10 Mayıs 2020 Pazar

Etimek Tatlısı Tarifi

Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebisi için ;
  • 250 gram tereyağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
Şerbeti için ;
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
Üzeri için;
  • Hazır çikolata sos
Altı için;
  • Tutsuz etimek

Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı

İyi günler hanımlar öncelikle deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. Tariflerimin hepsi defalarca denenmiş ve tam tutan ölçülerdir. Takip etmeyi unutmayın 😊😊.
  1. Önce şerbeti ocağı alıyoruz ve şeker eriyene kadar karıştırıyoruz. Kaynamaya başlayınca altını kısıp 30 dk kaynatıyoruz.
  2. Şerbet kaynadığı yerde etimekleri borcama diziyoruz ve çikolata sosu üzerinde tarife göre yapıyoruz. Sosu ilk yapıyoruz çünkü baya soğuması gerekiyor.
  3. Şerbet kaynayıp kıvam alınca sıcak sıcak etimeklerin üstüne döküyoruz.
  4. Muhallebi için yağı tava ya koyup ocağı koyun ve eriyene kadar karıştırın, eriyor.
  5. Unu ilave edip yakmadan 4 5 dk kavurun.
  6. Daha sonra 1 litre sütü ilave edin ve hızlıca topak topak kalmaması için karıştırın.
  7. Tamamen un eriyince şekerini ilave edin ve kaynayana kadar karıştırın.
  8. Kaynağında vanilyayı ekleyip ocağı kapatın.
  9. Bu arada etimekler ılımış olacak. Sıcak muhallebisi üzerine dökün ve yayın. Soğuyan çikolata sosu da üzerine dokun.
  10. 1 gece mutlaka dolaptan beklesin etimekler daha güzel yumuşar.
Afiyet olsun 😊😊

Şekerpare Tarifi

Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin (250 gr)
  • 2 çay bardağı irmik
  • 2 adet yumurta (bir tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1.5 çay bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3-3.5 su bardağı un (hamurunuzun durumuna göre ilave edilebilir)
Şerbet;
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Birkaç damla limon
Üzeri için;
  • Kırılmış fındık

Şekerpare Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle şerbet hazırlanır. 3 su bardağı su 3 su bardağı şeker bir tencereye alınarak kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan sonra birkaç damla limon eklenir ve bir iki dakika sonra ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.
  2. Hamur için sırasıyla bütün malzemeler yoğurma kabına alınır. Yumuşak bir hamur elde edilene kadar yoğurulur.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlak şekiller elde edilerek yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
  4. Üzerine ayrılan yumurta sarısı sürülür ve çatalla şekil verilir.
  5. Son olarak kırılmış fındıklar ilave edilir. (bu aşamada fındıklar hamura bastırılarak yerleştirilmelidir).
  6. 180 derece ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirilir.
  7. Fırından alınan sıcak şekerparelerin üzerine soğuk şerbet ilave edilir. Tepsinin üzeri kapatılarak soğumaya ve şerbetini çekmeye bırakılır.

Fırında Galeta Unlu Çıtır Elma Dilim Patates Tarifi

Fırında Galeta Unlu Çıtır Elma Dilim Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 büyük boy patates
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 2 çay kaşığı pulbiber
  • 2 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Tuz

Fırında Galeta Unlu Çıtır Elma Dilim Patates Tarifi Yapılışı

  1. Bütün malzemeleri elma dilimi şeklinde doğranmış patateslere ekleyerek harmanlıyoruz. Yağlı kağıt serili tepsiye dizerek 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Pişen patateslerimizi sıcak servis ediyoruz. 🥔🍟.
  2. Et yemeklerinin yanına ya da kahvaltıda hazırlayabileceğiniz kızartmadan daha hafif ama çok lezzetli ve pratik bir tarif. ❤.
  3. Deneyeceklere afiyet olsun. ☺.

Tavada Mangal Tadında Tavuk Tarifi

Tavada Mangal Tadında Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg kanat-baget
  • 1 kaşık yoğurt
  • 2 kaşık zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Karabiber, istediğiniz baharatlar

Tavada Mangal Tadında Tavuk Tarifi Yapılışı

Mangal tadında tavuk pişirmek isterseniz harika bir tarifim var🙌Çook pratik ama çook lezzetli. Muhakkak deneyin derim. 😉
  1. Kanatları yıkayıp yukarıdaki malzemelerle güzelce harmanlayalım.
  2. Buzdolabına kaldırıp 1-2 saat marine edelim.
  3. Pişireceğimiz zaman kanatlarımızı çıkarıp yapışmaz bir tavaya bir iki kaşık yağ ilave edip üzerine sosladığımız kanatları dizelim.
  4. Kapağını kapatıpü. En kısık ateşte arada alt üst kanatları çevirerek yaklaşık 30 dk da pişiyor. Afiyet şifa olsun. 🌸Diğer tariflerim için instagram sayfamı takibe alabilirsiniz 😊

