Kimimiz spor yapmayı bir rutin haline getirse de kimimiz o kadar da şanslı değil! Ancak ne olursa olsun spor, hem ruhsal hem de fiziksel sağlığımızın olmazsa olmaz bir parçası. Peki siz spor yaparken ne kadar bilinçli olduğunuzu biliyor musunuz?
31 Ocak 2020 Cuma
30 Ocak 2020 Perşembe
Terbiyeli Yumuşacık Tavuk Şinitzel Tarifi
Terbiyeli Yumuşacık Tavuk Şinitzel Tarifi İçin Malzemeler
- 3 parça tavuk göğsü
Tavuğu terbiye etmek için;
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- Tuz, karabiber, toz kırmızı biber
Diğer malzemeler;
- 1 su bardağı un
- 2 adet yumurta
- 1, 5 su bardağı galeta unu
- Kızartmak için sıvı yağ
Terbiyeli Yumuşacık Tavuk Şinitzel Tarifi Yapılışı
- Tavuk göğüslerini ince dilimler elde edecek şekilde dilimleyin.
- Terbiye malzemelerini derince bir kaba alıp karıştırın ve tavukları bu karışımda 1 saat kadar marine edin. Bu sayede yumuşacık olacaklar.
- Tavuk dilimlerini sırasıyla una bulayıp fazla unu silkeleyin.
- Ardından çırpılmış yumurtaya ve ardından da galeta ununa bulayın.
- Ben önce una bulayıp bir tepsiye alıyorum mutfakta tek başınıza çalışıyorsanız işinizi epey kolaylaştırıyor.
- Tavuk dilimlerinin her yerinin bolca galeta unuyla kaplandığından emin olun ve kızgın yağda arkalı önlü kızartın.
- Pişirme esnasında yağ tenha olsun, yani tavaya çok fazla et eklemeyin ki yağın sıcaklığı düşmesin ve tavuklar çok yağ çekmesin.
- Bir de panenin (dış katmanın) bozulmaması için bir tarafın kızardığından emin olduktan sonra tavukları çevirin.
Deneyenlere afiyet olsun.
Sarımsaklı Salçalı Un Çorbası Tarifi
Sarımsaklı Salçalı Un Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 5 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 su bardağı tavuk suyu
- 5 su bardağı sıcak su
- 1 diş sarımsak
- Tuz, karabiber
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı nane
Sarımsaklı Salçalı Un Çorbası Tarifi Yapılışı
- Salçalı un çorbası için tencereye sıvı yağı ve tereyağını alıp eritelim.
- Üzerine unu ekleyerek kokusu çıkıncaya kadar kavuralım.
- Ardından salçayı ekleyerek kavurmaya devam edelim.
- Tavuk suyunu da ilave edip karıştıralım.
- Tuz, karabiber ve 5 su bardağı sıcak suyu da yavaş yavaş ilave ederek karıştırmaya devam edelim.
- Son olarak rendelenmiş sarımsağı ekleyip, salçalı un çorbamızı kaynamaya bırakalım.
- Tereyağın da kızdırdığımız naneyi sarımsaklı un çorbasının üzerine gezdirerek servis edelim. Afiyet olsun.
Bu kadar lezzetli ve kolay hazırlanan muhteşem olan sarımsaklı çorba tarifini denemenizi tavsiye ederim.
Mis gibi kavrulan un içerisinde hafif sarımsak aroması ile hem sağlıklı hemde doyurucu olan sarımsaklı un çorbası tarifini sizlerinde beğeneceğinizi düşünüyorum.
Hardal Soslu Patates Salatası Tarifi
Hardal Soslu Patates Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet patates
- 7 tane kornişon tursu
- 2 adet yeşil soğan
- 2 yemek kaşığı konserve mısır
- Dereotu
Hardal sosu için ;
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı hardal
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 1 çay kaşığı pudra şekeri
- Yarım limon suyu
- 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Üzerine ;
- Kavrulmuş susam(İsteğe bağlı)
Hardal Soslu Patates Salatası Tarifi Yapılışı
- Öncelikle patatesleri haşlayıp küp küp doğruyoruz.
- Kornişon turşuları ,dereotu ve yeşil soğanı da küçük küçük doğrayıp patateslerin üzerine ekliyoruz.
- Konserve mısırları da ilave ediyoruz.
- Sosu için verilen bütün malzemeleride başka bir kapta iyice karıştırıp patateslerin üzerine ekliyoruz.
- İyice harmanlayıp servis tabağına alıyoruz.
- İsteğe bağlı olarak üzerine biraz kavrulmuş susam serpebilirsiniz.
