Tavuk Dünyası Şefin Tavası Tarifi İçin Malzemeler
Çay bardağı ölçüsü 125 ml
- 800-850 gram tavuk but ızgara (kemikleri alınmış but)
Tavukları marine etmek için;
- Çeyrek çay bardağı soya sosu
- Çeyrek çay bardağı süt
- Çeyrek çay bardağı balzamik sirke
- Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
- 1 çay kaşığı esmer şeker
- 1 çay kaşığı üzüm pekmezi
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 10-12 adet küçük boy arpacık soğan
- 10-12 adet küçük boy mantar (ben fındık mantar kullandım)
- 1 adet kırmızı kaliforniya biber
- 1 adet sarı kaliforniya biber
- Yarım yeşil kaliforniya biber (Kapya biber ve yeşil biber kullanabilirsiniz)
Makarnası için
- Yarım paket makarna
- Dolu 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- Yarım su bardağı krema (100 ml)
- Zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı fesleğen
Tavuk Dünyası Şefin Tavası Tarifi Yapılışı
- Tavukları küp küp doğrayıp kenara alın.
- Derince bir kapta marinasyon malzemelerini güzelce karıştırıp tavukları içine ekleyin ve güzelce karıştırıp streçleyerek en az bir 2-3 saat (tercihen 1 gün) bu şekilde dolapta bekletin.
- Yapışmaz bir tavayı 5 dk boyunca yüksek ateşte ısıtıp iyice ısınan tavaya tavukları ekleyin. Suyunu salıp çekene dek kavurun.
- Ardından mantarları (büyükse 2-3 parçaya bölün), irice doğranmış biberleri ve arpacık soğanları ekleyip harlı ateşte tavayı sallayarak sebzeler karamelize olana dek pişirin.
- Makarnası için kaynar suya zerdeçal, yağ ve tuz ekleyip fokurdamaya başlayınca yarım paket penne makarnayı tencereye alın.
- Piştikten sonra süzün ancak sudan geçirmeyin. Süzdüğünüz makarnayı yeniden tencereye alıp krema ile fesleğeni ekleyin.
- Arzu ederseniz bir miktar yağ ekleyebilirsiniz. Ocakta bir iki tur çevirip tavuk ve salata ile servis edin. Deneyenlere afiyet olsun.