Nefis Kabak Çorbası Tarifi

Nefis Kabak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı dolu dolu un
  • 1.5 su bardağı süt
  • 3.5 su bardağı sıcak su
  • 1 adet büyük boy yeşil kabak
  • 1 tatlı kaşığı tuz (dolu dolu olmasın!)
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Çay kaşığının ucuyla (bir çimdik) pulbiber

Nefis Kabak Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ tencerede eritilir.
  2. 1 yemek kaşığı dolu dolu un yağda kokusu çıkana kadar karıştırarak kavrulur.
  3. 1. 5 su bardağı süt tencereye eklenerek unlar topaklanmasın diye iyice karıştırılarak 2 dk kadar pişirilir.
  4. 3. 5 su bardağı sıcak su tencereye eklenerek karıştırılır ve pişirmeye devam edilir.
  5. Tenceredeki su kaynadıktan sonra küçük küçük doğranmış 1 adet büyük boy yeşil kabak da tencereye alınır.
  6. Kabaklar yumuşayınca çorba blenderden geçirilir ve 1 tatlı kaşığı tuz (dolu dolu olmasın!), yarım çay kaşığı karabiber ve çay kaşığının ucuyla pulbiber eklenerek çorba servise hazır hale getirilir.
Afiyet olsun 🤗.

Aysberk Salata (Aynı Tür Salatalardan Sıkılanlara) Tarifi

Aysberk Salata (Aynı Tür Salatalardan Sıkılanlara) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım aysberk (göbek marul)
  • 2 tane orta boy salatalık
  • 5-6 dal dereotu
  • 1 küçük kase konserve mısır
  • 1 büyük diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı yoğurt (katı yoğurt olmalı.süzme yoğurt olursa çok güzel olur)
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • Tuz
Üzerine gezdirmek için :
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Aysberk Salata (Aynı Tür Salatalardan Sıkılanlara) Tarifi Yapılışı

Merhaba arkadaşlar. Hep aynı tür salatalardan sıkılanlar için çok lezzetli çok farklı bir salata tarifi. Tavsiye ederim. Bu tarifin içerisine bir miktar haşlanmış tavuk eti koyarak 5 çaylarınız içinde kullanabileceğiniz bir salata haline dönüştürebilirsiniz.
  1. Yapımı için yarım göbek marul, salatalıklar ve dereotu ince ince doğranıp derin bir kaseye alınır.
  2. İçerisine ezilmiş sarımsak, mısır, yoğurt, mayonez ve tuz eklenip güzelce harmanlanır.
  3. Servis tabağına alınıp üzerine zeytinyağı gezdirilir.
  4. Bu tarz tariflere her zaman süzme yoğurt çok daha güzel yakışıyor elinizde varsa süzme yoğurt kullanabilirsiniz.
  5. Salata malzemelerini hazırlayıp yemekten az önce yoğurdunu karıştırırsanız sulanmasını engellemiş olursunuz.
Denemek isteyenlere afiyet olsun şimdiden👍🏻☺️.

Çıtır Tavuk Tarifi

Çıtır Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 300-400 gram civarı tavuğun istediğiniz kısmı ( ben bütün tavuğun kanat ve baget kısımlarından biraz da göğüs kısmından kullandım )
Marine için
  • 1 adet soğanın suyu (ister doğrayıp isterseniz rendeleyip sıkabilirsiniz )
  • Tuz
  • Baharatlar (toz kırmızı biber, pul biber, karabiber, kimyon)
Sosu için
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı soda veya süt
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağından bir parmak kadar eksik un
  • Kekik,tuz
Üzerine bulamak için
  • Galeta unu veya ezilmiş mısır gevreği
Kızartmak için
  • Sıvıyağ

Çıtır Tavuk Tarifi Yapılışı

Çıtır çıtır aperatif tariflerden biri çok ama çok lezzetli 😋 dışarıda yediklerimizin lezzetinde nefiss bir tarif 😊Tavukları ister kemikli ister kemiksiz arzuya göre kullanabilirsiniz. (ben biraz kemikli biraz kemiksiz kullandım).
  1. Baget olarak kullanacaksanız eğer baget pirzolalık gibi açıp kullanın.
  2. Tavukları ince şekilde dilediğimiz boyutlarda kesiyoruz.
  3. Soğanı doğrayıp veya rendeleyip biraz tuzlayıp suyunu tavuğun üzerine sıkalım. Baharatları ve tuzu ekleyip karıştıralım.
  4. Sosu için yumurta soda tuz ve kekiği kaba alalım. Çırpalım. Üzerine nişastayı ve unu ekleyelim iyice çırpalım (kek kıvamı gibi bir sos olacak).
  5. Tavukları sosun içine koyup zamanınız varsa 1-2 saat dinlendirelim zamanınız yoksa hemen de yapabilirsiniz.
  6. Sostan tek tek alıp galeta ununa bulayıp kızgın bol yağda kızartalım.

