13 Şubat 2020 Perşembe

Galaxy S20 renk seçeneklerine yenileri eklendi

Samsung, 11 Şubat günü düzenlediği Unpacked 2020 etkinliğinde Galaxy S20, S20 Plus ve S20 Ultra‘yı sınırlı bir renk seçeneği ile tanıtmıştı. Renk seçenekleri konusunda kullanıcıların içini rahatlatacak olan haber nihayet geldi.
Galaxy S20 ve S20 Plus için Kozmik Beyaz renk seçeneği ortaya çıktı. Bu renkleri Samsung’un Kore, İtalya ve İspanya internet sitelerindeki ön sipariş sayfalarında görmek mümkün. Bu renk seçeneğinin ülkemize gelip gelmeyeceği bilinmezliğini korurken, ilk etapta bu üç ülke gibi sınırlı bir bölgede satışa sunulacağa benziyor.

Galaxy S20 renk seçeneklerine yenileri eklendi

Bunun yanı sıra Galaxy S20 Plus modelinde Kırmızı ve Mavi olmak üzere iki renk seçeneği daha göreceğiz. Bu renk seçenekleri GSM operatörlerine ve perakende mağazalara özel. Örneğin, ABD’de Mavi renk seçeneği ile S20 Plus’a sahip olmak isteyenler Best Buy dışında başka bir yerden bu cihazı satın alamayacak.
Galaxy S20 renk seçeneklerine yenileri eklendi
Ice Universe, Mavi ve Kırmızı renk seçeneklerine sahip olan cihazların canlı görüntülerini paylaştı. Bunun yanı sıra Koreli GSM operatörü TK, Galaxy Buds Plus’ın kırmızı renk seçeneği ile karşımıza çıktı.
Samsung’un yeni amiral gemileri hakkında detaylı bilgiye sahip olmak için aşağıdaki linklere tıklayarak ön inceleme videolarına ulaşabilirsiniz.

12 Şubat 2020 Çarşamba

Fırında Kolay Sebzeli Mücver Böreği Tarifi

Fırında Kolay Sebzeli Mücver Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 kabak
  • 1 patates
  • 2 yumurta
  • 3 yeşil biber
  • 2-3 su bardağı un
  • 1 Adet yufka
  • Yarım kahve fincanı sıvı yağ
  • 3 çorba kaşığı beyaz peynir
  • 3 çorba kaşığı kaşar rendesi
  • 1 kuru soğan
  • 10-15 dal ıspanak
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz
  • Karabiber- nane kurusu-pul biber
Sosu için;
  • 2 kahve fincanı süt
  • Yarım kahve fincanı sıvı yağ
  • Tuz
  • 1 yumurta( akı sosa sarısı üzerine)
  • 1 paket kabartma tozu
Üzeri için;
  • Sostaki yumurtanın sarısı
  • Susam
  • Çörekotu
  • Haşhaş

Fırında Kolay Sebzeli Mücver Böreği Tarifi Yapılışı

Evdeki malzemelerden önce tavada mücver yapacaktım vazgeçtim böyle bir şeye karar verdim. İnternetteki araştırmalarım sonucu kendimden bir şey ekleyerek bu tarifi yaptım. Biz çok beğendik inşaALLAH sizlerde beğenirsiniz..
  1. Öncelikle kabakları yıkayıp kabuğunu soyun.
  2. Rendenin kalın kısmı ile rendeleyin içine 1 çorba kaşığı kadar tuz ekleyip elinizle suyunu sıkın 5 dakika kadar.
  3. Derin bir kabın içine yumurtayı kırın.
  4. Biberleri,ıspanağı, maydanozu, soğanı kıyıp ekleyin.
  5. Patatesi ve kaşarı rendeleyin.
  6. Beyaz peyniri, tuzu, baharatları, yağı, unu, kabartma tozunu ve süzülen kabakları ekleyin.
  7. Bir kabın içine sos malzemeleri katın ve çatal ile çırpın.
  8. Yufkayı ortadan kesin yarısını bu sosun içine bandırıp yağlanmış borcamın tabanına serin.
  9. Malzemeleri elinizle karıştırıp tepsiye serin.
  10. Kalan yarım yufkayı diğeri gibi sosun içine bandırıp tepsinin üzerine serin.
  11. Kalan sosu tepsiye dökün.
  12. Üzeri için 1 yumurta sarısı, susam, çörek otu ve haşhaşı kullanıp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
  13. Ben 40 dakikada 3.rafta pişirdim ( fırından fırına değişebilir).
  14. Kızaran böreği dilimleyerek sıcakken servis yapın durdukça kıtırlığı azalıyor. Afiyet olsun :)

