23 Aralık 2019 Pazartesi

Kaşarlı Köfte Tarifi

Kaşarlı Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr dana döş kıyma
  • 1 yumurta
  • 1 adet küçük boy kuru soğan(rendelenmiş)
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı karbonat(silme)
  • 3 yemek kaşığı bayat ekmek içi
  • Tuz
İç Dolgusu İçin;
  • Dilimlenmiş kaşar peyniri
Kızartmak İçin;
  • Sıvı yağ

Kaşarlı Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Tüm köfte malzemelerini bir kabın içine koyup iyice yoğurun. Köfte harcından parçalar kopartıp içlerine dilimlediğiniz kaşar peynirini yerleştirin ve iyice kapatıp ister silindir ister yuvarlak şekil verin.
  2. Tüm harç bitene kadar işlemi tekrarlayın. Kızgın yağda yüksek olmayan ateşte sık sık çevirerek kızartın.


Not: Köftelerinizin içinin iyi pişmesi için düşük ateşte sık sık çevirerek kızartmalısınız ve en önemlisi kaşar peynirinin eriyip dışarı çıkmaması için köfteleri hazırlarken çok iyi şekilde kapatmalısınız. Baharatları damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyetler olsun🤗

Harika Kremalı Mantar Çorbası Tarifi

Harika Kremalı Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gr mantar
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1-2 yemek kaşığı un
  • 1.5 su bardağı süt veya 200 ml sıvı krema
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tutam taze maydanoz
  • 3.5 su bardağı oda sıcaklığında su

Harika Kremalı Mantar Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Mantarları güzelce yıkayalım ve saplarını çıkarıp küp küp doğrayalım.
  2. Sıvı yağ ve tereyağı tencereye koyup ince ince doğradığımız soğanı ekleyelim ve biraz pembeleşince, doğradığımız mantarları da ilave edelim ve suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
  3. Daha sonra, unu ekleyip 1 dakika daha kavurduktan sonra, 1.5 su bardağı sütü👉(arzu eden paket kremada kullanabilir ama ben sütle yapıyorum gayet güzel oluyor) suyunu da ekleyip orta hararetli ateşte kaynamaya başlayana kadar karıştırarak pişirin.
  4. Altını kısıp 10 dk kadar kaynatın,
  5. Ateşten almadan tuz ve karabiberini ve ince ince doğradığımız maydanozları da ekleyip bir taşım daha kaynatın çorbamiz hazırdır. Afiyet olsun😊

Kreması Kahveli Ganajlı Pasta (Bayılacağınız Lezzet) Tarifi

Kreması Kahveli Ganajlı Pasta (Bayılacağınız Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2+çeyrek su bardağı un
  • Portakal kabuğu rendesi
Keki ıslatmak için ;
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı kakao
Kreması için ;
  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıcak suda çözdürülmüş nescafe
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
Ganajı için;
  • 160 gr bitter çikolata
  • 1 kutu sıvı krema

Kreması Kahveli Ganajlı Pasta (Bayılacağınız Lezzet) Tarifi Yapılışı


  1. Öncelikle şeker ve yumurtayı köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
  2. Sonra su,süt,sıvı yağ ekleyip tekrar 2-3 dakika çırpıyoruz.
  3. Ardından kuru malzemeleri ekleyip katı olmayan bir harç elde ediyoruz.
  4. Harcımızı yağlı kağıt serili kelepçeli kalıbımıza boşaltıp,175 derece fırında yarım saat kontrollü şekilde pişiriyoruz. (fırından fırına değişiklik gösterebilir)
  5. Kekimiz pişerken kahveli kreması için vanilya ve yağ hariç kalan malzemeleri ekleyip kıvam alana kadar ocakta pişiriyoruz.
  6. Ocaktan aldıktan sonra vanilya ve yağı ekleyip karıştırıp daha sonra el blenderinden geçirip daha iyi bir kıvam almasını sağlıyoruz.
  7. Muhallebimiz soğurken pişen kekimizi ıslatmak için 1 su bardağı sütün içine kakao ekleyip kakao parçaları kalmayana kadar çırpıyoruz.
  8. İlk sıcaklığı çıkan kekimizi ıslatıp,5 dakika kadar dinlendirip muhallebimizi üzerine yayıyoruz.
  9. Ganajımız için kremayı ocakta ılıtıp (kaynatmıyoruz) içine çikolatalarımızı ekleyip,çikolatalar iyice eriyip  kıvam alınca muhallebimizin üzerine döküp pastamızın üzerini düzlüyoruz.
  10. 1 gece dolapta üzeri kapalı bekletip,dilimleyip servis edebilirsiniz.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Yumuşacık Peynirli Poğaça Tarifi

