Çömlekte Mantarlı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet tavuk bonfile
- 7-8 adet mantar
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet orta boy soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 adet orta boy domates veya domates sosu (ben kıştan yaptığım sosumu kullandım)
- 1 tatlı kaşığı salça
- Sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Köri
- Toz veya pul biber
- Kekik
- Nane
Tavukları Marine Etmek İçin;
- 1 şişe soda
- Yarım çay bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
- Köri
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Patates Püresi İçin;
- 4 adet orta boy patates
- 1 yemek kaşığı margarin
- Tuz
- 3 yemek kaşığı süt
Çömlekte Mantarlı Tavuk Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tavukları küp küp doğrayıp, marine ediyoruz. En az 2 saat buzdolabında bekletiyoruz.
- Patates püresi olmadan da yiyebilirsiniz tabii ki ama püreyle birlikte kesinlikle şahane oluyor. Patatesleri haşlayıp ezerek; süt, yağ ve tuzla pürüzsüz hale getiriyoruz.
- Yemeğimiz için öncelikle soğanları yağda biraz soteleyip, üzerine biber tavuk ve mantarları ekliyoruz.
- Hepsi beraber biraz sotelenince, yemeğimizi toprak kaplara alıyoruz. Bu malzemeyle 3 küçük toprak çömlek çıktı, dilerseniz malzemeleri arttırabilirsiniz.
- Salçayı tavaya alıp biraz kavuruyoruz ve üzerine domates veya domates sosunu ilave ediyoruz. Ben biraz sulu olsun diye, az bir şey sıcak su da ekledim.
- En son baharat ve sarımsağımızı ekliyoruz ve salçalı sosumuzu yemeklerimizin üzerine paylaştırıp, kaplarımızı 200 derecelik fırında, 15-20 dakika pişiriyoruz.
- Dilerseniz, patetes püresi üzerinde servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun😊.