Havuç Çorbası Tarifi

Havuç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet büyük boy havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • Sıvı yağ
  • Yarım çorba kaşığı tereyağ
  • Tuz, karabiber
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal
  • Kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Havuç Çorbası Tarifi Yapılışı

Öncelikle herkese merhaba. bugün tam bir kış çorbası hazırlamak istedim tam da karlı soğuk kış günlerinde sıcacık lezzetli ve şifa deposu bir çorba içmek istemez misiniz? 🤗
Bu çorbanın farkı mısır unuyla yapılmış olması diyebilirim. Bizim evde eşimin gluten hassasiyeti dolayısıyla buğday ununa alternatif mısır unu daha çok kullanılmaya başlandı. inanın özellikle çorbalara çok yakışıyor. O halde başlayalım 👍
  1. Öncelikle soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayıp orta boy bir tencereye alıyoruz üzerine biraz sıvı yağ ile kavurmaya başlıyoruz.
  2. Ardından küp küp doğranmış patatesleri ve yine küp küp doğranmış havuçları ekleyip hepsini bir kavuruyoruz.
  3. Üzerine iki çorba kaşığı mısır unu ekliyoruz.
  4. Bir iki çevirdikten sonra sıcak suyumuzu yüzleyene kadar ekliyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.
  5. İçindeki havuçlar iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  6. Yumuşayınca blenderdan pütür kalmayana kadar geçiriyoruz. Bu aşamada koyuluğunu kontrol edin gerekirse azar azar sıcak su ekleyip çok az açabilirsiniz. Hemen tuzunu, yarım çay kaşığı zerdeçalı, karabiberi ve kimyonu ekliyoruz. karabiber ve kimyonu zevkinize göre kendinize göre ekleyin.
  7. Bu şekilde beş dakika daha kaynasın. o kaynarken kenarda yarım kaşık tereyağında toz biber kızdırıp çorbanın üstüne gezdiriyoruz ve hiç karıştırmadan altını kapatıyoruz.
  8. Kapağını kapatıp biraz dinlendirdikten sonra servise hazır 

Maklube Tarifi

Maklube Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr kuşbaşı doğranmış et
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 adet patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

Maklube Tarifi Yapılışı

  1. Derin bir tencerede etleri kavurun.
  2. Etleri tencereden almadan üzerine yıkadığınız pirincin yarısını dökün.
  3. Halka halka kesip kızarttığınız patatesleri pirincin üzerini kaplayacak şekilde dizin.
  4. Üzerine kalan pirinci dökerek düzeltin.
  5. Pirinçlerin üzerine 1 yemek kaşığı tereyağını minik parçalara ayırarak koyun.
  6. Tuzu ve pirinçlerin üzerini bir parmak kadar geçecek sıcak suyu ilave ettikten sonra kapağını kapatın.
  7. Karıştırmadan kısık ateşte pişirin.
  8. Pilav demini aldıktan sonra bir tepsinin ortasına etler üst kısımda kalacak şekilde tencereyi çevirin.
  9. Pilavın etrafını isteğinize göre hazırlamış olduğunuz salata ve yoğurt ile süsleyin. Biz resimdeki gibi süsledik siz de kendi zevkinize göre servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun..

Bu Mezenin Tiryakisi Olacaksınız Kuru Domates Mezesi Tarifi

Bu Mezenin Tiryakisi Olacaksınız Kuru Domates Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gr kuru domates
  • 1 su bar zeytinyağı
  • 1 su bar çekilmiş ceviz
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 diş sarımsak
  • İsteğe bağlı tuz

Bu Mezenin Tiryakisi Olacaksınız Kuru Domates Mezesi Tarifi Yapılışı

Merhaba arkadaşlar öyle bir mezeki hem kahvaltı da hemde akşam yemeği masalarında yerini alacak tavsiye ederim.
  1. Önce kuru domatesleri bir kaseye alıyoruz .
  2. Üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyip 5 dakika bekletiyoruz .
  3. Süzüp tencereye alıyoruz ,tekrar kaynar su ekleyip 10 dakika kaynatıyoruz.
  4. İyice yumuşayan domatesleri süzüp soğuk suyun altına tutuyoruz.
  5. İstediğimiz büyüklükte doğruyoruz.
  6. Üzerine zeytinyağı, ceviz ,kekik ,nane ve sarımsağı ekleyip karıştırıyoruz, tuz isteğe bağlı ben koydum.
  7. Bütün karışımı marine olsun diye cam bir kavanoza koyup 1 gece buzdolabında bekletiyoruz deneyeceklere afiyet olsun 

