2 Mayıs 2020 Cumartesi

Görülmemiş Samsung Galaxy Buds X özelliği!

Samsung’un kısa zaman önce piyasaya sürdüğü Galaxy Buds Plus‘tan sonra yeni bir kablosuz kulaklık için patent ve ticari marka başvuruları yaptığı biliniyordu. Çıkan her yeni haberle yeni Galaxy Buds X serisinin birçok şaşırtıcı özelliğe sahip olacağı kesinleşiyor. Apple AirPods gibi güçlü rakiplerinin üzerinde avantaj elde etmesini sağlayacak yeni bir özellik de aralarına eklenmiş görünüyor.

Samsung Galaxy Buds X hangi yeni özelliğe sahip olacak?

Tasarımıyla günlük kullanımının yanında sporcular gibi hareketli bir yaşam stiline sahip insanların çok kullanışlı bulacağı düşünülen Samsung Galaxy Buds X, ilginç “fasulye” tasarımı ile dikkatleri üzerine çekmişti.
Şimdi ise ABD Patent Ofisi’ndeki özelliklerine göre, Samsung’un yeni kablosuz kulaklığı aktif gürültü azaltma özelliğine sahip olacak. Sık görülmeyen bu özelliğin kulaklığın başlıca özelliklerinden biri olması bekleniyor.
Görülmemiş Samsung Galaxy Buds X özelliği!
140 dolarlık bir fiyat etiketine sahip olacağı düşünülen Samsung Galaxy Buds X’in daha iki ay önce piyasaya sürülen Galaxy Buds Plus‘ın yerini alıp almayacağı merak konusu. Plus modelinin yerine yeni jenerasyon olarak gelme ihtimali yüksek olarak görülüyor.
Kulaklık, 28 mm uzunluğunda ve 12 mm genişliğinde üretilecek. Çıkış tarihi için henüz bir bilgi bulunmuyor ancak Galaxy Note 20 ve Galaxy Fold 2 ile beraber duyurulması beklenebilir.

Corona virüsü ile hayatımıza giren ilginç ürünler

Corona virüsü salgını milyonlarca insanı etkilediği gibi hayatımızda da büyük değişiklikleri beraberinde getirdi. Birçok insan alışkanlıklarını değiştiriyor, temizliğine özen gösteriyor, sosyal izolasyon sağlanıyor ve yapabilenler ise evde karantinada oturuyor. Bunun yanında birçok tasarımcı ve şirket üretim bandına Corona virüsü sürecinde insanların ihtiyaç duyduğu ürünleri ekiliyor. Haliyle karşımıza Corona virüsü ile hayatımıza giren ilginç tasarımlı ürünler çıkıyor. İşte onlardan bazıları…

Corona virüsü ile hayatımıza giren ilginç tasarımlı ürünler

Salgın sürecinde başta teknoloji şirketleri olmak üzere birçok marka insanların maske, eldiven ve yüz siperliği ihtıyacını karşılamaya başladı.
Bu süreçte klasik görünümlü kişisel koruyucu ekipmanların dışında insanların maske ve yüz siperiliği gibi ekipmanları kullanırken kendini daha hissetmesini sağlayan tasarımlar da üretildi. Bazıları gündemimize girdi bazılarıysa gözden kaçtı ancak gerçekten de ilginç tasarımlı ürünler bulunuyor.
Hatta geçenlerde Corona virüsü sonucu tasarımları değerlendiren ünlü tasarım trendleri yorumcusu Li Edelkoort, salgın sürecinin insanları daha yaratıcı yaptığı ve daha doğa dostu düşünülmesi açısından önemli bir dönüm noktası olduğunu söylüyor.
ilginç tasarımlı ürünler

Xiaomi’nin akıllı maskeleri

Salgın sürecinde Çin merkezli teknoloji şirketi Xiaomi’den birçok maske tasarımı gördük. Özellikle akıllandırdığı ürünlerle gündem olan şirket, en çok çocuklar için geliştirilen  Xiaomi Youpin F95 adlı maske ile gündeme geldi.
Çocuklar için üretilen akıllı maskenin bir işlemcisinin olduğu belirtiliyor. Bu sayede üründe yer alan sensörler aracılığıyla toplanan tüm verilerin hesaplanması için özel bir hesaplama birimi de kullanılacak. Oldukça ilginç özellikleri içinde barındıran bu akıllı maske aynı zamanda oldukça da tatlı.
Bunun dışında şirketin onlarca çeşit ve özellikle birçok maskesi bulunuyor. Uygun fiyatlı maskelerinden yüksek fiyatlı özellikli maskelere kadar şirket fazla çeşit sunuyor.