Yumuşacık Peynirli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 2 su bardağı süt
  • Bir miktar yaş maya
  • 1 su bardağından az sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
Üzeri için
  • 1 adet yumurta
  • Beyaz susam
İç harcı için
  • Lor peynir
  • Maydanozlu

Yumuşacık Peynirli Poğaça Tarifi Yapılışı



  1. Unumuzu bir kaba alalım.
  2. Üzerine sütümüzü, yağımızı ,şeker ve tuzumuzu ilave edelim yoğuralım.
  3. Kulak memesi kıvamını alana kadar 1 saat bekletelim.
  4. Hamurumuz şistikten SONRA yağlı tepsiye poğaça şekilleri vererek iç malzemeden koyarak  şekil vererek 180 derece ısınmış fırına atalım
  5. Üstü ve altı kızarana kadar pişiriyoruz şimdi den afiyet olsun 😀

Kuru Karışık Meyve Hoşafı Tarifi

Kuru Karışık Meyve Hoşafı Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo karışık kuru meyve (Elma, armut, erik, kayısı)
  • 1 avuç çekirdeksiz kuru üzüm
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 lt sıcak su

Kuru Karışık Meyve Hoşafı Tarifi Yapılışı

  1. Meyveleri (kayısı ve üzüm hariç) sıcak suda 5 dk kadar bekletelim. (varsa kirini dökmesi ve biraz yumuşaması için)
  2. Ardından meyveleri süzgeçten geçirelim ve uygun bir tencereye alarak üzerine 2 lt sıcak su ekleyelim.
  3. Kaynamaya başlayınca üzerine 1 su bardağı şeker ekleyelim.
  4. 25-30 dk kaynadıktan sonra ocaktan alıp uygun bir kaba koyarak buzdolabında soğumaya bırakalım.
  5. Soğuyan hoşafı kaselere koyarak servis edelim.

Şekerpare Tarifi

Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr oda sıcaklığında margarin
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı kabartma tozu
  • 2 su bardağı kadar un
  • 15-20 adet fındık
Şerbeti İçin;
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 buçuk su bardağı su
  • 3-4 damla limon

Şekerpare Tarifi Yapılışı



  1. Öncelikli olarak şerbetimizi 10 dakika kadar kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
  2. Margarini yumurtayı ve pudra şekerini kabımıza alıp karıştırıyoruz.
  3. Daha sonra diğer malzemelerimizi de ekleyerek yoğuruyoruz. Kulak memesi kıvamında olacak.
  4. Yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, şeklini verip, yağlanmış fırın tepsimize diziyoruz.
  5. Hamurumuzun hepsi bittikten sonra üzerlerine fındık batırıp ısıtılmamış fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Brokoli Çorbası Tarifi

Brokoli Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr brokoli
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

Brokoli Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Sebzeler küp küp doğranır tencereye alınır.
  2. Üzerini geçicek şekilde suyla haşlıyoruz.
  3. Daha sonra sebzeleri ayrı bir yere alıp başka bir tencerede 1 kaşık tereyağ, 1 kaşık sıvı yağ 1 kaşık un kavrulur.
  4. 1 bardak süt eklenir.
  5. Bir taşım kaynayınca sebzeler ilave edilir. Blenderdan geçirip bir iki dakika daha kaynatılır
    AFİYET OLSUN

Çok Kolay Sultan Sarması Tarifi

Çok Kolay Sultan Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı dolusu kakao
Arası için
  • 1 poşet krem şanti
  • 1 su bardağından bir parmak eksik soğuk süt
Bulamak için
  • 2 su bardağı hindistan ceviz

Çok Kolay Sultan Sarması Tarifi Yapılışı

Hazırlanışı
Merhaba arkadaşlar sizlere çok kolay ve hafif bir tatlı tarifi vermek istiyorum💞
Sultan sarması diğer adıyla saray lokumu tarifi🍃🍃🍃
  1. Tencerenin içine vanilya ve tereyağı hariç bütün malzemeleri koyun ve karıştırın.
  2. Ocağın altını açın devamlı muhallebi kıvamına gelene kadar güzelce karıştırın.
  3. Sonra tereyağı ve vanilyayı ilave edin, ocağın altını kapatın 10 dk dinlendirin ara sıra karıştırın.
  4. Kare fırın tepsinin tamamına hindistan cevizi serpin dinlenen muhallebi eşit olarak tepsiye yayın spatula ile düzleyin.
  5. İlk sıcaklığı çıkınca dolapta 4 saat dinlendirin.
  6. Krem şantiyi hazırlayın.
  7. Dinlenen tatlının üzerine boşaltın, düzleyin muhallebiyi önce ortadan ikiye bölün yan çevirin. 8-10 parçaya bölün.
Kenarını bıçakla kaldırıp elinizle rulo yapın şimdiden deneyeceklere afiyet olsun🍃