Mor Lahana Salatası Tarifi

Mor Lahana Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet küçük boy mor lahana
  • 5 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Mor Lahana Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Lahanamızı küçük küçük doğrayalım.
  2. Zeytinyağında on dakika kadar lahanalar ölene kadar karıştırarak pişirelim.
  3. Pişince soğumaya bırakalım.
  4. Soğuyan lahanaların üzerine sarımsağımızı rendeleyelim.
  5. Mayonez, tuz ve yoğurdu da ekleyelim güzelce karıştıralım. Servise hazır. Afiyet olsun. 😊

Cevizli Tarçınlı Rulo Kurabiye (Kıyır Kıyır) Tarifi

Cevizli Tarçınlı Rulo Kurabiye (Kıyır Kıyır) Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr margarin veya tereyağı (Eritilmiş)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • Aldığı kadar un
İç malzemesi
  • 1, 5 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 adet yumurta akı
Üzeri İçin
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Cevizli Tarçınlı Rulo Kurabiye (Kıyır Kıyır) Tarifi Yapılışı

Arkadaşlar sizlere ağızda dağılan kıyır kıyır bir kurabiye tarifim var


  1. Önce hamur için eritilmiş margarin, sıvı yağ, yoğurt, kabartma tozu, karbonat karıştırılır.
  2. Azar azar un ilavesiyle ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir
  3. Bu arada yumurta akı çatalla çırpılır çekilmiş ceviz 1 tatlı kaşığı tarçın yumurta akına eklenip karıştırılır.
  4. Hamur 4 parçaya bölünür her bir parça ne çok ince çok kalın dikdörtgen şeklinde açılır
  5. Hazırlanan iç harcı eşit şekilde üzerine yayılır.
  6. Uzun tarafından rulo şeklinde sarılır.
  7. 2 parmak eninde verev kesilir pişirme kağıdı serili tepsiye dizilir.
  8. Yumurta sıvı yağ karışımı sürülür.
  9. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirilir
    Afiyet Olsun.

Tavada Domates Soslu Köfte Tarifi

Tavada Domates Soslu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

KÖFTE İÇİN MALZEMELER
  • 600 gr köftelik kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı galete unu
  • 1 yumurta
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz, karabiber, pulbiber, nane, kimyon
SOSU İÇİN MALZEMELER
  • 2 adet domates
  • 6 adet yeşil biber
  • 2 adet kapya biber
  • 3 yemek kaşığı yağ

Tavada Domates Soslu Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle soğanı ve sarımsağı rendeliyoruz.
  2. Kıymaya ilave ederek yumurta, maydanoz, baharatları, galete unu ile birlikte güzelce yoğuruyoruz.
  3. Yoğurduğumuz kıymayı istediğimiz boyutta şekil vererek tavada az yağda orta ateşte kızartıyoruz.
  4. Ayrı bir tavada ise önce biberleri sonra domatesleri (ben yazın hazırladığım domates konservelerimi kullandım. Eğer sizde yoksa azcık renk ve tat vermesi açısından salça kullanabilirsiniz) koyup kavuruyoruz. Tuzunu atıp köftelerle buluşturuyoruz.
AFİYET OLSUN:)

Kakolu Çatlak Kurabiye Tarifi

Kakolu Çatlak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1. 5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • Alabildiğine un

Kakolu Çatlak Kurabiye Tarifi Yapılışı



  1. Yumurta kaseye kırılır, şeker, karbonat, zeytinyağ katılır ve iyi karıştırılır.
  2. Alabildiğine un katılıp, iyice yoğurulur.
  3. Şekil verilerek elimizle yuvarlaklar yaparak fırında 180’C 20 dk pişirilir. Afiyet olsun

Kıymalı Biber Dolması (Buzluk Biberiyle) Tarifi

Kıymalı Biber Dolması (Buzluk Biberiyle) Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gr kıyma
  • 1. buçuk bardak pirinç
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Yarım bardak yağ
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 kilo dolmalık biber
  • 2 adet domates (Olmasa da olur dolmanın ağzını kapatmak için)
  • Maydanoz

