3 Mart 2020 Salı

iPhone satışları yeniden yükselişe geçti!

Akıllı telefon pazarında önemli bir pay sahibi olan iPhone, son dönemde satış istatistikleriyle Apple’ı üzüyordu. Art arda 4 çeyrek düşüş yaşayan iPhone satışları, 2019’un son çeyreğinde tekrar yükselişe geçti. Bir araştırma şirketi olan Gartner’ın açıkladığı rapora göre, telefonun satış rakamları geçtiğimiz yılın son çeyreğinde %7,8 büyüdü. Aynı zamanda, araştırma şirketi en çok satan akıllı telefon markaları listesini de açıkladı.

Akıllı telefon satışları düşerken iPhone satışları arttı

Gartner’ın başkan yardımcısı Zimmermann’a göre, tekrar ivme kazanan iPhone satışları için en önemli etken iPhone XR ve iPhone 11 gibi nispeten uygun fiyatlı olan modeller oldu. Bu cihazların fiyatları, telefonlara olan talebi olumlu yönde etkiledi.
Satış rakamlarındaki bu artışta en etkili bölge ise Çin oldu. iPhone satışları, Çin’de %39 artış gösterdi. Bunun yanı sıra; İngiltereFransaAlmanyaBrezilya ve Hindistan’da da atışlar yaşandı.
iPhone satış rakamlarında bu artışı yaşarken, akıllı telefon pazarı aynı dönemde %0,4 oranında bir düşüş yaşadı. 2019 yılının tamamı değerlendirildiğinde ise telefon satışları %1 azaldı.

2019 yılının en çok satan akıllı telefon markaları belli oldu

Geçtiğimiz yılın en çok satan akıllı telefon markaları da açıklanan istatistikler arasında yerini aldı. En çok satan 5 markanın yer aldığı listede ise şaşırtıcı bir bilgi var.
SamsungAppleHuaweiXiaomi ve Oppo firmalarının yer aldığı ilk 5’tesatış rakamlarını artıran sadece iki şirket oldu. Sadece Apple ve Xiaomi, satış istatistiklerini geliştirebildi.

2 Mart 2020 Pazartesi

En Klasik Haliyle Ispanaklı Börek Tarifi

En Klasik Haliyle Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg ıspanak
  • 6 adet yufka
  • 3 kaşık zeytin yağı
  • 1 soğan tuz baharat
  • Birkaç dilim kaşar yada beyaz peynir
Sosu için;
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağından bir parmak az zeytinyağ
  • Kabartma tozu
Üzeri için;
  • Susam

En Klasik Haliyle Ispanaklı Börek Tarifi Yapılışı



  1. Ispanakları yıkayıp süzüyoruz.Yağda bir soğan ile doğranmış ıspanakları, soteleyip tuzunu ve baharatlarını atıp ılımaya bırakıyoruz.
  2. Sosu için; bir kapa yumurta, yoğurt ve yağı ilave edip çırpıyoruz en son kabartma tozunu ilave ediyoruz.
  3. İlk yufkayı tepsiye açıyoruz 2. kattan itibaren sosu 2’şer kaşık döküyoruz.
  4. 2. katta bir ıspanaklı harcımızdan yayıyoruz ve kaşar peyniri yada istediğiniz bir peynirden de ilave edebilirsiniz.
  5. Son kata da sosumuzdan döküyoruz, susam serpiyoruz.
  6. Önceden ısıtılmış 200 derecede pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Mor Havuçtan Havuç Tarator Tarifi

Mor Havuçtan Havuç Tarator Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane orta boy havuç
  • Bir avuç kadar ceviz
  • Bir kase yoğurt
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 diş sarımsak
  • Bir yemek kaşığı mayonez
  • Tuz

Mor Havuçtan Havuç Tarator Tarifi Yapılışı

  1. Havucu rendeledikten sonra 4 yemek kaşığı sıvı yağda soteliyoruz.
  2. Soğuduktan sonra bıçakla iri iri kıydığımız cevizleri ilave ediyoruz.
  3. Daha sonra yoğurt, sarımsak, tuz ve mayonezi de ilave ettikten sonra karıştırıp servis tabağına alıyoruz.
Afiyet olsun.