Çilekli Berline Tarifi

Çilekli Berline Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr süt
  • 2 adet yumurta
  • 100 gr oda sıcaklığında margarin
  • 1 paket instant maya
  • Alabildiği kadar un 500 gr kadar kulak memesi kıvamında
  • Sıvı yağ
  • Pudra şekeri
İçi için
  • Çilekli reçel

Çilekli Berline Tarifi Yapılışı




  1. Ilık süt ile mayayı şeker karıştırıp bekletiyoruz.
  2. Sonra sırasıyla malzemeleri ekliyoruz. Süt, yumurta ,un ,margarin ,vanilya maya hamur elde edip kulak memesi elde edelim.
  3. Sonra mandalina büyüklüğünde toplar yapıyoruz ve 20 dk dinlendirelim ve tencereye fazla yağ olmayacak hamurların üstünü geçecek şekilde ve hızlıca pişirilmemesi lazım yoksa içi hamurumsu ve pişmiyor.
  4. Hepsi olduktan sonra sıkma torbası veya şırıngayla bende şırınga vardı ben onla yaptım kenarında şırıngayla çilek reçelinden berlineye sıkalım ve en son üzerine pudra şekeri serpelim afiyet bal şeker olsun😘😘🥰🥰🥰👌

Tuzlu Kurabiye (Bayatlamayan Kıyır Kıyır) Tarifi

Tuzlu Kurabiye (Bayatlamayan Kıyır Kıyır) Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin veya tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta sarısı üstüne
  • Aldığı kadar un (Yaklaşık 3 su bardağı)

Tuzlu Kurabiye (Bayatlamayan Kıyır Kıyır) Tarifi Yapılışı

  1. Önce sıvı yağ ve tereyağ karıştırılır.
  2. Sonra diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım.
  3. En son un ekleyelim katıştıralım.
  4. Kulak memesi kıvamında hamur elde edelim. Fazla yumuşak olursa kurabiyelerimiz dağılabilir.
  5. İstediğiniz gibi şekil verip üstüne yumurta sarısı sürüp susam, çörek otu serpelim. 190 derecede pişiriniz. Yaklaşık 2 tepsi çıkacaktır. Afiyet olsun.

Buzluk Elmalı Kurabiyesi (Bayatlamayan) Tarifi

Buzluk Elmalı Kurabiyesi (Bayatlamayan) Tarifi İçin Malzemeler

İç malzemesi;
  • 3 adet elma
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Dövülmüş ceviz yoksa antep fıstığı, miktarı size kalmış
Hamur malzemesi;
  • 250 gr margarin
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Alabildiği kadar un

Buzluk Elmalı Kurabiyesi (Bayatlamayan) Tarifi Yapılışı

Çok güzel bir tarif bastan söyleyeyim, pişman olmazsınız😊
Bu ölçülerde yaklaşık 30 adet elmalı kurabiye elde edersiniz, ister hemen pişirin, ister derin dondurucuya atın. bir tepsiye dizip 1 saat dondurucuda bekletip, sonra saklama poşetlerine koyuyorum ki birbirine yapışmasınlar. dondurucudan çıkarıp hemen yağlanmış veya yağılı kağıt serilmiş tepsiye dizip pişirebilirsiniz.
İşe iç harcı hazırlamakla başlayalım.
  1. Elmaları rendeleyip tavada şeker ile pişirelim. Hiç suyu kalmayana kadar pişirin aksi taktirde, kurabiyeniz nemlenir çabuk bayatlar, bu önemli bir puf noktasıdır.
    Pişince tarçın ve ceviz ekleyip soğumaya bırakın, iyice soğuması gerekir.
  2. Hamur için bütün malzemeleri yoğurma kabınızda güzelce yoğurun. Margarin ve yoğurdun oda sıcaklığında olması gerekiyor.
  3. Un miktarını azar azar ekleyin ki hamur mümkün mertebe yumuşak olsun, şekil verirken bir miktar zorlanın, kıyır kıyır olmasını istiyorsanız bu önemli.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça alıp avcunuzda açın ve içten koyup kapatın. kapama yeri alta gelecek şekilde tepsiye dizin. Ortasına bıçakla çizgi atın.
  5. 180 derecede hafif pembeleşinceye kadar pişirin. bende yaklaşık 25 dk da oldu.
ben bu şekli seviyorum çünkü elmalı iç fırında ısıya direkt maruz kalıp kurumuyor.