1 Mayıs 2020 Cuma

Robotta Acılı Ezme (5 Dakikada) Tarifi

Robotta Acılı Ezme (5 Dakikada) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy domates
  • 2 adet közlenmiş kapya biber
  • 4-5 adet yeşil ince biber
  • 1 adet küçük kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • Yarım salatalık
Sosu için
  • 1’er tatlı kaşığı domates ve biber salçası
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1’er silme çay kaşığı karabiber, pulbiber, acı biber, kekik

Robotta Acılı Ezme (5 Dakikada) Tarifi Yapılışı

Salataya limonu kalmayanlara gelsin:) Et yemekleri, makarna ve böreklerle çok güzel gidiyor.
  1. Soyulup dört parçaya bölünmüş soğanı ve sarımsakları robotta bir tur çekelim.
  2. Domates, salatalık, kapya biber, yeşil biber, maydanozu ekleyip, çok fazla küçültmeden robottan çekelim.
  3. Derin bir kapta önce sos malzemelerini karıştırıp, sonra da robottan çektiğimiz malzemeleri ekleyip,karıştıralım. Afiyet olsun.

Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi

Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı iri bulgur
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı su
  • Tuz

Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Önce tenceremize tel şehriyemizi alıp sıvı yağla biraz kavuruyoruz.
  2. Sonra tereyağını alıp hafif rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  3. Bulgurumuzu ilave edip bir süre kavuralım tuzunu ilave edelim.
  4. Suyunu da koyup kaynadıktan sonra kısık ateşte pişiriyoruz.


Afiyet olsun.

Köfteli Sebzeli Yoğurt Çorbası Tarifi

Köfteli Sebzeli Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 1 patates
  • 1 havuç
  • 1 kapya biber
  • 1 yeşil biber
  • Tuz
Köfte için ;
  • 100 gram yağsız dana kıyma
  • Karabiber
  • Tuz
Şehriyeyi kavurmak için ;
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Terbiyesi için ;
  • 3 su bardağı yoğurt
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
Yoğurdu çözdürmek için ;
  • 2 su bardağı su
Üzeri için ;
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber

Köfteli Sebzeli Yoğurt Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Köfte malzemesini karıştırıp yoğurarak küçük köfteler hazırlıyoruz.
  2. Yağ ve şehriyeyi tencereye alıp rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  3. Üzerine küçük doğranmış biberleri ekleyip birkaç dakika kavurarak küçük doğranmış patates, havuç ve haşlanmış nohutu ilave ediyoruz.
  4. Birkaç dakika kavurup sıcak su ekleyerek sebzeler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  5. Terbiyesi için malzemeleri kısık ateşte çırparak kaynatıyoruz.
  6. Çorbaya ekleyip 10 dakika kaynadıktan sonra tuzunu ilave ediyoruz. (çorbanın kıvamını isteğinize göre ayarlayabilirsiniz koyuysa biraz daha sıcak su ekleyebilirsiniz. )
  7. Pişen çorbayı kaseye alıp üzerine kızdırdığımız tereyağ ve pulbiberini gezdiriyoruz. Servise hazır. 🍲🍞.
İftar sofralarına yakışan vitaminli ve lezzetli bir tarif. 😍.
Bu çorbayı et suyu ya da köfte yerine haşlanmış tavukla da deneyebilirsiniz. 🍗👍.
Deneyeceklere afiyet olsun. ☺.