Brokoli Çorbası Tarifi

Brokoli Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gr brokoli
  • 2 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un

Brokoli Çorbası Tarifi Yapılışı

Şifa deposu bir çorba isterseniz bu tarif tam size göre. Brokolinin faydaları saymakla bitmez. Özellikle çocuklarınıza sevdirerek içirebileceğiniz çok lezzetli bir çorba olacak 😊


  1. Brokoli soğan ve havuç 2 su bardağı su bir çay kaşığı tuz ile haşlanır ve blenderdan geçirilir.
  2. Ayrı bir tencerede tereyağ sıvı yağ ve un kavrulur.
  3. Üzerine süt eklenir.Kaynayınca sebze püresi eklenir.
  4. Çırpma teliyle karıştırılır.Tuz eklenir.
  5. Bu aşamada su miktarını istediğiniz kıvama geleme kadar ekleyebilirsiniz ben 1 su bardağı daha ekledim yeterli oldu.
  6. Çorba kaynadıktan 3-4 dakika sonra kapatılır.
  7. Üzerine tereyağ eritip çıtır ekmeklerle süslenerek servis edilir.Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Lezzetine Doyamacağınız Püre Eşliğinde Tavuk Sote Tarifi

Lezzetine Doyamacağınız Püre Eşliğinde Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

Sote için:
  • 600 gr kemiği alınmış tavuk göğsü
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 adet orta büyüklükte domates
  • 1 Yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı acı biber salçası
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet sivri biber
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
Püre için:
  • 3 büyük boy haşlamış patates
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 dolu Yemek tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Lezzetine Doyamacağınız Püre Eşliğinde Tavuk Sote Tarifi Yapılışı

Merhaba sote eşliğinde💯💯🌟🌟🌟🌟🌟 görsel olarak ve de lezzeti ile çok nefis bir tarifim olacak size emin olun favori tarifiniz olacak. 👌👌💐💐


  1. Sote için tecereye yemeklik küçük küçük doğranıp yıkanmış tavuk etini ve tuzu alın.
  2. Ocakta suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.
  3. Yağı ekleyip bir iki tur çevirin.
  4. Yemeklik küp küp doğranmış soğanı ilave edip bir kaç dakika kavurun salçaları ekleyip karıştırın.
  5. Son olarak yemeklik küçük küçük doğranmış domatesi ekleyip kapağı kapalı domatesler yumuşayıncaya kadar pişirin suyu ilave edip bir kaç dakika daha pişirip ocağı kapatın.Püre için tavaya yağı alın kısık ateşte eritin.
  6. Üzerine haşlanıp ezilmiş patatesi ekleyip karıştırın sütü tuzu ve karabiberi ilave edip 2 3 dakika sütü çekinceye kadar pişirin.
  7. Pişen püreden 2. 3. kaşık tabağa alın üzerine sote ekleyip servis edin.

Islak Kurabiye Tarifi

Islak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 125 gr (Yarım paket) margarin
  •  4 yemek kaşığı kakao
  •  1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  •  3 su bardağı un
Şerbeti için ;
  • 2 çay bardağı su
  • 2 çay bardağı şeker

Islak Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Önce su ile şekeri kaynatıp soğumaya bırakalım.
  2. 1 adet yumurtayı mikser ile çırpalım.
  3. Sıvı yağı ve şekeri ilave edip 5 dk. tekrar çırpalım.
  4. Kalan malzemelerin tamamını ekleyip yoğuralım.
  5. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
  6. Hamurdan küçük parçalar kopararak yuvarlayıp, yağlanmış tepsiye dizelim ve fırında pişirelim.
  7. Üzerleri çatlamaya başlayınca kürdan ile pişip pişmediğine bakıp fırını kapatalım.Sıcak kurabiyeleri, önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbetin içine bırakıp 2-3 sn. sonra tekrar servis tabağına alalım. Afiyet olsun.