Afiyet olsun
Soya Soslu Sebzeli Noodle Tarifi
Soya Soslu Sebzeli Noodle (videolu) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket Noodle
- 1 adet havuç
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 kase çiçeklerine ayrılmış brokoli
- 1 diş sarımsak
- ceviz büyüklüğünde rendelenmiş zencefil
- 2-3 yemek kaşığı zeytin yağı
- 100 ml soya sosu (1 küçük çay bardağı) ben bol soslu seviyorum, dilerseniz azaltabilirsiniz.
- karabiber
Soya Soslu Sebzeli Noodle (videolu) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle kullanacağımız sebzeleri tek tek julyen şeklinde doğrayalım. Ben havuç, kırmızı ve yeşil biber, brokoli kullandım. Dilerseniz kabak, soya filizi, sarı biber veya mantar da kullanabilirsiniz.
- Sebzelerimizi sotelemeye başlarken diğer taraftan da bol kaynar suya noodlelarımızı ekleyip haşlanmaya bırakalım. Haşlama süresi paketinde yazıyordur, oradan bakabilirsiniz, yaklaşık 5 dakika kadar.
- Derince bir tavaya 2-3 yemek kaşığı zeytinyağını alıp önce havuçları, ardından biberleri ekleyip 2-3 dakika soteleyelim.
- Brokoliyi ekleyip 2 dk daha soteleyelim.
- Rendelenmiş zencefili ve rendelenmiş sarımsağı ekleyip karıştıralım.
- Soya sosunu ekleyelim ve karıştıralım.
- Suyunu süzdüğümüz noodleları ekleyip sosun her yerine bulaşması için dikkatlice çevirelim.
- Soya soslu sebzeli noodle servise hazır. Şimdiden afiyet olsun.
Not:
Kapuska (Birde Böyle Deneyin) Tarifi
Kapuska (Birde Böyle Deneyin) Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım lahana
- 1 çay bardağı pirinç
- 1. 5 yemek kaşığı salça
- 2 diş sarımsak
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ (sıvı yağ ile de olabilir)
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz
Kapuska (Birde Böyle Deneyin) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle zeytinyağımızı tenceremize alalım salçamızı ekleyip kavuralım.
- Kokusu çıkan salçamıza sarımsağı ekleyelim ve kavurma işlemine devam edelim.
- Ardından lahanamızı ekleyelim ve baharatlarımızı ilave edelim.
- Tuz hariç tenceremizin kapağını kapatalım lahanalar suyunu salıp çekene kadar bu işleme devam edelim.
- Ardından suyunu çeken lahanamızın üzerine tuzumuzu ve pirinçlerimizi ilave edelim.
- Üzerine aynı hizada olacak kadar suyumuzu koyalım.
- Lahanalarımız yumuşayana kadar pirinçlerimiz pişene kadar pişirelim Afiyet olsun.
Kabak Tatlısı Tarifi
Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet orta boy bal kabağı
- 1. 5 kilo şeker
Üzeri için;
- 1 kase kadar ayıklanmış dövülmüş ceviz
Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Kabağımızı kesiyoruz ve kabuklarından ayırıyoruz ve tek tek keselim.
- Güzelce yıkıyalım sonra tencereye alalım ve üzerine şekerimizi ilave edelim.
- Sonra yavaş yavaş orta ateşte pişirmeye bırakalım.
- Piştikten sonra soğumasını bekleyelim ve cevizle servis edelim.
Semizotu Çorbası Tarifi
Semizotu Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı yeşil mercimek
- 1 çay bardağı sarı mercimek
- 1 çay bardağı dövme buğday
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- Yarım limon
- 1 bağ semizotu
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 litre su
- Tuz
- Pul biber
Semizotu Çorbası Tarifi Yapılışı
- Yeşil mercimek suda haşlanıp suyu süzülür.
- Yağlar eritilip soğan, sarımsak kavrulur, salça eklenip 1-2 tur çevrilir.
- Üzerine ince doğranmış semizotu ilave edilir, biraz daha kavrulur.
- Diğer malzemeler eklenip 1-2 tur çevrilir, su eklenir.
- Haşlanmaya bırakılır çorbamız güzelce pişince su kontrolü yapılır.
- Tuz, pul biber, limon suyu eklenip ocaktan alınır.
Kalburabastı Tarifi
Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kahve fincanı irmik
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı sıvı yağ
- 1 fiske tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Alabildiği kadarda un
Şerbeti içinde
- 3 su bardağı suya
- 2. 5 su bardağı şeker
Kalburabastı Tarifi Yapılışı
- Önce şerbetimizi kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Sonra ayrı bi kapta süt ,sıvı yağ ve diğer malzemeleri de katıp yoğuruyoruz.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde alıp şekillendiriyoruz.