Kıymalı Biber Dolması (Buzluk Biberiyle) Tarifi Yapılışı

Arkadaşlar merhabalar ben kış için dolaba attığım biberlerimle dolma yapacam çok guzel bi tarif ve aynı yaz dolması kadar lezzetli bu arada biberlerim güzel olmuyor soluyor diyenler varsa bu tarif size göre.
Arkadaşlar.
  1. İçi hazırlayalım. Öncelikle ben pirinçlerimi 1 saat önceden suya koyuyorum biraz kabarsın diye böyle daha lezzetli oluyor.
  2. Soğanı, maydanozu ,kıymayı doğrayıp pirinçle birleştirelim.
  3. Üzerine 1 buçuk yemek kaşığı salça daha sonra yağ, tuz ,biber ekleyelim ve karıştıralım.
  4. Buzluktan çıkardığımız biberler buzken doldurmalıyız arkadaşlar yoksa biberler solabiliyor o yüzden bir yandan da 1 çaydanlık su kaynatmalıyız ki biberlerimizin üstüne hemen döküp kaynatabilelim. Şimdi tarife donelim.
  5. Don haldeyken biberlerimizin içini dolduralım azına kadar doldurmayalım kapak payı bırakalım. Hepsini aynı şekilde dolduralım bu işlemi yaparken eliniz biraz donabilir.
  6. Biberler buzlu olduğu için ama lezzeti buna değicektir.
  7. Dolmalarımızın ağzını domatesle kapatalım ben yarısını da biberlerle kapattım.
  8. Daha sonra sıcak suyunu ekleyelim salçasını koyalım dolmaların üstünü geçecek kadar sıcak su eklemeliyiz kısık ateşte pişirmeye bırakalım 1 saat pişecektir arkadaşlar deneyenlere afiyet olsun.

Puding Ve Krem Şanti Birleşimi Tarifi

Puding Ve Krem Şanti Birleşimi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket puding
  • 2. 5 su bardağı süt
Krem Şanti İçin:
  • 1 paket krem santi
  • 1 su bardağı su veya süt

Puding Ve Krem Şanti Birleşimi Tarifi Yapılışı

Merhabalar Bugün çok kolay hazırlanan bir tatlımız var.
  1. Önce pudingimizi pişiriyoruz.
  2. Ardından buzdolabına atıp 10 dk soğutuyoruz.
  3. Pudingimiz soğurken krem santimizi hazırlıyoruz.
  4. Ardından pudingi çıkarıp kaplara koyuyoruz.
  5. Üstüne krem şanti de ekliyoruz. Muhteşem bir görüntü ile sunuyoruz. Afiyet olsun

Ispanak Sapı Çorbası (Hem Vitaminli Hem Lezzetli) Tarifi

Ispanak Sapı Çorbası (Hem Vitaminli Hem Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg ıspanağın sapı
  • 1 büyük kuru soğan
  • 1 büyük havuç
  • 1 türk kahvesi fincanı pirinç
  • 1 yemek kaşığı dolusu salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1, 5 yemek kaşığı un
  • 5 su bardağı su
  • 5 su bardağı tavuk suyu (Yoksa bulyon)
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz (Damak tadınıza göre)
  • Limon

Ispanak Sapı Çorbası (Hem Vitaminli Hem Lezzetli) Tarifi Yapılışı

Benim çok sevdiğim çorbadır kendileri. ayrıca vitaminli. buyrun başlayalım;
  1. Ispanak saplarını küçük küçük doğrayıp, sirkeli suda bekletelim.
  2. Kuru soğanı çok küçük yemeklik doğrayalım.
  3. Havucu küçük küp şeklinde doğrayalım.
  4. Tencereye yağları koyup soğan ve havuçları sararıncaya kadar kavuralım.
  5. 1, 5 yemek kaşığı un ekleyerek 2 dakika daha kavurup, salçayı ilave edip kokusu çıkıncaya kadar kavuralım.
  6. Ispanak saplarını bol suda yıkayıp süzdürerek, salçaya ekleyip karıştıralım.
  7. Pirinci yıkayıp ekleyelim.
  8. Suyunu ve tavuk suyunu ilave ederek karıştırarak kaynadıktan sonra kısık ateşte ıspanaklar yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  9. Tuzunu ve baharatlarını katıp, bir taşım kaynayınca ocakları alalım. servis ederken limon çok yakışıyor. afiyet olsun.

Yulaflı Tam Buğday Ekmeği Tarifi

Yulaflı Tam Buğday Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kuru maya
  • 1 çay kaşığı bal
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 bardak tam buğday unu
  • İstediğiniz kadar yulaf

Yulaflı Tam Buğday Ekmeği Tarifi Yapılışı

Merhabalar ;
  1. 1 paket kuru maya, ılık su ve balı bir kaba koyup 10 dk dinlendirelim.
  2. Daha sonra yağı ve tuzu ekleyelim. Unumuzu kontrollü bir şekilde ekleyelim. Yumuşak bir hamur oldu.
  3. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine şekil verip en son olarak üzerine yulafları serpiştirip 180 derece fırında 30 dk pişirdim. Afiyet olsun.