Cicibebe Tarifi

Cicibebe Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gr margarin
  • 2 çay bardağı tam buğday un
  • 2 çay bardağı pirinç unu
  • Yarım çay bardağı irmik
  • 2 yemek kaşığı pekmez

Cicibebe Tarifi Yapılışı



  1. Un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp yoğuruyoruz. Kıvama gelince unu da alıp yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  2. Şekil verip 160 dr fırında pişiriyoruz. Yarasın bebelere 😋

Sağlıklı Kurabiye Tarifi

Sağlıklı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • Çeyrek avokado
  • 1 muz
  • 1 çay kaşığı keçi boynuzu unu
  • 4 yemek kaşığı yulaf kepeği

Sağlıklı Kurabiye Tarifi Yapılışı


  1. Yulaf kepeğini rondodan geçirin un gibi olmasın ama.
  2. Muzu ve avokadoyu ezin.
  3. Üzerine keçi boynuzu ununu da ekleyin.
  4. Yulafı da ekleyip iyice karıştırın.
  5. Tatlı kaşığıyla fırın tepsisine koyun.
  6. 180 derece fırında 15-20 dk pişirin.

Tiramisu (Kedidili İle) Tarifi

Tiramisu (Kedidili İle) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kedidili bisküvi
Bisküvileri ıslatmak için;
  • 1, 5 su bardağı ılık süt (su da kullanılabilir)
  • 1-1. 5 yemek kaşığı çözülebilir kahve
  • 1, 5 yemek kaşığı şeker
Kreması için;
  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un (Tepeleme)
  • 1 yemek kaşığı buğday nişastası (Tepelemeden az)
  • 2 yumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 200 gram labne
Üzeri için;
  • Kakao

Tiramisu (Kedidili İle) Tarifi Yapılışı

  1. Kreması için labne hariç tüm malzemeyi bir tencereye alıyoruz. Göz göz olana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
  2. Ocaktan aldığımız kremayı karıştırma kabına boşaltıp ara ara karıştırarak ılıtıyoruz.
  3. Ilık hale gelen kremaya labneyi ekleyip 10 dakika kadar mikser ile çırpıyoruz.
  4. Bir kaseye bisküviyi ıslatmak için gerekli malzemeleri koyup iyice karıştırıyoruz.
  5. Bisküvileri tek tek ıslatıp istediğimiz bir kabın tabanına diziyoruz.
  6. Bisküvilerin üzerine kremayı döküp üzerini düzeltiyoruz.
♡Eğer tek kişilik kup ya da kaselere koyacaksanız yalnızca tabana bisküvi dizmelisiniz. Eğer borcam ya da pasta kalıbında yapacaksanız bisküviyi kabın tabanına yaydıktan sonra kremanın yarısını üzerine döküp düzeltmeli, diğer bisküvileri de dizip kalan kremayı da en üste dökmelisiniz.
♡ Hazırladığımız tiramisuyu dolapta dinlendirmeli, üzerini servis yapmadan hemen önce süslemelisiniz.

Hurma Özü Hurma Püresi Tarifi

Hurma Özü Hurma Püresi Tarifi İçin Malzemeler

  • 8-10 adet hurma
  • Sıcak su

Hurma Özü Hurma Püresi Tarifi Yapılışı



  1. Hurmaların çekirdekleri çıkarılır ve su bardağının içerisine atılır.
  2. Hurmaların üzerine kaynatılmış sıcak su eklenir.1-1,30 saat beklenir.
  3. Yumuşamış hurmaları suyunu dökmeden süzüyoruz.
  4. Hurmaların kabukları soyulur ve robottan geçiriyoruz.
  5. Üzerine ayırdığımız suyun yarısı ilave edilir tekrar robottan geçilir ve püremiz hazır 🥰
    Kavanoza koyup buzdolabında 1 hafta kadar dayanır.
    Bebeklerin pürelerine, mamalarına, tatlılarına, bisküvilerine herşeyine kullanılabilir.
    Afiyet olsun ☺️

Enfes Kaşarlı Dereotlu Poğaça Tarifi

Enfes Kaşarlı Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 demet dereotu
  • Yarım kase lor
  • 2 tane yumurta sarının biri üzerine
  • 2 kibrit kutusu büyüklüğünde kaşar peyniri
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 buçuk kabartma tozu
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 4 su bardağı un
Üzeri için
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1 yumurta sarısı
  • Çörek otu

Enfes Kaşarlı Dereotlu Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yağ ,yumurta, yoğurt ,tuz ,şeker karıştırıyoruz.
  2. Sonra dereotu lor kaşarı ilave edip tekrar karıştırıyoruz.
  3. En son un ve kabartma tozunu ilave edip hamurumuzu kulak memesi kıvamında yoğuruyoruz.
  4. Sonra yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp tepsimize sıralıyoruz.
  5. Üzerine pekmez ile karıştırdığımız yumurta sarısında sürüyoruz çörek otu serpiyoruz
  6. Önceden 200 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz Deneyecek olanlara Şimdiden afiyet olsun