Tavuklu Nefis Fırın Kebabı Tarifi

Tavuklu Nefis Fırın Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket tavuk göğsü (Küçük Tabak)
  • 6-7 adet minik soğan (Kıska)
  • 6-7 adet minik patates
  • 3 adet yeşil biber
  • 3 adet kırmızı biber
  • 3 adet sarımsak
Sosu İçin ;
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 kase kadar su
  • Tuz, karabiber, kekik

Tavuklu Nefis Fırın Kebabı Tarifi Yapılışı

Alternatif bir akşam yemeği, Muhteşem bir lezzet mutlaka defterinize ekleyip denemelisiniz😋👌
  1. Tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayıp kenara alalım. minik soğanları soyup tepsiye yerleştirin, aynı şekilde minik patatesleri de😊yoksa eğer evdeki patatesleri halka halka kesip koyabilirsiniz.
  2. Biberleri de ortadan iki bölmeniz yeterli, kırmızı biberleri iri bir şekilde halka halka kesip koyun, üzerine kuşbaşı doğranmış tavuk göğsünü eşit miktarda dağıtın ve iri iri kesilmiş sarımsakları her yere gelecek şekilde koyun.
  3. Derin bir kasede salçayı yeterli miktarda suyla açıp tuz ve karabiber ekleyip karıştırın, tepside hazırlanan malzemelerin üzerine gezdirin.
  4. En üstüne sıvı yağ gezdirip, kekik serperek 250 ° derelik fırında kontrollü bir şekilde pişirin.
  5. Özellikle biberlerin diğer malzemeler pişmeden hemen yanmaması için önce tepsiye yağlı kağıt kapatarak yarım saat kadar fırınlayın, sonra kontrol edip kağıdı alın ve açık olarak pişirmeye devam edin.
    Yanmadan harika pişen lokum gibi nefis tavuklu fırın kebabımız hazır😊
    Afiyet Olsun😋😋👌

Gürcü Hengeli Tarifi

Gürcü Hengeli Tarifi İçin Malzemeler

İç kıyma harcı:
  • 750 gram kuzu boşluk kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım demet kişniş
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Biraz kekik, biraz su
Hamuru için:
  • 1 adet yumurta
  • 4 su bardağı un
  • 4 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Gürcü Hengeli Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kıymalı iç harcımızı hazırlıyoruz. Hazırlanan kıymayı en son biraz suyla vıcık hale getirelim.
  2. Daha sonra 1 adet yumurtaya un, su katarak sert bir hamur elde edeceğiz. Hamurun sert olması gerekiyor.
  3. Küçük bezeler haline getirdiğimiz hamuru yaklaşık çay tabağı büyüklüğünde açıyoruz ve içine kıymayı yerleştirdikten sonra kenarlarından kıvırarak bohça haline getirip en son uç kısmını büküyoruz.
  4. Hazırlanan hengeli kaynar suda üstüne çıkana kadar (yaklaşık 10 dakika) haşlıyoruz.
  5. En son üzerine karabiber serpip uç kısmından (uç hamur kısmı yenmez) tutarak elle yiyoruz.
  6. Nefis Gürcü hengelimiz servise hazır. Herkese afiyet olsun😋 kesinlikle denenmesi gerekiyor bayılacaksınız😊.

Piyano Kek Tarifi

Piyano Kek Tarifi İçin Malzemeler

Kek için:
  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
Keki ıslatma için:
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
Kreması için:
  • 3 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı(tepeleme) un
  • 200ml (1 paket) krema
Üzeri için:
  • Kakao

Piyano Kek Tarifi Yapılışı

  1. 1 yumurta ve şekeri karıştırma kabımızda çırpalım.
  2. Diğer malzemeleri de ekleyerek kek hamurunu hazırlayalım. Ben kare boyutlarında borcam kullandım.
  3. Yağlamış olduğumuz borcama hamuru dökerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
  4. Kek pişerken kremasını hazırlayalım.
  5. Süt, şeker ve unu tencereye alarak karıştırarak koyulaşıp göz göz olana kadar pişirelim.
  6. Ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  7. Pişen keki fırından çıkartarak ılımasını bekleyip üzerine süt ve kakao karışımını gezdirelim.
  8. Ilımış olan kremaya son olarak sıvı kremayı ilave edip ve mikser ile güzelce çırpalım. Kekin üzerine dökerek yayalım.
  9. Krema iyice soğuduktan sonra kekin en üstünü kakao ile kaplayalım. (yoksa kakao kararır. ).
Soğuduktan sonra buzdolabına kaldıralım.
Not: bir gece dinlendikten sonra çok daha lezzetli oluyor. En sevdiğim kek tarifidir, hatta pasta lezzeti veren tek tarif olabilir. :) afiyet olsun.

