanın üzerine ilave edilir ve karıştırılır.
  12. Hepsi güzelce harmanlanır. Servis edilmesi için salata tabaklarına aktarılır.
Herkese afiyet olsun 💕

Haşhaşlı Revani Tatlısı Tarifi

Haşhaşlı Revani Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz içi
  • Yarım su bardağı haşhaş
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma
Şerbeti İçin ;
  • 4 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • Limon

Haşhaşlı Revani Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Şeker ve yumurta beyazlayana kadar çırpılır.
  2. Ceviz içi haşhaş vanilya sıvı yağ eklenip tekrar karıştırılır.
  3. İrmik un ve kabartma tozu eklenir.
  4. Kaşıkla karıştırılır içine koyacağınız tepsi yağlanır tepsiye koyulur.
  5. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişene kadar kontrol edilir çıkardıktan sonra şerbet dökülür.

Ispanak Yemeği Tarifi

Ispanak Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg ıspanak
  • 2 veya 3 adet soğan
  • 1, 5 çay bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz, karabiber
  • 3 çay bardağı sıcak su

Ispanak Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Ispanakları güzelce yıkayıp istediğimiz büyüklükte doğruyoruz.
  2. Soğanları yemeklik doğrayıp tencerede yumuşayana kadar kavuruyoruz ve içerisine salça, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Kavurduğumuz soğanlara ıspanağımızı ve pirincimizi ekleyip karıştırıyoruz.
  4. En son sıcak suyumuzu da ekleyip kısık ateşte yemek suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
    AFİYET OLSUN