Sütlaç Tarifi

Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı buğday ya da mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı su
  • Yarım su bardağı süt (Nişastayı açmak için)

Sütlaç Tarifi Yapılışı

  1. Pirinçler güzelce yıkandıktan sonra 2 su bardağı su ile pişene kadar çok az sulu kalacak şekilde haşlanır.
  2. Haşlanan pirinçlerin üzerine 1 lt süt ve vanilya ilave edilerek kaynatılır.
  3. Diğer tarafta nişasta yarım su bardağı süt ile iyice açılır.
  4. Daha sonra kaynayan sütlaca nişastalı karışım ve 1 su bardağı şeker ilave edilerek 10-15 dk daha karıştırılıp ocağın altı kapatılır.
  5. Kaselere sütlaç paylaştırılır. Soğuduktan sonra üzerine tarçınla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun😊.

Fırında Helva Tarifi

Fırında Helva Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 grm sade tahin helvası
  • 1 küçük çay bardağı süt
  • 6 7 damla limon suyu

Fırında Helva Tarifi Yapılışı



  1. Helvayı ezip süt ile karıştırıyoruz.
  2. İçine 6 7 damla limon sıkıp karıştırıp kabına atıyoruz.
  3. Ardından fırına atıp yanı sıra bir miktar su da atıyoruz güveç ile olabilir kurumamasi için 15 dk yeterli olur üzeri kızarıncaya kadar.

Limonata Tarifi

Limonata Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 limon
  • 1 portakal
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 1 bardak şeker
  • 3 litre su

Limonata Tarifi Yapılışı



  1. Portakal ve limon bir gün önceden ya da 3-4 saat önceden dilimleyerek buzluğa koyunuz.
  2. Limon ve portakalı üzerine şekeri de ekleyerek beş dakika bilenderdan geçirerek meyve püresi haline getiriniz.
  3. Derin bir kaba su, limon tuzu ve meyve püresini koyup karıştırınız.
  4. Karışımı ince temiz bir tülbentten ya da un eleğinden geçirerek servis ediniz. Afiyet olsun.

Ağızda Dağılan Albeni Kurabiyesi Tarifi

Ağızda Dağılan Albeni Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağ
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • Vanilya
  • Kabartma tozu (yarım)
  • Aldığı kadar un
Üzeri için
  • Albeni topları
  • Hazır çikolatalı sos
  • Pudra şekeri

Ağızda Dağılan Albeni Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  1. Oda sıcaklığına gelen tereyağı ve diğer malzemeleri yoğurma kabına alalım. Yoğurmaya başlayalım. Azar azar un ilavesi yaparak hamurumuzu yapalım.
  2. Yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapıp ortasına bastıralım.
  3. Kenarlarına da tatlı kaşığı ile çizikler atalım.
  4. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzeri beyaz kalacak şekilde pişirelim. Yaklaşık 20dk kadar pişiyor.
  5. Fırından çıkardığımız kurabiyenin üzerine pudra şekeri ve çikolatalı sos koyup albeni toplarından koyalım. Ve kurabiyemiz hazır. Deneyeceklere afiyet olsunnn❤️❤️❤️❤️.

Mahluta Çorbası Tarifi

Mahluta Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 12 su bardağı su
  • 1 tablet knorr
  • Kimyon
  • Pul biber
  • Tuz

Mahluta Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Mercimek ve pirinci yıkayıp tencereye alın.
  2. Üzerine sıcak suyu ilave edelim kaynamaya başlayınca kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  3. Sıvı yağda soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.
  4. Üzerine tereyağı ve salçayı katıp biraz daha kavuralım.
  5. Çorbaya knorr, baharatları ve hazırladığımız sosu ilave edelim.
  6. Çorbayı biraz daha kaynatıp ocaktan alalım ve çorbamız servise hazır 😋. Afiyet olsun 💛💛💛.

Hamburger Ekmeği Tarifi

Hamburger Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 çorba kaşığı kuru maya veya 1 paket instant maya
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı süt.
  • 1 su bardağı su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un

Hamburger Ekmeği Tarifi Yapılışı




  1. Maya, şeker, ılık süt, ılık su karıştır.
  2. İçine sıvı yağ, yumurta, tuz ve unu da ekleyerek yumuşak hamur yoğur. 45 dk mayalanmaya bırak.
  3. Mayalanan hamuru un serptiğimiz tezgahta merdaneyle ince olmayacak şekilde aç. Çorba tabağı ile kes yuvarlak şekilde tepsiye diz.
  4. Tepside 40 dk mayalandır üzerini örterek.
  5. Üzerine fırça ile su sür ve susam serp. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişir.
  6. Pişince üzerini bir örtüyle ört ve soğumasını bekle. Afiyet olsun.