- İçine isterseniz cevizde koyabilirsiniz.
- Sonra kapatıp yağlı kağıt serilmiş yada yağlı tepsiye diziyoruz.Benim fırınım 35- 40 dkkada pişti rengi kızarınca alın ve sıcak kalburabastıya soğuk şerbeti dökün ve afiyet olsun
Yoğurt Çorbası (Kesilmemesi Garanti) Tarifi
Yoğurt Çorbası (Kesilmemesi Garanti) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 su bardağı yoğurt
- 5 su bardağı su
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 tane bulyon, tuz
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Nane, toz biber
Yoğurt Çorbası (Kesilmemesi Garanti) Tarifi Yapılışı
- Önce pirinçlerimizi iyice yıkayıp süzelim.
- Sonra tenceremize yoğurt, un, yumurta ve pirinci koyalım.
- Sonra suyunu yavaş yavaş ekleyip çırpalım sonra ocağa alalım
Püf noktası ☆☆1 tatlı kaşığı sıvı yağ koyarsak yoğurt kesilmeyecektir - Kaynayana kadar arasıra karıştıralım.Sıvı yağ koyduğum için sürekli karıştırmaya gerek yok.,
- Kaynadıktan sonra altını kısıp, 1 tane bulyon biraz da tuz atalım pirinçler pişene kadar pişirelim.
- Sonra bir tavaya tereyağ, nane, tozbiber eritip çorbamızım üzerine dökelim servise hazır afiyet olsun
Islak Kek Tarifi
Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 4 çorba kaşığı kakao
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
Sosu için;
- 2 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı şeker
- 3 çorba kaşığı kakao
Islak Kek Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve şeker mikserle köpürene kadar çırpılır sonra süt, sıvı yağ katılır karıştırılır.
- Daha sonra kalan malzemeler katılarak karıştırılır yağlanmış borcama koyulur.
- Önceden ısıtılmış 170 derecede kontrollü bir şekilde pişirilir kek fırında pişerken sosu hazırlanır.
- Bütün malzemeler küçük bir tencereye alınır bir taşım kaynatılıp kapatılır.
- Daha sonra kek fırından çıkarılır 5 dk sonra dilimlenir.
- Sonra üzerine sosu her yerine gelecek şekilde dökülür soğuyunca istediğiniz gibi süslenir afiyet olsun.
Çok Kolay Mayasız Poğaça Tarifi
Çok Kolay Mayasız Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yumurta
- 1 yumurta sarısı ( üzerine )
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2, 5 su bardağı Un ( gerekirse bir miktar daha un )
- 2 yemek kaşığı krem peynir
- 1 avuç kurutulmuş domates ( sıcak suda bekletilmiş ve fazla suyu alınmış minik minik doğranmış )
İçine koymak için;
- 2 dilim peynir
Üzeri için;
- Susam
Çok Kolay Mayasız Poğaça Tarifi Yapılışı
Poğaça tarifi, benim kurtarıcı kahvaltılık poğaça tarifim oluyor.*Sizde mutlaka kaydedin ve deneyin. Elinizin altında böyle basit ve lezzetli bir tarif olsun. *İdil in tarifine biraz eklemeler yaptım ben. Kurutulmuş domates, krem peynir, iç harcı gibi.*Aslında her yapışımda mutlaka bir şey ekliyorum harcına. Bu sefer kuru domatesle yaptım ve efsane yakıştı*Daha önceleri, tam buğday unla, cevizle, zeytinle, dereotu maydanozla denedim. Hepsiyle çok güzel oluyor.*Un olarak 2 su bardağı un yetiyor. Ama eklediğimiz malzemeye göre un miktarını arttırıp azaltabilirsiniz. Tam buğday unu eklerseniz, önce 1, 5 su bardağı ekleyip yoğurun, Devamını kıvamına göre ekleyin.*Üzerine keten tohumu da serpiştirebilirsiniz. Çok yakışıyor.
- Yumurta, sıvı yağ ve yoğurdu tel çırpıcı ile çırpın.
- Üzerine 2 su bardağı un, kabartma tozu ve krem peyniri, kurutulmuş domatesi ekleyin.
- Elinizle hamuru yoğurun. Yumuşak bir hamur olacak. (Un az gelirse, çok ele yapışıyorsa biraz daha ekleyebilirsiniz. )
- Hamurdan parçalar koparıp içine biraz peynir ekleyin.
- Yuvarlayın hamuru ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- Üzerine yumurta sarısı sürün. Susam serpiştirin.
- Önceden 180 C ısıtılmış fırında 20 dk pişirin.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)