Sulu Köfte (Patatesli) Tarifi

Sulu Köfte (Patatesli) Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için:
  • 400 gr kıyma
  • 2 yemek kaşığı ince bulgur
  • 1 yemek silme kaşığı galete unu
  • 1 adet rende soğan
  • Tuz, karabiber, yarım çay kaşığı kekik,nane
  • Küçük boy kuru soğan rendesi
  • 1 adet kapya biber rendesi (Yoksa 1 yemek kaşığı salça)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Ortalama 1 lt su
  • 4-5 adet orta boy patates

Sulu Köfte (Patatesli) Tarifi Yapılışı

  1. Köfte harcı için öncelikle kuru soğanı rendeleyin.
  2. Üzerine ince bulguru galete ununu baharatları ekleyin.
  3. En son kıymayı ilave edip güzelce yoğurun.
  4. Küçük parçalar koparıp. yuvarlak şekil verin.
  5. Derin bir tencere alın.
  6. İçerisine yağı rende soğan ve biberi (salça da olur) ekleyin.
  7. Orta ateşte biraz kavurun.
  8. Köfteleri içerisine atıp üzerine çıkana kadar su ekleyin. Su kaynadığında ateşi kısın.
  9. Köfteleri kaşık yardımı ile tencerenin bir köşesine toplayıp diğer tarafında dört yere böldüğünüz patatesleri ekleyin. ( Böyle yapmaktaki amacımız patatesler köfteleri dağıtmasın. Çünkü çok sulu yapmıyoruz bu yemeği. )
    Eğer suyu az gelmişse patateslerin üzerini geçmiyorsa azcık daha ekleyebilirsiniz.
  10. En son tuz ekleyin. tencerenin kapağını kapatıp patatesler yumuşayana kadar pişirin. Servis ederken. üzerine doğranmış dereotu maydanoz ve ya kişniş ekleye bilirsiniz. Afiyet olsun 

Kereviz Yaparaklı Mercimekli Çorba Tarifi

Kereviz Yaparaklı Mercimekli Çorba Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 yemek kaş zeytin yağı
  • 1 adet kerevizin yaprakları
  • 1 orta boy adet soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet domates
  • 2 çay bardağı mercimek (Çay bardağı büyük boy olanlardan 150 ml lik)
  • Yarım çay bardağı bulgur
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 2 litre kadar kettleda kaynatılmış su (2 den fazla da alabilir).
Üzeri için;
  • Pul biber (İsteğe bağlı)
  • Limon

Kereviz Yaparaklı Mercimekli Çorba Tarifi Yapılışı



  1. Öncelikle kereviz yapraklarımızı yıkayıp kalın olan saplarını kesiyoruz. Daha sonra kalan yapraklarını doğuruyoruz.
  2. Soğanlarımızı ve biberlerimizi doğruyoruz.
  3. Orta boy bir tencereye zeytin yağımızı döküp üzerine doğradığımız soğan ve biberleri ekleyip ocağa alıp kavuruyoruz.
  4. Üzerine küp küp doğradığımız domatesimizi ekliyoruz.
  5. Domateslerimizi biraz kavurduktan sonra salçalarımızı ilave edip onlarla biraz daha kavuruyoruz.
  6. Daha sonra tel süzgeçte yıkadığımız mercimek var bulgurumuzu ekliyoruz.
  7. Üzerine doğranmış kerevizlerimizi de ekleyip suyunu ekliyoruz.
  8. Tuzunu ve 2 diş sarımsağımızı doğrayıp üzerine ekliyoruz, kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz. Yaklaşık 30 dk kısık ateşte kaynatıyoruz.
  9. Mercimeklere bakın piştiğini anlarsınız zaten piştikten sonra biraz soğumasını bekleyip blenderdan geçiriyoruz.
  10. Çorbanın kıvamına göre bakıp eğer yoğun kıvamda sevmiyorsanız üzerine kaynar su ilave edebilirsiniz.
  11. Daha sonra çorba kasemize alıp üzerini pul biberle süsleyerek limon ile servis ediyoruz. Afiyet olsun. 😊