Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebisi için ;
- 250 gram tereyağ
- 1 su bardağı un
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
Şerbeti için ;
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
Üzeri için;
- Hazır çikolata sos
Altı için;
- Tutsuz etimek
Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı
İyi günler hanımlar öncelikle deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. Tariflerimin hepsi defalarca denenmiş ve tam tutan ölçülerdir. Takip etmeyi unutmayın 😊😊.
- Önce şerbeti ocağı alıyoruz ve şeker eriyene kadar karıştırıyoruz. Kaynamaya başlayınca altını kısıp 30 dk kaynatıyoruz.
- Şerbet kaynadığı yerde etimekleri borcama diziyoruz ve çikolata sosu üzerinde tarife göre yapıyoruz. Sosu ilk yapıyoruz çünkü baya soğuması gerekiyor.
- Şerbet kaynayıp kıvam alınca sıcak sıcak etimeklerin üstüne döküyoruz.
- Muhallebi için yağı tava ya koyup ocağı koyun ve eriyene kadar karıştırın, eriyor.
- Unu ilave edip yakmadan 4 5 dk kavurun.
- Daha sonra 1 litre sütü ilave edin ve hızlıca topak topak kalmaması için karıştırın.
- Tamamen un eriyince şekerini ilave edin ve kaynayana kadar karıştırın.
- Kaynağında vanilyayı ekleyip ocağı kapatın.
- Bu arada etimekler ılımış olacak. Sıcak muhallebisi üzerine dökün ve yayın. Soğuyan çikolata sosu da üzerine dokun.
- 1 gece mutlaka dolaptan beklesin etimekler daha güzel yumuşar.
Afiyet olsun 😊😊