Muhteşem Peynirli Tuzlu Kek (Bebek) Tarifi

Muhteşem Peynirli Tuzlu Kek (Bebek) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı peynir
  • 2 su bardağı tam buğday unu
  • Çay kaşığı ucu ile karbonat
  • Nane

Muhteşem Peynirli Tuzlu Kek (Bebek) Tarifi Yapılışı

Ben oğlum için yaptım ama bizde severek yedik:) mutlaka deneyin bayılacaksınız.
  1. Yumurtayı çırpalım.
  2. Daha sonra diğer malzemeleri ekleyelim ve yağladığımız muffin kaplarına paylaştıralım.
  3. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü pişirelim.

Evde Lor Peyniri Tarifi

Evde Lor Peyniri Tarifi İçin Malzemeler

  • Ekşimiş yoğurt

Evde Lor Peyniri Tarifi Yapılışı

Eveeeet yoğurdumuzun sonu kaldı ama ne yapacağız ? dökmek de istemiyoruz. O zaman değerlendirelim :).
Hem bebeklerinize, hem kahvaltılıarımıza hem de tariflerde kullanacağımız bir peynir yapalım 🥰.
  1. ◾️Ekşimiş yoğurdumuzu tencereye alalım ve biraz sulandıralım.
  2. ◾️Ocağın altını açalım ve kaynamaya bırakalım.
  3. ◾️Kaynayınca bir fiske tuz atalım ve azıcık daha kaynatalım veeee hazır ☺️.
  4. ◾️Altını kapatalım ve soğumaya bırakalım.
  5. ◾️Soğuyunca süzgece dökelim ve iyice süzülsün.
  6. ◾️Lorumuz hazır, isterseniz kahvaltılık olarak, isterseniz böreklerinizde tüketebilirsiniz.
  7. ◾️Ben buzluğa atıyorum çıkardığımda hiç bir şey olmuyor.
  8. ◾️Alt suyunu dökmeyin, ister hamur yaparken kullanın isterseniz için, afiyet olsunnnn🥰.

Herkesin Tarif Sorduğu 4 Bezeyle Nefis Bakla Tarifi

Herkesin Tarif Sorduğu 4 Bezeyle Nefis Bakla Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı yağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı limon
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • Aldığı kadar un yaklaşık 4 /4, 5 su bardağı un
  • 700 gram nişasta
  • 1 çay kaşığın ucuyla tuz
Üstü için;
  • 1.5 su bardağı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
İçi için;
  • Ceviz ,fındık hangisini arzu ederseniz
Şerbet için ;
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 3 damla limon
  • 2 tane ufak limon tuzu

Herkesin Tarif Sorduğu 4 Bezeyle Nefis Bakla Tarifi Yapılışı

Hadi hanımlar yapılışına geçelim.
  1. Yumurta ,yağ ,yoğurdu bir güzel karıştıralım ,kabartma tozunu dökelim .
  2. Üstüne sirke, limon, tuz, unu göz kararı ekleyelim .
  3. Yumuşak bir hamur olacak .
  4. Vaktimiz varsa yarım saat dinlendirelim.
  5. O arada şerbeti ocağa koyalım ,kaynayınca 20/25 dk kaynatıp limon tuzu ve limonu ekleyelim.
  6. Cevizi çok ufak değil orta irilikte çekelim.
  7. Dinlenen baklava hamurumuzu dört bezeye bölüp üstüne poşet kapatalım ki bezelerimiz yumuşacık kalsın.
  8. İlk bezenizi alalım merdaneyle aça bildiğimiz kadar açalım açtığımız bezeydi nişastalayıp zarf şeklinde katlayalım.
  9. Yuvarlak yufkanın önce bi kenarını içe doğru kapatalım nişastalayalım ,sonra övür tarafını nişastalıyıp tekrar iki ucuda kapatıp nişastalayalım .
  10. Kare olan bezeyi dört kenarından tekrar katlayıp hemen poşet ve bez örtelim ki hamurumuz kurumasın .
  11. 3 bezemizide bu şekilde yapalım .
  12. Sonra tekrar ilk katladığımız bezeden başlayıp açalım nişastalı oldu için bazı arkadaşlarımız hafif zorlanma yaşıyormuş çevire çevire tepsiye göre açalım.
  13. Tepsiyi oturtup fazlalıkları keselim ,onları da aralara koyalım .
  14. Ben iki yere ceviz sertim siz ster bi sefer ister iki sefer ilk kata ve ikinci kata serpebilirsiniz .
  15. Kalan üç bezenizde bu şekilde açıp dilimlediğimiz baklavayı bol yağla yağlayıp yağ gözünüze az gelirse iki şu bardağıda dökebilirsiniz.
  16. 160 fırını işitip ara ara 180 çıkararak yarım saat 45 dk güzelde kızartalım.
  17. Şerbetle buluşturalım ve servise hazırlayalım.
Ne kadar güzel kızarırsa o kadar çıtır olur ben hepsini şerbetlemedim siz kalabalık ailedeyseniz hepsini şerbetleyebilirsiniz biri hafif ılık biri soğuk olsun deneyecekler kolay gelsin.

