Sağlık Dostu Kereviz Çorbası (Sapı Ve Yapraklarıyla Birlikte) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet kereviz (sapları ve yaprakları dahil)
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 litre sıcak su
Baharatlar:
- 1, 5 tatlı kaşığı tuz
- 1, 5 tatlı kaşığı pul biber
- 1, 5 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı biberiye
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı sarımsak granül (yahut 2 diş sarımsak)
Sağlık Dostu Kereviz Çorbası (Sapı Ve Yapraklarıyla Birlikte) Tarifi Yapılışı
Kereviz, kaynatıldığında bile özelliklerini kaybetmeyen bir sebzedir.
Vücuda enerji veren, sindirimi kolaylaştıran, tuzlu yiyecekler yeme isteğini azaltan, yüksek lif içeriğiyle tok tutan, mide yanması ve ekşimesini önleyen, %90’ı su olduğundan vücudun sıvı ihtiyacı karşılayan, iltihaplarla ve ödemle savaşan, kan seviyelerini dengeleyen (tansiyon), karaciğeri temizleyen, böbrekte taş ve kum oluşumunu engelleyen, magnezyum eksikliğinden kaynaklanan sinirlilik halini yatıştıran, K vitamini açısından zengin olmasıyla kalp ve kemik sağlığını koruyan, C vitamini deposu oluşuyla kış aylarında gribi savan mucize bir besindir.
- Kerevizi soyup küçük küpler halinde kesiyoruz.
- Kerevizin sapı ve yapraklarını da iyice yıkayıp ince ince kesiyoruz.
- Soğan, havuç ve patatesi de küçük küpler halinde kesip tencereye alıyoruz.
- Üzerine zeytinyağı ve baharatları ekleyip harmanlıyoruz.
- 3-4 dakika tüm sebzeleri soteliyoruz.
- Ardından 2 litre sıcak suyu ilave edip 25 dakika pişmeye bırakıyoruz.
- Pişen çorbamızı blenderdan geçirip pürüzsüz bir hale getiriyoruz.
- Tadına bakarak gerekirse damak tadımıza göre baharat ilavesi yapıyoruz.
*İsteğe bağlı olarak 1 tatlı kaşığı dolusu tereyağına 1 çay kaşığı toz biber ekleyip yağı kızdırıp servis kaselerine pay edebilirsiniz.
Deneyenlere afiyet olsun.