Netflix’in yeni dizisi: Jamtara fragmanı yayınlandı!

2019 yılının en çok izlenen diziler listesinde ilk 20’ye 19 dizi ile adını yazdıran Netflix, 2020 yılında birçok yeni yapım ile karşımıza çıkacak. Bunlardan birisi de, Hindistan’ın Jamtara kentini konu alan kimlik avı dolandırıcılığı dizisi olacak.
Dizinin kadrosunda Amit Sial, Dibyendu Bhattacharya, Aksha Pardasany, Sparsh Shrivastav, Monika Panwar ve Anshuman Pushkar gibi isimler yer alacak. Kimlik avı dolandırıcılığının merkezi olarak görülen bu kent pek dile getirilmiyor.

Jamtara fragmanı yayınlandı! Jamtara çıkış tarihi

Dizinin direktörü Soumendra Padhi bu konuda detaylı bilgiye ulaşmak için kente gittiğini ve oldukça inanılmaz hikayeler dinlediğini belirtiyor. Yaşanmış suç olaylarını temel alan dizi, küçük bir kasabadan dünyaya taşınan bir yapım olacak.Netflix, 10 Ocak günü izleyici karşısına çıkacak olan diziyi şu şekilde tanımlıyor;
Jharkhand’daki Jamtara kentinde yaşanan kimlik avı dolandırıcılığı çevresinde gelişen gerçek olaylardan uyarlanan bir öykü. Bir grup genç adam, basit telefon görüşmeleriyle Hindistan genelinde pek çok insanı dolandırır. Siz onları tanımasanız da onlar sizin numaranızı kesinlikle biliyor. Sadece tek bir telefon görüşmesiyle, hayatınız boyunca biriktirdiğiniz her şeyi kaybedebilirsiniz.

Huawei Mate 30 Pro Türkiye’de satışa çıkıyor

Huawei’nin Google servisleri olmadan gelen akıllı telefonu Mate 30 için müjdeli haber geldi. Huawei Mate 30 Pro Türkiye pazarına çıkmaya hazırlanıyor. Yapay zeka destekli kamera özellikleri ile dikkat çeken telefon için tarih belli oldu.

Huawei Mate 30 Pro Türkiye pazarına geliyor

Huawei Türkiye tarafından yapılan açıklamaya göre, Huawei Mate 30 Pro Türkiye pazarında Ocak 2020 ile birlikte boy göstermeye başlayacak.
Türkiye’de satışa çıkacak olan telefonda da Google servisleri bulunmayacak. Mate 30 Pro ülkemizde, Türkiye’de geliştirilen bazı uygulamalar ile kullanıcılara sunulacak.
Alüminyum kasaya sahip olan Mate 30 Pro, önde ve arkada Gorilla Glass 6 ile korunuyor. IP68 sertifikasına sahip telefon, 2 metre derinliğe kadar yarım saat boyunca suya dayanabiliyor.
6.53 inç boyutunda, FHD+ çözünürlüğünde ve 18.5:9 formatında çentikli OLED ekranla gelen telefonun ekranı 409 ppi değerinde piksel yoğunluğu sunuyor. Ekran DCI-P3 ve HDR10 desteğine de sahip.
Gücünü Kirin 990 işlemciden alan Mate 30 Pro, 8 GB RAM ile geliyor. Bu RAM 128 GB ve 256 GB olmak üzere iki farklı depolama alanı alternatifine sahip. Ayrıca microSD kart girişi bulunan telefonun hafızası böylece 256 GB’a kadar artırılabiliyor.
Başta da söylediğimiz gibi telefon, kamera özellikleri ile dikkat çekiyor. 40 Megapiksellik Cine kamerasına 40 Megapiksellik SuperSensing, 8 Megapiksellik telefoto lensin ve 3 boyutlu derinlik algılama kamerasının eşlik ettiği Mate 30 PRo, 4K 60 FPS video kaydı yapabiliyor.
Ayrıca 7680 FPS’de ultra yavaş çekim özelliği de telefonda mevcut.
Telefonun 8 Megapiksellik telefoto lensi 3x optik zoom, 5x Hibrit zoom ve 30x Dijital zoom sunuyor.
Önde 32 Megapiksellik ana kameraya 3D ToF kamera eşlik ediyor.
4.500 mAh’lik bataryadan beslenen telefonun bataryası 37W Huwei Super Şarj Teknolojisi ile destekleniyor.