Kayseri Mantısı Tarifi

Kayseri Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 adet yumurta
  • Tuz
İçi için;
  • 100 gr kıyma
  • 1 tane rendelenmiş soğan (suyu sıkılmış)
  • Karabıber
  • Pulbiber
  • Tuz
Pişirmek için;
  • Tereyağı
  • Salça
Üzeri için;
  • Sarımsaklı yoğurt
  • Nane
  • Pulbiber

Kayseri Mantısı Tarifi Yapılışı

  1. Genişçe kaba unu alın ortasını açın yumurta kırın, çok az tuz ekleyin ve azar azar suyu ekleyin ve yoğurun. ,
  2. Hamuru ne kaskatı ne de çok yumuşak olmalıdır.
  3. Hamurdan bezeler yaparak bunları teker teker, hazır yufkadan daha kalınca olarak açın.
  4. Diğer taraftan kıymanın içine rendelenmiş soğan, karabiber, pulbiber ve tuzu ekleyip karıştırın.
  5. Kıymadan kopardığınız küçük parçaları kare kare kesmiş oldugunuz hamurun üzerine koyun.
  6. Hamurların 4 köşesini bir araya getirip şekillendirin.
  7. Mantılar hazır olunca kaynayan suya atıp 15- 20 dakika pişirin.
  8. Bu arada küçük bir tavada tereyağını eritin ve salçasını ekleyip kavurun.
  9. Pişen mantınızı süzün.
  10. Borcama alın ve üzerine hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu dökün.
  11. Son olarak da pişirdiğiniz sosu ilave edin. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😊

Orman Meyveli Rulo Pasta Tarifi

Orman Meyveli Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için:
  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • Yarım çay bardağı patates unu
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı tepeleme kakao
Kreması için:
  • 3 yemek kaşığı yağlı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı krema
  • 2 yemek kaşığı mascarpone (kaymak)

Orman Meyveli Rulo Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Fırın 200 dereceye açılır.
  2. Yumurta, şeker ve vanilya mikser ile köpüklenene kadar çırpılır.
  3. Un, kabartma tozu ve kakao karışıma eklenir hafifçe karıştırılır.
  4. Kağıt serili tepsiye dökülüp fırının en alt kısmında 7-8 dakika pişirilir.
  5. Pişen kekin üzerine yağlı kağıt örtülür ve soğumaya bırakılır.
  6. Diğer tarafta sıvı krema kaymak olana kadar çırpılır. Sonra içine yoğurt, mascarpone ve orman meyveleri katılıp buzdolabında katılaşması sağlanır.
  7. Hazır olan kekin üzerindeki kağıt kaldırılır şeker veya pudra şekeri serpilip yeniden kağıt örtülüp kek tersine çevrilir.
  8. Kekin bu tarafındaki yağlı kağıt kaldırılır buzdolabındaki soğuyan krema keke sürülür ve kağıt yardımı ile rulo yapılır.
  9. Buzdolabında soğumaya bırakılır.
Afiyet olsun.